31. Haftada 11 kilo çok mu ki. Aman dikkat canım doktoruna da söyle bakalım ne diyecek.Kızlar merhaba
Bende sağlık ocağı kontrolünden geliyorum,aldığım kg toplamda 11 olmus fazla olduğunu söyledi,dikkat et dedi. Boyun uzun diye göstermiyorum ama yavaşla dedi.2. Doz tetanoz vururdum. Birde çatı ağrısından bahsettim hemsireyede doktorum herşey yolunda diyor ama oldumu karşılaştığınız böyle durumlar dedim. Hemşirenin kendisi de aynı şeyi yaşamış ve onunda doktoru rhaim uzunluğun iyi diyormuş her kontrolde ama 6 hafta erken doğum olmus. Birdahaki gittiğinde ciğer geliştiriciler bahset çatı ağrısı çok hafife alınmamalı yaşadığım için seni anlıyorum dedi. Ilişkiye girmeyin erken doğumu tetikler dedi. Vallahi doktorumdan daha ilgiliydi ssaglik ocagindaki hemsire
Ama haberle gayet güzel
Geride olmasına rağmen kilosuda fena değiş
Su içmek bebeğin suyunu artırıyor mu cidden
ben her şeye razıyım zaten yeter ki zamanında sağlıkla gelsin kuzum su içmeyi suyu artsın diye mi söyledi kasılma kanama için mi bilmiyorum canım
Canım onlar hemen alınır.nedense hiç alasım gelmiyor.korkuyorum.30 hafta olunca sizlere sorarım artık canım.dayanabilirsem....Yok canim kiyafet istemiyorlar
Belki hijyen ihtiyaclarini falan almak istersin diye yazmistim
Ama tabiki dayanirlar beklerler ve hic kuveze bile gerek kalmadan kucaklar gelirsin ins
Ölcümden ölçüme degisiyor. Insallah zamaninda saglikla dogar kiloyu hemen toparliyorlar hic sikinti yapmaBen de şimdi kontrolden geliyorum açılma yok çok şükürbebeğin suyu azalabilir günde 3 litre su iç dedi bebeğimin gelişimi de 5. Aydan beri hep 1 hafta geri çıkıyor bir türlü gününü yakalayamadı 1280 gr olmuş
Kilosunu takmayın ya nasılsa büyür çıkınca, sağlığı yerinde olsun gerisine üzülmeyin hiç :)Ben de şimdi kontrolden geliyorum açılma yok çok şükürbebeğin suyu azalabilir günde 3 litre su iç dedi bebeğimin gelişimi de 5. Aydan beri hep 1 hafta geri çıkıyor bir türlü gününü yakalayamadı 1280 gr olmuş
Bugün 29. Haftam doluyor. Yarın 30 haftaya başlıyorum. Sanırım 7 aylık oldu. Zaten 38. Haftada doğar diye 2 ay kaldı Doğuma diyorum. Yani kimseye değil d kendimi öyle avutuyorum. Daha fazla gücüm kalmadı sanırım. Hele diyetten sonra. Onu da tam anlamıyla yapamıyorum çünkü açım açken de gücüm kuvvetim olmuyor. Bazen kahvaltıyı saat 2 de yaptığım oluyor. Akşam yemeği yemeden yattığım oluyor. Arada 3-5 kuruyemişle geçiştiriyorum ya da 1 ayvayla. O yüzden şekerim de çok yükselmiyor. Ama bugün iki dilim peynirli pide yedim şekerim hemen çıkmış. Karnımdakini sağlıkla doğurayım hayırlısıyla da önüme bakayım. Nasıl bir hayat beni bekliyor çok merak ediyorum.
Her ay için 1 kg almak en idealıymış canım, kgyu şuan takmıyorum ama çatı ağrısıyla ilgili dedikleri çok gerçekçiydi.bir anormallik var hissediyorum.31. Haftada 11 kilo çok mu ki. Aman dikkat canım doktoruna da söyle bakalım ne diyecek.
Inşallah tüm haftaları tamamlar bebislerin,bizler kargınızdaki 1 tane ile bir sürü zorluk çekerken allah size yardım etsin.Canım onlar hemen alınır.nedense hiç alasım gelmiyor.korkuyorum.30 hafta olunca sizlere sorarım artık canım.dayanabilirsem....
Bende hic hareket edemiyorum oglumu okula goturuyorum tın tın gidiyoruz hemen halsizlesiyorum bende 8 kilo almisim ama kendimi cok sismis hissediyorum hareketlerim kisitlaniyo sanki oglumda hic boyle olmamisti normal hayatima devam ediyodum aradan 5 sene gecti belki ondan bu farkBende subatin son gunleri martin ilk haftasi dogurmak istiyorum.
Bende egilip kalkamiyorum hele aksam oldumu hic hareket edemiyorum
Sag bacagimin eklem yeri ve belim sızlıyor
Toplamda 7 kilo aldim hani kilodan desem
Digerlerin de 19-21 kilo almistim ama daha rahat hareket ediyordum.
Doktor son gidisimde bu 7 kiloyuda zaten dogumdan ciktigin an verirsin baska kilo alma dogumdan sonra hamilelilik oncesi kilonda ol dedi.Ins almam
Yarin gidiyo kaynana buyuk gun
Garinin gozunude cikardin
Evet yarın akşam 7 de uçağı var. Ben 3 gün rapor aldım koz hasta diye. Yarın başlarım yatak yorgan yıkamaya. Cuma da genel bir temizlik yaptırıp Pazartesi iş başı yaparım.. o kadar Yorgun’um ki anlatamam.Bende subatin son gunleri martin ilk haftasi dogurmak istiyorum.
Bende egilip kalkamiyorum hele aksam oldumu hic hareket edemiyorum
Sag bacagimin eklem yeri ve belim sızlıyor
Toplamda 7 kilo aldim hani kilodan desem
Digerlerin de 19-21 kilo almistim ama daha rahat hareket ediyordum.
Doktor son gidisimde bu 7 kiloyuda zaten dogumdan ciktigin an verirsin baska kilo alma dogumdan sonra hamilelilik oncesi kilonda ol dedi.Ins almam
İnşallah canım ben de 8 kilo olmuşum. Bir şey yemeden nasıl bu kiloyu aldım bilmiyorum:)
Yarin gidiyo kaynana buyuk gun
Garinin gozunude cikardin
İnşallah deneyeceğim de koşturmaktan bazen fırsat bulamıyorum geçiştirip duruyorum özellikle evde değilken.Kilosunu takmayın ya nasılsa büyür çıkınca, sağlığı yerinde olsun gerisine üzülmeyin hiç :)
Uzun açlıklarda şeker dengesini çok bozar, daha sık beslenmeye çalışın bence . Açken ben ben olmayanlardanım o yüzden belki daha sık yerseniz daha mutlu olursunuz diye düşünüyorum
Canım herkes için aynı değil ki o ben ilk hamileliğimde ilk aylarda daha çok kilo almıştım. Son aylarda Doğum kolay olsun diye hareketi artırmıştım ve kilo almamıştım.Başka nasıl almayacakmışsın kilo :) en çok kiloyu son aylarda almıyor muyuz
Canım Allah razı olsun herkese yardım etsin.benim bebeğim 25 haf.kaybettim.eşimde sonra sıkıntı çıktı.eşim tedavi gördü.3 yıl sonra kızım oldu.ondada 20 haftaya kadar herşey iyiydi.20.haftada doktoy rahim ağzı kısalmış acil serklaj oldum.38+3 e kadar yattım kızımı kucağıma aldım.kızım anasınıfına başladı geçen sene kardeşi olsun tek kalmasın dedik.geçen sene bu zamanlar boş gebelikten kürtaj oldum.sonra testler felan herşey normal dendi.yazın hamile kaldım.rahmim benim tek bebeği taşımazken Rabbim bana tedavisiz ikiz bebek nasip etti.duyunca içime korkusu düştü.bakın ne kadar çok çocuk istiyorum ama ikiz deyince nasıl taşıyacam Allahım dedim.Rabbim şimdiye kadar çok şükür yardım etti.İnşallah devam eder etmeye hepimize...Inşallah tüm haftaları tamamlar bebislerin,bizler kargınızdaki 1 tane ile bir sürü zorluk çekerken allah size yardım etsin.
Niye 28 7 olmuyor mu7 değiliz dahaçalışıyorum canım. Bugün malesef ki mesai başladı
Geçmiş olsun canım senin işin de ayrı zor. Az kaldı sabretmekten başka çaremiz yok.Kızlar benim mide bulantı tavan yaptı.4 buçuk kilo almışım ama balık yağı vitamin kan magnezyum onlar aldırdı.9 tane ilaç içiyorum.artık dua ediyorum Allahım canım birşey çeksin diye.yok yiyemiyorum.kusacam.dayanamıyorum.yanma de başladı.çekerim sorun değil bebekler beslenir inşallah.birde durumum riskli diye doktor şeker yüklemesi yapmadı.dikkat et dedi.ama zaten birşey yiyemiyitum ki...kabızim diye zaten hep brokoli marul çorba yiyorum.ondan da tiskindim.çubuk kraker yanında onu yiyip ilaç içiyorum
Yazdim listeyeKızlar merhaba
Bende sağlık ocağı kontrolünden geliyorum,aldığım kg toplamda 11 olmus fazla olduğunu söyledi,dikkat et dedi. Boyun uzun diye göstermiyorum ama yavaşla dedi.2. Doz tetanoz vururdum. Birde çatı ağrısından bahsettim hemsireyede doktorum herşey yolunda diyor ama oldumu karşılaştığınız böyle durumlar dedim. Hemşirenin kendisi de aynı şeyi yaşamış ve onunda doktoru rhaim uzunluğun iyi diyormuş her kontrolde ama 6 hafta erken doğum olmus. Birdahaki gittiğinde ciğer geliştiriciler bahset çatı ağrısı çok hafife alınmamalı yaşadığım için seni anlıyorum dedi. Ilişkiye girmeyin erken doğumu tetikler dedi. Vallahi doktorumdan daha ilgiliydi ssaglik ocagindaki hemsire
Sen dr a gitmedin mi? Sanki bugün dr a gidecektin?Niye 28 7 olmuyor mu
Ben 8 diyorum kendime aman boşver sağlıkla geçsin haftalarda önemli değil
Dikkat et kendine sokaklarda
Bende mutfak dolap içi temizliyorum
Kolum sağlammış gibi ama elbet yapılacak yani kaçış yok
Ben sistigimi hissetmiyorum aldigim 7 kilonunda farkinda degilim ama ustumde bi agirlik var hareketlerimi kisitliyor.Yere otursam bi 5 dk nasil kalkicam diye dusunuyorumBende hic hareket edemiyorum oglumu okula goturuyorum tın tın gidiyoruz hemen halsizlesiyorum bende 8 kilo almisim ama kendimi cok sismis hissediyorum hareketlerim kisitlaniyo sanki oglumda hic boyle olmamisti normal hayatima devam ediyodum aradan 5 sene gecti belki ondan bu fark
Hehe dedim ya sıkı takipcinizim diye sekerimKizzzz sen beni bunlardan iyi taniyon cakma nisan anasi hakiki mart anasi
Evet o talihli bendim
Ilk cocugumda da vardi bu bebegimdede.Beyin yapisi bizimkinden farkli.Oglum 9 yasina girecek cok sukur saglikli normal cocuklar gibi hatta devlet farkli bir egitim de veriyor extra.7 yasinda beyin yapisinin olusumundan kaynakli ona bir avantaj saglayacak bir yonu kesfedildi.6 yasinda kizim var.onda bir problem yoktu gebeligimde fakat karnimdaki bebegimdede oglumdaki problem olunca 6 yasindaki kizimida incelediler 2 ay once.Onunda oglum gibi farkli bir yonu oldugunu soylediler.Cok detaya inmek istemiyorum ama cocuklarim normal cocuklar gibi bi farki yok sadece olaylara bizim bakis acimizla degil farkli yorumlar getirerek bakan cocuklarmis.Ben surekli onlarla oldugum icin farkedemiyorum ama uzmanlar boyle diyor.Ve bu onlar icin bir avantajmis.
Simdi karnimdaki bebek icinde ayni olacagi soyleniyor.Hakkinda hayirlisi olsun.
Ama bu surecte cok yiprandim.Hayatimdan 3×9 ay silip atmak istiyorum.
Ev mal mulk para hersey gecici senin olan tek varlik evlat.Cok sey yasadim cocugumu almak bile istediler onume kagit koydular ilk gebeligimde.
Ama seni esin bile anlamiyor ben bunu anladim bu surecte.Ne kadar yaninda olsada destek gibi gozukse de yok arkadas anlamiyor.Ben annemle pek bisey paylasmam kiz kardesimle cok iyiyiz ama tum hamileliklerimde annem o kadar farkli bir kadin oldu ve beni anladigini hissettirdiki bana inanilmazdi.Iste burdada annelik duygusu devreye giriyor.
Annede anne baska soylencek kelime yok
Bu arada kuzenimde hamile.Onunda bendeki gibi bir durumu gozlendi bebeginde.Tabi onun ilk oldugu icin o bu sureci benim ilk cocugumdaki gibi daha sancili yasiyor.
Gittim gittim kuzumSen dr a gitmedin mi? Sanki bugün dr a gidecektin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?