2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

aslında bizlerde tüm bunların farkındayız, en yakınımda ablam ben hamile olduğumu öğrendiğim haftalarda tüp bebek yaptı ve tutmadı yıllardır da sebepsiz infertelite ile uğraşıyor.Tabiki şükrediyoruz, ama herkesin her olaya her duruma karşı tepkisi,dayanıklılığı aynı olamıyor maalesef.Bebekle ilgili ağlamalarım, yakınmalarımdan 10 dk sonra elim karnıma gidip seviyorum özür diliyorum mesela.Ama burası benim kendimi deşarj edebildiğim tek yer. Ablamla durumumu paylaşamıyorum hatta bebekle ilgili konu dahi açmamaya çalışıyorum, annem ile aynı şekilde çünkü bu duruma üzülecek biliyorum.Ben gibi aynı şeyleri yaşayanlarla paylaşıp bir şekilde rahatlıyorum, diğer arkadaşlar da öyle diye düşünüyorum.

Anladığım kadarıyla bu 3. bebeğin @Uykucu melek.. Tabi senin için herşey daha zor. Ama tuhaf olan sinirli olmak değil hamile olmaktan pişmanlıklık duymak.. Bilemiyorum yani yada anneliğe hazır değillerdi.
ben buradaki hiç kimsenin anneliğe hazır olmadığını düşünmüyorum, hepimiz hazırdık ki hamileliği düşündük ve kaldık. Sadece bu süreçteki duygusal değişimler, fiziksel değişimler, hastalık hallerinden yoruluyoruz

Burda bilen arkadaslar var bende bulantidan cok cektim doktorum banada ilac vermedi agrim oldu yine vermedi kimyasal yukleyemem vucuduna cekmekten baska secenegin yok dedi artik dayanamadigim gunler oldu kipirdayamiyodum bile serum aldim.Bazi doktorlar ilaca karsi bazilarida hapsirsan ilac yazar

İnşallah bişey çıkmaz canım
Ama dr un da 2haftalıkken görmesi mümkün değil çünkü beta hcg kana bile geçmemiş oluyo

2 haftalıkken döllenme oluyor. Benim adetten sonra 25. günde negatifti mesela kan testi. Geç döllenme olmuş. Bence doktorun hatası şu ki korunmasız ilişkiyi iyi sorgulamamış. Bırak ultrasonu idrar testini kanda bile çıkmaz.

Umarım sağlıkla büyür ve hiç bir problemi yoktur yavrucağın.

Eğer ablanız en yakınınızda bunları yaşıyorsa zaten size benim bişey söylemem gereksiz.. Benim söylediğim şey sadece hamile kaldığına pişman olanlar içindi.. Yoksa rahatsızlığımızı ve çarelerini tabi ki burada konuşabiliriz. Anneliğe hazır olmamak meselesi de hamile kaldığına pişman olanlar için.. Tamda söylediğiniz şeyden bahsediyorum işte.. 10 dk. sonra üzülüp özür diliyorsanız neden hem onu hemde kendinizi geriyorsunuz? Anın tadını çıkarın, bu bir süreç ve bir gün bitecek geriye dönüp gülerek hatırlayacağınız anılar biriktirin bence..

Oncelikle geçmiş olsun.benim yegenimde ayni oldu.kasinmaktan bütün vucudu yara oldu.koleztaz galiba bu hastaligin adi.karaciger yapiyor.doktorlar dogumdan sonra gecer demis.ama o eczaneden ilac yaptirdi ve gecti.kizi oldu bu arada

Haklisin canim benim en büyük hayalimdi bende tiroit var hamileyim hormonlarim tavan yapmis durumda esim asker ailemden cok uzağım üstüne bu da eklendi hem yalnizim hem mide bulantısı muhakkak herkesinde kendine gore bi nedeni vardir burdaki kimsenin derdini anlatabileceği kimse olmadigi icin burda buna annelige hazir olmamak denilemez lohusalik gibi dusunmek lazim olayi

ben ben ben aşırı kaşınıyorum son bır haftadır sırtım gogus göbek bölgem arada bacaklaırım kollarım ayy doktora sorucaktım ben de bu ne dıyee

Dikkat et ayakların da varis olmasın soğuk suyla yıkayın bacaklarinizi onlar ağrı yapıyor

Anladığım kadarıyla bu 3. bebeğin @Uykucu melek.. Tabi senin için herşey daha zor. Ama tuhaf olan sinirli olmak değil hamile olmaktan pişmanlıklık duymak.. Bilemiyorum yani yada anneliğe hazır değillerdi.
Kendi adıma söyleyeyim çok istiyorum bebeğimi
İstenen ve beklenen bir gebelikti
Ama o kadar zor geçiriyorum ki ara ara serzenişte bulunmuyor değilim,psikolojik olarak yıprandım da ama bunu anneliğe hazır olmamakla da bağdaştıramıyorum açıkçası size bunu ne düşündürdü bilemiyorum..
Burda ki tüm arkadaşların çok iyi bir anne olduğunu ve olacağını yaşadıkları zorluklardan dolayı ufak sitemlerde bulunduğunu biliyorum
Temelde hepimizin tek isteği sağlıklı bebekler ve kolay gebelik inşallah öyle de olur.

Canım ilk adet gününe içtiğin hiçbir ilaç bebeği etkilemezmiş eğer çok büyük yan etkisi olursa bebek kendiliğinden düşermiş. Bunları seni rahatlatmak için söylemiyorum. Kız kardeşim ilk çocuğuna hamileyken hamile olduğunu bilmeden röntgenle girdi. Ve ilaçlar kullandı. Dr ü hemen tıp fak. farmakoloji bölümüne sevk etti ilaç isimlerini be röntgene ne zaman girdiğini sordular. 10 gün araştırma yaptılar sonra bir rapor çıkardılar. İçtiğin ilaçlar ve röntgen ışığının ilk oluşumda bebeğe etki edecek kadar yan etkisi yoktur gibi bir şey yazıyordu. İçini rahat tut gerçekten. Ayrıntılı usg yi iyi bir doktora yaptır sadece.

Aynen bende öyleyim canım tartıda vermiş görünüyorum ama karnım falan bir garip anlamadım ki bende ya
Hep hormonlardan böyle oluyor
Benim yüzümde acayip sivilceler çıktı ya
İlk hamile kaldığımda da oluştu ama gittikçe artıyor.Umarım geçer yani
Sen evleneli ne kadar oldu canım
İstediğin ay hemen mi hamile kaldın?

Benim de karnım çok şişiyor sabah bir şey yok akşam çatlayacağım sanki. Rabbim kolaylıklar versin.
Bağırsaklar tembelleşiyormuş bu dönemde çok dikkat etmeme hatta kabızlığı önleyici şurup kullanmama rağmen o şişlik hep var kabullendim bende artık
Prova gibi oluyo ilerde göbüşüm çıkınca yabancılık çekmem

İnşallah bişey çıkmaz canım
Ama dr un da 2haftalıkken görmesi mümkün değil çünkü beta hcg kana bile geçmemiş oluyo
canım sadece beta hcg bakılmadı ultrasonda bakıldı alt muayene rahim duvarın kalın adet olabilirsn ama yinede ilaç yazıcam dedi yazdı. yani o duvarın kalınlaşması hamileliğede işaret daha ayrıntılı bakılmadı yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…