Arkadaşlar merhaba..
Çalıştığım için çok sık giremiyorum sayfaya. Şimdi yazılan yorumları okudum da çoğunda bir şikayet bir şikayet... "Keşke hamile kalmasaydım" , "Bitsin artık" , "Hemen doğurayım da kurtulayım" , "Psikolojim bozuldu" vs...
İnanın benim yaşadıklarımı yaşasaydınız bu sözlerin ne kadar acı ve nankörlükten ibaret olduğunu anlardınız.. Şimdi bu yorumuma tepki verenler olacak tahmin edebiliyorum. Ama kusura bakmayın böyle.. Bu yorumları okuduğumda gözlerim yerinden fırladı.. Bebek istediğimizden beri maddi-manevi sıkıntılar yaşamış biri olarak söylüyorum bunu.
Rahim filmi, boş gebelik, 8 haftalıkken kürtaj, 3 kere aşılama, hayal kırıklıkları, gözyaşları, çevre baskısı, tüp bebek tedavisi, iğneler-ilaçlar, tam tüp bebek tuttu derken 6,5 haftalıkken ikiz bebeklerimin yoğun bir kanamayla kaybı, onun acısı...
Şimdi mi? Çalışıyorum akşam 7 de eve ancak girebiliyorum, mide bulantısı, kabızlık, halsizlik, yorgunluk, bitkinlik, düşük riski..hepsi var.. Ama mide bulantısı bile beni mutlu ediyor :) Çünkü bebeğimin varlığını hissettiriyor bana :) Arefe günü hafif kanamam oldu. O kadar korktum ki bunu da kaybedeceğim diye anlatmam imkansız....
Bugün sabah mesela; yataktan kalkmak istemedim, işe gelmek istemedim, midem fena halde çıktım yola.. Ama yinede mutluyum :) Nasıl mutlu olmayım ki o kadar tedavi gördüm yolunda gitmedi ama Rabbim zamanı gelince kendiliğinden verdi emanetini.. Ben hamileyim! Çoğu insan bu duyguyu yaşamak için çırpınırken evet işte ben hamileyim :)
Diyeceğim o ki... Düşünürken, konuşurken ve bunları yazıya dökerken bence biraz daha hassas olmalıyız. Hepimiz için zor bir süreç doğru ama inanın ki sonucunun ne olacağını bilmediğiniz bir tedavi süreci kadar zor değil.. Ve şuan için tek duamız bebeklerimizin sağlıklı ve hayırlı bir şekilde dünyaya gelmesi olmalı.. Benim duam her zaman bu yönde...
ben buradaki hiç kimsenin anneliğe hazır olmadığını düşünmüyorum, hepimiz hazırdık ki hamileliği düşündük ve kaldık. Sadece bu süreçteki duygusal değişimler, fiziksel değişimler, hastalık hallerinden yoruluyoruzAnladığım kadarıyla bu 3. bebeğin @Uykucu melek.. Tabi senin için herşey daha zor. Ama tuhaf olan sinirli olmak değil hamile olmaktan pişmanlıklık duymak.. Bilemiyorum yani yada anneliğe hazır değillerdi.
Benimde baya büyüdü göbek deligim ve karnım ama aynı kilodayım dahaGobek deligi genislmeye baslayan var mi yani genislemek derken duzlesmeye baslior karnimiz buyuyorya benimki baya duzlesmeye basladi
Burda bilen arkadaslar var bende bulantidan cok cektim doktorum banada ilac vermedi agrim oldu yine vermedi kimyasal yukleyemem vucuduna cekmekten baska secenegin yok dedi artik dayanamadigim gunler oldu kipirdayamiyodum bile serum aldim.Bazi doktorlar ilaca karsi bazilarida hapsirsan ilac yazarAllah imm o kadar çok istiyorum ki hemen gecsin su süre diye. Mide bulantısı, mide yanmasi, şişkinlik, gaz sıkışmasi. mide ile alakali olan her sey var ben de. Doktorum hic biri icin bir tanecik ilaç bile vermedinormal bi sürecmis çekicekmisim:) hoş burada ilaç kullananları da okuyorum yazılarını pek faydasını gormuyurlarmış. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun ins
İnşallah bişey çıkmaz canım
Ama dr un da 2haftalıkken görmesi mümkün değil çünkü beta hcg kana bile geçmemiş oluyo
Eğer ablanız en yakınınızda bunları yaşıyorsa zaten size benim bişey söylemem gereksiz.. Benim söylediğim şey sadece hamile kaldığına pişman olanlar içindi.. Yoksa rahatsızlığımızı ve çarelerini tabi ki burada konuşabiliriz. Anneliğe hazır olmamak meselesi de hamile kaldığına pişman olanlar için.. Tamda söylediğiniz şeyden bahsediyorum işte.. 10 dk. sonra üzülüp özür diliyorsanız neden hem onu hemde kendinizi geriyorsunuz? Anın tadını çıkarın, bu bir süreç ve bir gün bitecek geriye dönüp gülerek hatırlayacağınız anılar biriktirin bence..aslında bizlerde tüm bunların farkındayız, en yakınımda ablam ben hamile olduğumu öğrendiğim haftalarda tüp bebek yaptı ve tutmadı yıllardır da sebepsiz infertelite ile uğraşıyor.Tabiki şükrediyoruz, ama herkesin her olaya her duruma karşı tepkisi,dayanıklılığı aynı olamıyor maalesef.Bebekle ilgili ağlamalarım, yakınmalarımdan 10 dk sonra elim karnıma gidip seviyorum özür diliyorum mesela.Ama burası benim kendimi deşarj edebildiğim tek yer. Ablamla durumumu paylaşamıyorum hatta bebekle ilgili konu dahi açmamaya çalışıyorum, annem ile aynı şekilde çünkü bu duruma üzülecek biliyorum.Ben gibi aynı şeyleri yaşayanlarla paylaşıp bir şekilde rahatlıyorum, diğer arkadaşlar da öyle diye düşünüyorum.
Oncelikle geçmiş olsun.benim yegenimde ayni oldu.kasinmaktan bütün vucudu yara oldu.koleztaz galiba bu hastaligin adi.karaciger yapiyor.doktorlar dogumdan sonra gecer demis.ama o eczaneden ilac yaptirdi ve gecti.kizi oldu bu aradahanımlar aranızda kaşınan varmı, dehşet kaşınmaya başladım ben ,elim bacaklarım ayaklarım sırtım omzum heryerim kaşınıyor biraz araştırdımda pupp diye bir hastalık varmış, sanırım karaciğer enzimlerindeki düzensizlikle alakalı.Annemle konuştum alt kat komşumuzda hamilelik boyunca kaşınmış inşallah gelip geçicidir.Birde bu çıksın istemiyorumerkek bebek bekleyenlerdede görülebiliyormuş, bebek hormon salgılamaya başladığı için vücut farklı hormona tepki gösteriyormuş.Cinsiyeti öğrensem doğru bir tezmi aceba
ben buradaki hiç kimsenin anneliğe hazır olmadığını düşünmüyorum, hepimiz hazırdık ki hamileliği düşündük ve kaldık. Sadece bu süreçteki duygusal değişimler, fiziksel değişimler, hastalık hallerinden yoruluyoruz
Son tartıldığımda 4 kilo vermiştim 1 hafta oldu tartılalıKilo durumun nasıl çok kilo verdin mi
ben ben ben aşırı kaşınıyorum son bır haftadır sırtım gogus göbek bölgem arada bacaklaırım kollarım ayy doktora sorucaktım ben de bu ne dıyeehanımlar aranızda kaşınan varmı, dehşet kaşınmaya başladım ben ,elim bacaklarım ayaklarım sırtım omzum heryerim kaşınıyor biraz araştırdımda pupp diye bir hastalık varmış, sanırım karaciğer enzimlerindeki düzensizlikle alakalı.Annemle konuştum alt kat komşumuzda hamilelik boyunca kaşınmış inşallah gelip geçicidir.Birde bu çıksın istemiyorumerkek bebek bekleyenlerdede görülebiliyormuş, bebek hormon salgılamaya başladığı için vücut farklı hormona tepki gösteriyormuş.Cinsiyeti öğrensem doğru bir tezmi aceba
Dikkat et ayakların da varis olmasın soğuk suyla yıkayın bacaklarinizi onlar ağrı yapıyorBu gün dışarı çıktım çünkü göbekten hiç bir pantolon olmuyor
Aman çıktım ama ayaklarıma bir ağrı başladı anlatmam bize şimdiden ağrılaşmış olamam dimi
Kendimi aynı senin gibi bitik hissediyorum
Yorgun
Bende 3 kilo vermiştim en son ama vermiş gibi hissetmiyorum kendimi hiçSon tartıldığımda 4 kilo vermiştim 1 hafta oldu tartılalı
Sen kaç kilo verdin?
Kendi adıma söyleyeyim çok istiyorum bebeğimiAnladığım kadarıyla bu 3. bebeğin @Uykucu melek.. Tabi senin için herşey daha zor. Ama tuhaf olan sinirli olmak değil hamile olmaktan pişmanlıklık duymak.. Bilemiyorum yani yada anneliğe hazır değillerdi.
Canım ilk adet gününe içtiğin hiçbir ilaç bebeği etkilemezmiş eğer çok büyük yan etkisi olursa bebek kendiliğinden düşermiş. Bunları seni rahatlatmak için söylemiyorum. Kız kardeşim ilk çocuğuna hamileyken hamile olduğunu bilmeden röntgenle girdi. Ve ilaçlar kullandı. Dr ü hemen tıp fak. farmakoloji bölümüne sevk etti ilaç isimlerini be röntgene ne zaman girdiğini sordular. 10 gün araştırma yaptılar sonra bir rapor çıkardılar. İçtiğin ilaçlar ve röntgen ışığının ilk oluşumda bebeğe etki edecek kadar yan etkisi yoktur gibi bir şey yazıyordu. İçini rahat tut gerçekten. Ayrıntılı usg yi iyi bir doktora yaptır sadece.ben ikili taramadan şu amaçla korkuyorum ben hamileyken doğum kontrol hapı kullandım dktor bilincinde tabi doktor hanım benm 2 haftalık hamile olduğumu görememiş. rahmimde perde var die ameliyt olcaktm öyle çocuk olur dediler güya oda adet olmam gerekliydi günüm geçti gittim baktılar hamile değilim ilaç verdiler onu kullandım sonrasıda adet olmadım bekledim yok. leke geldi kahverengi ümitsiz bi şekilde test yaptm hamileym kandada sonuçlandı. meğer hamileymişim doktor görmemiş ilk gittiğimde inanamadımşok oldum tabi. aynı hastaneye gittim çocuğu aldır sağlıksız doğar dediler ölü gözüyle baktılar bi senedir uğraştığım çocuğumu hemen aldırcamı söyledi. aldırmadım başka hastaneye gittim doktor çok ilgilendi öyle bişi yok hapın etkilediğini 4 5 aylıkken öğrenenibiliriz kaldıki oda kanıtlanmış zarar verir ilaç gibi bişi yok tıpta aldırma yani dedi. aldırmadık tabi nasıl kıyarım şimdide testlerin sırası geldikçe korkuyorm dua edin bana doktor hatası beni kötü bi duruma sürüklesin istemem
Bende öyle hatta Ablam kilo verdiğine emin misin diyoBende 3 kilo vermiştim en son ama vermiş gibi hissetmiyorum kendimi hiç
Aynen bende öyleyim canım tartıda vermiş görünüyorum ama karnım falan bir garip anlamadım ki bende yaBende öyle hatta Ablam kilo verdiğine emin misin diyo
Karnım çok şiş sanki tüm bedenim şiş
Acayip bir haldeyim yani
Benim de karnım çok şişiyor sabah bir şey yok akşam çatlayacağım sanki. Rabbim kolaylıklar versin.Bende öyle hatta Ablam kilo verdiğine emin misin diyo
Karnım çok şiş sanki tüm bedenim şiş
Acayip bir haldeyim yani
Hep hormonlardan böyle oluyorAynen bende öyleyim canım tartıda vermiş görünüyorum ama karnım falan bir garip anlamadım ki bende ya
Bağırsaklar tembelleşiyormuş bu dönemde çok dikkat etmeme hatta kabızlığı önleyici şurup kullanmama rağmen o şişlik hep var kabullendim bende artıkBenim de karnım çok şişiyor sabah bir şey yok akşam çatlayacağım sanki. Rabbim kolaylıklar versin.
canım sadece beta hcg bakılmadı ultrasonda bakıldı alt muayene rahim duvarın kalın adet olabilirsn ama yinede ilaç yazıcam dedi yazdı. yani o duvarın kalınlaşması hamileliğede işaret daha ayrıntılı bakılmadı yani.İnşallah bişey çıkmaz canım
Ama dr un da 2haftalıkken görmesi mümkün değil çünkü beta hcg kana bile geçmemiş oluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?