Kitap mitap hikaye ya çocuk dogdu uyku yok surekli aglayan bişey ne yapsanfaydasız kabus gibiydi.hatta ilk haftalarda diyodumki insanlar bunun içinmi çocuk yapıyotabi sonra öyle bir baglanıyosunki dunyada boyle nir sevgi yok çok şükürBen okuyarak bebek büyüten annelere imreniyorum. Ben de geleneksel usullere göre büyütüyorum. İlk yıl sadece kendim batığım için biraz daha özveriliydim. Ama 2. Yıl çocuğumu farklı farklı kişiler baktığı için ciddi anlamda değişti kızım.
Sağol kuzum hafta içine kadar bekleyim de geçmezse artık mecbur gideceğim Böyle huzursuzluk daha zor çünkübenim 18-20. haftadan beri oluyor.. zaten bu yüzden ilaç kullanıyorum çünkü erken doğum riskim var.. mesela biraz yorulsam arka arkaya 3 kere oluyor 5 dk arayla hemen uzanıp dinleniyorum sonra geçiyor.. şuan 28. haftanın içindeyim sağ salim bulsak 38. haftayı rahatlicam.
ben kasılma olduğunu nasıl anlıyorum onu söyliyim, öncelikle karnım sertleşiyor sadece tümsek olan yer değil karnımın tamamı sertleşiyor.. kalp atışlarım hızlanıyor çarpıntı gibi.. birde iç sıkıntısı gibi bişey hissediyorum.
bu arada kaçıncı haftadan itibaren hareketlerini saymam gerekiyor?
Canim senin icin biraz arastirma yaotm ayni senin gibi burda yazan kisinin 18.haftasinda baslamis. Yazdiklarini oku eger seninki de benzer seylerse bence doktora gitmekten cekinme. Cunku bebek herseyden onemli doktor bikarsa biksin senin caninin parcasi sonucta bosver doktor ne dsunurse dusunsun
Emin misin sen hep gordugun icin sana oyle geliyodur bide biz bakalimala alaa benim memuşlar aynı duruolar
Canım bu dediğin bende uzun zamandır var ikiz olduğu için bebeklerin yerlerini öyle fark ediyorum bazen, daha tecrübeli arkadaşlar var tabi ama sanki on rahim duvarına yakın olunca çok daha kolay hissediliyor. ben bebeğin on duvara yakın bir yerde n hareket etmesine baglamıştım. Cuma kontrolüm var soracağım ben de dr a. Arada geriliyor ve karnımın şekli değişiyor sen benden 2-3 hafta ileridesin. Allah sağlık sıhhat versin epey risk vardı senin. Benim de pazartesi kanamam oldu hala leke geliyor hiç kasılmaya bağlamamistim inşallah normaldir.Kızlar karnımda bazen bir yerinde sanki bir sertlik oluyor elime koyuyorum sanki Bebek altında gibi sertlik oluyor sizce norma mı ?
Aynen Rahime yakın yerde oluyorCanım bu dediğin bende uzun zamandır var ikiz olduğu için bebeklerin yerlerini öyle fark ediyorum bazen, daha tecrübeli arkadaşlar var tabi ama sanki on rahim duvarına yakın olunca çok daha kolay hissediliyor. ben bebeğin on duvara yakın bir yerde n hareket etmesine baglamıştım. Cuma kontrolüm var soracağım ben de dr a. Arada geriliyor ve karnımın şekli değişiyor sen benden 2-3 hafta ileridesin. Allah sağlık sıhhat versin epey risk vardı senin. Benim de pazartesi kanamam oldu hala leke geliyor hiç kasılmaya bağlamamistim inşallah normaldir.
abboooowwwwwww ne diiii banaaaEmin misin sen hep gordugun icin sana oyle geliyodur bide biz bakalim
canım o banada oluyor. deli gibi dinliyorum hissedim diye,2gündür hissetmiodum bugun yine hissetttim. daha çok yeni ya belkide ayırt edemiyoruzKizlar iyi aksamlar nasilsiniz uzun zaman yamadim ama ara ara girip okuyorum. Ben 17. Haftaua girdim ama daha cinsiyeti bilmiyorum 20 haftalik detayli ultrasonda ogrenecem
Insallah geeci cinsiyetten once saglikli olup olmadigini ogrenicem cunku cok onemli bi ultrason insallah sorunsuz atlatiriz. Kizlar arada bi bebek hareketi hissediyorum seviniyoeum sonra iki gun tik yok sonra tekrar hissediyo gobi gleiyor ertesi gun yone tik yok acaba bende mi sorun var yaaa sizlerde nasil hergun hissediyormusunuz
Bir sonuca varacak bir şey söylerse tabi ki yazarım. Ben halen öyle olduğunu düşünüyorum ama temkinli olmak lazım.Aynen Rahime yakın yerde oluyor
O sert olan Yeri ellediğimde sanki Bebek oradaymış gibi hissediyorum
Bende Bebek hareketine bağlamıştım sanki orada toplanıyor gibi hissetmiştim
Doktara sorunca bana yazar mısın
Benimde geçmezse doktoruma soracağım
Kız çocuk masraflı ya her düğünde bayramda ana kız kombineleri yapıyordum ben de:) Şimdi masraf ikiye katlanacakHastane icin iki takim yeni alicam.Bide kizimin polar battaniyesi biraz eskidi bebege yeniden alicam baskada bisey almicam.Ablasininkileri giyecek.Kizima hep kaliteli almistim ve cabuk buyudu eskitmedi
Ama bayramda dugunde yada gozume carpan hosuma giden bisry gordugumde tabiki alicam.Onun disinda almayi dusunmuyorum.1.5-2 yasina kadar baska bisey almam sonrasinda alirim
Kiyafete para verene kadar bogazina egitimine harcamayi tercih ederim
Sanada aynisi oluyosa ozaman normaldir yaaa yani insallahcanım o banada oluyor. deli gibi dinliyorum hissedim diye,2gündür hissetmiodum bugun yine hissetttim. daha çok yeni ya belkide ayırt edemiyoruz
Ya maşallah diyeyim benim kızım çok usluydu genelde ağladığını bilmem. Hele gece hiç bilmem. 2. Nasıl olacak bilmiyorum. İnşalalh o da beni yormaz. Ama standart hayatım değiştiği için ben de bir ara bunalıma girmiştim. Hatta eşim gidince iyice kötü olmuştum. Tam toparlıyorum derken 2. Geliyor. Bakalım 2 çocuklu hayat beni hangi noktaya getirecek. Çok meraklardayım :)Kitap mitap hikaye ya çocuk dogdu uyku yok surekli aglayan bişey ne yapsanfaydasız kabus gibiydi.hatta ilk haftalarda diyodumki insanlar bunun içinmi çocuk yapıyotabi sonra öyle bir baglanıyosunki dunyada boyle nir sevgi yok çok şükür
Ben de hala hissetmiyorum. Hem de 2. Daha çabuk hissediliyor demişlerdi. Ama şimdiye kadar sadece 1 kez hissettim. O da bebek mi başka bir şey mi emin değilimKizlar iyi aksamlar nasilsiniz uzun zaman yamadim ama ara ara girip okuyorum. Ben 17. Haftaua girdim ama daha cinsiyeti bilmiyorum 20 haftalik detayli ultrasonda ogrenecem
Insallah geeci cinsiyetten once saglikli olup olmadigini ogrenicem cunku cok onemli bi ultrason insallah sorunsuz atlatiriz. Kizlar arada bi bebek hareketi hissediyorum seviniyoeum sonra iki gun tik yok sonra tekrar hissediyo gobi gleiyor ertesi gun yone tik yok acaba bende mi sorun var yaaa sizlerde nasil hergun hissediyormusunuz
Ben ilkini 18 haftalik hissetmistim simdi kendimi cok dinliyorum belkide ondan cok stres yapiyorum ben yaaaa iyi degil biliyorum ama yinede cok dusunuyorum herseyi detayli ultrasonu organlari hareketlerini falan filan offfBen de hala hissetmiyorum. Hem de 2. Daha çabuk hissediliyor demişlerdi. Ama şimdiye kadar sadece 1 kez hissettim. O da bebek mi başka bir şey mi emin değilim
İnşallah önemli bir şey değildirBir sonuca varacak bir şey söylerse tabi ki yazarım. Ben halen öyle olduğunu düşünüyorum ama temkinli olmak lazım.
Çok düşününce insan daha çok stres oluyor. Hayırlısı diye dua etmek gerekli. Ben de ilk çocukta kötü tecrübeler yaşadım. Kalbinde ekojenik odak vardı, kafası küçüktü. Ne stresler yaşadım. Belki de bu yüzden 2. Çocuğu hiç düşünmemiştim. Ama rabbim nasip etti.Ben ilkini 18 haftalik hissetmistim simdi kendimi cok dinliyorum belkide ondan cok stres yapiyorum ben yaaaa iyi degil biliyorum ama yinede cok dusunuyorum herseyi detayli ultrasonu organlari hareketlerini falan filan offf
Benim yasadigim kotu tecrubelerden oluyor bunlar hep
Evet tahmin edebiliyorum ama hiçbir şey bilmemek beni strese sokuyor birebir uygulayamasam da birkaç şey öğrenirim belkiCanim bebek buyutme o kitaplarda yazan gibi olmuyo malesef
Ins sen uygularsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?