2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Duymadım görmedim demeyin
Bebek ürünleri geliyormuş çok erken olduğu için almayı düşünmüyorum sizinde aklınız da bulunsun

Eklentiler

• 737FF59E-37C3-4761-8DA2-7E00E84A23AB.webp
    40,1 KB · Görüntüleme: 74
günaydın arkadaşlar. cuma gününkü doktor kontrolümde bebeğimin kafa çapının 1 hafta geriden geldiğini öğrendim.doktorum net bir şey demedi. bu konuda bilgisi olan var mı? internetten okuduklarım gözümü korkuttu. mikrosefali belirtilerinden biriymiş bu 2 hafta sonra ayrıntılı ultrasonum var. o zamana kadar nasıl dururum bilmiyorum.

canım içini ferah tut,doktorlar en küçük bir ihtimali bile söylemek zorundalar,mesuliyet istemiyorlar doğal olarak.. En önemli önerim netten araştırmamak. Nettekilerin hepsi en kötü senaryolar,bunu unutma... Bolbol dua et.. doktordan doktora cihaz ölçümleri büyük farkediyor,benim 2gün arayla 2farklı doktor ölçümleri arasında uçurum var. Netten araştırmaaa,netten araştırmaa

geronimo_s canım geçmiş olsun,bende yiğenimin ayakkabılarını bağlayamadm geçen,eğilemiyorum,bazen inanılmaz sert oluyor karnım.

SekerAnnee gözün aydınn canımm,hadi bakalım bundan sonrası için rahat bi nefes al,şükürler olsun

....ve dayanamayıp minnoş ayakkabı alan ben,ilk ayakkabıları

Netten okumak korkudan başka bir şey vermiyor insanı
Keşke doktoruna daha net sorsaydın ya da acaba 2 hafta sonra mı netleşecek doktor o yüzden mi birşey demedi
İnşallah sorun yoktur Canım
İyi düşün iyi olsun

Ispanak pişireyim dedim babam yemeye gelecek sulu yemek olsun diye
Ayaklarım ağrıdı resmen yoruldum ıspanak yıkamaktan Yok mu kolay yolu
Resmen karnım kasıldı
Benim de bugun menumde ıspanak var brn önce sirkeli yuka koyuyorum bekliyor sonra yikiyorum.sonra tekrar suya koyuyorum sonra pisiriyorum

Ben o minnoş ayakları yerim yer
Sağlıkla giysin insallah
Bir şey soracağım seninde karnın ara da sertleşme Oluyor mu
Benim arada oluyor gün içerin de 2-3 kere sert oluyor 10 saniye de geçiyor
Öyle bir şey mi

Benim de bugun menumde ıspanak var brn önce sirkeli yuka koyuyorum bekliyor sonra yikiyorum.sonra tekrar suya koyuyorum sonra pisiriyorum
Bende sirkeli suda yarım saat bekledim Sonra baya baya yıkadım
Şimdide temiz suda bekletiyorum
Sen bir gün Önceden mi koyuyorsun

Nazar etti biri bana kesin bu kişi kendim de olabilirim. Kayinvalideme geldim. Kizin okulu buraya yakin çünkü. Zaten eve kadar araba falan kullanabilecek durumda degilim. Yatayim dinleneyim ohh. Ağrım azaldı. Doktor pesinde koştururken bi asagi bi yukari idrar ver kan ver rapor yazdir falan. Düşüp bayilacaktim neredeyse, bi ara gözüm karardi. Şimdi iyiyim şükür.

Ben o minnoş ayakları yerim yer
Sağlıkla giysin insallah
Bir şey soracağım seninde karnın ara da sertleşme Oluyor mu
Benim arada oluyor gün içerin de 2-3 kere sert oluyor 10 saniye de geçiyor
Öyle bir şey mi
yok benim galiba mideden oluyor,gastrit var bende,eğer fazla kaçırmışsam midem sertleşiyor,bikaç saat içinde geçiyor. genelde akşamları sert,sabahları yumuş.

N nurok34 16+5 te kendi doktorum 17+0 boyu 17+1 bas cevresi gorunuyor dedi. Ertesi gun sikintim olumca tekrar doktora gittim. Arada 1 gun bile yok 15 saat falan gecti bas cevresini 16+3 boyunu 16+0ölçtü. Bir hafta eksik bir hafta fazla cok onemli olmuyor. Ayrica cihazdan cihaza doktordan doktora degisiyor. Merak etme kafani bunlarla mesgul etme hic. Internette cok sey var çöp bilgi de var. Ayrica hasta yoktur hastalik vardir. Her hasta kendi icinde degerlendirilmelidir. Ne olur arastirmayin.

Ayrica bi bilgi daha normal dogum yapacaklar normal dogum izlemesin. Annem ebe oldugu icin bir kaç dogumda ben de yanindaydim. Ama hamileyken bi tane bile video izlemedim. Bu bilgi de burda dursun

Bende bu kadar erken borseyler alma taraftari degildim ama gecen gun ogluma aldigimizi kiyafeti degisim yapicaktik oglum kardesime birseyler alalim anne dedi gitti begendi pembis biseyler aldik bizde

Cok haklisin benimde ilk dogumum normaldi hic video falan izlemedim hatta dogum hikayeleri bile okumadim cunku her vucut farkli tepkiler veriyo onemli olan sakin ve kararli olmak ben normal dogumu cok istemistim Allahta nasip etti cok sukur

Doktora muane oldun mu kuzum

Günaydın kızlar....karnım ağrıyor.acaba kasılmami diyorum.karnım taş gibi oluyor arada .kasiklarimda ağrı yok rahminde ağrı yok.ama gaz sancısı mi.karın ağrısı mi.bazen kivrativeriyor.offf acaba karnım mi büyüyor acaba

Canım benim. Kendimden örnek vereyim benim ilk hamileliğim çok problemliydi. Hep bebek küçüktü kafa çapı da küçüktü. 38+3 son kontrol günümdü ve bebeğin kafası 35 haftalık çıkıyordu. O kadar stresliydim ki ve o gün kontrolden 3 saat sonra Doğum başladı. Kızımın kafası 33.5 cm doğdu. Ama ilk atlar çok hızlı büyümesi gerekirken büyümedi yavaş yavaş büyüyor 1 yol GATA’da. Nörolog takibindeydik. Ve Gazi hastanesinde Kıvışcım Gücüyener e gittik. Denver testi yaptılar. Bebeğin hareketleri normal ve ayı ile uyumlu çıkıyordu ama kafa çapı küçüktü. Benim ve eşimin de kafa çapları ölçüldü. Benim kafa çapımda en alt sınırın bir altında çıktı. Eşimin de en alt sınırda çıktı. Genetik sesi dr. Ama bunun yanında gelişimlerinde eksiklik ateş havale olursa mutlaka tekrar gitmem gerektiği söylendi. Çık takma kafana bunlar usg ile çok belli olmayan ve genetikle alakası olası durumlar. Emin’im. Büyüyecektir. Netten çok okursan kafan daha çok bulanır.

Geçmiş olsun kaçırdım yine ne oldu ki?

Günaydın kozlar bu sabah evimize geldik çok şükür. Herkes iyidir umarım. Benim inanılmaz kasık ağrım var. Gaz da olabilir emin değilim. Sizler nasılsınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…