- 6 Eylül 2008
- 8.251
- 4.994
- 373
Allah ım hepimizin bebeğini korusunbenim doktorum detaylı için herhangi birşey demedi, bende yaptırmayı düşünmüyordum, sormadım o yüzden.en iyisine de kötüsüne de hazırım açıkçası.
bir terslik varsa allah korusun çıktığında erken müdahale için önemli bence canım detaylı. zaten 17 haftadan sonra allah korusun bi terslik çıksa hepimizin başı üstünedir allahtan gelen diye düşünüyorum. ama erken müdahale önemlidir onlar için bi aksilik varsa.benim doktorum detaylı için herhangi birşey demedi, bende yaptırmayı düşünmüyordum, sormadım o yüzden.en iyisine de kötüsüne de hazırım açıkçası.
bebegizin hareketlilini ne tarfta hissediyosunuz
Iki kasigin ortasi gobek degiliginin asagisibebegizin hareketlilini ne tarfta hissediyosunuz
Bendede ayni ozellikle iki haftadir asiri cikti goren hamile oldugumu anliyor epey buyuk ve uyurken zorlaniyorum hareketlerimi sınırlıyorbenim oğluşum maşallah çok sakin, meditasyon yaparken özellikle onu dinlemeye çalışıyorum ve sol tarafa doğru hep bir yatkınlık hissediyorum. henüz tam hareketlilik başlamadı, gerçi hamileliğimin başından beri ne miğde bulantısı ne halsizlik ne başka bir semptomla karşılaşmadım( önden önden giden göbeğim haricinde:)) )
bu arada benim de sorum kızlar Kişiden kişiye değişir fakat benim göbeğim kilom normal olmasına rağmen önden hemen belirginleşti ve sanırım bu gidişle ilerleyen aylarda baya beni öne çekecek, sizde durumlar nasıl?
Sağlıkla bu süreçleri geçirmemiz dileğiyle*
BEN 18 OLDUM HALA HAREKET DE HİSSETMİYORUM KARNIMDAA ÇIKMADI KİLO DA ALMADIM AMA BEBEĞİN DURUMU İYİYMİŞ Bİ SIKINTI YOKTUR HERALDE.Bendede ayni ozellikle iki haftadir asiri cikti goren hamile oldugumu anliyor epey buyuk ve uyurken zorlaniyorum hareketlerimi sınırlıyor
Sadece göbekten ilerleyince yine güzel, fazladan kilo olarak bize sorun olmasın da, onun haricinde hamileliğin keyfi oluyor benim bir yandan hoşuma gidiyor:=) bakalım nasıl ilerleyecek!Bendede ayni ozellikle iki haftadir asiri cikti goren hamile oldugumu anliyor epey buyuk ve uyurken zorlaniyorum hareketlerimi sınırlıyor
Bence tamamen kişisel bir durum, yani bedeninizin ritmi böyle demek ki, bebeğiniz bedeninizde yeterli hazneye sahipse dışa vurum olmamış ve kilo almamanız harika, ilerleyen aylarda çok avantajını göreceksiniz,maşallah diyelim.BEN 18 OLDUM HALA HAREKET DE HİSSETMİYORUM KARNIMDAA ÇIKMADI KİLO DA ALMADIM AMA BEBEĞİN DURUMU İYİYMİŞ Bİ SIKINTI YOKTUR HERALDE.
TEŞEKKÜR EDERİM BOYUM UZUN SANIRIM ONUNLA DA ALAKASI VAR:)Bence tamamen kişisel bir durum, yani bedeninizin ritmi böyle demek ki, bebeğiniz bedeninizde yeterli hazneye sahipse dışa vurum olmamış ve kilo almamanız harika, ilerleyen aylarda çok avantajını göreceksiniz,maşallah diyelim.
Ilk gebelikten olan D harfine benzeyen yastigi koyuyorum karnimin altina dogru. Bacak arasina mutlaka yastik koyuyorum. Dun gece kızım bizim yataga geldi, yanima yatmis. Ben de sirt üstü yatmisim. Gümm diye bir ses ve aciyla uyandim. Bacagini kaldirip karnima indirmis.10 dakika kivrandim. Neyse ki gecti sonradan. Dikkat etmem lazim hep karnimi koruyarak yatmaliyimBen bazen solda bazen sağda hissediyorum bazende rahmin tam tepesine vuruyor. Bugün 20. Haftama girdim ve karnımda giderek büyüyor durduramıyorum top gibi olduama kiloda almadım. Sabahları daha az şiş oluyor ama akşam kocaman oluyor. Ben geceleri huzursuz bacakta olan rahatsızlık hissini kalçamda hissediyordum. Yaklaşık 1,5 aydır gece uykularım çok bozuktu taş çatlasın 2 saat uyuyabiliyordum. Birkaç gündür soluma yatıp sırtıma yastık desteği koyuyorum dönmeyeyim diye bir de bacak arasına yastık koyuyorum artık onun etkisi mi bilmiyorum ama iki gecedir bölük pörçük olsa da daha fazla uyuyorum. Erken hafta demeyin bence yastık işini deneyin fayda görebilirsiniz
Ilk gebelikten olan D harfine benzeyen yastigi koyuyorum karnimin altina dogru. Bacak arasina mutlaka yastik koyuyorum. Dun gece kızım bizim yataga geldi, yanima yatmis. Ben de sirt üstü yatmisim. Gümm diye bir ses ve aciyla uyandim. Bacagini kaldirip karnima indirmis.10 dakika kivrandim. Neyse ki gecti sonradan. Dikkat etmem lazim hep karnimi koruyarak yatmaliyim
Uuu sıkıntı büyük o zaman çocuğuda uykusunda nasıl zaptedeceksiniz ki bir birinden tekme ye o bıraksın öbürü tekmelesin analık zor zanaat..
bebegizin hareketlilini ne tarfta hissediyosunuz
Tatanoz aşısı vücuda bağışıklık kazansın diye mikrop veriyorlar artık tarlada dogumlar vs olmadigi için herşey siteril ediliyor ve benim doktorum gerek duymuyor hatda ben vurulmak istedigim de neden vucuduna mikrop yukleyelim ki dedi tarlada bagda bahcede dogurcaksan vurul dedi güldük hatda ve vurulmadim simdide düşünmüyorum vurulmayiTepecikte ücretsiz ayrintili. Hatta bornovadaki ek binaya giderseniz alsancakta ozel bir yere yonlendiriyorlarmis. Hemen 1-2 gune randevu oluyormus. Ben oyle yaptiracagim.
4body1soul 2 kez normal doğurmuş bi de asidan kan aldirmaktan korkuyo. Bebek icin gerekli 10 gun de kolumu oynatamayacak olsam yaptircam aşıyı.
Ben bu hafta ayakta oturur ken her türlü hissetdim hareket ettiği surece hatda bazi tekmeleri sırt üstü yatarken dışardan da belli oluyor ama cok nadi bu bahsettigim .Sağlıklı olsun saglucakla gelişsin hissetmesem de olur :)Sağ ya da sola yattığınız zaman bebeği hissedebiliyormusunuz ben sırt üstü yatınca daha hissedebiliyorum ya da oturup ayaklarımı uzatınca
Ben neden hissetmiyorum kiBen bu hafta ayakta oturur ken her türlü hissetdim hareket ettiği surece hatda bazi tekmeleri sırt üstü yatarken dışardan da belli oluyor ama cok nadi bu bahsettigim .Sağlıklı olsun saglucakla gelişsin hissetmesem de olur :)
Ay bepanthol e bende bayiliyorum herseye kullaniyorum pisigi nemlendiricisi merhemi
El kremi olarak surekli cantamda evin her yerinde
Bide bu hamilelikte ellerim cok kuruyor neden bilmiyorum hamilelik oncesi boyle degildi hic ktem kullanmazdim ellerime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?