Kadin dogum doktoru olsam kesinlikle tetanoz olmazsın aşı yaptirmana gerek yok demem. Bir ozel hastanede sezaryen sonrası yenidogan tetanozundan ölen cocuk var. Tarlada dogurmuyor, normal dogum bile degil. Ayrica deprem, kış, kiyamet, dunyanin binbir turlu hali var.. Belki evde dogurmak zorunda kalacaksiniz. Kendi bagisikliginiz varsa bile bebegin bagisikligi yok o yuzden bu aylarda yapiliyor. Neyse cok uzatmayayim ama bence kesinlikle yapilmasi gereken bir aşı.Tatanoz aşısı vücuda bağışıklık kazansın diye mikrop veriyorlar artık tarlada dogumlar vs olmadigi için herşey siteril ediliyor ve benim doktorum gerek duymuyor hatda ben vurulmak istedigim de neden vucuduna mikrop yukleyelim ki dedi tarlada bagda bahcede dogurcaksan vurul dedi güldük hatda ve vurulmadim simdide düşünmüyorum vurulmayi
Canım tepecikte oğlumda beni alsancağa gönderdi caminin arkasında özel anlaşmalı biyere.. değişti mi artık kendileri mi yapıyorlar..p.tesi randevum var tepecikte kendi doktorum 500 lira dedi o kadar veremem malesef kredimiz varTepecikte ücretsiz ayrintili. Hatta bornovadaki ek binaya giderseniz alsancakta ozel bir yere yonlendiriyorlarmis. Hemen 1-2 gune randevu oluyormus. Ben oyle yaptiracagim.
4body1soul 2 kez normal doğurmuş bi de asidan kan aldirmaktan korkuyo. Bebek icin gerekli 10 gun de kolumu oynatamayacak olsam yaptircam aşıyı.
Sadece bağ bahçe değilki canım ola ki doğuma yakın paslı bişeyle temas kurdun kanına geçti o zaman aşı için geç olabilir.. yengem de yaptırmam yaptırmam dedi doktor yapılsın dedi 1 ay sonra yazlıklarında ayağına çivi battı aşı olmasaydı çok tehlikeli olurdu..Tatanoz aşısı vücuda bağışıklık kazansın diye mikrop veriyorlar artık tarlada dogumlar vs olmadigi için herşey siteril ediliyor ve benim doktorum gerek duymuyor hatda ben vurulmak istedigim de neden vucuduna mikrop yukleyelim ki dedi tarlada bagda bahcede dogurcaksan vurul dedi güldük hatda ve vurulmadim simdide düşünmüyorum vurulmayi
Aynen benim doktorum da gerek duymadı. 2 gebeliğimde de yaptırmadım ama yine de sana kalmış dedi. Yanlış bilmiyorsam yurt dışında falan yapılmıyormuş bu aşıTatanoz aşısı vücuda bağışıklık kazansın diye mikrop veriyorlar artık tarlada dogumlar vs olmadigi için herşey siteril ediliyor ve benim doktorum gerek duymuyor hatda ben vurulmak istedigim de neden vucuduna mikrop yukleyelim ki dedi tarlada bagda bahcede dogurcaksan vurul dedi güldük hatda ve vurulmadim simdide düşünmüyorum vurulmayi
32 yaşında henüz tek başına yaş çok etkilemiyor bu testleri. Belki bahsedilen Down sendromu değil başka bir anomalidir. Ya da belki zamanla geçebilecek patolojiler...bunlar bazen genetik hastalıklarla birlikte oluyor bazen önemsiz tek başına oluyor ve zamanla kayboluyor. Patolojinin ne olduğunu bilmeden ve işin uzmanı olmadan bilmek çok zor. Sadece kafan bulanır bunları yorumlamaya çalışırken en doğru bilgi bir perinatologdan alınır böyle bir durumdaKizlar kafam cok dolu biliyorsunuz..
Bebegimde gorulen beyin yapi bozuklugu oglumda vardi ama kizimda yoktu.Simdi cocuklarin dosyalarini inceliyorum sabahtan beri.
Hepsininde 12.haftada yapilan 2 li tarama sonuclarina gore;
Oglumda beyin anomalisi VARDI down sendromu riski 3.270/1
Kizimda beyin anormalisi YOKTU down riski 18.000/1
Bu bebegimde beyin anormalisi VAR down riski 29.500/1
Onlarda 23-25 yaslarindaydim suan 32 yasindayim yas artmasina ragmen risk azalmis
Ama ben isin icinden cikamiyorum.Yorumlarinizi bekliyorum
Ufacik bi umut isigi icin desiyorum desiyorum konulari nerelere getiriyorum4body1soul down sendromunda beyin yapısında bir değişiklik oluyor mu? tam net bilmiyorum ama sanırım downda beyin yapısından anlaşılmıyor,sadece kromozomlarda olay.. yani senin yaşadıkların başka bir olay gibi..
Aynen öyle yaptırmiycam allaha emanet .bütün aşıların amaci vucudun. O mikroba karşı bağışıklık kazanması vucudum da var sayım olarak ya olur sa yabu olur sa. Diye düşünüp mikrobu vücuduma verdirtmem. Yarına çıkacakmiyiz belli değil eger başına birşey gelecekse olacaga çare yok herkes allaha emanet diyorum ve bu konuyu kapatıyorum ben herkesin kendi tercihiAynen benim doktorum da gerek duymadı. 2 gebeliğimde de yaptırmadım ama yine de sana kalmış dedi. Yanlış bilmiyorsam yurt dışında falan yapılmıyormuş bu aşı
Bende genelde hep sağ tarafımda bir ağrı oluyorsolda hissettim sanki sol tarafım ağrıyor ters hareket yapsam falan
kuzum umut zaten tahmininden fazla var.. bence hiçbişey çıkmayacak,aynı şeyleri yaşayan birsürü insan var,doktorlar bu konuda mesuliyet istemedikleri için en olumsuza alıştırıyorlar gibi.. gör bak,bir sonraki randevunda güzel haberini yazacaksın burdanUfacik bi umut isigi icin desiyorum desiyorum konulari nerelere getiriyorum
Ne bilim oglymunda boyle olup riskin bu bebege gore fazla cikmasi..kiyaslama yapip umut aradim
Ben hiç anlamıyorum ama Allah ım izniyle Kızçen sağlıkla gelecek buna inanıyorumKizlar kafam cok dolu biliyorsunuz..
Bebegimde gorulen beyin yapi bozuklugu oglumda vardi ama kizimda yoktu.Simdi cocuklarin dosyalarini inceliyorum sabahtan beri.
Hepsininde 12.haftada yapilan 2 li tarama sonuclarina gore;
Oglumda beyin anomalisi VARDI down sendromu riski 3.270/1
Kizimda beyin anormalisi YOKTU down riski 18.000/1
Bu bebegimde beyin anormalisi VAR down riski 29.500/1
Onlarda 23-25 yaslarindaydim suan 32 yasindayim yas artmasina ragmen risk azalmis
Ama ben isin icinden cikamiyorum.Yorumlarinizi bekliyorum
benim oğluşum maşallah çok sakin, meditasyon yaparken özellikle onu dinlemeye çalışıyorum ve sol tarafa doğru hep bir yatkınlık hissediyorum. henüz tam hareketlilik başlamadı, gerçi hamileliğimin başından beri ne miğde bulantısı ne halsizlik ne başka bir semptomla karşılaşmadım( önden önden giden göbeğim haricinde:)) )
bu arada benim de sorum kızlar Kişiden kişiye değişir fakat benim göbeğim kilom normal olmasına rağmen önden hemen belirginleşti ve sanırım bu gidişle ilerleyen aylarda baya beni öne çekecek, sizde durumlar nasıl?
Sağlıkla bu süreçleri geçirmemiz dileğiyle*
Hamileligin tek iyi yani bu galiba :))benimde göbeğim belirginleşti hatta dün minibüste yer verdiler :)
Cok gecmis olsun. Ilk gebeligimde gebe kalmadan once minicik curukleri bile dolgu yaptirdim ama maalesef 1 kanal dolgu bir dis cekimi yapildi. O kadar korkunc zamanlar gecirdim ki anlatamam. Disim çekildiğinde 39 haftaliktim. Agridan bayiliyordum artik. Arastira arastira karanfil yagini bulmustum. Pamuga damlatip disimin ustunde bekletiyordum uyusunca biraz uykuya daliyordum. Minoset falan hic ise yaramaz. Gecmezse mutlaka gorun doktora
Gozun aydin canimkızlar merhaba.
bu gün detaylı yaptırdım.
küçük dedi ama yaptı.
size önerim 22.hafta gibi yaptırın.
doktor en ideal haftanın bu olduğunu söyledi.
çok şükür iyiyiz.
merak edenler okur inşallah.
yarım saat ya da kırk dakika sürüyor.
renkli değildi, cd yok.
devlet hastanesinde böyleydi yani.
rapor veriyor sadece sonuca göre.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?