2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Nette gezinirken gordum. Bugun 2019 Kanada Hamileler icin Fiziksel Aktivite rehberini yayinlanmis. Biraz göz attim. Egzersizin hamilelikte olusan büyük komplikasyonlari yuzde 40 a varan oranda azalttığını soyluyor. Bos vaktimde mutlaka bakacağım.

Biliyorum canım bilmez miyim Allah yardımcımız olsun ne diyebilirim ki

Aynen ya bide kustum ama geçmiyor. Çıkardım bütün yediğimi bu sefer de acıkıyorum cidden ağlayacağım artık çok kötüyüm psikolojim de iyi değil
Aglamamak icin kendimi tutuyorum canim neden? Cunku, salya sumuk mideye gidince afedersin o da bulandiriyo extra. Kafaya bak bu da dusunuyosun zamanla

Kac kg aldin canim bencede ekmegi azaltmaya calis cunku sanada bebisede faydasi yok bol meyve sebze kuruyemis tuketmeye calis

1 haftada 3 kilo civari almisim. Belki odem ya da siskinlik veya ne bileyim hazimsizlik da olabilir bilemiyorum. 1 gunde 1.5 kilo almistim cunku. 3 gundur de tartilmiyorum. Ekmegi normalde de bu sekilde tuketiyordum. Kilo almam ama hic, yeme duzenim boyle normalde de aslinda. O yuzden gebelik sekeri geldi benim de aklima.

Aglamamak icin kendimi tutuyorum canim neden? Cunku, salya sumuk mideye gidince afedersin o da bulandiriyo extra. Kafaya bak bu da dusunuyosun zamanla
Bende ağlayınca başım ağrıyor. Bulantılar ha geçti ha geçecek diye diye hamileliği yarıladık nerdeyse. Bulantılar bitince sağlıklı beslenirim diyordum ama nerde. Hala et tavuk süt yoğurt tüketemiyorum sende baya çektin başından beri

Bende cok aliyorum, o kadar bulanti kusmaya ragmen sanirim 6 kilo oldu ama inan yarisi memede, zaten daha da alicam, alicaz.. eminim. Ben odem kan hacmi vs biseyler oldugunu dusunuyorum extra, yoksa mumkun degil bu kadar az zamanda 6-7 kilo nedir, kimyam degisiyo benim gebelikte

Alistim bile biliyomusun yani gececek gibi gelmiyor zaten hic. Belki 6. Aydan sonra hafifler bi tik. Ama oyle tamamen gececek diye bakamiyorum agzimdaki tad gitse ona da raziyim aslinda biliyomusun yogurt dene gercekten iyi geliyo benim mideme. Yogurt-havuc-ayva evden eksik etmemek lazim.

Yarın kahvaltida misafirim var çok şükür iyim. Birşeyler yaptım biraz yoruldum galiba bugün doğru düzgün girmedim okudum çıktım genelde ama bakıyorum da merak eden yok beni hamile tiribi yapim biraz :)) yarin da fırsat bulursam gelirim merak etmemissiniz niye haber veriyorsam :) :) :)

Selam kızlar bu gunu de kazasız belasız atlattık cok şükür. Size sorum var Aranızda gunluk olarak belirlj okudugu dua yada esma okuyan var mi? Hani hamilelikte okunmasi gereken dualar, süreler var derler var mı hic aklınızda bildiğiniz bir şey?

Doğacak çocuğunun sağlıklı ve güzel olması Ya müsavvir esması okunması gerekiyormuş. Aklıma geldikçe elimi karnıma koyup okuyorum. Meryem ve yusuf suresi de hamilelikte çokça okunması yada dinlenmesi gerekiyor

Geçende bi anda oyle kilo aldim 8 kilo oldu gebelik basindan beri. Hemen azalttim yememi. Tuzu da azalttim. Aksam 7den sonra yemedim. Sabah da kalkar kalkmaz yemedim. 3 kiloyu geri verdim hemen. Ödüm koptu 8 farki goruncr neyse ki düştüm geri. Ödemmis demek ki buyuk kısmı. Bulantilarimi cok demiyorum ama hala ara ara var. Gecenin bu saati uyandim mesela midem bulaniyor. Bir de vitamin ve omega 3u ogleden once falan alirsam aksam doymak bilmiyorum. Onu farkettim.
S ssule07 eger cok ekmek yiyorsan bari kaliteli ekmek al. Beyaz undan yapilmis yerine tahilli cavdarli... Karışık ekmeklerden tuket. Onlari o kadar cok yemek mumkun degil

Aaa aşkolsun. Arada gel konusmaya katıl. Kim nerde ne yazıyor ne zamandir yazmamis anlayamiyorum. Ben bundan sonra merak edeecegim seni

Canim bence sen istisnasin cunku genelde 20. Haftada hissediliyo doktorumda oyle dedi ben ilk gebeligimde 20. Hafta civarlarinda hissettim simdide cok nadir de olsa arada hissediyorum sirtustu yatarsam
bende 18 de hissettim hem de sırt üstü falan yatınca gözle bile belli oluyordu benim bebeğe iri bebek dediler ondan mı erken oldu ki

Insallah gebelik sekeri falan yoktur canim odem olabilir bende kendimi bu aralar acayip sismis hissediyorum basindan beri 3 kg almisim ama 10 kg almis gibi bi halim var

bende 18 de hissettim hem de sırt üstü falan yatınca gözle bile belli oluyordu benim bebeğe iri bebek dediler ondan mı erken oldu ki
Hic bilmiyorum canim ama hareketlerini hissetmek muhtesem bisey en azindan devamli doktora gidipte goruyum derdi bitiyo bebegin seninle biliyosun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…