mesajını okuyunca çok sevindim bende hasta olmaya başladım 2 gündür burun akıntısı balgam beni mahfetti bademciklerimde şişmeye başladı eve gider gitmez deneyeceğim

Maşallah umarım yanılmıyoruzdur bende dün akşam uzanınca daha net hissettim.

İkili sonuçları kötü çıkanlar dua edin Allah a emanet yavrularımız. Ben kan vermedim inşaallah hepsi sağlıklı bir şekilde zamanında doğar.
Benim elti ikiliyi yaptırdı yaşı 30.
Risk1/283620 çıktı. Gitmiş 3lüyüde yapmış orda yaş ve down sendromu 1/8 çıkmış.
Bu testler tanı değil tarama ve sonuçlar amerika da değerlendiriliyor. Orda ki hayat şartları ve kadınlar burda ki gibi değil ki. Aramızda dünya kadar fark var.
Bir hastanede bilmem kaç yılda 180 000 kadına bu şekilde teşhis konmuş ve gerçek olan 30 tane. Onlarda gerçekten sorunlu olanlar. Ense kalınlığı falan yüksek çıkanlar.
Allah ın izniyle bir şeycik olmaz hepimiz dua edelim birbirimize

özel hastanelere göre kesinlikle yapılmalı ama devlet hastaneler araştırma hastaneleri riskli gebeliklere bakıyorlarmış
Özel hastanelerde de zorunlu değil ki sonuçta ücretli birşey zorunlu diye diretilemez, ben yaptıracağım ama yaptırmak istemezsem kimse zorlayamaz yani. Ben heryerini görmek istediğim için merakımdan yaptıracağım yani

Canım ben de pek itimat etmiyorum bu testlere çünkü o değerleri düşüren yada yükselten başka etkenler olabiliyormuş, öyle bile olsa 1/100 bile çıksa 1 bebek öyle diğer 99 bebek sağlıklı oluyormuş hiç gerek yok aslında dr istedi verdim ben de ama keşke vermeseydim kan filan aldırma düşüncem yok verdiğim paraya ve kendimi üzdüğüme yazık 3’lü 4’lü filan yaptırmayacağım detaylı ultrasona gireceğim sadece. Doğru söylüyorsun dua edelim birbirimize

Yani aslında tedavisi olan bir şey değil çıkan sonuçlar.
Bu yüzden aldırmayacaksak hiç kafa karıştırmaya gerek yok. Ve şöyle bir durum var tamamen sağlıklı çıkan testler oluyor ve bebek bir doğuyor başka bir sıkıntı oluyor. Allah korusun hepsini inşaallah. Ayrıntılı özelde ne kadar acaba bu gidişte sorucam bakalım

Kızlar ikiliyi üçlüyü bilmemde detaylıyı mutlaka yaptırın sadece down olarak bakmayın buna bütün organlar inceleniyor anne karnında müdahele bile edilebiliyor bebeğin yaşamsal fonksiyonları tek tek inceleniyor downla falan ilgisi yok

Detaylıya lafım yok benim zaten. Ama ikili üçlünün tedavisi yok diye biliyorum. Detaylıda ne var ne yok hepsine gösterirse bakılıyor

Detaylıya lafım yok benim zaten. Ama ikili üçlünün tedavisi yok diye biliyorum. Detaylıda ne var ne yok hepsine gösterirse bakılıyor
Bende ikili üçlü testlere güvenmiyorum hatta inanmıyorum ama doktor içinde kalmasın dedi diye yaptırdım zaten yapılırken kağıt imzalatıyorlar (devlette nasıl bilmiyorum) bu testin kesinlik vermediğini kabul ediyorum diye :) tırt yani. Ama kesinlik veren testler var yurtdışına gidiyor falan ben yaptırmak istemedim ultrasonda ensesi burnu normal çıkmıştı

Yok genelde İsviçre diyorlar ama Türkiyede yapılanlarda varmış bu harmony test mi ney bebeğin dnasına bakılıyormuş anne kanından, ama o kadar paraya gerek yok bişey çıksa nolacak hamileliğimiz zehir olacak sadece. Detaylı iyi birşey tabi parmaklarına kalp kapakçıklarına kadar bakılıyor bütün organları inceleniyor. Ben geçen yıl 350-400 lira civarında duymuştum arkadaşımdan ama şimdi sormadım hiç

Evet genelde o fiyat aralıklarında benim sorduklarımda. Devlette ücretsizmiş

Bende yaptırdım testleri ama çokta önemsemiyorum sadece formaliteyi uyguluyoruz Canlar bi şey çıksa da zaten Rabbimden diyorum çok araştıran biri olmama rağmen hiç bakmadım yiyeğinime %90 Özürlü dediler aldır dediler yengem aldırmadı tabiki ve maşallah çok zeki bi oğlumuz oldu doktorlar kendisi de diyo zaten bunlar kesin tanı değil falan diye Rabbime emanetler sağlıkla doğsunlar inşallah

2008 yılında küçük oğlumda yaptırmıştır onu o gerekli hakikaten.Eltimin bebeğinin kalbinde problem olduğu orada anlaşıldı.Ocakta doğum yapacak ve bebek ameliyat edilecek hemen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…