Bende severim iyi insandır, gözümün içine bakar kızım yavrumsuz cümle kurmaz, giderim uzak memlekette, bir hafta kalırım bana en ufak bir şey yaptırmaz, yorulma dinlen buraya dinlenmeye geldin vs, kahvaltı hazirlasam yoruldun hakkını helal et vs, yani hamileyim diye cagirdigim halde gelmiyor rahat edeyim diye. İnsanın halinden anlayanlarin sayısı az, bende inş ilerde kayinvaldem kadar anlayışlı bir kaynana olabilirim :) hele cevremdekileri görünce Allahım şükür diyorum
Benimde normalde gastrit ve reflüm var ama hamileliğin bu haftalarında sorun yaratmıyor Allah ne verdiyse yiyebiliyorum, ilk haftalar herşey ağzıma geri geliyor gibi oluyordu ama şimdi iyiyim. Gaviscon kullanılabiliyor sanırım bir arkadaş öyle demişti amaGünaydın hanımlar
Benim gibi mide yanması yaşayan var mı
Yediklerime çok dikkat ettiğim halde akşam oldu mu başlıyor mide yanmam
Bende gastrit ve Reflü var
Bu haftalarda iyice arttı sanki
Normalde yediklerime çok dikkat ederim
Akşam yemeğimizi en geç 6da yeriz ve ben yatana kadar bir şey yemem
Ama yine de yatacak vakit geldi mi çok kötü oluyorum
Dün canım patlamış mısır çekti, öğlen saat 3bucuk gibi yaptım yedim
Yemez olaydım
Gece 2ye geliyordu zor uyudum oturarak.
Hanımlar bizim çok şükür ikili testimiz temiz çıkmıştı 22 haftalık olunca detaylı ultrasona göndericekmiş doktorumuz.
Her kontrolümde sağlığı iyi değil mi diye soruyorum iyi maşallah diyor.
Detaylı ultrasona gireceğim ve okuduklarıma göre girmek istemeyen de çokmuş bir sürü kafa karıştıran şey söylediklerini okudum. Şimdi girsem mi girmesem mi kafam çok karıştı.
Bilemiyorum hormonlardan mı kaynaklı çok evhamlı oldum.
Anlatabildim mi bilmiyorum ama içimi tahatlatacak birşey söylersiniz valla rahatlayacağım
Her işi sen yapacaksan niye çağırdınız kayınvalideni :) resmen hamile halinle hizmet etmişsin kadına ne gerek var, yardım etmeyecekse gelmesin şu durumda yaniNe güzel canım maşallah
Benim kaynanam da çağırdık hemen atladı geldi
5 gün kaldı ama sinirlerimi zıplattı gitti
Her gün bir saat kahvaltı hazırladım da gelip de bakmadı yardım edecek bir şey var mı demedi
Eşim öğle arasına eve geldiği için kahvaltıyı ona göre ayarlıyorum
Eşim geldiğinde odasından çıktı, hazır masaya oturdu herkesten de çok yedi kalktı
Ben banyoyu siliyordum elimle
İhliya tıslaya yer siliyorum kadın tepemde dikilmiş "ben hamileyken hiç sancı nedir bilmedim, 9 ay böyle elimde sildim her yeri" diyor
Ya insan der kızım yorma kendini
Ben acıktım dedikçe o da acıktım dedi, ben yoruldum dedikçe o da yoruldum dedi
Benimde normalde gastrit ve reflüm var ama hamileliğin bu haftalarında sorun yaratmıyor Allah ne verdiyse yiyebiliyorum, ilk haftalar herşey ağzıma geri geliyor gibi oluyordu ama şimdi iyiyim. Gaviscon kullanılabiliyor sanırım bir arkadaş öyle demişti ama
Her işi sen yapacaksan niye çağırdınız kayınvalideni :) resmen hamile halinle hizmet etmişsin kadına ne gerek var, yardım etmeyecekse gelmesin şu durumda yani
Kızlar bişey sorucam, dışardan kebap lahmacun falan yiyormusunuz..ben bazen yemek istiyorum ama etler iyi pişmez ve bebeğe bir hastalık vardı çiğ et ve iyi pişmemiş yumurtadan bulaşan onun mikrobu bulaşır diye hiç yemedim..sizler napıyosunuz ??
ayyyy o zaman benımkı nur nımet ya... esyaların yerını degstrr patavatsz bıraz..bıraz da pıntı :) ama ne bana ıs yaptırır ne de cay kahve bekler.otur ben yaparım der yemek yerken tabagıma her seyden koymak ıster..kayınbabam da oyle..demek ben ufak seylerı dert etmısım...Aslında yarım etsin diye cagirmadik
Eşimin kardeşi üniversiteden tatile geldi
Eşim istedi gelsinler biraz bizde kalsınlar dedi
Tabi ben biliyordum başıma gelecekleri
Bir akşam yemekte eşim "bugün çay yapma benim canım kahve çekiyor" dedi
Ben de çay midemi rahatlıyor kendime az da olsa yaparım dedim
Sonra annesine sordu "anne sen çay mi içeceksin kahve mi" dedi
Kaynanam da " hem çay içerim hem kahve içerim" dedi
Tabi ben deli oldum
Çayı yaptım herkes birer bardak verdim geçtim odama yattım
Bir ara sesini duydum kahve nerde diye soruyordu ama üşendigi için yapıp da içmemiş tabi
sonucların güzel cıkacak ınsallah allahın ıznıyle...cinsiyeti de gösterir insallah bebişin :)Kızlar gününüz aydın olsun.Saat 11 de randevum var.Nipt sonucumu göstereceğim.Dua bekliyorum sizlerden,hayırlı haberlerle geri dönmeyi umuyorum inşallah
ayyyy o zaman benımkı nur nımet ya... esyaların yerını degstrr patavatsz bıraz..bıraz da pıntı :) ama ne bana ıs yaptırır ne de cay kahve bekler.otur ben yaparım der yemek yerken tabagıma her seyden koymak ıster..kayınbabam da oyle..demek ben ufak seylerı dert etmısım...
ah canım dün gece bende öyle kafamı yastığa koydum gibi bir kötü oldum 3 saatlik uykuyla duruyorum sabahladım 2 yastık üst üste koyuyorum yok bide bi ateş bastı fenalık geçiriyordum resmenGünaydın hanımlar
Benim gibi mide yanması yaşayan var mı
Yediklerime çok dikkat ettiğim halde akşam oldu mu başlıyor mide yanmam
Bende gastrit ve Reflü var
Bu haftalarda iyice arttı sanki
Normalde yediklerime çok dikkat ederim
Akşam yemeğimizi en geç 6da yeriz ve ben yatana kadar bir şey yemem
Ama yine de yatacak vakit geldi mi çok kötü oluyorum
Dün canım patlamış mısır çekti, öğlen saat 3bucuk gibi yaptım yedim
Yemez olaydım
Gece 2ye geliyordu zor uyudum oturarak.
bogazına düşkün baya maşallah.kahveler yumurtalar ..benm bildigim anneler once yedirir sonra yer..Benimki tabagima yemek koymak yerine
Herkesten önce tabagini doldurur
Geri kalanı da biz paylaşırız
Hiç düşünmez yani ben tabagima bu kadar aldım ama herkese bu kadar düşüyor mu demez
Kendi tabagindakileri yer sonra da çocuklarının tabağından yemeye başlar
Hayatımda gördüğüm en bencil anne
Burdayken zaten çok çeşit var kahvaltıda diye yumurtayı kişi başından az hasladim
Dilimledim ortaya koydum
Herkes aldı, kaynanam herkesten çok aldı tabi
En sona iki dilim kalmış
Bana diyor ki al bakalım bu da senin hakkın galiba
bogazına düşkün baya maşallah.kahveler yumurtalar ..benm bildigim anneler once yedirir sonra yer..
Canım yazdiklarını okurken hem güldum hem şaşırdım gercekten durumun zormuş..ama ben hep evli ve kv tarafı ile sorunu olanlara şunu tavsiye ediyorum,,kendi iyiliğiniz için onları ne değiştirmeye çalışın ne düzeltmeye size uymayan durumlara sabırli olun kötu yada yanlış sözlerine he he deyip geçin onlara birer yaramaz çocuk gözüyle bakın ama cidden bu gözle bakin biraz daha rahatlayacaksınız..yoksa sizin psikolojiniz kötü etkilenir..Yok kv herkesten önce ve herkesten çok yer
Arkasını hiç düşünmez
Zaten onun o bencilliği beni benden alıyor
O il merkezde oturuyor, biz ilcedeyiz
80 km var aramızda
Bir kere bile sormadı canının çektiği bir şey var mı demedi
O bulantılı dönemlerimde arayıp da istediğin bir şey var mı demek yerine eşimi aradı kavga etti gelmiyorsun arayıp sormuyorsun dedi
Sanki kendi bizi çok arıyor gibi
Oraya kalmaya gittiğimde kendim için aldığım yiyecekleri odama koyuyorum artık
Çünkü mutfakta kalınca ben daha yemeden bitiyor her şey
Bende aynen senin durumundayım..ama içim rahat çünkü bebek haftasıyla uyumlu çok şükür.biz elimizden geleni yapıyoruz gerisi rabbimin takdiri..rabbim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsinHanımlar sizin yeme düzeniniz nasıl?
Bazen üzülüyorum acaba yararlı şeyler yiyemiyorum da bebeğim vitaminsiz mi kalıyor diyorum
Mesela hiç balık yemedim şimdiye kadar
Çünkü canım çekmiyor
Zaten hamileliğimin ilk günleri kurban bayramına denk geldiği için etten de tiksindim çok yiyemiyorum
Mantarı çok seviyorum, haftada üç gün mantar yiyorum
Günlük yoğurt, ceviz, meyve, yumurta bunları mutlaka yiyorum
Kan ilacımı ve vitaminimi düzenli alıyorum her gün
Ama hala bebeğimde eksik bir şeyler kalacak diye korkuyorum
Abur cubur da yemiyorum ama eşim yerken canım çekiyor bazen
Haftada en fazla iki kere ya gofret ya kek yiyorum başka da yemem zaten
bız de 50 km ılcedeyız .. senın ıcın bu da bır avantaj sureklı gormuyorsun ...yapacagımız en guzel sey cok takıp cok dusunmemek gormezden gelmek bu yastan sonra degstıremeyız ki..idare edecez ısteYok kv herkesten önce ve herkesten çok yer
Arkasını hiç düşünmez
Zaten onun o bencilliği beni benden alıyor
O il merkezde oturuyor, biz ilcedeyiz
80 km var aramızda
Bir kere bile sormadı canının çektiği bir şey var mı demedi
O bulantılı dönemlerimde arayıp da istediğin bir şey var mı demek yerine eşimi aradı kavga etti gelmiyorsun arayıp sormuyorsun dedi
Sanki kendi bizi çok arıyor gibi
Oraya kalmaya gittiğimde kendim için aldığım yiyecekleri odama koyuyorum artık
Çünkü mutfakta kalınca ben daha yemeden bitiyor her şey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?