- 21 Aralık 2016
- 9.033
- 41.402
- 548
Merhaba, rahim ağzı açıklığı ve boyu nasıl kontrol ediliyor acaba? Bana en son muayenemde karından ultrasonda baktı ve serviks boyu normal, rahim ağzı kapalı dedi. Sizi de bu şekilde mi kontrol ediyorlar acaba? Benim ilk hamileliliğim dolayısıyla kasılma nasıl olur falan hiç bilmiyorum, işte bütün gün yoruluyorum ayrıca hergün minimum 2 saat araba kullanıyorum dolayısıyla öğleden sonraları çok belim ve sırtım ağrımaya başlıyor ama doktorum normal dedi... şimdi endişelendim tabi acaba bel ağrısı kasılma da ben mi anlamıyorum diye...Canım nidilat vermiyorlar benim haftamda ama arkadaşa olabilir endol da çok etkili gelmedi bana verildi, haftada bir gidiyorum ben zaten kontrol altındayım rahim ağzını ve boyunu kontrol ettiriyorum ama kendi kendime stres yapmak daha kötü etkiliyor o yüzden dedim elimizden geleni yapacağız diye erken haftalarda malesef elden pek birşey gelmiyor doktorlar ne derse yapmaya çalışıyoruz tabiki. Allah hepimizin yardımcısı olsun
Vajinal ultrasonla bakılıyor rahim boyuna ama açıklık karından anlaşılıyor galiba şimdilik.. benimde ilk hamileliğimde kasılma filan olmuyordu şimdi de kasılma olduğunu anlamamıştım doktorum söyledi hastanede yattığım sürede. Her hamilede kasılma olacak diye birşey yok bence senin ağrıların kasılma değil karnının bir bölümünde sertlik oluyor ama senin sürekli kontrol etmene de gerek yok bence, tabiki her ihtimale karşı kendini yormamaya çalış ama ben ilk hamilelikte böyle sitelere girmiyordum doğal olarak kasılma filan haberdar değildim. Dinlendiğin zaman geçen ağrıların varsa hiç dert etme çok normalMerhaba, rahim ağzı açıklığı ve boyu nasıl kontrol ediliyor acaba? Bana en son muayenemde karından ultrasonda baktı ve serviks boyu normal, rahim ağzı kapalı dedi. Sizi de bu şekilde mi kontrol ediyorlar acaba? Benim ilk hamileliliğim dolayısıyla kasılma nasıl olur falan hiç bilmiyorum, işte bütün gün yoruluyorum ayrıca hergün minimum 2 saat araba kullanıyorum dolayısıyla öğleden sonraları çok belim ve sırtım ağrımaya başlıyor ama doktorum normal dedi... şimdi endişelendim tabi acaba bel ağrısı kasılma da ben mi anlamıyorum diye...
valla galiba fazla şey okumak, duymak öğrenmekte kötü... çok kolay kafasına takılıyor çünkü insanın. Size de çok kolay gelsin, inşallah atlatacaksınız zorlukları.Vajinal ultrasonla bakılıyor rahim boyuna ama açıklık karından anlaşılıyor galiba şimdilik.. benimde ilk hamileliğimde kasılma filan olmuyordu şimdi de kasılma olduğunu anlamamıştım doktorum söyledi hastanede yattığım sürede. Her hamilede kasılma olacak diye birşey yok bence senin ağrıların kasılma değil karnının bir bölümünde sertlik oluyor ama senin sürekli kontrol etmene de gerek yok bence, tabiki her ihtimale karşı kendini yormamaya çalış ama ben ilk hamilelikte böyle sitelere girmiyordum doğal olarak kasılma filan haberdar değildim. Dinlendiğin zaman geçen ağrıların varsa hiç dert etme çok normal
sagol canım amın ınsallahhGözün Aydın canım çok sevindim, hep guzel haberler alalım insallah
Kızlar kendimi burda anlatsam yazsam sizin için sıkıntı olur mu?
Sağol inşallah atlatırım, çok fazla araştırmamak lazım ciddi bir şikayet olmadıkça. Artık internetten dolayı hepimiz uzman olduk her konuda ama telaşlar endişeler de artıyor malesef. Biraz rahat olmak gerekiyorvalla galiba fazla şey okumak, duymak öğrenmekte kötü... çok kolay kafasına takılıyor çünkü insanın. Size de çok kolay gelsin, inşallah atlatacaksınız zorlukları.
Yok canım ne sıkıntısı olacak, sen kendini iyi hissedeceksen hiç problem olmazKızlar kendimi burda anlatsam yazsam sizin için sıkıntı olur mu?
sen kendını iyi hissedeceksen sana ıyı gelecekse burası , kendı adıma rahatsz olmam canım...sana tavsıyem her seyın ıyı olacagına daır ınancını sakın kaybetme...sen demıstın tüp bebek bile ımkansız demslerdı sana ama bak 2 defa hamıle kalabıldın.allah cok buyuk once ona sonra kendıne guven canım..Kızlar kendimi burda anlatsam yazsam sizin için sıkıntı olur mu?
doktordan geldim kizlar 3 gun rapor yazdi bizimde yılbaşı tatili var..carsambaya kadar evdeyim..kasilmalar toplanmalar normal degil bu haftalar riskli 28. haftaya kadar hic olmamasi gerekiyo dedi..progestan ve endol fitil alicam haftada birde pruluton igne vurulicam..surekli sol tarafına yat bol su ic dedi..buraya yazilmasa ben hic dikkate almazdim o toplanmalari..kizimdada oluyordu hep hatırlıyorum ama heralde son haftalardı onlar
Bana da karından baktığında diyor hep rahim ağzı kapalı diye canımMerhaba, rahim ağzı açıklığı ve boyu nasıl kontrol ediliyor acaba? Bana en son muayenemde karından ultrasonda baktı ve serviks boyu normal, rahim ağzı kapalı dedi. Sizi de bu şekilde mi kontrol ediyorlar acaba? Benim ilk hamileliliğim dolayısıyla kasılma nasıl olur falan hiç bilmiyorum, işte bütün gün yoruluyorum ayrıca hergün minimum 2 saat araba kullanıyorum dolayısıyla öğleden sonraları çok belim ve sırtım ağrımaya başlıyor ama doktorum normal dedi... şimdi endişelendim tabi acaba bel ağrısı kasılma da ben mi anlamıyorum diye...
Canm ben kendi adıma soyliyim hiç bir sorun yok keske sana faydamiz olsa canm benim dualar ile yanındayiz sende kendini toparlamaaya çalış zordur eminim bunu söylemek kdr basit değil ama bence dua oku Allah a bu zamanlarda daha çok ihtiyacımız oluyor kalbin ferahlarKızlar kendimi burda anlatsam yazsam sizin için sıkıntı olur mu?
Kızlar kendimi burda anlatsam yazsam sizin için sıkıntı olur mu?
Ben de doktora geldim kızlar şimdi normalde haftaya gelecektim köyüme gittim geldim sabahtan beri ağrım var bir de şu kist olayından beri kafam rahat değil erken geldim. Inşallah güzel haberlerle gelirim
Canım öncelikle çok geçmiş olsun geçen hafta benim de kasılmalarım vardı çok sık olmasa da... İkinci gebeligim olduğu için ayırt edebiliyordum. Yorgunluk ve stresli bir yasam kasılmaları çok tetikliyor. Bir de afedersin tuvalete sıkışık gitmemek lazım. Tutmamak gerekiyor o da tetikliyor. Bir de benim farkettiğim dar kıyafetler de giymemeliyiz artık özellikle beli kasık bölgesini sıkmamalı. Baskı oluşmaması için. Rapor alman iyi olmuş. İnşallah en kısa zamanda kasılmaların biter sağlıkla yoluna devam edersin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?