Evet dünden beri sarılıp duruyorum, eşim kulağını onun kalbine koymuş kalp dinleme oyunu oynuyorlar görünce ağladım durdum. Çocuk sahibi olmak kolay gibi geliyor ama o bebeğin oluşması ayrı mucize dünyaya sağlıklı gelmesi ayrı hayatını devam ettirmesi ayrı, çok iyi anladık bunu. Şükretmek gereken çok şey var insan acıyı yaşayınca anlıyor malesef..

Buradan anladığım kadarıyla sen hem iyi bir anne hem de güçlü bir kadınsın canım. En önemli kısmı aşmışsın bile. Niye diye sormuyorsun mesela. Ama bizim de bir kalbimiz var üzülüyoruz mutlaka. Acıyı yaşamak da gerekir zaten. Hayatı daha iyi tanıyabilmek için.

Asla soramam niye diye çünkü dünyada nasibi olmayan bebeği doğurmak benim elimde değil anladım bunu. sık sık ağlama krizleri geliyor ama gözyaşlarım kurudu gibi hissediyorum bazen, kızım görmesin diye uğraşıyorum güçlü olmam lazım biliyorum..

S Sibelll16 O kadar zor birşey ki insanın bebeğinin rahatsız olduğunu öğrenmesi yaşadım Rabbim hiç kimseye yaşatmasın, sana da sabırlar versin tez zamanda hayırlı bir kapı açsın inşallah.Belki tekrar tekrar yıkım olacak senin için ama naçizane bir iki doktora daha gitmeni öneririm.Doktorum kalbin ayrıntılı bakılması için 24. haftada olması gerektiğini söylemişti.Belki de gelişir
daha zamanı vardır.Bebeğinin nasibi yoksa zaten gidecek ama sen kendini o gittikten sonra daha elinden geleni yapmış ve emin hissedeceksin.Başka diyecek birşey bulamıyorum.Allah yar ve yardımcınız olsun.

Canım sağol dileklerin için. Eski doktoruma da gittim o op dr. Rahim dikişi değerlendirsin diye yönlendirdiği dr doç zaten adam hemen anladı, o da çocuk kardiyolojiye yönlendirdi fetal eko çekildi baya ayrıntılı bakıldı. Ben dün yine de üniv. Hastanesinden randevu aldım salı gününe ama gider miyim bilmiyorum doktorların hepsi yaşamaz diyor, bu haftaya kadar kalp gelişimini tamamlıyormuş ama kesin olsun diye 22ye kadar bekleniyormuş artk gelişmez diyorlar inanmamak mümkün değil tereddütsüzler çünkü.. yine de bir mucize olur diye haftaya kadar bekleyeceğiz ama artık kesin gözüyle bakılıyor malesef. Elimizden geleni yaptık gibi geliyor ama nasip işte..

Anladım canım benim Rabbim bundan sonrasını sizin için kolaylaştırsın.Hayırlı bir kapı açsın inşallah.

Acılar böyledir zaten. Birden vurur yakar kavurur . Ben bir daha gulemem sanmıştım. Yaşasa da gitse de. Ama alışıyor insan gülüyor daha küçük sebeplerden ağlıyor da... Hem kimseye taşıyamayacağı yükü vermez Rabbim. O bizi layık gördüyse bu yükleri omuzlamaya ya amenna deriz ya da isyan ederiz. Rabbim isyandan korusun.

Öyle canım Allah dayanabileceğimiz dertler versin yapacak birşey yok, dediğin gibi insan her şeye alışır.. ağlasam da kendimi de parçalasam çaresizim, kendimi tutamıyorum ama alışacağım mecburen

Çok üzüldüm gruba her geldiğimde üzücü şeyler okuyorum ben hamile kalana kadar çocuk doğurmanın çok kolay olduğunu sanıyordum hamile kalmanın zorluğuyla başladı doğuma kadar uzanan hatta ömür boyu süren bir sınavmış meğer. Ben nacizane beklemenizi tavsiye edeceğim kalp hastalıklarıyla doğan mucize gerçekleştiren bir çok bebek var. Karnınıza yada doğunca mademki yaşamayacak en azından bir 3 4 hafta gelişimini izleyin demek istiyorum. Ben olsam doğururdum sonuç kaçınılmaz olabilir ama en azından ben öldüremezdim çocuğumu.

Malesef bu basit bir kalp hastalığı değil en ağırı, yaşamla bağdaşmayan bir anomali, doğduğunda yaşamayacağı kesin niye acı çektireyim hem ona hem kendime. Bu ona yaşam şansı değil çile ihtimali olur, dayanamam ben anne olarak.. üstelik hamileliği devam ettirmek istesem de karnımda ölme ihtimali de var ve bu benim hayatımı tehlikeye sokar bir evladım var annesiz kalması en son isteyeceğim şey, downlu olma ihtimali de vardı kesinlikle doğururum dedim ileri testleri yaptırmadım çünkü yaşam şansı yüksek ama bu öyle birşey değil, Allah kimsenin başına vermesin..

Ablamın bebeğine 16 haftada DİYAFRAGMA HERBİSİ teşhisi kondu. normalde yaşayan bebekler var ama sizinki bir mücize olur dediler. düşünün 16.haftada alalım dedikleri halde ablam ben yapamam dedi. kendim bu kararı veremem ya yaşarsa umudu ile 41hafta taşıdı bebeğini. doğdu 24 gün yaşadı , yaşasaydı türkiyede bir ilk olacaktı. neler yapılmadıki tedavisi için... biz istanbul'dan uçakla ilaçlar gönderdik. istanbuldan ekip gelip böbreklerine diyaliz taktı vs. 24 gün umutla yaşadık. sonunda vefat etti. zor zamanlardı elhamdülillah geçti gitti nasıl geçti yaşayan bilir. sonra bir bebeği oldu sağlıklı şimdi 3.yaşında...

Senin durumun riskli gebeliğé giriyor . eğer senin hayatını tehlikeye sokacak bir durumsa zaten doktorlar bırakmaz seni imzasız. yazdım biraz evvel. çok zor imtihan. inşallah hayrılsı olsun. Rabbim sizlere hayırlı kapılar açsın. görünmeyen hayırlı yönlerini görmeyi nasip etsin.

Amin canım, aynen anlattığın gibi aslında. Zaten riskli gebelikti ama nedeni anlaşılamamıştı o kanamaların kasılmaların, vücut sağlıksız bebeği atmaya bebek de çıkmaya çalıştı ama biz tutmak için elimizden geleni yaptık. Hala da ısrar edersek bu ona yaşam şansı değil bencillik olur gibi geliyor yüzünü bir kere görmek için acı çektirmek istemiyorum hem de ben unutamam bir daha o yüzü, ultrasonlarına bile ağlayarak bakıyorum çok zor.

Gözyaşları ile okudum mesajınızı
Benim kızım için de diyafram hernisi teşhisi koyduklarında 20. Haftada idim
Özel hastaneler doktorlar kabul etmedi Doğum için beni...ünv hastanesine git bebeğin yaşamaz yaşasa bile yoğun bakıma alınır aynı gün ameliyat olması gerekir aylarca yoğun bakımda kalır vs daha neler neler
Çapaya gittik sizi alamayız dedi siz gelmişsiniz 23 . Haftaya sizin dosyanız tamamlanmadan doğurursunuz dediler ... Ne günlerdi
Kalbi delik diyagram hernisi bi Bebek ve Doğum yapacağım bi hastanenin bile olmayışı
Hep dualar ettim adaklar adadım
Özel bi ünv hastanesine hiç bişey yokmuş gibi muayeneye gittim 2 kez , sonrasında Doğuma ...
Yavrum sağlıklı doğdu odaya geldi eşim söylemiş böyle böyle bi hastalık olabilir dediler bize demiş
Yoğun bakıma alındı 7 günlükken çıktı
Teşhis yanlışmış diyafram envantrasyonu imiş bizimki
Diyafram zarı yortılınca hernis olurmuş bizimki kubbeleşmiş zorlamış ama yırtılmamış hamdolsun ki...
9 aylıkken envatrasyon ameliyatı oldu
O ameliyatla eş zamanlı kalp ameliyatı önerdiler tek seferde kurtulsun diye ama biz istemedik (13 mm idi delik) kapanması imkansız demişlerdi
Rabbim büyük elhamdulillah şuan 7 mm düştü ve artık açık ameliyata da kapalıya da gerek kalmadı
Rabbime ne kadar şükretsem az
Ablanıza çok üzüldüm ama imtihanı öyleymiş
Cennette şefaatçisi olacak onu bekleyecek
Sonra bebeği olmuş maşallah Allah bağışlasın

Kızım şuan 5 yaşında muhtemelen aynı zamanlarda yaşamışız bu sıkıntıları 2014 Ocak ayında doğmuştu

Rabbim yardımcınız olsun .. çok zor
Dua edicem sizin için
Tam olarak ne diyorlar hastalığın adına

Allah'ım sabır versin gönlünüzün muradını versin hakkınızda hayırlısı neyse o olsun inşallah ne denir bilemedim dualarım sizinle

elinden geleni yapmakta göreviniz canım benim

Rabbim yardımcınız olsun .. çok zor
Dua edicem sizin için
Tam olarak ne diyorlar hastalığın adına
Tıbbi olarak 4 tane problem yazıyor raporda, sağ ventrikül hipoplazi gibi bişeyler bizim anlayacağımız şekilde kalbinin sağ tarafı gelişmemiş, şu an benim kanımla idare ediyormuş ama doğunca bu imkanı kalmayacağından pis kanla yaşaması imkansız yani, çeşitli ameliyatlardan bahsediliyor tabi ama çok riskli ve yaşam şansı çok az. Bunu çocuk kardiyoloğu söylüyor, kadın doğumcular direkt bu çocuk yaşamaz dedi ikisi de. fetal eko çekildi ultrasonda farklı doktorlar baktı kesin dediler..

FesubhanAllah
senin adına nasıl sevindim anlatamam. mücize kızın seninle desene... nasıl iyi geliuor böyle mucize haberleri. peki özel hastanede 2 kez muayene olduğunda bebeğin için herhangi bir teşhis konmadımı.
2015 martta oldu olaylar.
benimde 21 ocakta detaylı ultrason randevum var . inşallah sağlıklı hayırlı güzel haberler alırız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…