Cok üzüldüm ne denirki rabbim sabrını versin evladına uzın ömürler nasip etsin

Evet elhamdulillah
Özel ünv hastanesine Gittiğimizde böyle bi hastalık olabilir dediler ama kesin teşhis konmadı dedik
Doktor da hernis olduğunu düşünmüyorum kubbeleşme var ama zar yırtılmamış hayati tehlike yok bence dedi.. ama korkmayın burası tam donanımlı vs vs rahatlattı beni çok şükür 2. Kontrolde sormadım bile korkudan ne diyeceğini bilmediğimden Doğuma gittiğimde de beni hatırladı mı bilmem
Doğduktan sonra biz söyledik ( korkudan Doğumu yaptırmayacaklar diye yaşadığım strese bak )
Hepsini Allah’a havale ettim
Eşim kurumsal bi kurumda çalışıyor dünya kadar vergi kesiliyor her ay maaşından , ve devletin hastanesi beni kabul etmiyor ....
inşallah iyi geçer detaylınız turp gibidir bebişiniz sağlıkla kucağınıza alırsınız

canım sen çok güçlü bir kadınsın allah kızına sağlıklı uzun ömürler versin

N Nursultani1 ne mutlu size ki imtihanınızı başarıyla geçmişsiniz. Benim de kız kardeşimin bebeğine Allah uzak etsin 6. ay civarında spina bifida tanısı konuldu. Bilenler bilir omurga ve sinirler açıkta kalıyo ve belden aşağısı için çok çok riskli bir durum bu. Hangi doktora gittilerse gebeliğin sonlandırılması tavsiye edildi. Bebeğin kafasının normalden büyük olacağı ve bu anomalinin annenin sağlığını da tehlikeye atabileceği söylendi. Biz dahil herkes gebeliği sonlandırması gerektiğini söyledi. Ama maşallah kız kardeşim sonu ne olacaksa olsun ben onun günahına giremem diyip doğurmaya karar verdi. Ve ondan sonra kapılar bir bir açıldı. Evet gerçekten bebekte ciddi derecede spina bifida vardı. İstanbulda bu hastalık için özel bölüm açan florence nightingale hastanedesini duydular önce sonra oradaki doktorlardan bebeğin doğabileceğini ama sakat kalabileceğini öğrendiler. Sonra çok başarılı bir cerrahın Almanyadan gelip eğitim amaçlı anne karnındaki bebekleri ameliyat edip açıklığı kapattığını ve bu kapata sayesinde sinirlerin zedelenmeden bebeğin doğabileceğini öğrendiler. Tevafuk ki doktor önümüzddeki ay gelecekti ve sadece 20-24 hafta arası anne karnındaki bebekleri ameliyat edecekti. Sonrası haftada olanların sinirlerinin hasar görme ihtimaline karşı ameliyat sadece kız kardeşimin ve bir başka bebeğin nasibi oldu. Şubat ayında Alman profesör geldi ve iki bebeği daha anne karnında iken ameliyat etti. Böylece bebekler anne karnında çok zarar görmeden vakitlerinden önce de olsa sağlıklı bir şekilde doğdular. İki ay kuvözde kaldı, kalça çıkığı oldu ve şuan ayak bacak hareketleri var çok şükür sadece idrar sinirleri zarar gördüğü için 4 saatte bir sonda yardımıyla kalan idrarı çekiyolar. Uzattım biraz kusura bakmayın özetle başta söylenene bakılsaydı alperenime hiç bu şans verilmeyecekti. Şuan çok küçük bir özürü var. Dünya tatlısı bir bebek ve 4 yaşında. Yürüyebiliyor konuşup herşeyi yapabiliyor. Bu mucize değilde nedir? Ve bu mucizeyi getiren tevekkül değilde nedir??

2-3 gündür iş yoğunluğundan okuyamıyordum konuyu.. S Sibelll16 çok çok üzüldüm... burada ilk günlerimizden beri herseyini paylaşıyoruz, inanının sizleri hiç tanımasamda acınızı içimde hissediyorum. Umarım bu zorlukları atlatıp güzel günler görürsünüz ileride.

gruptan ayrılan arkadaşlara ben de üzüldüm, ne güzel sevincimizi de acımızı da burada paylaşıyorduk... bu yola beraber çıkmıştık aslında şimdi onlar bizi yarı yolda bıraktılar. Ne yapalım böyleymiş...
Benim de ayrıntılı ultrasonum yarın... Ne yazık ki kötü haberleri falan da görünce iyice stres oldum, bakalım inşaallah iyi geçer, çok da bağlanmaya başladık artık .. benim ilk çocuğum, öncesinde de bir kaybım olduğundan hep korkuyla geçiyor hamileliğim...

Sağol iyi dileklerin için, Allah sizin evlatlarınıza sağlık sıhhat versin, her şerde vardır bir hayır diyorum.

Slm kizlar kontrolden ciktim sukur hersey iyi gorunuyo.devlete gittigm icin burdaki ultrasonda detayli bakilcak.buyuk hastanelereki gibi olmaz ama gidemedigimiz icin mecbur buraya goruncem simdi orda sira bekliyom.

rkadaşlar mrb
Ayrıntılı ultrasona girdim bugün kalp incelemesinde kalbinde kapakçıklarda damar giriş çıkışlarında bir problem yok dedi fakat kalbi besleyen 3 damarın yanyana olması gerekirken 1 damarı farklı bir yerde duruyormuş.Dr da dahil neden olduğunu almayamadık . Başına böyle bir durum gelen varmı Fazlasıyla endişeliyim ...

Slm kizlar kontrolden ciktim sukur hersey iyi gorunuyo.devlete gittigm icin burdaki ultrasonda detayli bakilcak.buyuk hastanelereki gibi olmaz ama gidemedigimiz icin mecbur buraya goruncem simdi orda sira bekliyom.

Hamdolsun canım inşallah hayırlı haberler alırsın ayrintilıdan da... Eldeki imkanlara göre hareket ediyoruz macbur. Ben de ayrintiliya girdim ama çok çok detaylı değildi. Allah'a emanet yavrularimiz.

Çok geçmiş olsun bir bilgim yok ama belki de önemsiz bir şeydir. Doktorunuz bu konuda bilgilendirdi mi sizi ? Düzelme durumu ya da oluşabilecek komplikasyonlar hakkında..

Çok geçmiş olsun bir bilgim yok ama belki de önemsiz bir şeydir. Doktorunuz bu konuda bilgilendirdi mi sizi ? Düzelme durumu ya da oluşabilecek komplikasyonlar hakkında..

Bir anomali değil bu dedi. ama farklı bi durum olduğunu söyledi biçok çeşidi varmış. pazartesi konuşacağız tekrar haftasonu konuyu araştıracak biraz sanırım.

Bir anomali değil bu dedi. ama farklı bi durum olduğunu söyledi biçok çeşidi varmış. pazartesi konuşacağız tekrar haftasonu konuyu araştıracak biraz sanırım.

Anomali olmaması çok iyi bir şey. Belki de az rastlanan ama çok problem olmayan bir durumdur. İnşallah öyledir. Pazartesi güzel haberler alırsınız inşallah .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…