• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Kizlar gunaydin.
Saat 9 bucukda riskli gebelikte randevum var duruma gore yatis yapicaklar yada sezeryan gunum belli olacak. Dua edin nolur cok korkuyorum bebegim gelismemisse diye
Canim hayirli haberlerle gelirsin ins.. dualarim seninle.. ins her sey yokundadir ve hakkinizda ne hayirlisi ise o olur. Gonlunu ferah tut 💙

Kızlar dün aylık kontrolüme gittim ve artık 2 haftaya düstü kontrollerim, korkuyordum ya hareketsizliğinden cok sükür iyiymis. Dün 32+4tüm ve kilosu 1920 gram cıktı. Biraz az değil mi? Ne yapabilirim kilo alması icin? Vinalac osteozinc ferrum ve balık yağı iciyorum hergün.
Canim bence gayet normal. Bnm ki 32 de 1800 dedi 6 gub sonra 2300 cikti. Olcunden fark oluyir. Onu gectim bnce 1800 de normaldi. Kiloya takilma hic.

Amin canım inşallah :dua:
Kızımda da izne çıkınca yapmıştım hepsini. Bir taraftan daha zaman varmış gibi geliyor. Öteki taraftan iyice ağırlaşıcam diyorum :işsiz:
Aynj durum bende de var.. bi yandan daha var gibi.. bir yandan cok az kaldi gibi.. bgn kontrol var bklm eger sorun gormezse biraz daha agirdan alirim muhtemelen 🙄

Sen kaca kdr calisacaksin ki canim?

Canım benim ilk gebeliğimde hissettiğim tek fark bacak ağrılarımdı. Devamlı yürüyen bir insandım ve dizlerimden bileklerime kadar bacak ağrım olmuştu. Aynı şey bu gebeliğimde de oldu :anneadayı:

Bir ben mi yavaşım acaba bu konuda. Ne çanta hazırladım ne kıyafetleri henüz yıkadım :olamaz:
Bence harekete geçseniz iyi olur :) bebek aniden gelirse hazırlıksız yakalanırsınız daha çok telaşlanırsınız , benim ilk Doğumum öyle olmuştu kontrole diye gitmiştim daha 3 hafta var sanıyordum ama iki saat içinde Doğuma girdim . Allahtan çantam hazırdı

Bence harekete geçseniz iyi olur :) bebek aniden gelirse hazırlıksız yakalanırsınız daha çok telaşlanırsınız , benim ilk Doğumum öyle olmuştu kontrole diye gitmiştim daha 3 hafta var sanıyordum ama iki saat içinde Doğuma girdim . Allahtan çantam hazırdı
Üşengeçlik yapıyorum galiba :ıslık:
Kızım tam gününde doğmuştu. Bundan da öyle bir beklentim var :-)

Bir çoğumuzun bu hafta son kontrolü var herhalde asm de. Benimde perşembe son :KK73:

asm toplamda 3 kez izleme çağırdı bence çok azdı. ama ben sık sık uğradığım için zaten bilgi verdim. benim de son kontrol 1 mart da idi....bi daha doğumdan 5 gün sonra topuk kanı vermek için gelirsin dedi.

ya bişi soracağım sana, ilk doğumunda doğumdan hemen sonra kızına aşı yapmışlar mıydı hastanede? hatırlıyor musun

asm toplamda 3 kez izleme çağırdı bence çok azdı. ama ben sık sık uğradığım için zaten bilgi verdim. benim de son kontrol 1 mart da idi....bi daha doğumdan 5 gün sonra topuk kanı vermek için gelirsin dedi.

ya bişi soracağım sana, ilk doğumunda doğumdan hemen sonra kızına aşı yapmışlar mıydı hastanede? hatırlıyor musun
Canım hiç hatırlamıyorum ya. Bize söyledikleri aşıları henüz yok kimseye yaklaştırmayın olmuştu

Canım hiç hatırlamıyorum ya. Bize söyledikleri aşıları henüz yok kimseye yaklaştırmayın olmuştu

ben de hatırlamıyorum çünkü 7 sene geçti üzerinden. ama şimdi doğar doğmaz hepatit yapıyorlarmış. bi arkadaşım aşıya karşı, dilekçe vermiş doğumdan önce aşı istemiyorum diye o yüzden yapmamışlar. değilse aileye sormadan yapılıyormuş. bilginiz olsun kızlar.

ben de hatırlamıyorum çünkü 7 sene geçti üzerinden. ama şimdi doğar doğmaz hepatit yapıyorlarmış. bi arkadaşım aşıya karşı, dilekçe vermiş doğumdan önce aşı istemiyorum diye o yüzden yapmamışlar. değilse aileye sormadan yapılıyormuş. bilginiz olsun kızlar.
Ben aşıya karşı değilim tatlım. Ülkemizin aldığı göçlerle hortlanan hastalıklar çok belli çünkü. Tabi aklımda olsun sorarım hastaneye.

Kızlar iyiyim kafam dağılsın diye çıkmıştım tv ve instagrama baktım video izledim biraz.
Kasılmalar önce düzensizleşti. Son yarım saattir de duruldu🙏
Umarım tekrar olmaz.

Kız seni beklicem diye uyumuşum:halay:şükür durmuş sağlıkla zamanında gelsin inşallah:nazar:
Kızlar yarın 3 de randevum var.Sabahta kızımı okula gonderdikten sonra eşimle avm ye gidip bebek arabası felan bakacam sağlık ocağından sonuçları alacam sonrada randevuya yetişecem.büyük ihtimalle yarın giremem şimdiden yazım dedim.aksama haberdar ederim.inş güzel haberlerle gelirim dr um inş beni azarlamaz hrseyi sorarım muhtemelen sezeryan gününü verir yusuf yusuf oldum şimdiden.dualarinizi eksik etmeyin benden.:KK200:

Canım güzel haberlerle gel inşallah yaz mutlaka:KK200:
Kizlar gunaydin.
Saat 9 bucukda riskli gebelikte randevum var duruma gore yatis yapicaklar yada sezeryan gunum belli olacak. Dua edin nolur cok korkuyorum bebegim gelismemisse diye

Canım inşallah bebek kilo almıştır her şey yolunda gider güzel haberler alırsın:KK200:
kızlar akşam lekelerden bahsetmişsiniz. gece bir ara okudum geri uyudum.

korkmayın hepsi geçecek :) lekeler hamileliğin cilveleri olacak o kadar

ben mesela hamileliğin başından beri özel olarak hamilelerin kullandığı leke kremi almıştım. haftada 2 -3 gün kullanıyordum. her ne kadar kremi de kullansam, son 1 haftada birden lekeler belirginleşmeye başladı. özellikle alnım ve elmacık kemiklerinin orası. ve bu lekeler doğumdan 2-3 ay sonra geçiyor. tek yapmanız gereken cildinizi temizlemek, ve güneşe çıkacaksanız eğer krem kullanmak.

Canım ben solante pregna güneş kremi almıştım yazın onu sürmeye başladım şimdi lekeyi de önler diyor kışın kullanmamıştım 1 2 haftadır evde bile sürüyorum
Kızlar dün aylık kontrolüme gittim ve artık 2 haftaya düstü kontrollerim, korkuyordum ya hareketsizliğinden cok sükür iyiymis. Dün 32+4tüm ve kilosu 1920 gram cıktı. Biraz az değil mi? Ne yapabilirim kilo alması icin? Vinalac osteozinc ferrum ve balık yağı iciyorum hergün.

Her gün 2 bardak süt, ceviz, muz çok işe yarıyor canım ben o şekilde devam ediyorum şimdi

Günaydın kızlar:KK200:

Asm lerden bahsetmişsiniz şimdi bizim asm beni aramıyor biz aramıyoruz dedi ebe ama görüyorum ki buradaki birçok arkadaşımızı aramışlar sık sık çağırmışlar ben tahlil için bile gitmiyorum artık 2 sokak arkadamda eğitim arş hastanesi var oraya gidiyorum merak ettiğim şu doğumdan sonra ne zaman gelin dediler size? Bebek aşısı için bende kaçırmamış olayım:110:

Ben aşıya karşı değilim tatlım. Ülkemizin aldığı göçlerle hortlanan hastalıklar çok belli çünkü. Tabi aklımda olsun sorarım hastaneye.

katılıyorum sana.zaten ilk dozu da 1.ay da olacaklar. bi de doğumu eklemişler. ortalık hastalık mikrop içinde. hele benim bulunduğum yerde acayip suriyeli var onlar geldi geleli viral hastalıklar çoğaldı.

Asm lerden bahsetmişsiniz şimdi bizim asm beni aramıyor biz aramıyoruz dedi ebe ama görüyorum ki buradaki birçok arkadaşımızı aramışlar sık sık çağırmışlar ben tahlil için bile gitmiyorum artık 2 sokak arkadamda eğitim arş hastanesi var oraya gidiyorum merak ettiğim şu doğumdan sonra ne zaman gelin dediler size? Bebek aşısı için bende kaçırmamış olayım:110:

doğumdan 5 gün sonra gel bebeğin topuk kanı alınacak dedi. aşılar daha sonra. takvime baktım. hepatit b var 1.ayda sadece.

Kuzu aramaları lazım ya geçende yazdım emzirme eğitimi aldığıma dair bana imza attırdılar hatta bakanlıktan denetim amaçlı arayabiliyorlar eğitim aldığını söylersin demişti ebe. Çok ilginç ya :)
Doğumdan sonra 5. Gündü galiba kızlar öyle yazmış ben unuttum burda olmayacağımız için topuk kanı vermeye gittiğinde büyük ihtimal aşı için bi çizelge gibi birşey verebilirler. Yada sözlü olarak bildirirler şu zaman geleceksin diye kuzum

Back
X