benim oğlumun kafa çapı çok büyük olduğu için kilo hesabına göre 4kilo görünüyordu 41 haftayla uyumluydu ölçüleri 37 haftalıkken doğdu 3500gr civariydi doğum kilosu. Eğer bebegin tüm ölçüleri birbiri ile yakinsa boy bas karin çevresi eşit yada eşite yakınsa birebir bile çıkabilir.2. Gebeliği olan kizlar acaba bebislerinizin ultrason kilosu ile dogum kilosu arasında cok fark var miydi. 300 gram kadar farkeder diyorlar doğru mu?
Bende fark yoktu canim doktorun soyledigi kilo da dogdu kizim2. Gebeliği olan kizlar acaba bebislerinizin ultrason kilosu ile dogum kilosu arasında cok fark var miydi. 300 gram kadar farkeder diyorlar doğru mu?
Ölçüme göre de değişir tabi kuzum, fazladan ölçerse doğunca kilo olarak eksik çıkma ihtimali olabilir.Aaa ne güzelgenelde daha eksik diyorlar cnm.
Bizimde planlı sezeryan olduğu içimin 3-4 gün önce girmişti en son Hatta günü de öyle vermişlerdi 40 hafta dolmak üzereydiBenim kızımda da 3 gün önce ki usg yere 300_400 gram fazla çıkmıştı
Kuzum korkutmak istemem ama bilgi paylaşımı olsun diye yazayım.Bugün oğlum karnımı her zamankinden çok sertleştirdi nedense ya biraz mide bulantısı da oldu. Ara ara da ateş bastı böyle çok sıcakladım nedense. Size de böyle oluyor mu ben bugün kendimi pek iyi hissetmedim
amin valla insan maşallah der bisey yapar dimi. Esim bir yerle büyük bir is anlaşması yapıyordu herşey yolunda olumluydu kaynanam öğrendi ertesi gün is iptal oldu. Ondan bir hafta sonra başka bir is için tekrar görüşmesi oldu bu daha da büyük bir is söylemedim kv de imzalar atılınca söyledik öncesinde söylesek bu da giderdi heralde. Oğluma doğuma girdigim gün de bi teklif gelmişti bana sordu esim gideyim mi diye 3 gün sehirdisina gitmesi gerekiyordu çokta iyi bir kazancı olacaktı git dedim o gün kayinvalidem de vardı aynı günün akşamı is iptal olduTekrar tekrar maşallah diyelim o zaman canımkötü enerji alıyorsan bence de söyleme Allah nazarlardan korusun meleklerimizi
banada çok oluyor ciğerlere çok baskı yaptığı için nefes almamız zorlaşıyor kalp atımlarımızda yükseliyor ya ateş basması bunalma oluyor ondan. Gerçi bende tatlı bisiler yedikten sonra da ateş basiyor. Tatlı tuzlu yedikten sonra ellerim ayaklarım şişiyor birden ateş basıyor baygınlık geçirecek gibi oluyorum eğer seninde ciğerlerine baskidansa sıkıntı yok ama yemekle alakaliysa beslenme seklini gözden gecirmen gerekebilir. Ben bir iki haftadır dikkat etmeye çalışıyorum ama arada dayanamayıp kaçamak yaptığım da oluyor...Bugün oğlum karnımı her zamankinden çok sertleştirdi nedense ya biraz mide bulantısı da oldu. Ara ara da ateş bastı böyle çok sıcakladım nedense. Size de böyle oluyor mu ben bugün kendimi pek iyi hissetmedim
Bence pek alakası yok hastanede yattığım süre zarfında hastane yemeği yedim onun dışında tuzlu/tatlı dışardan birşey yemedim ama kasılma anında nefes darlığı/sıcak basması yaşadım. Nst takıldı günde 3-4 sefer takip etme şansım oldu.banada çok oluyor ciğerlere çok baskı yaptığı için nefes almamız zorlaşıyor kalp atımlarımızda yükseliyor ya ateş basması bunalma oluyor ondan. Gerçi bende tatlı bisiler yedikten sonra da ateş basiyor. Tatlı tuzlu yedikten sonra ellerim ayaklarım şişiyor birden ateş basıyor baygınlık geçirecek gibi oluyorum eğer seninde ciğerlerine baskidansa sıkıntı yok ama yemekle alakaliysa beslenme seklini gözden gecirmen gerekebilir. Ben bir iki haftadır dikkat etmeye çalışıyorum ama arada dayanamayıp kaçamak yaptığım da oluyor...
Düzensiz oluyor o yüzden korkmadım ama çok zorlarsa bir acile gidiveririm. Dün nst ye girdim en fazla 40 oldu ama genelde 10-20 o civardaydı bakalım yarın nasıl olacak canım ona göre takip edip bir dr a görünürümÖlçüme göre de değişir tabi kuzum, fazladan ölçerse doğunca kilo olarak eksik çıkma ihtimali olabilir.
Bizimde planlı sezeryan olduğu içimin 3-4 gün önce girmişti en son Hatta günü de öyle vermişlerdi 40 hafta dolmak üzereydi ☺
Kuzum korkutmak istemem ama bilgi paylaşımı olsun diye yazayım.
Geçenlerde sancım çıkmıştı bir çoook kez nst girdim çoğunu da takip ettim sancı ne kadar çıkıyor diye.
Belirttiğin ateş basması işte nefes zorlaşması gibi şeyler olunca 80-60 çıkıyordu. Ayrıyetten kulaklarım alev atıyor vs vücut tepki veriyor yani.. Dikkat et bu kadar zorlamaması lazım bence..
Küçük sancılarda sadece bebeğin toplanmasını hissediyorum ve azıcık bi rahatsızlık hissi oluyor geçiyor..
En iyisi canım.Düzensiz oluyor o yüzden korkmadım ama çok zorlarsa bir acile gidiveririm. Dün nst ye girdim en fazla 40 oldu ama genelde 10-20 o civardaydı bakalım yarın nasıl olacak canım ona göre takip edip bir dr a görünürüm
İçine öyle bir düşünce düştüyşe bundan sonra işleriniz yoluna girdikten sonra söyle canım bence. ben de kimseden bir şey saklamam her şeyimi söylerim ama sanki önden söyleyince büyüsü bozuluyor iş olmuyor o yüzden her şey kesinleşince söylemeyi tercih ediyorumamin valla insan maşallah der bisey yapar dimi. Esim bir yerle büyük bir is anlaşması yapıyordu herşey yolunda olumluydu kaynanam öğrendi ertesi gün is iptal oldu. Ondan bir hafta sonra başka bir is için tekrar görüşmesi oldu bu daha da büyük bir is söylemedim kv de imzalar atılınca söyledik öncesinde söylesek bu da giderdi heralde. Oğluma doğuma girdigim gün de bi teklif gelmişti bana sordu esim gideyim mi diye 3 gün sehirdisina gitmesi gerekiyordu çokta iyi bir kazancı olacaktı git dedim o gün kayinvalidem de vardı aynı günün akşamı is iptal olduevlendigimden beri böyle ben çok iyi niyetli olduğu için hep net oluyorum gizli saklı yada aman nazara gelir diye farklı hareket etmiyorum hep bundan oluyor ama artik akıllandım biraz kotu düşüncem saklicam
İlk kez böyle oldu canım baktım yarın da kasılmalar devam ediyor bir hastaneye gidiveririm olmadı. Tabii dikkatli olmakta fayda var bizim için Doğum henüz erkenEn iyisi canım.
Yalancı sancı olabilir ama tedbiri elden bırakmamak lazım.
Bu kadar üstelememin sebebi ben kasılmalarımı farketmemişim bile. Tetikleyip açılma yapabilirdi haberim olmayabilirdi.. Erken Doğum yapabilirdim. Korkuyorum artık şu kasılma işinden gerçekten de..
Bende ayni seyi yazacaktim bugun karnim cok sertleşiyor ve o sirada acayip terliyorum.doguma hazırlıktır ins erkrn dogum belirtisi degildirBugün oğlum karnımı her zamankinden çok sertleştirdi nedense ya biraz mide bulantısı da oldu. Ara ara da ateş bastı böyle çok sıcakladım nedense. Size de böyle oluyor mu ben bugün kendimi pek iyi hissetmedim
Ayy valla canım ilk gebelik olunca hiç anlamıyorum ki ne oluyor ne bitiyor bu ara tatlıyı ben de çok yedim o da olabilirbanada çok oluyor ciğerlere çok baskı yaptığı için nefes almamız zorlaşıyor kalp atımlarımızda yükseliyor ya ateş basması bunalma oluyor ondan. Gerçi bende tatlı bisiler yedikten sonra da ateş basiyor. Tatlı tuzlu yedikten sonra ellerim ayaklarım şişiyor birden ateş basıyor baygınlık geçirecek gibi oluyorum eğer seninde ciğerlerine baskidansa sıkıntı yok ama yemekle alakaliysa beslenme seklini gözden gecirmen gerekebilir. Ben bir iki haftadır dikkat etmeye çalışıyorum ama arada dayanamayıp kaçamak yaptığım da oluyor...
Kızlar buda kendim uydurduğum hastane çıkışımız takım almamıştım ben❤❤
amin valla insan maşallah der bisey yapar dimi. Esim bir yerle büyük bir is anlaşması yapıyordu herşey yolunda olumluydu kaynanam öğrendi ertesi gün is iptal oldu. Ondan bir hafta sonra başka bir is için tekrar görüşmesi oldu bu daha da büyük bir is söylemedim kv de imzalar atılınca söyledik öncesinde söylesek bu da giderdi heralde. Oğluma doğuma girdigim gün de bi teklif gelmişti bana sordu esim gideyim mi diye 3 gün sehirdisina gitmesi gerekiyordu çokta iyi bir kazancı olacaktı git dedim o gün kayinvalidem de vardı aynı günün akşamı is iptal olduevlendigimden beri böyle ben çok iyi niyetli olduğu için hep net oluyorum gizli saklı yada aman nazara gelir diye farklı hareket etmiyorum hep bundan oluyor ama artik akıllandım biraz kotu düşüncem saklicam
Muhtemelen Doğuma hazırlıktır ama belirtileri takip etmekte fayda var canım. Benim özel bölgemde de baskı var bebek döndü sanırım dr a sordum ama net bir cevap almadımBende ayni seyi yazacaktim bugun karnim cok sertleşiyor ve o sirada acayip terliyorum.doguma hazırlıktır ins erkrn dogum belirtisi degildir
Benim oglaninda kafasi buyuk oldugu icin kilosu daha az cikabilir o zaman degil mi.benimkinin olculeri yakindi sonradan degisti suan cok farkli çıkıyorbenim oğlumun kafa çapı çok büyük olduğu için kilo hesabına göre 4kilo görünüyordu 41 haftayla uyumluydu ölçüleri 37 haftalıkken doğdu 3500gr civariydi doğum kilosu. Eğer bebegin tüm ölçüleri birbiri ile yakinsa boy bas karin çevresi eşit yada eşite yakınsa birebir bile çıkabilir.
Canim hickirmasi iyi bir seymis.gelisiyordur bence iyi bisey.son haftada artti daha yogun hissediyorumBugün hıçkırık muhabbeti olunca benimde aklıma geldi.
2-3 haftadır bende hıçkırıkları hissediyorum.
Bizim bebişin durumunda hıçkırması iyi mi acaba? Ciğeri geliştiği anlamına mı geliyor ki..
Google amcaya sordum bebişler neden hıçkırır diye diyaframın zarının kasılmasıyla ciğer gelişimine yardımcı olur vs yazıyor. Kuzumun minik ciğeri mi gelişiyor ki yada gelişiyor mudur ki. Herşeyden ümit kapısı arıyorum yahu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?