2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
2. Gebeliği olan kizlar acaba bebislerinizin ultrason kilosu ile dogum kilosu arasında cok fark var miydi. 300 gram kadar farkeder diyorlar doğru mu?
benim oğlumun kafa çapı çok büyük olduğu için kilo hesabına göre 4kilo görünüyordu 41 haftayla uyumluydu ölçüleri 37 haftalıkken doğdu 3500gr civariydi doğum kilosu. Eğer bebegin tüm ölçüleri birbiri ile yakinsa boy bas karin çevresi eşit yada eşite yakınsa birebir bile çıkabilir.

Aaa ne güzel genelde daha eksik diyorlar cnm.
Ölçüme göre de değişir tabi kuzum, fazladan ölçerse doğunca kilo olarak eksik çıkma ihtimali olabilir.
Benim kızımda da 3 gün önce ki usg yere 300_400 gram fazla çıkmıştı
Bizimde planlı sezeryan olduğu içimin 3-4 gün önce girmişti en son Hatta günü de öyle vermişlerdi 40 hafta dolmak üzereydi
Kuzum korkutmak istemem ama bilgi paylaşımı olsun diye yazayım.
Geçenlerde sancım çıkmıştı bir çoook kez nst girdim çoğunu da takip ettim sancı ne kadar çıkıyor diye.
Belirttiğin ateş basması işte nefes zorlaşması gibi şeyler olunca 80-60 çıkıyordu. Ayrıyetten kulaklarım alev atıyor vs vücut tepki veriyor yani.. Dikkat et bu kadar zorlamaması lazım bence..
Küçük sancılarda sadece bebeğin toplanmasını hissediyorum ve azıcık bi rahatsızlık hissi oluyor geçiyor..

Tekrar tekrar maşallah diyelim o zaman canımkötü enerji alıyorsan bence de söyleme Allah nazarlardan korusun meleklerimizi
amin valla insan maşallah der bisey yapar dimi. Esim bir yerle büyük bir is anlaşması yapıyordu herşey yolunda olumluydu kaynanam öğrendi ertesi gün is iptal oldu. Ondan bir hafta sonra başka bir is için tekrar görüşmesi oldu bu daha da büyük bir is söylemedim kv de imzalar atılınca söyledik öncesinde söylesek bu da giderdi heralde. Oğluma doğuma girdigim gün de bi teklif gelmişti bana sordu esim gideyim mi diye 3 gün sehirdisina gitmesi gerekiyordu çokta iyi bir kazancı olacaktı git dedim o gün kayinvalidem de vardı aynı günün akşamı is iptal oldu evlendigimden beri böyle ben çok iyi niyetli olduğu için hep net oluyorum gizli saklı yada aman nazara gelir diye farklı hareket etmiyorum hep bundan oluyor ama artik akıllandım biraz kotu düşüncem saklicam

banada çok oluyor ciğerlere çok baskı yaptığı için nefes almamız zorlaşıyor kalp atımlarımızda yükseliyor ya ateş basması bunalma oluyor ondan. Gerçi bende tatlı bisiler yedikten sonra da ateş basiyor. Tatlı tuzlu yedikten sonra ellerim ayaklarım şişiyor birden ateş basıyor baygınlık geçirecek gibi oluyorum eğer seninde ciğerlerine baskidansa sıkıntı yok ama yemekle alakaliysa beslenme seklini gözden gecirmen gerekebilir. Ben bir iki haftadır dikkat etmeye çalışıyorum ama arada dayanamayıp kaçamak yaptığım da oluyor...

Bence pek alakası yok hastanede yattığım süre zarfında hastane yemeği yedim onun dışında tuzlu/tatlı dışardan birşey yemedim ama kasılma anında nefes darlığı/sıcak basması yaşadım. Nst takıldı günde 3-4 sefer takip etme şansım oldu.
Dediğinde haklı olabilirsin bir nevi ama geçici olmazdı sanıyorum ki. Bu belirtilerin Kasılmalara denk gelmesi biraz manidar. Tabi sürekli devam etmiyorsa ve kasılma anında oluyorsa.
Bir de artık birşey olmaz muhabbeti yapılmasını da doğru bulmuyorum bunu biz değil doktor demeli..
İnsan vücudunda farklı birşeyler olduğunu anlayabiliyor bu farklı durumları da doktoa danışmalıyız bence.

Düzensiz oluyor o yüzden korkmadım ama çok zorlarsa bir acile gidiveririm. Dün nst ye girdim en fazla 40 oldu ama genelde 10-20 o civardaydı bakalım yarın nasıl olacak canım ona göre takip edip bir dr a görünürüm

En iyisi canım.
Yalancı sancı olabilir ama tedbiri elden bırakmamak lazım.
Bu kadar üstelememin sebebi ben kasılmalarımı farketmemişim bile. Tetikleyip açılma yapabilirdi haberim olmayabilirdi.. Erken Doğum yapabilirdim. Korkuyorum artık şu kasılma işinden gerçekten de..

İçine öyle bir düşünce düştüyşe bundan sonra işleriniz yoluna girdikten sonra söyle canım bence. ben de kimseden bir şey saklamam her şeyimi söylerim ama sanki önden söyleyince büyüsü bozuluyor iş olmuyor o yüzden her şey kesinleşince söylemeyi tercih ediyorum

İlk kez böyle oldu canım baktım yarın da kasılmalar devam ediyor bir hastaneye gidiveririm olmadı. Tabii dikkatli olmakta fayda var bizim için Doğum henüz erken

Bende ayni seyi yazacaktim bugun karnim cok sertleşiyor ve o sirada acayip terliyorum.doguma hazırlıktır ins erkrn dogum belirtisi degildir

Ayy valla canım ilk gebelik olunca hiç anlamıyorum ki ne oluyor ne bitiyor bu ara tatlıyı ben de çok yedim o da olabilir

Kızlar buda kendim uydurduğum hastane çıkışımız takım almamıştım ben ❤❤

Canım güzel günlerde giysin eren paşa çok güzel olmuş takım olmuşlar

O kadar haklısın ki.. benimde hep o şekilde başıma gelir söylersem olmaz örneğin kurumsal bir yerle tam 2 kez görüşmeye gittim artık bekliyorum başla demelerini ne ses ne seda normalde ben söylemezdim ama boşluğuma mı denk geldi bilmiyorum olmadı sonra beğendiğimiz bir ev vardı onu da dedik herkese o da bir türlü nasip olmadı sonra eşime dedim ki asla kimseye bir şey söylemeyeceğiz sağolsun o da iyi sır tutar bebek düşündüğümüzü kimseye söylemedik örneğin allah nasip etti, şuanki evimizi kimseye söylemedik en son pazarlık yapınca söyledik o da nasip oldu bundan sonra böyle yani

Bende ayni seyi yazacaktim bugun karnim cok sertleşiyor ve o sirada acayip terliyorum.doguma hazırlıktır ins erkrn dogum belirtisi degildir
Muhtemelen Doğuma hazırlıktır ama belirtileri takip etmekte fayda var canım. Benim özel bölgemde de baskı var bebek döndü sanırım dr a sordum ama net bir cevap almadım

Bugün hıçkırık muhabbeti olunca benimde aklıma geldi.
2-3 haftadır bende hıçkırıkları hissediyorum.
Bizim bebişin durumunda hıçkırması iyi mi acaba? Ciğeri geliştiği anlamına mı geliyor ki..
Google amcaya sordum bebişler neden hıçkırır diye diyaframın zarının kasılmasıyla ciğer gelişimine yardımcı olur vs yazıyor. Kuzumun minik ciğeri mi gelişiyor ki yada gelişiyor mudur ki. Herşeyden ümit kapısı arıyorum yahu :)

Benim oglaninda kafasi buyuk oldugu icin kilosu daha az cikabilir o zaman degil mi.benimkinin olculeri yakindi sonradan degisti suan cok farkli çıkıyor

Canim hickirmasi iyi bir seymis.gelisiyordur bence iyi bisey.son haftada artti daha yogun hissediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…