Canım neden bu kadar kafana taktın ? Hamile hissetmek dediğin nedir ki ? Bak ne güzel çalışıyorsun demek ki evde yatmak için bir nedenin yok. Ben işimi bırakmak zorunda kaldım kasılmalarım yüzünden sürekli uzanıyorum. Evdeyim hiç birşey yaptığım yok. Vakit geçmiyor en ufak bir ağrım olsa kafama takıyorum yanlızlıktan. Keşke doktorum çalışmama izin verseydi diyorum günlerim çabucak geçerdi.
Bu güzel günlerin tadını çıkar yoğun tempoyla hamilelik daha çabuk geçer emin ol evde kalınca sosyal çevre olmuyor insan kendi kendine çok kuruyor saatler bile geçmiyor. Eşim gelsefe markete gitsek de bekliyorum ki eskiden çalışırken ben gitmezdim market alışverişini..
Ah canimm benimde hala iceride kanama alanim var rapor almam lazim ama malesef ustlerimiz buna izin vermiyorBugun kasilmam var diye yarim gun izin aldim ama gel bide bana sor nasil izin aldim. Kistim ve miyomum da bebekle beraber buyudugunden 5 cm lik kist ve 4 cm lik miyomla agridan surunuyorum desem yeridir. Biliyorsun belki ilk uc ay raporluydum surekli hastanede yattim tam duzelemeden ise baslamak zorunda kaldim simdi gitsem.yine rapor ve yatis verirler ksnama alani yuzunden ama cesaret edemiyorum en fazla uc kere ust uste raporu kabul ediyorlar dorduncusunde sorun cikariyorlar bu sefer de sorusturma gecirmek zorunda kalicam bebegimin gelecegi icin katlaniyorum ama inan hem hamilelik hemde ise gitmek cok yorucu oluyor cunku kanin canin ikiye bolunuyor kalani da sana yetmiyor.
Rapor almak en doğal hakkın canım. Eğer sağlık sorunların ve zor bir hamileliğin varsa hiç düşünme doktor yazsın rapor uzun süreli ver gitsin. Zaten yasal olarak hamile bir kadını kimse işten çıkartamaz seni. Doktorun rapor da bu üste yazdığın nedenleri yazarsa bir sorun olmaz.
Kendin işten ayrılma gibi şansın yokmu ? Maddi olarak bir maaş eksik olacak ama senin ve bebeğinin sağlından daha önemli değil...
Malesef canim tek maasla biraz zor gecinmemiz bebekte olacak. Ucretsiz izin de alamayacagim sanirim piyango cikmazsa bes aylik cocugu birakip ise gitmek zorunda kalacagim. Allah herkese yardim etsin
Amin kuzum inşallah inşallah tüm arkadaşlar hayırlı güzel haberlerle gelirCanım ayrıntılıda da zaten doktor pek boyuyla kilosuyla ilgilenmiyoronlar için önemli olan ciddi şeyleri biliyoruz zaten boy kilo magazinel kalıyo her şey yolunda mı,uyumlu mu, kol bacak uzunluk eşit mi o önemliymiş inşallah güzel haberlerle gelirsin canım
Sağlıklı şeyleri seviyor o zaman annesi boşver çikolata yiyip oynucağına muz yiyip tekme atsın daha iyi:) bende tahminimce benim bebeğim muzu seviyor sanki muz yiyince çoşuyor
Bir muz seven bebiş dahaBende muz yedim az önce çoştu dün akşam de yiyince çoşmuştu sanırm muzdan kaynaklı
Maşallah canım bebişineSelam kizlarr tatli anneler ben cok sık giremiyorum bol gezmeli ve ilk oğlumla ilgilenmeli geçiyor.bende ayrıntılı ultrason a gittim 19+2 de kg su 277 gr boyu popo bas arasi 138.5 sanirim abisi gibi 3.100 arasi doğacak cok toplu bir bebek degil sanki.seker yukleme testi ne zaman yapılacaktı bilen var mı.saglik ocagi tetanoz icin.de çağırdı bir de kan alacakmış.benimki de maşallah hareketli 20+1 olduk bile yalniz bir sorun var gun icinde tatli birşeyler yemezsem ısınamıyorum hele dun aksam resmen bebek asagi indi yürümekte bile zorlandım esim hemen tatli birşeyler aldi geldi yaklasik 30 dk.sonra benim sipa hoop yukari çıktı.bi de karnıma dik.yatıyor hep sizde durumlar nasıl.
Ben hic kendimi hamile gibi hissedemiyorumSabah 7 de kalkip kosa kosa ise gidiyorum metroda zaten ayakta gidiyorum gun icinde iki dk ayaklarimi uzatabilecegim yer yok aksama kadar kucucuk sandalyede iki buklum oturuyorum Bulundugum odada 30 tane bilgisayar var onlarin yaydigi radyasyon ve evrak al ver diye inip ciktigim merdivenler de cabasi. İs yerindeki wc ler aman aman temizde degil sonucta surekli giren cikan cok insan oluyor mikrop kapacagim diye korkuyorumm. Aksam da kosa kosa eve gelip saat 7 den sonra ne yemek yapacagim derdi. Bulasik derdi derken saat 9 oluyor bir saat koltukta sekerleme yapip yatiyorum. Oyle yorgun oluyorum ki bebegimle ilgili hayal bile kuramiyorum. Karnimda cok cikmadigi icin is yerinde cok hamile muamelesi goremiyorum. Doktor randevusunu bile izin alamadigim icin aksam 6 dan sonraya aliyorum bilmiyorum bugunumuze de sukur ama kendimi cok yorgun ve mutsuz hissediyorum 47 kiloyum zaten etim ne budum ne diyorum bazen Bebegim de kesin etkileniyordur bu durumdan Allah sonumuzu hayir getirsin
Canim ben yıldırım dorukta embiye yılmaza gidiyorum memnunum.sen başladın mı bir doktoraMerhaba bursalı arkadaslar hangi doktora gıdıyorsunuz
Bende iş konusunda dertliyim
Daha doğrusu doğum sonrası için. Benim kızçe tüp bebek öğrendikten sonra 1 ay kadar çalıştım sonrasında kanama alanım yüzünden doktorum rapor verdi. Şimdi yavaş yavaş normal hayatına dönebilirsin dedi ama ben korkuma işe gitmek istemiyorum. Doktorum doğum iznine kadar rapor veririm sorun değil dedi sağolsun iş yerimde idare ederiz sen yeter ki iyi ol diyorlar. Hergün evden uzaktan bağlanıp halledebildiğim kadar işlerimi hallediyorum. Doğuma kadar bu şekilde idare olucak ama sonrasında ücretsiz izin alma şansım yok 2-3 aylık bebeği de bırakıp işe gitmek istemiyorum bu kadar sene sonra bulmuşken. İşimi, müdürümü, patronumu, çalışma arkadaşlarımı hepsini çok seviyorum. Bide bana böyle iyi niyet gösterirlerken doğum sonrası bırakırsam yarı yolda bırakmak istemiyorum. Bulun yerime birini benim durumumun nolucağı belli değil diyorum, bulmuyorlar da doğumdan sonra gelirsin en kötü diyorlar.
Ne dertliymişim be bende bu konuda
Seninde Allah yardımcın olsun canım. Gerçekten çalışan annelerin işi çok zor. Benim iş yerim doğuma kadar problem çıkarmıyor sonrasında da çıkarmazlar ama yerime bakacak kimse yok. Birisi olsa belki ücretsiz izin falan alabilirdim. Şuan bile ben uzaktan yapabildiğimi yapıyorum doktora gittiğim günler iş yerine geçip toparlıyorum işlerimi ama sonrası var işteCanim dertlerimiz birbirine benziyor benimde 6 haftada hem dışta hem icte kanamam oldu. 16 haftaya kadar devam etti. 16 haftaya kadar mecburi raporluydum cunku doktora gitsem bile merdiven inip cikinca kanamam oluyordu. Sonra kanamam dışarıdan kesildi ama kesenin ustunde kanama alanim vardi. Doktor dışa vurdugunda tekrar rapor veririm dedi her kontrolumde kanama alanim duruyor ustune buyuyen miyom ve kistim var. Bu yuzden sezeryan dogum oneriliyor. Benimki de tup bebekti o kadar igne ilac hormon hapi derken zor kavustuk bebegimize. Ara ara hala purluton vurduruyorum. İzin konusunda ise calistigim yer cok rahat degil ayin 5 ine doktor randevum var aksam altiya almsk zorunda kaldim izin alamadigimdan, saglik ocagina gebeligimi bildirip tahlil yaptirmam gerekiyordu telefonla arayip gelemiyorum telefonla kaydimi yapamazmisiniz dedim sagolsunlar telefonla bilgilerimi alip kaydimi yaptilar. Dogum sonrasi ise iki aylik izinden sonra iki uc kez rapor alma hakkim var dorduncuyu alirsam sorusturma acabilirler. Bu yuzden bebegim bes alti aylikken ise baslamak zorundayim. Nasil el kadar cocugu birakip gidecegim bilmiyorum. Allah calisan annelerin yardimcisi olsun. Keske hamilelere ve dogum yapmis annelere biraz daha hak taninsa. Hem anne hem baba oluyoruz..
Kızımda Kemal beye gıtmıstım bir sure sımdı de fatos hanıma gıttım ilk muayenede. Sanırım artık ense kalınlıgını muayenede soylemıyorlarmıs radyolojıye yonlendırıyorlarmıs 300 lira alıyormuş radyoloji. Dogru muCanim ben yıldırım dorukta embiye yılmaza gidiyorum memnunum.sen başladın mı bir doktora
Hayır canim benim doktorum baktı söyledi ense kalinligini.yildirimda dorukta dimi bu doktorlar.kemal korogluysa biliyorum.ayrintili için 175 tl dediler o kadarKızımda Kemal beye gıtmıstım bir sure sımdı de fatos hanıma gıttım ilk muayenede. Sanırım artık ense kalınlıgını muayenede soylemıyorlarmıs radyolojıye yonlendırıyorlarmıs 300 lira alıyormuş radyoloji. Dogru mu
Canim doktora git bir kan testi yaptır.magnezyum eksikliği kasılma yapıyormuş.ben dahiliyeye gitmiştim düşük çıkınca o söyledi babaKızlar iyi akşamlar bugün doktora eğitiminden dolayı hep derslerdeydim daha yeni bitti dersler. Akşama kadar rahimde kasılma oldu hep. İlk defa basima geldi, bu normal mi aranizda yasayan var mi? Bir an önce doktora mi gitsem yoksa abartıyor muyum bende bilemedim.
Cok tatlılar sağlıkla giysin kuzucukOğluşumun ayakkabıları gelmiş kızlar
Evet Kemal körogluna gıdıyordum kızımda. 2017 Ekim annesiyim. Şimdi Fatos Hanımla basladım. Forumdan bır arkadas da Gizem Hanıma gıdıyomus. Gizem Hanım ense kalınlıgını bız soylemıyoruz radyoloji de bakılıyor demiş radyolojıden de 300 TL istemişler. Kızıma hamileyken Kemal bey soylemıstı aslında ama sanırım hastane yeni karar almıs. Oyle soyledı o arkadas ben de sasırdım. Embiye Hanımın muayene ucreti ne kadar. Dogumlu konustunuz mu fiyatlar ne alemdeHayır canim benim doktorum baktı söyledi ense kalinligini.yildirimda dorukta dimi bu doktorlar.kemal korogluysa biliyorum.ayrintili için 175 tl dediler o kadar
Çok güzeller kuzum sağlıkla giysin inşallahOğluşumun ayakkabıları gelmiş kızlar
Tamam canım sağol magnezyum kullanıyorum aslında ama arada da ihmal ediyorum en iyisi doktora gitmekCanim doktora git bir kan testi yaptır.magnezyum eksikliği kasılma yapıyormuş.ben dahiliyeye gitmiştim düşük çıkınca o söyledi baba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?