- 3 Nisan 2018
- 1.837
- 3.757
- 63
iyiyim çok şükür canm.internetim bitti. Eşimden baglandım :)merve teacher cnm iyimisin bugün hiç yazmadın?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
iyiyim çok şükür canm.internetim bitti. Eşimden baglandım :)merve teacher cnm iyimisin bugün hiç yazmadın?
cok gecmis olsun canim.Bu hamilelikte kanamayan bi ben kalmıştı oda oldu bi ara burun kanamasından taşınıyordum ilk döneminde düşük tehlikesi kanaması şimdi de bu korkudan tuvalete bile gidemiyorum
Bu konuda biraz da annesinin tepkisinden korkuyor canım. Annesi şimdi beni istemedin kv geldi dibinden ev tuttu diyecek korkusu ona. Anneye söz geçmiyor çünkü. Eşime sen konuş annemle desem emin ol konuşur tepesi atık çünkü şu an. Kafasında kurduğu için ilerisini düşünmüyor olay çıkacağını tahmin edemiyor. Eşim çok iyidir bana karşı ama bu aile konularında annesinin etkisinde çok çok fazla kalıyor. Defalarca sorun yaşadık bu konuda. Eve geldi ama konuyu açmıyor. Annemler başka evlere de bakacaktı bugün onu sordu sadece naptılar bakıyorlar mı diye. Onlar buradaki evlerden birine karar verirse o zaman gösterecek tepkisini kesin. Bizim aramız yine düzelir de anneme babama bi saygısızlık yapmaz umarım. Onlar unutmuyor çünkü, unutulmaz da tabi haklı olarak. Çokta inattır madem öyle yakına geldiler ben gitmiyorum evlerine falan der öyle de kendine göre cezalandırma yöntemleri var. Saçma ama söz geçmiyor. İnşallah büyümeden halledilir şu mesele.LoveAndMarriage canım erkeklerden bir anda mükemmel koca olmalarını bekleme. Anlayış konusunda da acele etme. Onlar bazı şeyleri yaşayıp görecek ki ondan sonra akılları başlarına gelecek. Kadınlar gerçekten öngörülü hisleri kuvvetli ve akıllıdır. Erkekler o kadar değil. Güdülmeye muhtaçtır yönlendirilmeye müsait olanlar süper olur. Şimdi sen aradan çekil. Bunları düşününce üzülüyorum hayatım bak sayılı günler kaldı bu konuda kararı sana bırakıyorum ama bunu anneme sen açıkla şimdi ben söylersem kızı olarak alınganlık yapar. Senin söylemen daha uygun olur de ve topu ona at ki o dertlensin strese girsin yük onda kalsın. Öyle bir şey diyeceğini de sanmadığım için bence sonuçta senin istediğin olur. Yani eşini en iyi sen tanırsın. Bazen erkeklere onların harika fikirleri olduğunu hissettirmek lazım. Olmasa bile rol yapın. Evlilik oyun gibi. Mızıkçılık yaparsan hep biter. Arada ufak pohpohlanmaktan zarar gelmez. Konuşunca haber et olur mu ?
Cok gecmis olsun .Allah korumuşEve geldim bi baktım ocak yanıyor. Kapatmamışım. 2 gündür iş yerine termosla çay götürüyorum onu da çaydanlıkta yapıyordum. Çaydanlığı yana almışım öbür tarafta ateş açık kalmış tam 8 saattir. Ona değil de ya çaydanlık üstünde olaydı kesin yangın çıkmıştı. Bu ara iyice yorgunluktan dalgın oldum. Bu hafta 2. Dikkatsizliğim.
Bacak agrisi benide mahfetti.bu gece kac kere uyandim agridan.Ay cnm gel gör beni yüremeyiyorum, ağrılar, kıpkırmızı oluyorum, nefes alamıyorum, bas bas bağırıyorum. İki hafta öncede bacaklarımdan neler çektim.
Her şeye razıyım Rabbime isyan etmiyorum etmemde, herşeye dayanacağım.
Erken doğum olmasında.
İşte biraz ihmal ettim folik asitle B12 yi. Şu dakikadan sonra asla ihmal etmem.
Ne yapacaksin peki esin seni sıkıştıracak hep.anneler daha iyi anlar annene soylesen mi acabaSöyleyemem kuzum eşimden olduğunu bilirse iyice gerilir ortalık, abimden dolayı bi gerginlik var zaten bizimkiler kestirip atar bu sefer.
Hep arada kalan benim zaten sorsan hepsi beni düşünüyor
Üzülür o da, bugün konuştuk biraz yengem de kendi oturduğu civardan bakmasını istemiyormuş onu baya içerlemiş. Şimdi bende öyle desem yazık kadına bizler için geliyorlar iki tarafta istemiyor gibi olacak.Ne yapacaksin peki esin seni sıkıştıracak hep.anneler daha iyi anlar annene soylesen mi acaba
Çok şükür canım darısı cümlemizin başına ❤
Boşuna üzülüp stres yaptın bak ev taşıma telaşından oldu geçip gitti hepsi
Benim nst neden 10dk sürüyo acaba,gerçi bitek benimki değil hastaların hepsinin 10dk sürüyo
Dediğin çok doğru canım,ikimizinde aynı damarlarda sorun var.
Çok şükür beni çok etkilemiyor.
Benimde aklıma acaba kabızsın ondan mı oluyor diye geldi
Doktor ne diyor peki bu duruma
Yine başladı bizde bi stresannemler bizim olduğumuz şehre taşınıyor ona bi sevindik önce
şimdi birkaç ev bakmışlar bizim eve çok yakın. Eşimin annesi zamanında biz ev alırken buralardan kendine de bakmıştı pek anlayışlı bi annesi olmadığı için eşim istemedi onları ben rahat edemem diye. Şimdi bana sende kendi ailenle konuş benimkiler gelmedi sende engelle biraz uzağa taşınsınlar diyor
sırf inada yani annem öyle çağırmadan her gün gelip rahatsız etmez. Ne yapacağımı şaşırdım sabahtan beri beni sıkıştırıyor şimdiden başladık aynı yerde yaşamanın sıkıntısını yaşamaya
stresten midem bulanmaya başladı
![]()
Kızlar doğum iznine ayrıldım artık şükürtabi daha alışamadım da. Sanki ise gitmedigim için sorun olacakmış gibi geliyor
zamanla alisacam heralde. Evi de bayagi toplamistik, küçük eşyalar kaldı ortada şimdi onları topluyoruz. İnşallah hayırlısıyla su taşınma işini de atlatirim
Ay şu meseleler. Bende eşimi ikna etmeye çalışıyorum bizimkilere yakın olan yere gidelim diye ama benim derdim şehir merkezine yakın olmak. Gidemiyoruz. Onun ailesi de bizim burdan ev bakıyor ama işe bakar mısın.
Bence iki aileye de uzak olmak lazım ama işte..
Stres yapma sende kuzu ama nasıl burdan ev tutmayın denir hiç bilmiyorum. Karışık işler. Bazı şeyleri kolaylaştıracaklarına zorlaştırıyor işte aileler.
Eheh :) Oldum yavrum ya sevk verecekti zaten onu verdi bizde dedik vermişken Ankara’ya gidelim. Yarın sabahtan yola çıkacaz inşallah.
Doktorum birşey demedi nst de fena değildi sancı az da olsa çıkıyor hemen ama önemsemedi ciğer geliştirici vuruldu mu diye sordu nöbetçi doktor gerek görmedi dedim. Onun fikrini sordum. Bencede şuanlık gerek yok faydası ve zararları var duruma göre dedi. Bende peki dedim ☺
Söyleyemem zaten kuzum üzülür tabi, en son yazdım bak yengem onların oturduğu yerden bakmalarını istemiyormuş bugün onu anlattı çok içerlemiş bir de kendi kızından açık açık duysa bunu ne kötü olur kadıncağız. Annem eşim varken bile gelmez biz davet etmediğimiz sürece, hadi diyelim gündüz gelip gidiyor eşim bu durumdan etkilenmeyecek ki, eşim de her gün annesini görüyor öğle yemeklerine iş yeri yakın diye ona gidiyor çünkü. dediğim gibi onun çekincesi annesi. Annesinin tepkisi korkutuyor yoksa o da biliyor annemin bizi rahatsız etmeyeceğini. O gün ağzından kaçırdı annenler buraya taşınırsa benimki de evini boşaltı gelir buraya diye. E gelsin şimdi de istediği zaman geliyor arabayla 5 dk mesafemiz var dedim bu sefer de ikisini de istemiyorum ben boşuna mı şehir dışından ev aldık diyor. Hep bahane anlayacağın. Ne olacaksa olacak artık, çok inat ederse annemlerle görüşmeyecek biliyorum. Görüşmezse de görüşmesin ben görüşürüm gündüz gelir gider napıym artık düşün düşün başıma ağrılar girdi.Kuzum 10 dakikada ne anlaşılacak ki? Devlette mi özelde mi 10 dk? Ben odaya girdiğimde bi kız vardı bazen onun 1 saat sürüyormuş bebeğin hareketlerine göre değişiyormuş süre hatta ben 20 dk dan sonra sırt üstü yatamadım yan döndüm ebe ayarladı pozisyonu
Kuzum şimdi ben bu konularda biraz katıyım şu yönden katıyım sapla samanın karıştırılmaması açısından...
Diğer cevaplarını da okudum kv ile beraber de oturmuşsunuz sorunlar da yaşamışsınız boşanmanın eşiğinden de dönmüşsünüz buna rağmen her gün sana geliyorsa 20 kişiyi evine toplayıp getiriyorsa ister 20 km ötede otursun ister karşı dairende..
Şimdi sen annene böyle bir şeyi nasıl söyleyebilirsin? Ya da eşin bunu nasıl söylemeni isteyebilir? Korkusu neymiş yani? Annesi her gün gelirken sen rahatsız olmuyorsun da annen haftada 1 gelse diyelim ondan mı rahatsız olacakmış? Bu nasıl bir art niyettir? O zaman o da annesine söylesin 15 günde bir gelsin evinize bakalım söyleyebiliyor mu? Yani ortada masum bir insan varsa ister anne ister kv ben objektif bakılması taraftarıyım. O yüzden canını sıkma kuzum annene böyle bir şey söyleyemeyeceğini net bir dilde söyle bence ne güzel işte annemlerle beraber takılırım de.. yani annesinin evinin uzakta olmasının bir anlamı yok ki neyin derdine düşmüş? Bak anne olmak kolay mı neler çekiyoruz? Şimdi kızım bana ilerde böyle bir şey söylese ölürüm kahrımdan
Canım allah yardımcın olsun yardıma gelen olacak mı? Daha da ağırlaşmadan taşının hemen ben şuan fena ağırlaştım evi zor süpüyorum taşınma davasında bebeği bile ihmal etmişim kilo alamamıştı yavrum
Kuzum yarın ankaraya mı yolculuk? Güzel haberlerle gel. Bu nst de üstte bi çizgi var o kalp atışı heralde alttaki mi kasılma oluyor canım?
İyi olmana sevindim cnm ,tek internetin olmasın, malum erken doğumlar yaşanan sıkıntılar görünce insan merak ediyoiyiyim çok şükür canm.internetim bitti. Eşimden baglandım :)
Kuzucumm en azından bir şeylern birazcık şekillenmiş olması daha iyi sanki? Belirsizlik insanı daha çok tedirgin ediyor.Kizlar tek tek etiketleyip yazmayi beceremedim topluca yazayim dedimErken dogum riskim oldugu halde ciger gelistirici vurulmadi hic. Dun baska bir tip fakultesine gitmistim biliyosunuz orda da bebegin olcumlerinin iki uc haftaya kadar geriden geldigi soylendi ama olcumden ziyade previa yuzunden rahmimin alinabilecegini soylediler. Baya uzuldum almama ihtimaliniz var mi dedim her ihtimal var acmadan bilemeyiz dediler. Eger riski girmek istemiyorsan 35 te alalim dediler. Esimle de oturup konustuk sanirim 35 te sezeryanim gerceklesecek iki haftam kaldi
Birde ozeldeki doktorum kalbimdeki ve cigerimdeki sorun (pnomotoraks) yuzunden cigerin emboli atmasi ve apse olma ihtimalimin cok yuksek oldugunu soylemisti beni cok korkutmustu. Bu yuzden bir haftadir gecem gunduzume karisti. Birde ustune rahim alinmasi eklenince sastim kaldim napacagimi. İnsallah hayirlisiyla atlatiriz bu sureci. Haftaya sali gunu tekrar kontrolum var ona gore de sezeryan gunum belli olacak. Sanirim bir sonraki haftaya Allah o gunleri gosterirse gun verirler. @begonyas tan sonra ikinci doguran ben olacakmisim gibi gorunuyor
Bu arada @begonyas canim sen kacinci haftada sezeryana alinmistin ? Birde genel anestezimi oldun epidural mi ? Birde bebegin ultrasonda kac kg cikmisti dogdugunda kac kg dustu ? Cok soru sordum kusura bakma nolur ama kafam karman corman sure kisaliyor heyecan basiyor![]()
Kuzum üzülme bebek de etkiilenmesin sen net bir dilde konuş her gün de ısıtıp önüne koymasın. Annenle neden görüşmeyecek onu anlamadım? O zaman sende kısasa kısas yap canım sanırım seni baskı altına almaya çalışıyor annende taşınsın buraya de bi fark yokmuş ki zaten allahım durduk yerde sıkıntılara bak ya.. inan bende şuan hem üzüldüm hem sinirlendim canımSöyleyemem zaten kuzum üzülür tabi, en son yazdım bak yengem onların oturduğu yerden bakmalarını istemiyormuş bugün onu anlattı çok içerlemiş bir de kendi kızından açık açık duysa bunu ne kötü olur kadıncağız. Annem eşim varken bile gelmez biz davet etmediğimiz sürece, hadi diyelim gündüz gelip gidiyor eşim bu durumdan etkilenmeyecek ki, eşim de her gün annesini görüyor öğle yemeklerine iş yeri yakın diye ona gidiyor çünkü. dediğim gibi onun çekincesi annesi. Annesinin tepkisi korkutuyor yoksa o da biliyor annemin bizi rahatsız etmeyeceğini. O gün ağzından kaçırdı annenler buraya taşınırsa benimki de evini boşaltı gelir buraya diye. E gelsin şimdi de istediği zaman geliyor arabayla 5 dk mesafemiz var dedim bu sefer de ikisini de istemiyorum ben boşuna mı şehir dışından ev aldık diyor. Hep bahane anlayacağın. Ne olacaksa olacak artık, çok inat ederse annemlerle görüşmeyecek biliyorum. Görüşmezse de görüşmesin ben görüşürüm gündüz gelir gider napıym artık düşün düşün başıma ağrılar girdi.
Sağol kuzum inşallah sorunsuz bi şekilde hallederiz o da anlar beniKuzucumm en azından bir şeylern birazcık şekillenmiş olması daha iyi sanki? Belirsizlik insanı daha çok tedirgin ediyor.
Sakın korkma kuzunun haftasından ve kilosundan. Rabbim ona şifa verecektirDualarımız hep sizle canım benim.
Bir de doktorların ne düşünüyor bilmiyorum ama böyle durumlarda genelde genel anestezi öneriyor. Anne çok panik yapmasın diye ama yine de sen bilirsin kuzum.
LoveAndMarriage kuzum valla allah kolaylık versin okudum da yapabilecek bir yorum da bulamıyor insan böyle durumlarda. Çok hasssas mevzular. dilerim en aklı selim şekilde çözersiniz bu sorunu.. eşinin anlaması çok önemli. Dilerim ikna olur.
![]()
Öyle bişey yaparsa bende ona göre tepkimi gösteririm tabi kuzum, hadi abimle arasındaki soruna bir şey demiyorum iki tarafın da hataları oldu. Ama anne-baba başka bir şey. Ortada sorun yokken bu kadar büyütmek yanlış. Geri adım atacak durumum da yok canım dediğim gibi gelmeyin buraya diyemem. Bakalım nasıl olacak. İster istemez stres yapıyorum iyi kötü belli olsa da ne olacağı içimden stresi geçse en azındanKuzum üzülme bebek de etkiilenmesin sen net bir dilde konuş her gün de ısıtıp önüne koymasın. Annenle neden görüşmeyecek onu anlamadım? O zaman sende kısasa kısas yap canım sanırım seni baskı altına almaya çalışıyor annende taşınsın buraya de bi fark yokmuş ki zaten allahım durduk yerde sıkıntılara bak ya.. inan bende şuan hem üzüldüm hem sinirlendim canımgeri adım atma bence
80lerde sancım vardı çünkü 10 dakikada bir düzenliydi.Kuzu senün kesin sezaryen ise neden Çatı muayenesi yaptılar
Kuzum bir aksilik olmazda bebişe göre değişiyor 3 haftada kalabiliriz 3 ayda..Hastaneye yakın bi apart ayarlarsınız cnm,googleden bak zekai tahir cebeci bölgesi oluyo yanlış bilmiyorsam, ne kadar zaman alacak cnm bebişle taburcu olmanız evegelmeniz
Evet canım Ankara’ya.Kuzum 10 dakikada ne anlaşılacak ki? Devlette mi özelde mi 10 dk? Ben odaya girdiğimde bi kız vardı bazen onun 1 saat sürüyormuş bebeğin hareketlerine göre değişiyormuş süre hatta ben 20 dk dan sonra sırt üstü yatamadım yan döndüm ebe ayarladı pozisyonu
Kuzum şimdi ben bu konularda biraz katıyım şu yönden katıyım sapla samanın karıştırılmaması açısından...
Diğer cevaplarını da okudum kv ile beraber de oturmuşsunuz sorunlar da yaşamışsınız boşanmanın eşiğinden de dönmüşsünüz buna rağmen her gün sana geliyorsa 20 kişiyi evine toplayıp getiriyorsa ister 20 km ötede otursun ister karşı dairende..
Şimdi sen annene böyle bir şeyi nasıl söyleyebilirsin? Ya da eşin bunu nasıl söylemeni isteyebilir? Korkusu neymiş yani? Annesi her gün gelirken sen rahatsız olmuyorsun da annen haftada 1 gelse diyelim ondan mı rahatsız olacakmış? Bu nasıl bir art niyettir? O zaman o da annesine söylesin 15 günde bir gelsin evinize bakalım söyleyebiliyor mu? Yani ortada masum bir insan varsa ister anne ister kv ben objektif bakılması taraftarıyım. O yüzden canını sıkma kuzum annene böyle bir şey söyleyemeyeceğini net bir dilde söyle bence ne güzel işte annemlerle beraber takılırım de.. yani annesinin evinin uzakta olmasının bir anlamı yok ki neyin derdine düşmüş? Bak anne olmak kolay mı neler çekiyoruz? Şimdi kızım bana ilerde böyle bir şey söylese ölürüm kahrımdan
Canım allah yardımcın olsun yardıma gelen olacak mı? Daha da ağırlaşmadan taşının hemen ben şuan fena ağırlaştım evi zor süpüyorum taşınma davasında bebeği bile ihmal etmişim kilo alamamıştı yavrum
Kuzum yarın ankaraya mı yolculuk? Güzel haberlerle gel. Bu nst de üstte bi çizgi var o kalp atışı heralde alttaki mi kasılma oluyor canım?
Günaydın kızlar
Kontrolden çıktım şimdi de doğumhanede nst sırası bekliyoruz. Çok şükür her şey yolundadarısı tüm kontrole gidecek arkadaşlarımın başına..
Doktorum her hafta çağırdı suyunu kontrol etmek için bir de kasılma olayını sordum bebek hareketiyle karıştırabilir miyim dedim? Dedi ki ağrılı olursa karnın sertleşirse kasılma olur kesinlikle onu ayırt edersin dedi.
Şimdi nstye girdim kızlar
Yine başladı bizde bi stresannemler bizim olduğumuz şehre taşınıyor ona bi sevindik önce
şimdi birkaç ev bakmışlar bizim eve çok yakın. Eşimin annesi zamanında biz ev alırken buralardan kendine de bakmıştı pek anlayışlı bi annesi olmadığı için eşim istemedi onları ben rahat edemem diye. Şimdi bana sende kendi ailenle konuş benimkiler gelmedi sende engelle biraz uzağa taşınsınlar diyor
sırf inada yani annem öyle çağırmadan her gün gelip rahatsız etmez. Ne yapacağımı şaşırdım sabahtan beri beni sıkıştırıyor şimdiden başladık aynı yerde yaşamanın sıkıntısını yaşamaya
stresten midem bulanmaya başladı
![]()
Cnm, bacakların şişip kırmızı olup, iğne batar gibi mi oluyor.Bacak agrisi benide mahfetti.bu gece kac kere uyandim agridan.
Doktorların hepsi bir para derdine düşmüş.Rahim açılıp doğum başlamazsa hiç sorun olarak görmüyorlar.
Bişey diyorlar mı dersen demiyorlar.
Ya özel gittiğim yar doç sürekli gidelim para bayılalım diye gelin diyor. Hatta ayaklarım şişip, kızarıp, ağrıdığında bile bana gel dedi düşün. Dünya para verdirecekti kalp damar doktoruna hemen git deyip doppler moppler derken.
Dün bakırköy Sadi konuk acilde çok iyi bı doktora rastladım baya bı muayene etti konustuk, 34 haftadan sonra riskli görmeyiz diyor. Ama 36 haftadan önce doğum erken doğum.
Ama ben erken doğum istemiyorum. Kim ister ki dimi?
Rabbim inşallah kolaylıkla bizlere gününde doğum nasip eylesin.
Sağol kuzum inşallahHerşey yolunda olmasına sevindim canım
Allah yardımcın olsun kuzum. Eş ve aile arasında kalmak çok zor. Keşke böyle olmazsa umarım eşin hatta yaptığını en kısa zamanda anlar
A April wind kontrollün nasıl geçti kuzum kaçırmış olabilirim..
Mini_mini hakkında hayırlısı olsun kuzum artık tarih vermeleri gerekiyordu sonunda ilgilenen birilerini bulmuşsun.