• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Canım ben solante pregna güneş kremi almıştım yazın onu sürmeye başladım şimdi lekeyi de önler diyor kışın kullanmamıştım 1 2 haftadır evde bile sürüyorum

canım ben de solante pigmenta almıştım geçen yaz. ama hamile kalınca solante'nin pregna olanını da aldım. o daha yoğun geldi yüzü beyaz yapıyor ama onu kullanıyorum hamilelik döneminde. sonrasında yine pigmenta kulllanacağım pigmenta daha etkili geçen yaz lekelenmem çok az oldu onun sayesinde.

Kuzu aramaları lazım ya geçende yazdım emzirme eğitimi aldığıma dair bana imza attırdılar hatta bakanlıktan denetim amaçlı arayabiliyorlar eğitim aldığını söylersin demişti ebe. Çok ilginç ya :)
Doğumdan sonra 5. Gündü galiba kızlar öyle yazmış ben unuttum burda olmayacağımız için topuk kanı vermeye gittiğinde büyük ihtimal aşı için bi çizelge gibi birşey verebilirler. Yada sözlü olarak bildirirler şu zaman geleceksin diye kuzum

verecekler canım çizelge onu bir yere koyarsın asarsın artık ona göre gidersin...bizi genelde her aşıdan 3 4 gün önce arayıp haber vermişlerdi unutma ihtimali olmasın diye.

verecekler canım çizelge onu bir yere koyarsın asarsın artık ona göre gidersin...bizi genelde her aşıdan 3 4 gün önce arayıp haber vermişlerdi unutma ihtimali olmasın diye.
Benim sağlık ocağı problemli değil kuzum sağolsun arıyorlar zamanı gelince.
Bakalım biz çok yoğun bakımda kalırsak zaten hastanede yapılıyormuş bu aşılar o yüzden çok üstüne düşmedim bende. Dediğin gibi bi takvim vermeleri gerek ama.

doğumdan 5 gün sonra gel bebeğin topuk kanı alınacak dedi. aşılar daha sonra. takvime baktım. hepatit b var 1.ayda sadece.

Teşekkürler canım 5. Gün gideriz inşallah🙏🏻
Kuzu aramaları lazım ya geçende yazdım emzirme eğitimi aldığıma dair bana imza attırdılar hatta bakanlıktan denetim amaçlı arayabiliyorlar eğitim aldığını söylersin demişti ebe. Çok ilginç ya :)
Doğumdan sonra 5. Gündü galiba kızlar öyle yazmış ben unuttum burda olmayacağımız için topuk kanı vermeye gittiğinde büyük ihtimal aşı için bi çizelge gibi birşey verebilirler. Yada sözlü olarak bildirirler şu zaman geleceksin diye kuzum

İlginçmiş gerçekten :halay: Bende diyorum ki burada çok hastane var o yüzden mi aramıyorlar yani aile hekimliğini biz pek kullanmıyoruz burada sadece yaşlılar sürekli ilaç için giderler evlenmeden önce baba evinde 1 kez falan gitmişimdir 😂
canım ben de solante pigmenta almıştım geçen yaz. ama hamile kalınca solante'nin pregna olanını da aldım. o daha yoğun geldi yüzü beyaz yapıyor ama onu kullanıyorum hamilelik döneminde. sonrasında yine pigmenta kulllanacağım pigmenta daha etkili geçen yaz lekelenmem çok az oldu onun sayesinde.

Çok yoğun canım çok da pahalı yüze sürmek biraz işkence ama inşallah fayda eder😟

Teşekkürler canım 5. Gün gideriz inşallah🙏🏻

İlginçmiş gerçekten :halay: Bende diyorum ki burada çok hastane var o yüzden mi aramıyorlar yani aile hekimliğini biz pek kullanmıyoruz burada sadece yaşlılar sürekli ilaç için giderler evlenmeden önce baba evinde 1 kez falan gitmişimdir 😂

Çok yoğun canım çok da pahalı yüze sürmek biraz işkence ama inşallah fayda eder😟
Ehehe bende lise zamanımda rapor yazdırmaya giderdim sadece 😂😂

Kızlar günaydın ❤️
Ben daha bebişin beyaz cicilerini yıkamamıştım. Bugüne kısmetmiş. Bugün hepsi bitiyor artık.
Babası bugün evde; ütüsünü o yapacakmış. Ama tek bir şartla patikli zıbınlara orta çizgi yaparım dedi. :KK70:
Eğer hava yağmazsa; son alışverişlere çıkalım gezelim dedik.

Cuttingcorners Cuttingcorners kuzum takip için beni de 2 kere çağırdılar. Birinde neredeyse zorla oldu yani tetanoz aşısı için gittiğimde yarın gel tahlilleri de yapalım dedi. 2.ye de gitmedim zaten özelde yaptırmıştım tahlilleri onun sonuçlarını getir o zaman dediler onu götürdüm. Aşı tarihlerini falan vermediler bebek için. Burada o konuda bilgi alışverişi olursa çok iyi olur hiçbirine çağırmayacaklar belli ki :KK12:

Kızlar günaydın ❤
Ben daha bebişin beyaz cicilerini yıkamamıştım. Bugüne kısmetmiş. Bugün hepsi bitiyor artık.
Babası bugün evde; ütüsünü o yapacakmış. Ama tek bir şartla patikli zıbınlara orta çizgi yaparım dedi. :KK70:
Eğer hava yağmazsa; son alışverişlere çıkalım gezelim dedik.
Olsun olsun yapsındaaa😂

Kızlar sağlık ocağı ile ben fazla içli dışlıyım, her hafta uğrarım mutlaka. Whatsapp'tan da sık sık yazışırız ebeyle.
Aşı takvimi şu şekilde.

2244772

Kuzum düşüğünde yükseği de aslında normal referans aralığında benim ama biliyorsun ki hamilelikte 2,5 üzeri istemedikleri için ilaç kullanıyorum öncesinde de bir sorunum yoktu doğumdan sonra da ilaç içmeyip o şekilde bakmak istiyorum🤔

Maaşallah canım:nazar:

Kuzum geçmedi mi hala? İnşallah geçer canım araların açılması lazım:110:
Sana tedbir amaçlı kullandırıyorlar canım o zaman :)

Yok kuzum ya görümcem vardı oturduk falan yeni gitti. Bende mutfakta oturdum az birşey otururken kasılma oldu artık şiddetini anlayabiliyorum kulaklarım ateş attı bi takip edeyim dedim 10 dkda bir düzenli geliyormuş.

Gerçek sancı vurarmış kuzu bele ama yani belli olmaz dikkat etmek lazım.

Yok kuzum otururken geldi yatıyorum hala devam ediyor. :KK43: Ayaktayken hissetmiyorum ama o yüzden bilemiyorum kasılma oluyor mu olmuyor mu diye..
Görümce kör kepçe mi gerdi dün seni :KK53:
Şimdi nasılsın kuzu biliyon ben okuya okuya arkadan geliyom :)
Millet normalden korkar biz sezeryandan :ıslık:
Bağıra bağıra doğurmak istiyorum o zaman geldiğinde de böyle rahat konuşabilir miyim bilmiyorum tabi:KK48:
Senin kız dönermiş gibi geliyor bana rabbim gönlündekini verir inş. Benim kız hiç doğum pozisyonuna girmedi hala yan gelmiş yatıyor. Baştan yerine otursun diye uğraştık şimdi de yerleşdi çıkmaya niyeti yok sanırım:KK70:
Bendeki sezeryan korkusu öyle böyle değil :)
Dönmezse şimdiden alıştırıyorum ufak ufak sezeryana kendimi 😊
Hiç güvenme anacım bu nazlı kızlara dksı dksını tutmuyor 😂
10 hafta boyunca baş aşşaydı son kontrolde makat gelişe geçmiş canı sıkıldı ellem 😆
Hareketlerinden anladığım kadarıyla yine baş aşşa gelmeye çalışıyo 🤗

Kızlar bu arada dün doktoruma serviks, vajina da olan iğnelenmeyi sordum. Bebek baş geliş pozisyonunda olduğu için başıyla bası yapınca iğnelenme oluyormuş. Normal dedi doktorum 🤗
Kız benimkinin başı sağda ya, yine error verdim iyi mi 😂

melike222 melike222 iyiyim kuzu çabuk oku az sayfa var zaten ❤️😂

Dahiliye bana da b12 vermişti ama ben içmemiştim
Son kontrolde de doktor kızdı içmen gerekiyor Bebek için dedi
On gündür kendimi zorlayarak içiyorum bakalım
Kan ilacımı da en baştan beri değiştirmediler canım
Dediğin gibi kanını toparla demesi kolay ama nasıl?
Kuru üzüm pekmez bol tüketmeye çalışıyorum
Cuma kontrolüm var, inşallah gerilik kapanmış olur

Aynı benim eşim ya 🤭
Ben de daha valizimi hazırlamadım ama liste yaptım öyle duruyor

Geçen gün bir anda sancı girdi kasıklarıma
Hemen kendimi koltuğa attım
Eşim de gelmiş bana kızıyor “gel odada yat da söyle şu çantaya ne koyulacak ben koyayım” dedi 😬
İlk kez onu panik halde gördüm
Her gün soruyor çantan hazır mı diye
B12ni iç canım ihmal etme oda önemli
Kan ilacı olatak hangisini kullanıyorsun
Doktorun izin verirse iyi pişmiş dalak tüketebilirsin. Ben sorup yemiştim,içerisinde çok fazla demir var.
Ayrıca kan ilacını içerken özellikle kivi portakal çilek falan tüketmeye çalış canım.
Aradaki farkada çok takılma 26.haftadan beri var bizim bazen kapanıyo bazen açılıyor değişiyor durum.
Devamlı artarak devam eder,kilo almaz,suyu azalır,kan akışında bozukluk varsa,hareketinde azalma olursa o zaman tehlikeli canım.
Sadece gerilik var diye üzülüp strese sokma kendini Allahın izniyle hiç birşey olmucak sağ salim kuzunu kucağına alıcaksın ❤

Back
X