Kesinlikle iletişim çokkk önemli. Ben doktorumun bu özelliğini çok seviyorum. Alternatifler de vardı ama sırf soğuk olması yada ters bir ifadesi yüzünden eledim. Doktoruma her saat ulaşabiliyorum. Her sorumu dikkatle dinleyip güleryüzle cevaplıyor. Sen de memnun değilsen değiştir kesinlikle. Aynı hastande de olabilir. Seni kaybettiği için o düşünsün :)Kızlar merhaba, hamilelik başından beri gittiğim dr umu değiştirmek istiyorum. Çok soğuk, soru sorduğumda sürekli tersliyor. Bilgisine güveniyorum fakat iletişim kuramıyorum. Bir şey sormaya korkuyorum. En son ultrasonda hc değerim 2 hafta geri problem mi diye sordum dövmekten beter etti. Aynı hastanede farklı bir dr ile devam etmek istiyorum ama sizce geç mi kaldım? Bir de aynı hastanede olması sorun olur öu, görücem fln. Çok mu ince düşünüyorum?
Ben de aynıyım sizinle :) azzzz kaldı
Benim ilk bebeğim aşılamaydi.Kızlar bende doktorumu değiştirmek istiyorum ama eşim bununla başladık değiştirme diyor aslında doktorum iyi ama bana tüp bebek ile hamile kaldığım için direk sezaryen diyor ben hem sezeryandan korkuyorum hemde normal olabilir diye düşünüyorum ve çoçuk normal doğum pozisyonunda diyor yani kıymetli bebek sezeryan olayını anlamış değilim sanki diğer bebekler kıymetsiz aramızda tüp bebek yaptıranlar var sizin doktorlar damı aynı düşünüyor acaba
Bana öyle ölçü vermedi üstelikte raporda da ense kalınlığı yazmıyor. Bu haftalarda ense kalınlığına bakılmıyor diye biliyorum. İkili test yaptırdın mı? 1 saat neye baktı ki ya bana iki kez baktı hareket etsin diye yarım saat dolan demişti. İkisinin toplamı 15-30 dk sürmüştür üstelik akla gelinecek herşeye baktıBugün bende ayrıntılı ultrasona gittim perinatolog baktı Neredeyse bir saat sürdü herşey normal ama ense kalınlığı biraz fazla dedi. Daha sonucu kadın doğum doktoruna gösteremedim. 22+5 im ense kalınlığı 6.7 size söylediler mi? İnternette haftaya göre bulamadım.
Acıbademde pohpohlanmalısın bence dünyanın parası ödeniyor oraya! Sigorta için bile bir sürü prosedür var. 5 ay çocuk yapmicaksın şu bu.. özel yaptırdığın da 30 bin liraya mâl oluyor. Sigortan karşılıyor diye bedavadan gidiyor olmuyorsun ki senin yerine bu bedeli ödeyen var. Şikayet et o hekimi böyle bi terbiyesizlik olabilir mi ya! Benim doktorum çok konuşmuyor diye eşim değiştirelim demişti. Ben memnunum adam ne sorsam anında whatsaptan yazıyor. Hele bi terslesin beni yıkarım ortalığı ben canımdan kıymetli can taşıyorum konu eşya değil sağlık. Devlet hastanesinde az tartışmam olmamıştıt kimse kusura bakmasın hipokrat yeminini biz etmiyoruz. Of doldum valla sinirlerim bozuldu sana yaptıklarını okuyuncaCanım benim de öyle valla yan odasındaki dr a randevu aldım. Tüp bebekle hamile kaldım, durumumu biliyor. Şekerm çıktı, anlatıyo ne yapacağımı not alıyım dedim tersledi. Ultrason değelerinde uyumsuzluk var mesajla sormuştum cevap bile vermedi. Bugün gidince sordum gene tersledi. Bu da son damla oldu. Daha öncesinde de benzerdi. Üstelik acıbademe gidiyorum, özel sigortam olduğu için. Poh pohlasın demiyorım ama tek soru bile soramıyorum. Sanki zorla hayrına bakıyor.
Eğer rapor varsa NF diye bir değer yazıyordur. Benim yaş ve 3. Çocuğum downlu diye riskli görüp amniyosentez istiyorlar ondada düşük riski oluyor istemedim.perinatolog her şeyine tek tek baktı.Bana öyle ölçü vermedi üstelikte raporda da ense kalınlığı yazmıyor. Bu haftalarda ense kalınlığına bakılmıyor diye biliyorum. İkili test yaptırdın mı? 1 saat neye baktı ki ya bana iki kez baktı hareket etsin diye yarım saat dolan demişti. İkisinin toplamı 15-30 dk sürmüştür üstelik akla gelinecek herşeye baktı
Ben bi ara düşündüm sonra vazgectim. Kendimi tanıyorum çünkü gözüm ne fotografçı görür ne başka bir şey. Eşim de dediki telefonlar eskisi gibi değil çekeriz portre falan evde de giydiririz süsleriz çekeriz sen doğum sırasında agresif olursun keyfin olmaz dediHerkeze iyi geceler. Doğum fotoğrafı düşünenler varmı.varsa fotoğrafçıyla konuşup anlaştınız mı yoksa daha Erken mi bi fikirlerinizi alıyım dedim
Canım bu amniyosenteze kim riskli diyor anlamıyorm. Kaç tane tanıdığım insan 35 yaş üstü gebelikten dolayı amniyosentez oldu hepsine sordum hepsi boşuna korkuttular hiç söylendiği bi riskli bir durum yok dediler. ( biraz sabır istiyormuş bebek sakinken 3 saniyelik işlemmiş) hem yaş hem geçmişinize bakınca risk var keşke yaptırsaydın. İçin rahat olurdu en azından. Doktorunla bir görüş bakalım doktorun risk görse bu kadar zamandır mutlaka söylerdi. Perinatologlar bu işte uzmanlar ama her konuda doğruyu bilecekler diye bir şey yok hepsi tahmini konuşuyorlarEğer rapor varsa NF diye bir değer yazıyordur. Benim yaş ve 3. Çocuğum downlu diye riskli görüp amniyosentez istiyorlar ondada düşük riski oluyor istemedim.perinatolog her şeyine tek tek baktı.
Bu arada ben de nf diye bir şey yok. Ben açılımına bakmıştım hepsinin daha önce hiç birinde ense kalınlığı ile alakalı yazı yok. Acaba senin durumunu bildiğinden mi baktı? Bide ikili testi sordu mu? Benim gittiğim perinatolog bazı hamilelerden ikili testlerini istemiştiEğer rapor varsa NF diye bir değer yazıyordur. Benim yaş ve 3. Çocuğum downlu diye riskli görüp amniyosentez istiyorlar ondada düşük riski oluyor istemedim.perinatolog her şeyine tek tek baktı.
Teşekkür ederim canım cevabın için belki de yaşım genç olduğu için istiyorum bilmiyorum daha 26 yaşındayım belki ikinci kendiliğinden olur falan da düşünmüyor değilim yani belki normal doğumun riski daha fazla o yüzden öyle diyorlar ama bende sezeryanden korkuyorum biraz tuhaf ama bakalım ne olacak halimAyAl80 canım yarın tüp bebekle hamile kalan bi yakınımı doğuma alacaklar. Aslında 17 ekimdi tarih ama erkene aldı doktor 3200 kg olmuş riske almayalım demiş. 20 yıldır cocuk hasreti çekiyordu doktoru çok bilgili ve tecrübeli. Ben sormuştum neden riskli eşi mi aşağıda vs. Diye. Tüp bebek yaptıranların zaten çoğunda risk varmış. Yaş biraz fazlayda doktorlar normal doğumu uygun görmüyorlarmış. Bebeğin kıymetli ama sezeryan bebek için bir risk taşımıyor ki. Normal doğum evet en güzeli ama normal doğumda annem ve ben ölümden döndüğümüz için ben kafada direkt sildim asla normal doğum istemem asıl riskli olan normal doğum bence. Sadece doğum sonrası toparlanmak daha kolay vs vs
Sahol canim aminÇok güzel olmuş..iyi günlerde kullanın..rengi çok hoş ayrıca...
bencede hos degil benim doktorumda normal dogurmak varken sezeryan olacam diye bagirma bana demisti insallah normal olur demistiBende anlamış değilim o yüzden hoşlanmıyorum bu tavrından hiç bir sorun yokken direk sezaryen demek bana saçma geldiği için değiştirmek istiyorum bakalım hayırlısı
Internetten araştırınca az da olsa düşük riski var. Arkadaşım amniyosentez oldu doktor şırıngayla nerdeyse elini çekecekti dedi. Ben de aldırmam bebeğimi gerek yok. Nifty dedikleri testi yaptırırım belki .Canım bu amniyosenteze kim riskli diyor anlamıyorm. Kaç tane tanıdığım insan 35 yaş üstü gebelikten dolayı amniyosentez oldu hepsine sordum hepsi boşuna korkuttular hiç söylendiği bi riskli bir durum yok dediler. ( biraz sabır istiyormuş bebek sakinken 3 saniyelik işlemmiş) hem yaş hem geçmişinize bakınca risk var keşke yaptırsaydın. İçin rahat olurdu en azından. Doktorunla bir görüş bakalım doktorun risk görse bu kadar zamandır mutlaka söylerdi. Perinatologlar bu işte uzmanlar ama her konuda doğruyu bilecekler diye bir şey yok hepsi tahmini konuşuyorlar
InsaAllah cok grcmis ilsunGünaydın kızlar bogazım çok fena hastalancam sanırım ,dinlenme fırsatı da yok okul ev yogun inşallah ilerlemez
Doktor ile iletişim çok önemli. Doğumun şeklini seçmesi gereken ne annedir ne de doktor. Bebek nasıl doğacağını zaten kendisi seçecektir. Normal doğum gibi bir nimet varken neden önce sezaryen olasınız ki ?Normal doğumda bebek vajinadan çıkarken anneden aldığı bakteriler sayesinde bağışıklık sistemi kuvvetli oluyor. Sezaryen doğan çocuk ise steril bir hastane ortamına doğuyor ve bu yararlı bakterileri alamıyor maalesef. Dikkat edin sonrasında sezaryen doğan çocuklar daha çok hastalanma riskine sahipler , bu kesinlikle tesadüf değil..Kızlar bende doktorumu değiştirmek istiyorum ama eşim bununla başladık değiştirme diyor aslında doktorum iyi ama bana tüp bebek ile hamile kaldığım için direk sezaryen diyor ben hem sezeryandan korkuyorum hemde normal olabilir diye düşünüyorum ve çoçuk normal doğum pozisyonunda diyor yani kıymetli bebek sezeryan olayını anlamış değilim sanki diğer bebekler kıymetsiz aramızda tüp bebek yaptıranlar var sizin doktorlar damı aynı düşünüyor acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?