2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
ben sadece vıtamın ıcıyorum canım mesela

Kizlar idrar yollarim icin doktorum uroday verdi ictim simdi fitilide yarin kullanacagim tuvaletim gelir simdi fitilde gyno lomexin 2 tane var 3 gun arayla al dedi kullanan var miydi aranizda
Geçmiş olsun ben kullanmıştım gyno lomexin. Genelde fitil olarak onu veriyorlar zaten. Enfeksiyon için kullanmıştım hamile kalmadan önce hemen geçirmişti bende

Valla dün bende kendime gelemedim ağır geldi o şeker dün sabah 8.30 da içtim akşama kadar baş ağrısı mide bulantısı geberdim sürekli su içtim vücuttan atılsın diye akşamda erkenden uyudum şimdi ancak kendime geliyorum :) 4 kez kollarımdan deldiler bi de 2 kez de parmak ucundan aldılar

nedwn oyle yapmislar ki bende damar yolu actilar saat basi kani ordan aldilar

aynen benimde doktorum ilk 3 ay sadece folik asit önerdi ondan sonra saglıklı beslenmemi:) öyle fazla vitamin önermedi..

Gebeliğimin 6. Haftasından beri özel kliniğe gidiyorum.seans ücreti 200 tl ydi. 20. Haftadan sonra yeni doktor arayışına girdim hem ücret fazla ilgiden de pek memnun değildim . Devlet hastanesinden ve özel hastaneden randevu aldım. Gebeliğimde ilk kez devlet hastanesine gitim. doktor ultrasonda baktı boyu kilosu ne kadar olmuş dedim bu cihaz göstermez dedi kalp atışını dahi dinletmedi neye baktı ben de bilmiyorum. hiçbir değerime bakmadan kan ilacı ve damla yazdı kilomu da ölçmedi. Yarın aç gel şeker yüklemesi yapıcaz dedi. Oradan özel hastaneye gittik hemen eşimle kadın doktor yarım saat ilgilendi çok memnun kaldık. Şeker yüklemesi önermiyorum ama sağlık ocağında açlık tokluk kan şekerine bakılsın sonuca göre yükleme yapacağız dedi. Kilomu ölçtü.ultrasonda bebişin her organına tek tek bize de açıklamalar yaparak baktı Bebek ve anne sağlığıyla ilgili kılavuzlar dergiler verdi.Gerçekten devlet ve özel arasındaki farkı gözlerimle gördüm . Asla amacım devlet hastanesini aşağılamak değil gebeliğimden önce daha çok devlet hastanesini tercih etmiş biri olarak hamilelikte bu fark beni üzdü. Keşke imkanlar daha iyi i olsa...

malesefkı genel anlam da durum bu canım, bende devlettede gıttım bu surecte ama gercekten ılgı alaaka yok yanı farklı doktorlarada gıttım hep aynı muamele aynı anda 2 kısı gırmeler kendı bıle ultrasonla bakmayıp acıldekı doplere gonderen mı dersın kılo boy fln bısry ztn soylemıyolar malesef belırlı bı aydan sonra bakıyolarmıs atıyorum7.aydan sonra bende bakmamıslarfı 5 aylıkken gıtmıstım en son , sımdı kendı hastanemdekı doktorum da gıttı bende mecbur baska bı doktora gecıs yaptım ama memnun kaldım gercekten bakalım ılerısı ıcınde boyle devam der.Ben gebelık harıcındekı tum branslarda devletı tercıh edıyorum acıkcası ama gebelık pol lerınde durum hıc de ıc acıcı degıl günde 70 hasta almayıp 15 kısı alsalarda adam akıllı ılgılenseler keske ama ıste o kadar cok ınsan var kı 6 7 doktor var yıne yetemıyorlar

Canım genel olarak haklısın söylediklerinde ama İnan devlet hastanesine göre bile fark ediyor ya da doktoruna göre fark ediyor kimisi devlet hastanesi diye kendinde azarlama hakkı görüyor terbiyesizce, kimisi de özeldekinden çok daha iyi davranıyor, misal ben özele de gidiyorum ama Tahlillerimin hepsini devlette yaptırıyorum o yüzden farklı farklı bi çok devlet hastanesine ve doktoruna gittim, Zeynep Kamil hastanesinde ayrıntılı ultrasonumu yaptırdım doktor yarım saatten fazla benimle ilgilendi ve çok iyi davrandı he kötü yanı yok mu var eşimi içeri almamaları kötü bişiy bence, 2 li test ve şeker yüklemesini de Bakırköy devlet hastanesinde yaptırdım ikisinde de çok ilgilendiler, bebeğimin boyunu kilosunu falan da söylediler elime ultrason fotosunu da verdiler, araştırma hastanelerinde aynı doktora denk gelmek çok zor oluyor çünkü Haluk seyrekbasan diye doktordan randevu almışım ama doktor genç bir kadındı 23-24 yaşlarında çok tatlı biriydi muhtemelen tıp öğrencileri sırayla staj gibi geliyorlar devlet hastanelerine

Bugün benim de doktor randevum var. Uzun bir aradan sonra görüşeceğiz yine. Gece kabuslar gördüm bebeğimi göreyim de rahatlayım

İnşallah yeni doktorundan memnun kalırsın canın doktor gerçekten en önemli unsur bu süreçte. Bebeğimizin sağlığıyla ilgili bağlantımızı onlar aracılığıyla gerçekleştiriyoruz ve ağızlarından çıkacak kelimelere bakıyoruz iyi bir şeyler söylesin diye. Aslında özel veya devlet biraz da doktorla da alakalı fakat yine de doktorun elinde imkan olmadıktan sonra bize ne kadar Bilgi verebilir ki? Mesela dediğin gibi 7. Aya kadar ölçüm yapmıyor ve bebek de gelişim geriliği var bunun önüne kolayca geçebilecekken kilosu boyu geriden geliyor.
2 kişi girme olayına gelince evet bu da pek iyi değil mesela ben girdim eşimi zaten almadılar sıra bendeyken başka bir hasta geldi önüme geçti 5 dk onu bekledim falan. İnsan çok doktor az dediğin gibi ilgi alaka zaten yok ama en azından olması gereken şeyler de yok veya eksik

Gebeliğimden önce devlet hastanesinde ben de insanları azarlayan çok doktora şahit oldum ama insan gebelikte daha bir hassas oluyor ve kendilerinde ne olursa olsun bu hakkı nasıl buluyorlar bilmiyorum. Şans işi biraz ben araştırarak gittim en tecrübeli ve güzel yorumlar alan doktoru seçtim. Ama oradan çıkınca hemencik özele koştuk valla Genç doktorlar daha ilgili hevesli henüz daha tecrübesiz olsalar da ilgileri daha çok oluyor :))

inşallah canım ilk randevu güzel gectı gayet ılgılendı uzun uzun baktı anlattı , kadın cok ınce cıtı pıtı acaba normal dogum yaotırıyomudur falan dıye dusunmeye basladım sımdıde ama nasıp artık ya o zamanlar gelsın de oyle konusurm artık doktorla

Ay benim doktor da öyle bak şimdi de buna takarım ben sağ Salim alalım şu minikleri artık da her şeyi düşünür olduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…