2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Kızlar yorumlara bakıyorum da herkes şeker yuklemesi yaptirdı mı? Ben zaten karsiydim ama doktorum da boyle bir talepte bulunmadı ( özele gidiyorum) ve zayıf da degilim 70 kilo ile hamile kaldım zaten. Tahlillerden bir seyden suphelenip de mi istediler şeker yuklemesi yoksa direkt istiyorlar mi merak ettimm.

Ben bugün gittiğim doktora ilk defa gittim daha muayeneye başlamadan şeker yükleme haftan gelmiş yaptırmayı düşünüyor musun dedi ben de evet dedim doktora fikrini sordum ben de kesinlikle öneriyorum dedi

Ben bugün gittiğim doktora ilk defa gittim daha muayeneye başlamadan şeker yükleme haftan gelmiş yaptırmayı düşünüyor musun dedi ben de evet dedim doktora fikrini sordum ben de kesinlikle öneriyorum dedi

Taramalar olsun ayrıntılı ultrason olsun sektirmeden yaptık ama o bisey demedi ben de oralı olmadım hic istemiyorum çünkü :) haftaya cuma falan gitcem kontrole. Artık haftasi gecer istemez herhalde :)

Magnezyum demir (2tane) multivitamin ve vitamin besini ayni anda içiyorum bi sorun yasamadik ama ayri ayri icersem unuturum ben aksam yatmadan once icip yatiyorum

Benim gördüğüm kadarıyla direkt istiyorlar canım ben doktoruna yaptırmak istemiyorum, cola bile icemiyorum testi yarıda bırakırım kendimi biliyorum dedim , yine de yaptır önemli dedi, ayrıntılı da da böyle söylemişti , bütün testleri istiyor maktu hale gelmiş gibi

Pfff ben de kendi capimda cikarimlarda bulunuyorum bebegin karim cevresi kafayla haftasiyla uyumlu şeker problemim olsa daha ileri çıkardı vs diye.. hayirlisi

Sağol canım hareketlendi biraz ama korkusu da bana yetti. Hepimiz sağlıkla alalım yavruları kucağımıza

Peki önce açlık tokluk şekerine bakılmıyor mu sonuca göre yükleme talep edilmiyor mu?

Sizin ve bebeğin sağlığı için yapılıyor bu testler zaten. İnternette uzmanları dinleyebilirsiniz neden yapılması gerektiği ile ilgili. Banu çiftçi’ nin videosu vardı uygulamasında. Zaten alınan şeker miktarının da bi zararı yok. Olabilecekleri göz ardı etmektense yaptırın bence. Gebelikte diyabet %3-4 oranında görülüyor bu da yüksek bir oran olarak kabul ediliyor.

Bende yaptırdım ama şimdiye kadar 5-6 tane kadın doğumcuya göründüm devlet ve özel hepsi de yaptırmalısın tabi dedi, içmesi zordu bana göre ama yaptırdık geçti çok şükür

Peki önce açlık tokluk şekerine bakılmıyor mu sonuca göre yükleme talep edilmiyor mu?
Şeker yüklemesi yapılacağı gün şekeri içmeden açken kan alıyorlar açlık şekerin o oluyor sonra şekeri içip aradan 1 saat geçtikten sonra tekrar kan alıyorlar o da tokluk oluyor

Ben de Canan Karatay ı dinlediysem :) yüklenen de yadsincak bir şeker degil gibi geliyor bana. Üç haftada bir kontrole gidiyorum zaten şeker gelişim geriligi yapabilir bebekte ya da iri bebek.. bunlar da kontrollerde az çok çıkar. Sıkıntı olursa da şekerle ilgili yapilcak şey zaten diyet.. o yüzden çok da onemsemedim açıkcası.

Bende yaptırdım ama şimdiye kadar 5-6 tane kadın doğumcuya göründüm devlet ve özel hepsi de yaptırmalısın tabi dedi, içmesi zordu bana göre ama yaptırdık geçti çok şükür

Gozunuz aydın kurtulmuşsunuz yaptirip :) ben de her kontrolde ohh yine gelmedi aklina diyip gecistiriyorum

Canan Karatay sırf bu yüzden görevinden 15 gun men cezası aldı bunu goz ardı etmemek lazim Yillarini doktorluga verenlerin ne dediği daha önemli olmalı

Gozunuz aydın kurtulmuşsunuz yaptirip :) ben de her kontrolde ohh yine gelmedi aklina diyip gecistiriyorum
Ya ne biliyim haddim değil belki demek ama yaptırsanız sizde en azından içiniz rahat olur ben korkuyorum gizli şekerden falan kilodan aileden genetik olmayabiliyor gebelik şekeri çok farklı kimselerde çıkabiliyor

Bir dilim baklavada 10 gr kadar şeker var. Benden doktorum 50 gr içmemi istemişti. Açlık şekerimde de bi sıkıntı yoktu yine de ne olur ne olmaz yapalım dedi. 5 dilim baklava yani yüklenen şeker bi seferlik yüklemeden gelişim geriliği olacaksa her tatlı yiyişimizde iki kere düşünmemiz gerekiyor :)

Canan Karatay sırf bu yüzden görevinden 15 gun men cezası aldı bunu goz ardı etmemek lazim doktor değil kendisi ýillarini doktorluga verenlerin ne dediği daha önemli olmalı
15 gun gorevden alındı diye doktor değil diyemeyiz diger doktorları da dinledim onun dedikleri daha mantıklı geldi hepsi bu. Kimsenin savunuculugunu da yapmiyorum boyle anlasilmasın. Haftaya kontrolum var doktor gerek duyarsa bunun kritiğini yaparim kendisiyle ve yaptiririm ama cevremde de bikac kisiye sordum simdilik gerek duymadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…