Doğum sonrası izninizden gitmez ki, 32de ayrıldıysanız her durumda doğum tarihinden itibaren 8 hafta analık izniniz var. Tabii önce gelse karlı olurdu ama sağlıkla gelsin inşallah.Neyse canim bi haftan daha var gelir belki ben artık uzatmaları oynuyorum bakalim ne zaman teşrif edecek beyefendi. Işın kotu yani 32.haftada izne ciktim bugun itibariyle dogum sonrasi iznimden gidiyo
Maşallah canım , çok kalmamış demek ki kolaylıkla al inşallah bebisi kucağına :)muayneden geliyoruz bizim açıklık 2 cm olmuş geçen 1 cm di rahim yumuşamış bebek assagiya inmiş iyice nst de 2 kere 70 lerde sancim cıktı doğum başlamış gibi duruyor dedi tekrar sıyırma yapıp rahimi uyardı sancılarım var suan ama duzenli degil bu gun yatirsam bugun dogurturum seni dedi ama evde dogal yoldan sanci cekmem daha iyi olurmus bakalim ne zman gelecek
biraz zarlari siyiriyor ben hic anlamadim bittimi dedim bitti dedi rahat olup kasmayınca kolay bir muayne açıklığın olunca kolay oluyormuş zaten dün birine yapmış akşama doğuma gelmiş ay inşallahMaşallah canım , çok kalmamış demek ki kolaylıkla al inşallah bebisi kucağına :)
Bu sıyırma işlemi nasıl oluyor peki.
Açıklığina bakılmayan birde tek ben varım ya sadece çatıma baktıçok farkediyor mu ki açıklıkla çatı muayenesi
Bende kendime açıklık muayenesi yapacak Dr mu bulsam acababiraz zarlari siyiriyor ben hic anlamadim bittimi dedim bitti dedi rahat olup kasmayınca kolay bir muayne açıklığın olunca kolay oluyormuş zaten dün birine yapmış akşama doğuma gelmiş ay inşallah
Valla geçen gün bende o kadar kasildim ki tüm gün ve gece 3bucuga kadar ve dus yemek yatma derken geçmedi gerçekten gerçek sandım en son 4 de sızmışım ve uyandimki hafif hafif ağrılar kalmış şimdi diyorum aglayana kadar şancı olduğuna inanmam herhaldegulcez tabi ya :))
O sıyırma gibi bi işlem banada yaptı sanirsam o gün epey kasılma ağrı oldu baya baya bebek ittirdi kendini asagi gece 3 4 gibi uyumuşum sonra geçti hafifledi kasılma vs oluyo bende 1 cm açıklık vardı ama inşallah sede tetiklemiştirmuayneden geliyoruz bizim açıklık 2 cm olmuş geçen 1 cm di rahim yumuşamış bebek assagiya inmiş iyice nst de 2 kere 70 lerde sancim cıktı doğum başlamış gibi duruyor dedi tekrar sıyırma yapıp rahimi uyardı sancılarım var suan ama duzenli degil bu gun yatirsam bugun dogurturum seni dedi ama evde dogal yoldan sanci cekmem daha iyi olurmus bakalim ne zman gelecek
Masallahmuayneden geliyoruz bizim açıklık 2 cm olmuş geçen 1 cm di rahim yumuşamış bebek assagiya inmiş iyice nst de 2 kere 70 lerde sancim cıktı doğum başlamış gibi duruyor dedi tekrar sıyırma yapıp rahimi uyardı sancılarım var suan ama duzenli degil bu gun yatirsam bugun dogurturum seni dedi ama evde dogal yoldan sanci cekmem daha iyi olurmus bakalim ne zman gelecek
inşallah canimBende kendime açıklık muayenesi yapacak Dr mu bulsam acaba
Hadi bakalım haberlerini bekliyoruz ,bir iki güne gelir herhalde
tetikliyor ya benimde şuan agrım var açıklıkta artıyor galiba ağrı kasılma oldukça inşallah haftaya ki kontrole görüşmeyiz dediO sıyırma gibi bi işlem banada yaptı sanirsam o gün epey kasılma ağrı oldu baya baya bebek ittirdi kendini asagi gece 3 4 gibi uyumuşum sonra geçti hafifledi kasılma vs oluyo bende 1 cm açıklık vardı ama inşallah sede tetiklemiştir
Acile gitmiştim canm gecenin bi yarısıydı o yüzden ebeye denk geldim nöbetçi doktor yoktu ama normalde de doğumu beklerken ebe kontrol ediyor sanırımAçıklık muayenesini ebe mi yapıyor ? Ya da acile mi gitmiştin canım
günlük 7 tane hurma günlük ada çayı içiyorum hergun en az 1 saat yürüyüş perine masajı plates topu egzersizleri yapıyorum bunları yaptığım halde bu haftalardayım yapmasaydım ne olurdu acabaMasallah) napyonuz ne yiyip iciyonuz masallah sizlere darisi hepimizin basina amin amin
Güzel arkadaşlarım, güzel anneler. :) Tek tek etiketleyemiyorum. Sizin beni etiketlediklerinizi okudum toplu cevap vereyim. :) Sabah 9da hastaneye geldik dün. 39+4 idim. Normal doģum için yatışım yapıldı. Hemen kontrole alındım. Açıklık 3 cm idi. O zamana kadar nişan şu vs gelmemişti. Suni şancı verilmeye başlandı. 9dan saat 2ye kadar sancıyı hiç hissetmedim. Ağrılar nst'de tepeye kadar çıktığı halde. :) 2den 3e kadar ağrılarım başladı. Açılmam 6 cm olmuştu. Doktor geldi. Suyumu patlattı. Ondan sonra sancıları iyice hissettim 1 saat içerisinde. Ama yürüyordum dayanılmaz değildi. 3 buçuk 4 arası sadece kötü oldum biraz. Sancılar en üst seviyeye cıktı. 9 cm açıklık ile dogumhaneye alındım. Son ana kadar odamda sancıyı çektim yani. Dogumhaneye 4te girdim. 4ü 10 gece çıkmışım. :)))) Tabiki doğum öncesi bi 20 dakika bir de doğum anı vs yarim saat acı çekiliyor en fazla. Ondan sonrası çok iyi. Doğumdan çıkar çıkmaz herkesi aradım.Kalktım üzerimi kendim degistirdim. Annem yengem vs şaşırıp bakakaldılar. He doğum esnasında o sancılar ile sürekli ikinamadigim için de biraz kesi atıldı. 3 dikisim var sadece dışarda. Hiç hissetmedim. Şimdi yeni yeni hissediyorum tam üzerine oturamıyorum ama 2 güne kadar hafifler dedi doktorum. Yarın banyo yapabilirmişim. Sütüm hiç yok idi. Doğum yapar yapmaz geldi. :) Yine de şeker düşmesi olmasin diye mama verdiler. Şırınga ile 2 saatte bir verdik. :) Kakasini yapmış sabah. Maşallah herşey beklediğimden daha iyi oldu kendi adıma. Kızım buarada ultrasonda 2900 gram, 50 cm çıkıyordu. 3130 gram, 50 cm doğdu. :) Normalde çok uyuyan biriyimdir ama 24 saatte 2 saat ancak uyudum onu seyretmekten sevmekten. :) Birazdan taburcu olacağız. :) Sorulabilecek her soruya cevap verdim gibi sanki. :) Herkese kolay güzel doğumlar diliyorum. Dünyanın en büyük mutluluğu, o masum gözlerle size bakması. Acı ağrı kalmıyor. :)Allah, isteyen herkese nasip etsin inşallah.
Yok aklin kalmasin.ben onuda yapiyorum tik yokYok cnm girmemişti. Her seyi yapiyorum yürüyüş merdiven çıkma squat ama tik yok. Bi tek cinsel ilişki olmuyor ama aslinda o en etkili tetikleyiciymis
Heh guzel haberlerde geliyor :) bize gelismeleri yaz..kuruduk kaldikmuayneden geliyoruz bizim açıklık 2 cm olmuş geçen 1 cm di rahim yumuşamış bebek assagiya inmiş iyice nst de 2 kere 70 lerde sancim cıktı doğum başlamış gibi duruyor dedi tekrar sıyırma yapıp rahimi uyardı sancılarım var suan ama duzenli degil bu gun yatirsam bugun dogurturum seni dedi ama evde dogal yoldan sanci cekmem daha iyi olurmus bakalim ne zman gelecek
merhaba canım. Göğüste süt birikmesi olunca sertleşip ağrı yapabilir daha da ilerisi mastit oluyor aman dikkat et.Merhaba kızlar. Bebeğim güçsüz emmekde zorlanıyor. Azıcık emdikten sonra hemen uyuyor. Biz de sarılık olmasın diye mama başlamıştık. İlk 3 gün süt yoktu çünkü. Arada bir yine mama veriyorum. Göğüslerim çok sertleşti ağrıyor. Ne yapmam lazım bilgisi olan var mı?
Hadi gozun aydin canim :))) saglicaklaaa :))muayneden geliyoruz bizim açıklık 2 cm olmuş geçen 1 cm di rahim yumuşamış bebek assagiya inmiş iyice nst de 2 kere 70 lerde sancim cıktı doğum başlamış gibi duruyor dedi tekrar sıyırma yapıp rahimi uyardı sancılarım var suan ama duzenli degil bu gun yatirsam bugun dogurturum seni dedi ama evde dogal yoldan sanci cekmem daha iyi olurmus bakalim ne zman gelecek
Kuzuum yalniz degilsinn :)) benim ne cati ne aciklik bakilmadi :) bakmiyor doktorum sancim yada agrim olmadikcaMaşallah canım , çok kalmamış demek ki kolaylıkla al inşallah bebisi kucağına :)
Bu sıyırma işlemi nasıl oluyor peki.
Açıklığina bakılmayan birde tek ben varım ya sadece çatıma baktıçok farkediyor mu ki açıklıkla çatı muayenesi
Valla biz hala beklemedeyiz kuzum❤ bakalim :) siz nasilsiniz❤Merhabalar anneler ❣ hala dogurmadıysanız gogus ucuna ne varsa surun yarıldı mı cok kotu oluyır kanıyor .. ılk kızımda agrısı felakettı sımdıkı bebısı de sukur olmadı sanırum ılkı tecrubesızlıkyen oyle oldu .sadece meme ucunu degıl halka kahverengı yerıde koymalısınız bebısın agzona
Güzel arkadaşlarım, güzel anneler. :) Tek tek etiketleyemiyorum. Sizin beni etiketlediklerinizi okudum toplu cevap vereyim. :) Sabah 9da hastaneye geldik dün. 39+4 idim. Normal doģum için yatışım yapıldı. Hemen kontrole alındım. Açıklık 3 cm idi. O zamana kadar nişan şu vs gelmemişti. Suni şancı verilmeye başlandı. 9dan saat 2ye kadar sancıyı hiç hissetmedim. Ağrılar nst'de tepeye kadar çıktığı halde. :) 2den 3e kadar ağrılarım başladı. Açılmam 6 cm olmuştu. Doktor geldi. Suyumu patlattı. Ondan sonra sancıları iyice hissettim 1 saat içerisinde. Ama yürüyordum dayanılmaz değildi. 3 buçuk 4 arası sadece kötü oldum biraz. Sancılar en üst seviyeye cıktı. 9 cm açıklık ile dogumhaneye alındım. Son ana kadar odamda sancıyı çektim yani. Dogumhaneye 4te girdim. 4ü 10 gece çıkmışım. :)))) Tabiki doğum öncesi bi 20 dakika bir de doğum anı vs yarim saat acı çekiliyor en fazla. Ondan sonrası çok iyi. Doğumdan çıkar çıkmaz herkesi aradım.Kalktım üzerimi kendim degistirdim. Annem yengem vs şaşırıp bakakaldılar. He doğum esnasında o sancılar ile sürekli ikinamadigim için de biraz kesi atıldı. 3 dikisim var sadece dışarda. Hiç hissetmedim. Şimdi yeni yeni hissediyorum tam üzerine oturamıyorum ama 2 güne kadar hafifler dedi doktorum. Yarın banyo yapabilirmişim. Sütüm hiç yok idi. Doğum yapar yapmaz geldi. :) Yine de şeker düşmesi olmasin diye mama verdiler. Şırınga ile 2 saatte bir verdik. :) Kakasini yapmış sabah. Maşallah herşey beklediğimden daha iyi oldu kendi adıma. Kızım buarada ultrasonda 2900 gram, 50 cm çıkıyordu. 3130 gram, 50 cm doğdu. :) Normalde çok uyuyan biriyimdir ama 24 saatte 2 saat ancak uyudum onu seyretmekten sevmekten. :) Birazdan taburcu olacağız. :) Sorulabilecek her soruya cevap verdim gibi sanki. :) Herkese kolay güzel doğumlar diliyorum. Dünyanın en büyük mutluluğu, o masum gözlerle size bakması. Acı ağrı kalmıyor. :)Allah, isteyen herkese nasip etsin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?