Beni takip ediyosun :) dogum tarihi 16 ocak demisti..dogurmadim vallaBugun de dogurmadım... Hıç acılma yokmus haftaya carsamba 40 +3olcaz ozamna kadar olmazsa sunnı verelim dedi ...
Canım şey soracağım şimdi bebeğine tek öğünde iki memeyi birden emziriyor musun benim bebek doymuyor mu anlayamıyorum bazen yeni emzirmiş olsam bile öyle bi ağlıyor ki sakinleşmiyor yeniden meme veriyorum sanki 10-15 dk önce emen o değildi öyle iştahla yeniden emiyor saat başı emiyor neredeyse gittikçe beslenme zaman aralıkları artacağına bizde kısalıyor asla gece veya gündüz 2 saat açlığa tahammül edemiyorMerhaba canım. Benim bebeğim de ilk günler öyleydi, şimdi 16 günlük ve ben de emzirmeyi öğrendim artık diyebilirim :)
İlk günler özellikle sol mememi veremiyordum çünkü memem şiştikçe şişiyordu, bebek memeyi ağzına aldığında ucunu tutabiliyordu sadece. Yenidoğanlar çok küçük oldukları için ağızlarını çok büyük açamıyorlar. Çare şu şekilde oldu bizde; annem meme ucumu sıkıştırdı, küçülttü zorla bebeğin kavramasını sağlattı. Böylelikle şiş meme de emzirdikçe inmiş oldu, bebek de her defasında kendisi alabildi artık. Bunun dışında; çok şiştiği zamanlar elektrikli pompayla mutlaka boşalttım, hem sütüm geri gitmesin hem de meme yumuşasın ki bebek kolayca memeyi kavrayabilsin diye.
Umarım işine yarayacak şeyler yazmışımdır :)
yelsem canm benim de günü doldu sapsarı akıntım oldu bugün normalde hiç böyle bi renk gelmezdi. Ben de anlamadım nişan böyle olur mu yoksa enfeksiyon filan mı var acaba? Bide ilişki yaşamıştk eşimle önceki gün acaba ondan mı çözemedim ya..
Benim şeffaf uzayan bi akıntı vardı doktor muayene etti salı günü aynı akıntı kanlı ve yoğun gelmeye başladı benim anladığım kadarıyla sümük gibi sünmesi ayrımı
Aslında meme ucum var ama bizimki biraz inat, istiyor ki ağzım dolu dolu olsun. Yakalayamayınca çok hırslanıyor bu sefer ağlayarak katılıyor. Tembel sanırım :) Pompa ile sağdıktan sonra biberon ile mi veriyorsun peki cnm?Bizimki de kavrayamıyor silikon uç kullanıyorum. Ama benim meme ucum az o yüzden. Doktor emzirme dışında pompa ile de sağ daha çabuk çıkar ucun dedi. Geceleri sağıp veriyorum. Epey bi fark oldu. Sendeki sorun da buysa pompa varsa dene istersen canım
Ay maşAllah subhanAllah ne güzel.. Biz 3 gündür deniyoruz gerek hemşirelerle gerek annemle ama yok ısrarla ve inatla tutmuyor. Silikon uç ile devam ediyorum şimdilik belki ilerleyen zamanlarda kavrama yeteneği biraz daha geliştikçe kavrar umuduyla.. Bazen hırsından silikon ucu yakalamakta bile zorlanıyor ay ne zor şeylermiş bunlarMerhaba canım. Benim bebeğim de ilk günler öyleydi, şimdi 16 günlük ve ben de emzirmeyi öğrendim artık diyebilirim :)
İlk günler özellikle sol mememi veremiyordum çünkü memem şiştikçe şişiyordu, bebek memeyi ağzına aldığında ucunu tutabiliyordu sadece. Yenidoğanlar çok küçük oldukları için ağızlarını çok büyük açamıyorlar. Çare şu şekilde oldu bizde; annem meme ucumu sıkıştırdı, küçülttü zorla bebeğin kavramasını sağlattı. Böylelikle şiş meme de emzirdikçe inmiş oldu, bebek de her defasında kendisi alabildi artık. Bunun dışında; çok şiştiği zamanlar elektrikli pompayla mutlaka boşalttım, hem sütüm geri gitmesin hem de meme yumuşasın ki bebek kolayca memeyi kavrayabilsin diye.
Umarım işine yarayacak şeyler yazmışımdır :)
Aslında meme ucum var ama bizimki biraz inat, istiyor ki ağzım dolu dolu olsun. Yakalayamayınca çok hırslanıyor bu sefer ağlayarak katılıyor. Tembel sanırım :) Pompa ile sağdıktan sonra biberon ile mi veriyorsun peki cnm?
canım bazen bizde de durum böyle bebekler her zaman anneye muhtac oldugu için sıkıntısı oldugunda da çözüm olarak meme ısterlermıs karnı agrısa mesela meme onun ıcın çözüm. bazen ruhsal doyum icın de emmek istermiş. kızım da doydugu halde halde dün sabah 5den 7ye dek emdı benı. benımle olmak ıstedı. ama duzelıcekmiş illaki. onlar memeye asla hayır demez ben bnu anladım:)Canım şey soracağım şimdi bebeğine tek öğünde iki memeyi birden emziriyor musun benim bebek doymuyor mu anlayamıyorum bazen yeni emzirmiş olsam bile öyle bi ağlıyor ki sakinleşmiyor yeniden meme veriyorum sanki 10-15 dk önce emen o değildi öyle iştahla yeniden emiyor saat başı emiyor neredeyse gittikçe beslenme zaman aralıkları artacağına bizde kısalıyor asla gece veya gündüz 2 saat açlığa tahammül edemiyor
gözünaydın canım maşllahbebişine de sana dainşallah gazını da çıkarırsın hemen rahatça haberdar et bızlerı❤Kizlar guzel dilekleriniz icin tesekkur ederim alintilayamadim
Bebegim bugun 38+6 3170 kg dogdu
Ikimizde iyiyiz tabi agrim var bayagi, daha yürütmediler biraz gec alindim ameliyata biri daha varmis.
Minisim emiyor şekerinde bi problem yokmus masallah sutum az da olsa geliyor yetiyormus
Allah geride kalanları kurtarsin
Sendede hiç acılma yok tu demiBeni takip ediyosun :) dogum tarihi 16 ocak demisti..dogurmadim valla
Yarin icin meraktayim ne dicek
Ne guzel rabbim hayırlı etsin inş. Canım tam olarak kacıncı haftada yaptın doğumu birde dogum kac saat sürdu bende haftaya 40 +3te doktor suni sancı verelim diyor merak içerisindeyim bndeArkadaşlar bende dün açılma olduğu için suni sancıyla normal doğum yaptim. Çok şükür bebeğimde bende iyiyiz sizler için çok dua ettim doğum yapanlara evlatlariyla saglik diliyorum yapicaklarada tez vakitte Allah kurtarsin diyorum hakkınızı helal edin...
Âmin canım sana da geçmiş olsun. Suni sancı zor olsa da çok şükür iyisiniz. Kolay gelsinArkadaşlar bende dün açılma olduğu için suni sancıyla normal doğum yaptim. Çok şükür bebeğimde bende iyiyiz sizler için çok dua ettim doğum yapanlara evlatlariyla saglik diliyorum yapicaklarada tez vakitte Allah kurtarsin diyorum hakkınızı helal edin...
Dert etme bendede var canm ayni sorun hatta ben sen kadar sabirli degilim sagip veriyorum meme kavrasa bile iki sn sonra kaciriyor iki emip dinleniyor kaburgalarima kizgin şiş sokuyorlar sanki o emene kadar cenesi cok gucsuz bende kendine az gelene kadar gogsumde acisi gecene kadar sagip vermeyi planlyorum bakalmKızlar selam, bizim bebek bir türlü memeyi kavrayamıyor. Halbuki sütüm de baya baya var. Silikon uç ile desteklemek zorunda kalıyorum. Aynı durumu yaşayıp daha farklı önerisi olan var mı? Memeyi kavrayamayınca sinirden ağlaya ağlaya kızarıyor
Canım şey soracağım şimdi bebeğine tek öğünde iki memeyi birden emziriyor musun benim bebek doymuyor mu anlayamıyorum bazen yeni emzirmiş olsam bile öyle bi ağlıyor ki sakinleşmiyor yeniden meme veriyorum sanki 10-15 dk önce emen o değildi öyle iştahla yeniden emiyor saat başı emiyor neredeyse gittikçe beslenme zaman aralıkları artacağına bizde kısalıyor asla gece veya gündüz 2 saat açlığa tahammül edemiyor
Aaa biri beni anlatmiş kiz ben dogurmadan once neredeydin sen herkeslere sordum kimsede olmamişSelam hanımlar, size bir şey danışmak istiyorum. Yaklaşık 1 haftadır bacağımı neredeyse ayıramıyorum çok ağrım oluyor. Merdiven çıkarken özellikle sol bacağımı kaldıramıyorum. Sizlerden böyle bir şey yaşayan oldu mu? Normal mi bu durum ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?