2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Arkadaşlar merhaba. Doğum sonrası korse kullanan var mı aramızda? 16 gün önce soğum yaptım sezaryenle. Dün doktoruma gittik dikişlerimi göstermeye, doktorum korse kullanıp kullanmadığımı sordu ve kullanmamı tavsiye etti. Dün ve bugün biraz korse taktım ama sanki korse bende gaz yapıyor
Benim gibi olan var mı? Doktorum rahmin artık küçüldüğünü, o bölgede barsakların olduğunu söyledi. Acaba gerçekten korse mi gaz yaptı ki?

Canım şey soracağım şimdi bebeğine tek öğünde iki memeyi birden emziriyor musun benim bebek doymuyor mu anlayamıyorum bazen yeni emzirmiş olsam bile öyle bi ağlıyor ki sakinleşmiyor yeniden meme veriyorum sanki 10-15 dk önce emen o değildi öyle iştahla yeniden emiyor saat başı emiyor neredeyse gittikçe beslenme zaman aralıkları artacağına bizde kısalıyor asla gece veya gündüz 2 saat açlığa tahammül edemiyor

Selam hanımlar, size bir şey danışmak istiyorum. Yaklaşık 1 haftadır bacağımı neredeyse ayıramıyorum çok ağrım oluyor. Merdiven çıkarken özellikle sol bacağımı kaldıramıyorum. Sizlerden böyle bir şey yaşayan oldu mu? Normal mi bu durum ?

yanma falan olsa enfeksiyon diyecem ama normal sadece akıntı ilk çok geldi sonra az az devam ediyo acaba mı dedim bende
normal doğum için hareket falan yapıyorum inş işe yarıyodur

Benim şeffaf uzayan bi akıntı vardı doktor muayene etti salı günü aynı akıntı kanlı ve yoğun gelmeye başladı benim anladığım kadarıyla sümük gibi sünmesi ayrımı

bende şeffaf akıntı vardı zaten son zamanlarda arttı

şuan ki sarı sümüksü ama kanlı deil o yüzden nişan mı emin olamıyorum

Aslında meme ucum var ama bizimki biraz inat, istiyor ki ağzım dolu dolu olsun. Yakalayamayınca çok hırslanıyor bu sefer ağlayarak katılıyor. Tembel sanırım :) Pompa ile sağdıktan sonra biberon ile mi veriyorsun peki cnm?

Ay maşAllah subhanAllah ne güzel.. Biz 3 gündür deniyoruz gerek hemşirelerle gerek annemle ama yok ısrarla ve inatla tutmuyor. Silikon uç ile devam ediyorum şimdilik belki ilerleyen zamanlarda kavrama yeteneği biraz daha geliştikçe kavrar umuduyla.. Bazen hırsından silikon ucu yakalamakta bile zorlanıyor ay ne zor şeylermiş bunlar

Bazi bebekler çok inat gerçekten :) kaşıkla çok zorlandım biberonla veriyorum canım. Ama bazı bebekler biberona alışıp memeyi tutmayabiliyor. Ona dikkat etmek lazım

canım bazen bizde de durum böyle bebekler her zaman anneye muhtac oldugu için sıkıntısı oldugunda da çözüm olarak meme ısterlermıs karnı agrısa mesela meme onun ıcın çözüm. bazen ruhsal doyum icın de emmek istermiş. kızım da doydugu halde halde dün sabah 5den 7ye dek emdı benı. benımle olmak ıstedı. ama duzelıcekmiş illaki. onlar memeye asla hayır demez ben bnu anladım:)

gözünaydın canım maşllahbebişine de sana dainşallah gazını da çıkarırsın hemen rahatça haberdar et bızlerı❤

Canim silikon uc kullanimini gecis donemi gibi dusun, simdi gogsun ne kadar sut uretecegini bilmedigi icin bol uretiyor, gogus doldukca bebegin gogsun etrafin kavramasi zorlasiyor cok sis oldugu icin. Sicak suyla masaj yap, silikon ucla goguslerin inene kadar ver. Siskinlik azalinca silikon ucu verip, meme ucun belirginlesince cikartip kendi memeni verirsin. Etrafini buzusturup iyice agzini acana kadar bekle, acinca tak diye koy agzina. Gogsunu sagarsan daha fazla sut uretimine devam eder, kokten cozum degil o, pompasiz bosaltmaya calis ki gogsunde ne kadar sut uretecegini anlasin. Kisa surede duzene girer merak etme :)

Ne guzel rabbim hayırlı etsin inş. Canım tam olarak kacıncı haftada yaptın doğumu birde dogum kac saat sürdu bende haftaya 40 +3te doktor suni sancı verelim diyor merak içerisindeyim bnde

Âmin canım sana da geçmiş olsun. Suni sancı zor olsa da çok şükür iyisiniz. Kolay gelsin

Dert etme bendede var canm ayni sorun hatta ben sen kadar sabirli degilim sagip veriyorum meme kavrasa bile iki sn sonra kaciriyor iki emip dinleniyor kaburgalarima kizgin şiş sokuyorlar sanki o emene kadar cenesi cok gucsuz bende kendine az gelene kadar gogsumde acisi gecene kadar sagip vermeyi planlyorum bakalm

Tam doymuyordur canım, şimdi şimdi anlıyorum benimkinin de öyle zamanları oluyormuş başlarda. Kaç günlük seninki şu an? Sütün tamamen indi mi? Mesela sağsan kaç CC çıkar? Benim yeni yeni indiği zamanlardan sonra tek memeden 90 CC rahat çıkardı, artık sağmaya vaktim olmuyor şu an sağsam ne çıkar bilmiyorum ama ilk gelmeye başladığı zamanlar (90 CC gelmeden önce) iki memeden sadece 30-60 arası gelirdi. E haliyle bebek de çok doymaz sık acıkırdı. Şimdi emzirince minimum 3 saat uyuyabilir (ben kaldırmasam). Mesela sadece anne sütü veriyorum ben, bebek 8 günde 480 gram kilo almış.
Eğer bebeğin doymuyorsa bence iki memeni aynı anda ver; hem süt kanallarını uyarırsın ve böylece bi sürü sonra sütün artar hem de bebeğin doyar. Benim artık düzene girdiği için tek memeyle hallediyorum emzirmeyi.

Aaa biri beni anlatmiş kiz ben dogurmadan once neredeydin sen herkeslere sordum kimsede olmamiş benim aksine sag bacakti artik careyi sol bacaklar merdiveni cikip sagi yanina getiriyordum tek tek cikiyordum bir zaman sonra sol taraftaki belim
Mi artik kalca kemigimi bilmiyorum o dahada fena oldu ama dogumdan sonra gecti sanki omrum oyle topallayarak gececek gibi geliyordu korkma bedenin agirligindan hatta dizin alti baldirlarin bile spor yapip tutulmus gibi yerden bile havaya kalkmiyor dimi bi agirlik var bacakta biryer cikmana bile gerek yok ayaktaykenbile one kaldiramiyorsu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…