- 15 Temmuz 2015
- 18.730
- 31.221
- 598
Kızlar ben bebek kovası diye bişi aldım okadar güzel ki, tüm ortalığı topladı resmenfoto atıyorum, tavsiyemdir:)) bide yamuna korseyi aldım sonunda 15 günüm dolunca kullanmaya başlıcam inş
benim gibi 2 gun tuvalete cikamamakKabizlik nasil anlasilir ki kizlar ?
Biz de farklı durumda değiliz. Ablamız kontrolden çıktı. Emziremeyip mama verdiğim zamanlar var. Ablamız gece olur olmaz zamanlarda kalkmaya başladı. İstediği olsa da olmasa da ağlıyor.Nasılsıniz hanımlar. Kaldığım yerden okumaya başlamıştım ki evde kriz çıktı sonrasında nerde kaldigimi bulamadım.
Bugün çok yorucuydu abimiz dışarı çıkmak istedi çıkardım bu defa kardeş evde diye eve dönmek istedi. Eve dönünce yeniden dışarı istedi. Kısır döngüye girdik. O sakinlesip anlaşana kadar benim günlük enerjim bitti.
Abi uyudu bebe uyandı bebe uyudu abi uyandı. Tamam bunları göze aldım da yaptım 2. Bebeyi ama bu yorulmama engel olmuyor. Kollarım hiç boş kalmıyor onun için sürekli agriyorlar.
Tek çocuklu halimi düşününce ohh ne rahattım diyorum. Takiyordum slinge hergün dışarı çıkıp yürüyüş yapıyordum. Şimdi balkona çıkmak lüks oldu.
Yok bir sıkıntı yaşamadımo zamanda kabiz olmaz misin canim
canım ıslak mendiille degil de pamukla temizle temizledikten sonra arada acık bırak hava alsın,bezden de olabilir bi degiştir bak bakalım devam edecek mi
Canım bazı bezler bazı bebeklere yaramıyor. Ben hamilelik döneminde prima premium stoklamıştım. Onları kullanıyordum. Hastaneye de bez hediye getirenler oldu çoğu arayıp sormus anneme ne kullaniyor diye. Sormadan molfix alanlar olmuş. Normalde molfix de bilindik bir marka ama kızıma pişik yaptı. Basta ondan olduğunu bile anlayamadık ama denedik birkaç kere ve ondan. Bez değiştirmeyi dene bi istersen. Şimdi molfixleri dönüşümlü olarak arada takip bitiriyoruz.
Evet ben de alindi diye uzuluyordum ama ertesi gun tekrar geldi iyilestim ben diye 2 gun sonra daha kotu hasta oldu sonrasinda agzina maske takip geldi l..Pes hala geliyor mu kyvden gonullenmemis demek ki açtığın konuda okumuştum Dr bile demiş vallahi pes sanada geçmiş olsun canım
Aynen bizimkiler de oyle iste simdi bana bir sey demiyorlar ama tavirlarj degisik iste ben ne dersem deyim anlamiyorlarAllahım ya hepımızın etrafında var demekkı dusunceslz yakinlar.
Benimde teyzemler geldi. Bebek enfeksiyon nedeniyle bir hafta kuvezdeydi. Dikkat etmeye calisiyoruz ama kucaklayip opmek istiyorlar Cocuklarinin eline vermeye calisiyorlar bebegi. Uzak akrbalar olsa neyse belki empati kuramiyorlar diycem ama goruyorlardir ne sikinti yaptigimizi, Ben tepki gosterince de aman ne kiymetli kkzin varmis diyorlar. Dun kizip gittiler, kusura bakmasinlar da hastahane kapisinda bekleynce anne babadan baskasi derdini cekmiyor bebeginin.
canım ya cok hassas demek ki cildi inşallah tez zamanda geçer benimki de kızardı pişecek gibi oldu bepanthol sürüyorum korkumdan her alt açmamda ama ben dikkat edemedim dediğin gibi çok ve sıl yapıyorlar bazen farkedemiyoruzIslak mendille hiç silmezdim, sadece 1 gece annem evine gitti ve ben o gece ıslak mendille sildim sonuç pişik
Yavrumu pişik yaptım 1 gecedeBenim bebeğin de cildi çok hassas aksi gibi, hemen tepki veriyor..
Yoksa dediğin gibi pamuklu bezi ılık suyla ıslatıp temizliyorduk.
Yaptığımız şeyleri anlatsam inan ki “yok artık” dersin..
Poposu 2 gündür açıkta, bez bağlamıyoruz.. Elimizde 2 farklı doktorun verdiği toplamda 6 krem var. Bunların haricinde zeytinyağını ısıtıp-soğutup onu sürüyoruz, bir de bugün sarı kantoron otu yağı getirdi eşim eczaneden. Bebek altına yaptığı an hoooop poposunu sadece ılık suyla yıkıyoruz, sonra saç kurutma makinasının ılık havasıyla kurutuyoruz, ardından açık bırakarak bu krem-yağlardan sürüyoruz. Bu dediğim öyle saat başı falan değil, en fazla yarım saatte bi oluyor. Çünkü fark ettik ki (altını açık bıraktığımızda anladık bunu) bebek küçük küçük ve sık sık kaka yapıyormuş aslında. Azaldı pişiği ama henüz geçmediBekliyorum bi umut geçsin diye...
Bir de arkadaşlar Hamazinc, Hametan Pomad bunları zaten aldık, kullanıyoruz ama bebeğin poposu artık soyulma derecesine gelmiş, ilerlemiş yaniO yüzden bizi biraz uğraştıracak
D defne1453Pamuk Panda @Zinmem D Durbidk Bismilhayrun S skelebeks svgrcn
biz de sonunda hastanelik olduk çocukla ne zaman ilgilensek tepesinde miniğin,ben onla ilgilenirken suyla oynar sogukta betonda gezer,çoraplar çıkar vs sonuç bi hafta sabah akşam iğne günde 10 kere buhar bizim de bebek gece aglasa o da uyanıyor kolumda uyumak istiyor acıktım diyor tutturuyor keske yese bari bebek acıkyı süt istio diyorum ya o da hep acıkıyorBiz de farklı durumda değiliz. Ablamız kontrolden çıktı. Emziremeyip mama verdiğim zamanlar var. Ablamız gece olur olmaz zamanlarda kalkmaya başladı. İstediği olsa da olmasa da ağlıyor.
Her sabah bir gece daha bitti diye kalkıyorum.
canım almıyor şıpa. Mamayı ve sütümü biberonla verdin, şırınga ile verdim, kaşıkla verdim. İçiyor sonra hepsini geri çıkartıyor.aglamaktan helak olcam sütüm gitçek diye korkuyorumKendi sutunu sagip versen o baygin hallerinde canim.
minicikler bedenler kıyamıyorum ya bizde 5 gündür hastane de yatıyoruz sarılık 17 idi girdiğimizde hemen fototerapi yapıldı şuan 11 lerde bol bol emzirmek başka çaresi yok malesef sütümde çok yetmiyor 2-3 öğün felan mama takviyesi yapıyorum bide kilo kaybından yatmak istemiyorum inşallah siz hafif atlatırsınız hastane çok zor uykusuzluk hat saffada
Kızlar dua ve yardımlarınuza ihtiyacım var bebegimi yogun bakıma alındı dun sabah dogum yapmıştım anne bebek kan uyuşmazlıgına baglı sarılık mış .... Şuan ışın alıyor ne kadar kalacagı belli degil... Süt sagıp getrmm gerekiyor yarım saat sagdım 2 göğsunde toplamda Bi tatlı kaşıgı ancak cıktı .. Neden sütüm yok normal doğum olmuştu . Nasıl artırabilirm birde gögüs ucum kanadı neler önerirsiniz
Kızlar ben bebek kovası diye bişi aldım okadar güzel ki, tüm ortalığı topladı resmenfoto atıyorum, tavsiyemdir:)) bide yamuna korseyi aldım sonunda 15 günüm dolunca kullanmaya başlıcam inş
Geçmiş olsunbiz de sonunda hastanelik olduk çocukla ne zaman ilgilensek tepesinde miniğin,ben onla ilgilenirken suyla oynar sogukta betonda gezer,çoraplar çıkar vs sonuç bi hafta sabah akşam iğne günde 10 kere buhar bizim de bebek gece aglasa o da uyanıyor kolumda uyumak istiyor acıktım diyor tutturuyor keske yese bari bebek acıkyı süt istio diyorum ya o da hep acıkıyor
Cnim niye aptamil olmaz? mamayida hiç sevmiyor zaten.Canım bir kere Aptamil kullnama bence en iyisi hipp yada SMA .
Muhtemelen doymuyordur.benimde sütüm yeterli gelmiyor mecbur mamaveriyorum sende ver doktora danisarak
Aynen haklısın cnim zaten yaklaşık 200grm gitmiş.şimdi iyice panik oldum.akşama kadar iki bez bile olmuyir.ve bebegim çok küçük,üzüldüm şimdi yarin yeni dogana goturecegim5-6 çişli bez olmalı günde. Bezleri hep kuruysa mama verirdim ben. Kilo kontrolüne de götürebilirsin.
Bizim çişli bez sayımız iyi ona rağmen mama veriyorum. Çünkü ablamız kontrolden çıktı. Bebek her ağladığında emziremiyorum.
Ben golden goat mama kullanıyorum.Cnim niye aptamil olmaz? mamayida hiç sevmiyor zaten.
Aynen haklısın cnim zaten yaklaşık 200grm gitmiş.şimdi iyice panik oldum.akşama kadar iki bez bile olmuyir.ve bebegim çok küçük,üzüldüm şimdi yarin yeni dogana goturecegim
Canım bana sırala olarak en iyisi hipp sonra sma bunlardan sonra apatamil geliyor dedilerCnim niye aptamil olmaz? mamayida hiç sevmiyor zaten.
Aynen haklısın cnim zaten yaklaşık 200grm gitmiş.şimdi iyice panik oldum.akşama kadar iki bez bile olmuyir.ve bebegim çok küçük,üzüldüm şimdi yarin yeni dogana goturecegim
Benimde aynı oldu hiç kullanamadim bize manuel elde sağma verdiler bakıyorlar sorun ne diyeEsımın bır bucuk ay once ebebekten aldıgı baby plus sut sagma makınası cekmıyor ıade alırlar ınsaAllah hıc umudumuz yok bu 2.kullanıısm olucktı sankı hergun kullanıyormusum gıbı bozulmus durdugu yerde garantısı de var sanırım
sagol canım bizimki seviyor da aglayımca gidip bakıyor bana sesleniyor vs ama beni paylaşmak zor geliyor mecbur alışacaklar onlar da biz deGeçmiş olsun
Gece hiç kalkmazdı büyük kızım artık hep kalkıyor. Emzirme ver o bebeği diyor yanımda yatmak istiyor. Mecbur mama veriyorum çünkü geçen akşam yemeğinde yanında oturmadım diye masayı darmaduman etti. Hepimizin huzuru için mama gerek. Sürekli bağırarak konuşuyor.
Evet canim yapilmadi .. o hafta bi test yapilmisti gerek yok dendi..bebekte negatif olunca dogumdan sonrada yapilmadiHım o zaman sana iğne yapılmaya da gerek kalmamış bana 28 haftalıkken vuruldu bir de bebeğin kan grubu pozitif olursa 72 saat içinde tekrar vurulacak
Senin durum farklıymış canım benim A rh (-) hamilelikte olan kan uyuşmazlığı var. Ama senin kan grubun pozitif kan uyuşmazlığı nasıl oluyor anlamadım bayan negatif ise Kan uyuşmazlığı oluyor çünkü.Arkadaşının kan grubu negatifmiş
Hayirlisiyla saglikla gelsin kizin canimMerhaba arkadaslar yarin buyuk gun nasipse kizima sag salim kavusurum ins. Sezeryan olacak hem heyecan hem korku var Rabbim hayirlisini nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?