2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Cnm onlar gecmez bebeklerde sivilce gibi isirik gibi yuzununtamami olanbebekler var zamanla gecer ayrica tuylerde olabilir ayni sekilde cogu kisiyedoktor ayni damlayivermis eczaneden alip gunde 1 defa 5damla icirebilirsin

Sağlık ocağında ebe Bilgi vermişti canım bu konuda, sadece anne sütü alan bebek günde 7-8 kere de kaka yapabilir aksine 7-8 günde bir de kaka yapabilir her ikisi de normaldir dedş çişli bezi bebeğin doyup doymadığını gösterir dedi, eğer bebek bi kaç gündür kaka yapmayıp keyfi huzuru yerindeyse gene sorun yok ancak keyifsiz huzursuzsa o zaman fitil vb şeyler ile yaptırılır dedi benim bildiğim bunlar cankm

Bende anlamadım iyimi kötümü kafayı yicem hayatım kaç gündür uyandırmaya çalışmakla geçiyor. Uyandıktan sonra emzirmeye zorluyorum. Benim sütüm vardı bugün gitti anlamadım canım
KuZum bizdende oyle kilolarca sut gelmiyor 30cc geliyor sukret emiyor bebegin bizim sarilik 11 e yukseldi bebek gozlerini acamadi hali yoktu uyandirmaya calismadik bile uyanmiyordu dermani yoktu uyurken sagip iki saat gecirmeden biberon verdik gece gunduz alarm kurdum telefona sende 50cc az deme yeter o bebegine sag ver meme almadiginda meme alacak diye bekleme almiyorlar cunku. Naptiysam ben emriremedim sut olmadigindan degil cenesinde guç yoktu iki cekip birakiyodu

99 mesaj okudum hepsi lohusalık, gaz,uykusuzluk, mama, süt, pişik doğurmasam mı . Hepsi gözümde canlandı
Doğum yapanlar da olmuş Allah analı babalı büyütsün inşallah @esenglvedat @svgrcn
Karnındayken daha iyiydi diyeceksin dediler hep bana daha demedim. Evet uykusuzluktan kafam düşüyor, acıdan göğüslerim sızlıyor, saçımı tarayacak halim vaktim olmuyor, aynı evin içinde kocama ayıracak vaktim yok ama şapşik şapşik bi bakıyor her şey unutuluyor :) doğur sen, sizlandigimiza bakma :)

Umarım yanılıyorumdur ama galiba bizde kolik başlıyor. Dün akşam karnı mama yiyip tok olmasına rağmen 2.5 saat sakinleştiremedim

Oof bunalıma gireceğim, annanem tek kalmasın diye doğumdan önce bize geldi. Eşim çok istedi gelmesini. Bebek doğdu her şeye karışıyor. Gece yatak odamız çok soğuk oluyor diye salonda beşik var orda yatırıyorum bi koltukta ben bi koltukta annanem yatıyoruz. Tutturdu geceleri ben uyanırım sesine seni de uyandırırım git odanda uyu. Geceleri bebek ciyak ciyak ağlıyor ruhu duymuyor. Duymuyorsun diyorum anlamıyor. Ayağa kalkınca bazen düşüyor dengesini kuramıyor gündüzleri uyu bari bişey olursa ben pışpışlarım kucağımda diyor. Kendisi 80 yaşında gücü kuvveti yok kibarca gerek yok annane sen keyfine bak diyince alınıyo ben ona güvenmiyormuşum, 5 tane çocuk büyütmüş, gidecekmiş bi işe yaramıyormuş ooooof oof fenalardayım yaşlı diye sabrediyorum kafam atacak diye korkuyorum sabır ya Rabb

iste benim o yuzden tercihim lohusalik donemini sadece esimle gecirmekti :) Annem 10 dkk uzagimda oturuyor gerek oldulca cagirirdim ilk kizimds, ama geceleri hep yanlizdim benim icin cok daha iyiydi

iste benim o yuzden tercihim lohusalik donemini sadece esimle gecirmekti :) Annem 10 dkk uzagimda oturuyor gerek oldulca cagirirdim ilk kizimds, ama geceleri hep yanlizdim benim icin cok daha iyiydi
Benim de annem ilk bi hafta geldi sonra gitti, aslında annemin çok yardımı oluyordu. Alt değiştirme, evi temizleme toparlama, yemek vs hazırlıyordu ama annanem öyle değil gücü yok otur keyfine bak kadın bir de üstüne alınganlık yapıyor memleketten geldi dedem yok yalnız kalmasın dedik ama bana batıyor artık her şey. Eşim de bana kızıyor yaşlı o idare et diye iyi de beni kim idare edecek geceden beri toplam 3 saat ya uyumuşumdur ya uyumamışımdır bir de yaşlı tribiyle uğraşıyorum

Günaydın hanımlar hayırlı cumalar

Archpa canım nasıl oldun Dr gittin mi
Gittim canım endişemecek bir şey yok dedi doktor için temizleniyor dedi. Kızımı da kontrole götürdüm burun akıntısı için doktor daha iyi ciğerleri de iyi dedi çok şükür. Siz nasılsınız oğluşun nasıl :)

Ayy aynem beni anlatmışsın :)) Ama aslaaa karnımdaki halini özlemiyorum :))

Çatı muayenesi ile mi anlaşılıyor bu sağlıcakla gelsin inşallah ben de de sancı yok annem de karnın üst tarafı yumuşamış dedi pazartesi gidicez bakalım
evt cnm dr bakti acilmam varmi diye ve dedi 4 cm acilmis cok asagi inmis kafasini hissetmis :) sanci su veya kan olunca hemen gel dedi

Canım düzenli emzirmek diyorsun iyi guzel bende isterim bunu ama çocuk sakinleşmiyor asla sakinleşmiyor tek çare meme emmek onun için
Canim sen benim ilj cocugumdaki sikintilari yasiyorsun gazi vardi asiri derecede cikaramadikca agliyordu ve emme sakinlestirdigi icin emiyordu birikiyordu da birikiyordu onu cikartmadan emdirmemek gerek ilik birseyler koy karnina falan yaparsin gerci ama insallah cabuk atlatirsiniz

Gözün aydın canım güle güle büyüt

Kızlar bebeğim 10 günlük oldu, 3 gün önce göbeği düştü ancak daha tam çekmedi göbek kendini.. Yıkamadık henüz. Yıkayan var mı? Nasıl yıkayacağım onu da bilmiyorum

Gobek dusmedende yikanabilir bebekler ama tercih etmeyenler gobek dustukten sonra mutlaka yikamali, hep temiz kalmali cunku daha tam kuru olmadigi icin enfeksiyon kapma riskleri var. Banyoda lavabon cok kucuk degilse icinde yikayabilirsin. Icini su doldurup bir elinle koltuk altindan tutup diger elinle yikayabilirsin. Koltuk altindan tutunca bas parmaginla isaret parmagin birbirine degsin ve yikama bitene kadar o sekilde kalsin. 37 derece en ideal sicaklik bebekler icin, isi olcerin yoksa dirseginle isisini kontrol edebilirsin. Bebegi kurularken koltuk altini, apis aralarini, gobegini cok iyi kurulamak gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…