2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Aslında gaz saatlerini ve ağlamasından anlıyorum mesela bizim her sabah 9-10 arası gaz seansımız altını açarım alt değiştirme örtüsü serip fön makinesiyle havlu tülbent ısıtıp ısıtıp ayaklarına karnına masajlar yaparım her sabah rutin çıkarır gazını aynısını bi de akşam üzeri yapıyoruz,
onu nasil yapiyorsun kuzum fon makinasiyla isiniyor mu bez ben utubasip karnina sariyorum ama

Canım 1 aylık aşımızda bize de uzayan sarılık olmuş bol bol emzir ve her gün yıkayın bebeği demişlerdi kış ortası hergun yıkamaya korkuyor insan ama yıkadık mecburen, gerçekten rengi değişti bebeğimin biraz gözlerinin içinde sarılık var şuan sadece

Bıktım valla şu sarılık psikolojisinden canım.bugün 24 günlük olduk. Hergün yıkamaktan bende korkuyorum hasta olcak diye evim 24 derece bende mi hergün yıkasam acaba. Bilgi için teşekkür ederim canım.

Bizim sarılık tedavi boyutunda değildi en son 14 e cıktı düşmeye başlayınca bidaha yükselmez dediler emzirmekten başka bisey yapmadım uzamasının sebebi zaten emmemesiydi ve kilo alamıyordu emme düzene girince geçti ama 3 ay çekenler varmış benim ekstra tek yaptığım inanır mısın bilmiyorum ama beşiğini güneş nerdeyse oraya taşıdım yüzünü güneşe verdim hep gözlerden en son gidiyo değer düşmeye başladıysa korkma bide ben her emzirmesin ardından 1 kaşık su verdim idrarla atiyolarmis sarılığı

Birimde en son 13 dü canım. Bizim buda güneş yokta can önüne koyuyorum gündüzleri bende. Doktor 2 saatte bi emzir dedi.1,5 aylıkken yüzündeki geçmezse tahlil yapacakmış. Kızım 2990 doğdu 4 günde 2700 grama düştü. Şimdi 3470 gr doktor kilo alımı iyi dedi ama içim sarılık yüzünden rahat değil. Bilgi için teşekkür ederim canım allah razı olsun

Benimki de gaz sancisi cekiyor. Geceleri çok zorlayinca çocuğu artik sab simplex veriyorum. Gunduz de nedense vermiim diye direniyorum ama bu seferde yatiriyorum agliyor kivraniyor. Gogsumde yuz ustu yatinca sıkıntı yok :KK43:

CAnım bizim de Pazar günü gaz sıkıntımız oldu akşam 8 den gece 1 e kadar ürekli ağladı kıvrandı. Ertesi günde sıkıntılıydı. Halam geldi zeytin yağı ve çörek otundan bi karışım yaptı sabah akşam veriyorum. Çok iyi geldi şükür ki. Maaşallh şimdilik sıkıntımız yok gaz olarak. Hatta dün doktora dedim böyle bişey yaptım diye güldü kötü bişey değil faysaını gördüysen vermeye devam et dedi.

Aslında gaz saatlerini ve ağlamasından anlıyorum mesela bizim her sabah 9-10 arası gaz seansımız altını açarım alt değiştirme örtüsü serip fön makinesiyle havlu tülbent ısıtıp ısıtıp ayaklarına karnına masajlar yaparım her sabah rutin çıkarır gazını aynısını bi de akşam üzeri yapıyoruz,
Bende bugün ayaklarına sıcak su şişesi koyup karnına ılık havluyla masaj yaptım hem gazı çıktı hemde tuvaletini yaptı rahatladı kuzumm.

Kuzum ben heralt degistirdigimde pisik kremini kullaniyorum sen pisik oldugundami kullandin bu arada arkasinda aciklama var onu okudum yuvarlakta pisik onleyici diyor tup ise direk pisik kremi yaziyir google amcayada pisik onleyici yazdigimda yuvarlak pisik kremi yazdiigimda tup cikiyor neyse aksam yatakodasinda birini gunduz salondada digerini kullanirim
Ben devamlı surmuyorum kuzum teni hava alsın diye çünkü yoğun kapatiyo teni sonuçta bazen günde bi kez bazen 2 3 açmada bi sürüyorum hangi marka bez kullanıyorsun pisik oluyomu

Bizimde bir sabah bir akşam 8 sonrası canım az kaldığına inanıyorum kızımdada böyleydi önce düzenli saatlerde oldu sonra 2 aya kadar bitmişti hadi inşallah bitsin tüm bebişlerin

Bizimkide beyazgultudeki sadece supurge sesiyle uyuyor kafa beyin kalmadi artik bende alistim gece aciyirum sabaha kadar supurge sesi
O kadar çirkin gelmeye başladı ki ses duyunca otomatik bulanmaya başlıyor midem ben çok sıkışınca açıyorum yoksa telefonu kırasım geliyor zır zırrr seslerden

Evet kuzum sagip veriyorum aslinda aliyor artik memeyi cocuk guclendi emebiliyor ama allah kahretsinki ne ictigini bilmedim icin icim huzursuz cunku sagarak iki gogsumu bosaltiyorum 60cc geliyor cocuga yetiyor gogsumu verdiigmde cocuk tek gogsumle doyuyor hatta sagdiktan sonra emziriyorum bir gogsumle doyuyor bes dk bile durmuyor gogsumde acaba doydumu supesi oluyor buseferde sagdigim sutu veriyorum icmiyor demekki doyuyor artik sagmim cocuk makinadan iyi cekebiliyor sagilmis gogusten bile tekiyle doyuyor diyorum ama gozum gormedi icin sagma geregi duyuyorum
Canım emzirdikten sonra sağdığında geliyor mu süt ordan da anlayabilirsin belki ne kadar içtiğini işine karışmak istemem yanlış anlama ama bence emmeye başlamışken bırak biberonu doymazsa ağlar zaten keşke benimkide emse işe başlayana kadar gözümün görmeyeceği bir yere atacam makineyi..

Canım 49 günlük olduk biz bende çözüm bulamadım 2 kez doktora gittik rutin kontrollerde söyledim kusuyır diye sağlık ocağında da ebeye de söyledim önemli değil kusması deyip geçiştiriyorlar benim gözüme uyku girmiyor gece kusar boğulur diye :KK43:
Bende korkuyorum çoğu zamana kusuyo doyurmak için aldiğimda farkediyorum çok şükür Rabbim koruyu ama Allah korusun bende korkuyorum bazen hiç sesi soluğu çıkmadan kusuveriyo anlamıyorum bende ebeye sordum günde en az 3 4 kez musluktan bi anda suyu açtığında fışkırır gibi kusmuyorsa sorun yok dedi benimki bazen pütürlü kusuyo bazen direk sulu bi şekilde yoğun cikartiyo aklıma takılıyo ama takilmiyo değil aylık kontrolde görücez genelde kilosunda bi sıkıntı yoksa bebeğin gelişimi fln pek onemsenmiyo

Evet kuzum sagip veriyorum aslinda aliyor artik memeyi cocuk guclendi emebiliyor ama allah kahretsinki ne ictigini bilmedim icin icim huzursuz cunku sagarak iki gogsumu bosaltiyorum 60cc geliyor cocuga yetiyor gogsumu verdiigmde cocuk tek gogsumle doyuyor hatta sagdiktan sonra emziriyorum bir gogsumle doyuyor bes dk bile durmuyor gogsumde acaba doydumu supesi oluyor buseferde sagdigim sutu veriyorum icmiyor demekki doyuyor artik sagmim cocuk makinadan iyi cekebiliyor sagilmis gogusten bile tekiyle doyuyor diyorum ama gozum gormedi icin sagma geregi duyuyorum
Cidden bırak canım kendine eziyet çiş takibi yap bezi doluysa doyuyordur sende o da rahat etsin annesinin kokusunu duya duya emsin yavrucak hem kendine vaktin kalır emer yatar bebe

B
Kizlar korse almistim internetten s sanki biraz dar oldu.. m de cok sıkmadi gibi...hangisini alsam karar veremedim ya..acilma olur muki biraz giyince..
Buyukte olsa bi etkisi olmaz... birini iade edicem :KK43: hidir idi yunus idi karar veremedim :)
Benim ilk etapta aldığım korse 2.gün tam sarıyordu bi 10 gün sonra fln bol gelmeye başladı canım ona göre düşün nasıl bi korse aldin bilmiyorum ama göz önünde bulundur

Kendi doktoruma gittim cnm beni dogum yaptirana özele. Simdi adet agrisi gibi agrim basladi birazda gelmeye baslamis kan. Ama idrar yaparkende yanmam var ve kasinti var korkuyorum iltihap değil-dir insallah. Gidip crp degerime baktirayim diyorum. Gercekten panik biri oldum
Benim doktorum uzakta ya gitsem mi bir garip oldum bende herşeyden şüpheleniyoruz

1. Ay aşımızda tartılmıştı 1 kilo almıştı o zamanlarda kusuyordu ama böyle sürekli ard arda kusmuyordu, şimdilerde fazla şiddetli ve bazenfışkıracak kadar kusuyor, 1 kilo aldı deyince ebe iyi iyi boşver kussun 1 kilo aldıysa dedi belki 1,5-2 kilo alacaktı yavrum kusmasa,zaten şuan da daha yeni doğmuş bi bebek kadar kilosu 2400 ile çıktık hastaneden 3400 olmuştu bir ay sonrasında, kalça ultrasonu için hastaneye gittik geçen hafta orada önce çocuk doktoruna muayene olduk omdan sonra ultrason çektirdik doktora gene dedim sürekli kusuyor diye tarttı gene iyi kussun önemli değil bebeklerin yüzde 90 ı kusar dedi ama oyle böyle değil ne benim üzerim dayanıyor ne bebeğin üzeri penye battaniye yetiştiremiyorum bazı kıyafetlerini elimde yıkıyorum hemen kurusun diye, emzirme odasında bi kadınla tanıştım kadının bebeği 5 aylık falandı kusma sorunu varmış o yüzden getiriyormuş bebeğini kilosu normalin üzerinde diye ilgilenmiyorlarmış doğduğundan beri kusuyormuş neden kustuğunu anlayamamışlar hala kendiliğinden geçecek oturmayı öğrensin geçecek yürümeyi öğrensin geçecek diyip duruyorlarmış bende sonumu gordum kadında bizde oyle olcaz galiba :KK43:

Canım çok sık ve fazla besliyor olabilir misin? Aynı şeyi Sena da yaşadım. Meme reddi zamanında biberonla besledim kuvezde 50cc 3 saat arayla besliyorlardi, uzayan sarılıkta olunca ben 80cc verdim evde ve dediğin şekilde kusmaya başladı. Sonra araştırdım ve bebeğin kilosunu 56 ya bolunce çıkan sayi kadar beslemek gerekiyormuş. Tekrar 50 ye düşüp 2 saatte bir besledim ve sorun çözüldü.

Canım emzirdikten sonra sağdığında geliyor mu süt ordan da anlayabilirsin belki ne kadar içtiğini işine karışmak istemem yanlış anlama ama bence emmeye başlamışken bırak biberonu doymazsa ağlar zaten keşke benimkide emse işe başlayana kadar gözümün görmeyeceği bir yere atacam makineyi..

Benim de 2 gün önce az emiyordu silikonlu göğüs ucuyla veriyorum ğöğsüm şiştiği için ucunu alamıyor ve basıyor çığlığı karnı doymayınca mama veriyorduk 30cc şükür vermiyorum artık silikon uçla güzel emiyor ve uykuya dalıyor o şekilde yarım saat emiyor. Dr 3-5 dk emiyorsa o emme değildir dedi 2,5-3 saatte bir emziriyorum emdikçe göğüs rahatlıyor

Back
X