Selam canım bizde de oldu. Çözüm ne biliyor musun. Anne sütü:)
Temiz pamuğa kendi sütünden al ve temizle. Ayrıca göz pınarlarına küçük parmak ucu ile yuvarlak masaj yap. Bir kaç güne geçer
Sebebi şu. Yenidoğanlarda bazılarında göz pınarları tıkalı oluyor. O yüzden çapaklanma olur
Ama annelerimize sorarsan derler ki emzirirken göğsün bebeğin gözüne gelmiştir :))
Ben ilkinde de hic uyandirmiyordum uyku soz konusu olunca rahattim cunku Ben iyice dinlenmeliyim ki gun icinde bebegime iyi bakabileyim derdim kilo alimi nasil canim 1 aylik oldu mu
Evet canim uzamis sariligi var benimkinin ama doktorumuzun uykuya bakis acisi farkli galiba ya. Simdi 2 saatte bir, 2. Ayi doldugunda 3 saatte bir,3.ayi doldugunda 4 saatte bir kaldircakmisim yani oyle yatirayim ne zaman uyanirsa olayi yok adamda:/ ama bu aksam da ayni olursa ben de uyandirmiim en iyisi ya 2 cocugunda da ayni sekilmis bak seker dusmesi fln yasamamislar sonucta kendimi gectim cocuga yazik harap oluyor
Valla kendin bilirsin ama buyuduler artik ilk zamanlari degilki yazik 2 saatte uyandirmaya ya ben benim kizi kaldirmiyorum 3 veya iyi doyduysa 3 buçuk saate en fazla kalkiyor zaten bir kereligine dokunma istersen bakalim kac saate kalkacak
Ben oglumu uyandirmazdim ama oda cok nadir uzun uyurdu:) ama kizim cok uyumlu bir bebek, cok guzel uyuyor geceleri. Acaba sundan mi diye dusundum simdi ilkinde gik dese kucaga almalar, pispislamalar hemen bir mudahale edilir genelde. Benim ilkide daha kucuk oldugundan gun icinde daha cok onunla ilgileniyorum. Yani kizim mizmizlandiginda karni tok, alti temiz, gazida yoksa birakiyorum. Acaba kendi halinde olmaya alisan bebekler mi daha cabuk ve uzun uyuyor? Diye dusunuyorum. Sen ikinciye nasil davraniyorsun
Uyku severler en iyisini yapiyorsun canim benden destek cunku uykusuzluk=yorgunluk, dikkatsizlik, stres, hatta depresyon. O yuzden uyku coook onemli. mutlu anne =mutlu bebege inaniyorum Ben
malesef bizlerde de var 1 saat buluyo genelde sabahları başlıyor uzun bi süre ikiniyo kizariyo bozariyo epey çıkabilirse cikartiyo çok zorlandığı yerde ağlamaya basliyo artık o noktada alıyorum bacaklarını ileri geri yapıyorum hee gün yaşıyorum ama bunu
Canim ebe bana Gaz icin bir masaj ogretti. Badem yagini iyice elimizde isitip saat yonunde isaret parmagimizla karnina bir gunes, bir de ters yarim ay sekli yapicaz yani oda saat yonunde baslicak. Bunu 6 set olarak yapip elimizin ic tarafiyla yine 6 kez gogsunden karninin sonuna kadar asagi dogru oksar gibi yapicaz hafif bastirarak. Sonra ayaklarini kaldirip 6 saniye sayip birakicaz. Ve tum bunlari 6 kere tekrarliycaz. Sabah uyandiginda ve aksam uyumadan once yapmayi onerdi. Tabi uzerinde kiyafeti olmicak
Ne zaman başvurmuştunuz canım? 300 lira olan doğum parasına başvurduk ama ödeme aşamasında yazıyor e devlette. Yatmış midir ona göre gidelim, çarşıya uzağım biraz. 7 ocakta başvurmuştuk biz.
Mrb kızlar 28 aralıkta tansiyon nedeniyle doğum yapmıştım 36 hafta dün hirilti diye başka tavsiye dr goturdum kizizmı kaşık fıtığı çıktı ameliyat dedi daha çok küçük başına gelen varmi duyan yada iki tarafta da varmış kesi atılıp yapilcak sağ tarafında fındık kadar şişlik gelio elime dr 1 ay kadar bekliyelim kilo alsın dedi ama acil şişme kızarıklık olursa acil alınacakmış
Mrb kızlar 28 aralıkta tansiyon nedeniyle doğum yapmıştım 36 hafta dün hirilti diye başka tavsiye dr goturdum kizizmı kaşık fıtığı çıktı ameliyat dedi daha çok küçük başına gelen varmi duyan yada iki tarafta da varmış kesi atılıp yapilcak sağ tarafında fındık kadar şişlik gelio elime dr 1 ay kadar bekliyelim kilo alsın dedi ama acil şişme kızarıklık olursa acil alınacakmış
kızlar benim sütüm çok yağlı sanırım kalkanıma akıyor ya sütler peynır gb seyler bırıkıyor kenarına kurumus halde her sabah yıkıyorum gecesıne oyle oluyor ıyı bısey mı neden oyle yedıklerımden mi acaba baslarda boyle olmuyordu ?
Uyku severler en iyisini yapiyorsun canim benden destek cunku uykusuzluk=yorgunluk, dikkatsizlik, stres, hatta depresyon. O yuzden uyku coook onemli. mutlu anne =mutlu bebege inaniyorum Ben
Kızlar sakın yemeyin Bebeğimde gaz macerası ilk kez bulgurla başladı buraya da yazdım normalde de bulgur zaten kabız yapan bir şey genelde. Yediğimde bende de çok kötü gaz sancıları oldu önceden böyle olmazdı ama artık hormanlarımız eskisi gibi değil gaz sancısından ağlayacaktım bebeğim de kakasını yapamadı saatlerce ilk kez o zaman çok kötü bir gün geçirmiştik şiddetle söylüyorum ki yemeyin SSevimlipanduf
Ay sorma ya sessiz uyuyamıyor bile artık uykusunda bile ıkınıyor ne bitmez gazmış ya o ıkındıkça benim içim parçalanıyor resmen neredeyse hiç uyumadım bütün gece bebeğin ıkınmasından
malesef bizlerde de var 1 saat buluyo genelde sabahları başlıyor uzun bi süre ikiniyo kizariyo bozariyo epey çıkabilirse cikartiyo çok zorlandığı yerde ağlamaya basliyo artık o noktada alıyorum bacaklarını ileri geri yapıyorum hee gün yaşıyorum ama bunu
Canım benimki emmediği için ben genelde 2 saate bir sağıyorum 10-15 dakka arası sürüyo tek göğüs . Bebeğin emdikten sonra kalanı sağabilirsin belki. bebeğin kaç saatte bir emiyor 2 memeyide emiyor mu aynı öğünde
Geceleri sadece tek memeyi emiyor canım ortalama üç saatte bir. Gündüz bazen tek bazen ikisini de. Emme sıklığı da değişiyor gündüz öğleden sonra daha sık emiyor sanırım süt azalıyor.
İlk bebeğini emzirebilen tecrübeli annelere sorum var:)
İlk kızım sadece 20 gün emdi. Şimdi 2.bebeğin emmesi benim için değişik bir duygu
Emzirme ne zaman düzene giriyor aralık ne zaman açılıyor? Gündüz 2 saatte talep ediyor bu ne zaman değişiyor? Gece anne sütüyle uzun tok kalıyorlar mı? Aanneveoglusu@bebekicin
@s i d e l y a Sskelebeks
Aynen bende onu yemedim bunu yemedim halen gazli demekki yesekte yemesekte olacak ama ben asiri cikolata yiyorum ya sizdede oluyorMu bilmiyorum yemekbile canim istemiyor yemek yesem bile sekerli birseyler istiyor canim bu arada kaka durumunuz nasil gunde bikere yapar olduk biz o 6 lar 7 ler nerde :-(