canım azönce kv.m cıktı ona sordum o yaglı süt ıyıdır kılo aldırır bebege daha ne dedı ay nebıleyim ınsan deneyımsız tecrubesız olunca acaba bısorun mu var dıyor kabız olsa da zamanla duzelır herlde dmı tesekkır ederm❤
Benim ki de çok yağlı canım . Şanslıyız. Yoğun bakım ünitesinde iken isim yazmayı unutmayın dedim! Gerek yok sizin sütünüzün rengi turuncu gibi karışmaz dedi de o zaman öğrendim. Bak senin bebiş te ilk ay 1300gr almıştı. Benim ki de 1400gr.almış Maaşallah suphanallah....
canım azönce kv.m cıktı ona sordum o yaglı süt ıyıdır kılo aldırır bebege daha ne dedı ay nebıleyim ınsan deneyımsız tecrubesız olunca acaba bısorun mu var dıyor kabız olsa da zamanla duzelır herlde dmı tesekkır ederm❤
Kizimda daha yasamadjm ama oglumda yasamistimm sadece.sut alirken 7 günü mu ne bulmustu yapmamasi normal artik bak 3 ayımıza girecez diyorsun kabak falan ye.gecer belki sütünden bosaltir bagirsaklarini :))
Ne zaman başvurmuştunuz canım? 300 lira olan doğum parasına başvurduk ama ödeme aşamasında yazıyor e devlette. Yatmış midir ona göre gidelim, çarşıya uzağım biraz. 7 ocakta başvurmuştuk biz.
Sskelebeks
sebebi yok canim.. kilcal damarlarla ilgili sanirim.damar beni diyede geciyor.gorsellerde aratinca gordum. Ama.bizimki kizariklik gibi. Internettekiler gibi degil.belli bi zaman sonra kendiliginden gecermis.(insallah)
Bugun damlasini kullanmaya basladik
.gozde degil kasin bittigi yerde..ama vucudun heryerinde olabilirmis..drun cocugunda varmis.genital bolgesinde gecmis..yani okuyan olursa yazimi korkmasinlar..ben korktum.hemen arastirdimda :)
Kizlar selam..size resim koymustum kizimin gozunde bisey cikti diye..dun dermatolojiye gittik.cunku cildiye ve cocuk drnun dedigi gibi cizige benzemiyordu dayanamadim iyiki gitmisim..hemanjionmus..int baktim cok farkli cesitleri var.bizimki cok minik onlarin yaninda.ama yinede moralim bozuldu... 1 2 yasina kadar kayboluyomus buyuk olsa bile.
Tedavi gerektirmezmis..ama cabuk gecsin diye gorunen yerde oldugu icin bi damlasi var. Isterseniz kullanin dedi..zarari yok diye kullanalim dedik...insallah hemen gecer. 2 ay sonra kontrolumuz var..
Benim yiğenimin de başında vardı biz doğum lekesi zannettik çilek gibiydi sonradan Dr a gidince öğrendik 8 yaşında tamamen kayboldu herhangi düşme sonucu kanama vs olursa acil gelin dediler ama yerine göre değişiyor çok büyümez senin bebeğin geçmiş olsun.
Mrb kızlar 28 aralıkta tansiyon nedeniyle doğum yapmıştım 36 hafta dün hirilti diye başka tavsiye dr goturdum kizizmı kaşık fıtığı çıktı ameliyat dedi daha çok küçük başına gelen varmi duyan yada iki tarafta da varmış kesi atılıp yapilcak sağ tarafında fındık kadar şişlik gelio elime dr 1 ay kadar bekliyelim kilo alsın dedi ama acil şişme kızarıklık olursa acil alınacakmış
Ay olmasın ya :/ ya tabi allah dermansız dert vermesin fıtık da basit bişiymiş aslında 2-3 ayda bir kontrol edilecek, ama bu çocuk böyle ıkındıkça geçmeyecek diye korkuyorum
Benim ki de çok yağlı canım . Şanslıyız. Yoğun bakım ünitesinde iken isim yazmayı unutmayın dedim! Gerek yok sizin sütünüzün rengi turuncu gibi karışmaz dedi de o zaman öğrendim. Bak senin bebiş te ilk ay 1300gr almıştı. Benim ki de 1400gr.almış Maaşallah suphanallah....
Kizimda daha yasamadjm ama oglumda yasamistimm sadece.sut alirken 7 günü mu ne bulmustu yapmamasi normal artik bak 3 ayımıza girecez diyorsun kabak falan ye.gecer belki sütünden bosaltir bagirsaklarini :))
kabak tatlısı mıı canmm kabakevi var ykınlrda almak lazım bebiiişim yapıcaksa evet 3. ay azalır dıyorlar ama bn artk net sekılde agu desın ıstıyorum ya nezqmn olcakk kı:) bazen aglrken anne dıye ses cıkıyor cok hosumuzaa gdyo konusuyomus gb bya anne olarak cıkıo
kabak tatlısı mıı canmm kabakevi var ykınlrda almak lazım bebiiişim yapıcaksa evet 3. ay azalır dıyorlar ama bn artk net sekılde agu desın ıstıyorum ya nezqmn olcakk kı:) bazen aglrken anne dıye ses cıkıyor cok hosumuzaa gdyo konusuyomus gb bya anne olarak cıkıo
Sskelebeks
sebebi yok canim.. kilcal damarlarla ilgili sanirim.damar beni diyede geciyor.gorsellerde aratinca gordum. Ama.bizimki kizariklik gibi. Internettekiler gibi degil.belli bi zaman sonra kendiliginden gecermis.(insallah)
Bugun damlasini kullanmaya basladik
.gozde degil kasin bittigi yerde..ama vucudun heryerinde olabilirmis..drun cocugunda varmis.genital bolgesinde gecmis..yani okuyan olursa yazimi korkmasinlar..ben korktum.hemen arastirdimda :)
ondan mı bazen yapamıyor kuzucum ben artık azaldıgı ıcın sanıyorum yanı oyle dendı hep. ıkınıyor yapana dek bazen. ama kakası katı degıl herzamankı kıvamda buarada kabız olsa katı olmaz mı aynızamanda. dr.a danısayım ben de bılgılendırdıgın ıcın sagol canım. ya maşallah dyeym sutum cok ya emıyor mesela 2saat uyusun hemen akıyor yıne kalkanı bırakamıyorum oyuzden peynır gb derken kuruynca katman oluyor kalkanın kenarları her saatte ykamaya fırsatm olmuyor. bu yaglı olması kotü mu acaba. olmaması ıcın napmak lazm kı
kötü değil tabi besleyiciliği açısından çok iyi canım. Ve benim bahsettiğim kabızlık senin dediğin gibi değil. 4 aylıkken olmuştu, 2 ay sürdü. 10-12 günde bir anca yapıyordu ve yaptığında da keçi pisliği gibi bi tane zor düşüyodu yani, ıkınırken su içinde kalırdı yavrum.. ozamana kadar sütümün yağlı oluşuna hep sevinmiştim, sebebi o denilince çok üzüldüm benim yüzümden gibi hissediyodum o ağladıkça.. şimdilik yok bakalım kabızlık şikayetimiz inş olmaz da. Bizimki de ilk ay 1350 gr almış, 5750 olmuş şuan
Benim yiğenimin de başında vardı biz doğum lekesi zannettik çilek gibiydi sonradan Dr a gidince öğrendik 8 yaşında tamamen kayboldu herhangi düşme sonucu kanama vs olursa acil gelin dediler ama yerine göre değişiyor çok büyümez senin bebeğin geçmiş olsun.
Ya benim kızım uyanık olduğu her an aranıyor. Hö hö hö sürekli elini vs emme peşinde. Meme verdikten sonra da uyanıksa devam ediyor. Aç mı tok mu anlayamıyorummm
Ya benim kızım uyanık olduğu her an aranıyor. Hö hö hö sürekli elini vs emme peşinde. Meme verdikten sonra da uyanıksa devam ediyor. Aç mı tok mu anlayamıyorummm
Akşamları sütü azalan var mı benim gibi?
Akşam 5-6 olduğu zaman azalıyor oğlum memeyi alıp bırakıyor sinirleniyor. Bugün de aynısını yaptı mama verdim içti. Napsam ki acaba çözümü olan var mi
Akşam 5-6 olduğu zaman azalıyor oğlum memeyi alıp bırakıyor sinirleniyor. Bugün de aynısını yaptı mama verdim içti. Napsam ki acaba çözümü olan var mi
canım benimde azalıyor. Hem yorgunluk hem uykusuzluk.. eğer imkanın varsa o uyudukça sen de uyu, süt için en önemli etken bence uyku.. bide su içimini artır akşAma doğru
canım bu degişken bi durum kimi bebek az kalkar kimi çok ilk oglum ben karışmasam uyanmazdı pek ama büyüdükçe tabi gece bikaç kez kalkıyordu modu iyi olur güzel uyur huysuz olur saat bası kalkardı ,bu oglum gece 2 saate bir uyanıyor maksimum 3