2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Aksama bebek gormeye gelecekti arkadaslar. Birileri daha eklenmis yanlarina 6 si çocuk olmak uzere 16 kisi:KK43: 1 saat durur giderler diyordum ama 23 24 e kdr duracaklar gibi duruyor... yaptıgim hazırlıklara ekstra ekleme yapmam gerekiyor simdi onun yani sira aklim bebegim sesten uyuyamicak çocuklar bagris cagris duzeni bozulacak derdindeyim :(

Merhaba arkadaşlar.
Biz aylık kontrolumuzu olduk.
950 gr almisiz.
Kalça ultrasonu da normal.
Rota aşısını yaptırın dedi doktorumuz.
Perşembe karma asilarimiz var.
Gitmeden yarım saat önce calpol ver ağrı ateş yapar dedi.

Hafif öksürük ve burun hiriltisi var boş serumu buhar olarak verin dedi.

Kakasina takılma bir gün bir olur, bir gün 5 olur hatta haftada bir yapar belli olmaz; yeşil olur sarı olur önemli değil dedi.

Artık buyudu sık emmesi için zorlama dedi.

Kafasında konak oluşmuştu zeytinyağıyla masaj yapip banyo yaptirmami söyledi.

Hic durmuyor huzursuz dedim hepsi gazdan annesi dedi :)) gaz ilacimizi değiştirdi.
Bizden haberler böyle.

Kızlar bana dua edin haftaya safra kesesinden ameliyat olacağım acil durum değil ama ben o atak gelmeden kurtulmak istiyorum ailemden farklı memleketteyiz oraya gideceğim kızıma bakacaklar ama inşallah kolay toparlanırım
Geçmiş olsun inşallah çabucak toparlarsin

Alıp almamakta karasız kalmıştım yarın ilk isim almak olacak ozaman
benım de anıden 38.haftada sezeryandeyınce dr o kalmıştı bir. sonra bırakmıstım bebegım agırlastıkca zorlanmaya basladım nette baktım ama coğu marka yorumlarında yastık küçük denıyordu ben de fıyatlı bıraz ama almısken bıkez alaym dye babyjem aldım bak cokmemnunum ıbebegıme sımdıden destek minderi olarak da kullanıyrum otururken de destek olarak kullanıcam bak canım cok da genıs tutmana bıle gerek kalmaz dünya varmış dedım🥰

Eklentiler

• 20190302_151509.webp
    20190302_151509.webp
    47,9 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleyen: Moderatör:
Aksama bebek gormeye gelecekti arkadaslar. Birileri daha eklenmis yanlarina 6 si çocuk olmak uzere 16 kisi:KK43: 1 saat durur giderler diyordum ama 23 24 e kdr duracaklar gibi duruyor... yaptıgim hazırlıklara ekstra ekleme yapmam gerekiyor simdi onun yani sira aklim bebegim sesten uyuyamicak çocuklar bagris cagris duzeni bozulacak derdindeyim :KK43:
Biraz fazla kalabalik degil mi kuzum ya :( ben max 6 8kisi kabul ediyorum kucucuk evim hava soguk surekli havalanmio falan die :( sana da yazik ve bebeginide pek cikarma bence :(

Masallah canim senin göğüs terbiye olmadi heralde veya kizin cok emdigi icin cok süt uretiyorsun
ya ben böylekonuşunca kv maşallah de deyıp duruyor çok üretiyor sanırım hep ıcerken lık lık ses cıkıyor tıkanıyor kuzum. ama ınan okdr zor kı yanetkısı cokmus canım yanıyor hemen dolunca tıkanınca ben de herkea gb normal sevıyede olsun istiyorum annem yazadüzelir daha da cok emecek diyor bundan cogunu dusunemiyorum gerçi

Biraz fazla kalabalik degil mi kuzum ya :KK43: ben max 6 8kisi kabul ediyorum kucucuk evim hava soguk surekli havalanmio falan die :KK43: sana da yazik ve bebeginide pek cikarma bence :KK43:
Evet canim ya cok kalabalik bence de. Ama gelmeyin diyemiyoruz ki iste kendilerinden bilmeleri lazim 52 gunluk bebegi olan birine geliyorlar bi dusunmeleri lazim ama nerde iste:( inanir misin hic aklima gelmedi havalanmadigi olayi dogru diyorsun bi gorsunler uzaktan sonra yatirayim besigine hangi çocuk hasta hangisi saglam onu bile bilemem anlayamam ki yani :/ sagolasinn:KK200:

Bugün sabah 6 da uyandık tam 12 saat oldu cocuk yeni uyudu oda uyanmazsa napcaz böyle anlamadim gitti uyku gözünden akıyo ama uyumuyo

Benimkinde sunu farkettim emerek uyumak istiyor.Karni doyana kadar emiyor uyku moduna gecmek icin emzik yerine kullanmak istiyor memeyi,süt gelince kiziyor
Sallıyorum uyuttum saniyorum meğerse pusuda oluyormus yatirinca sapirdata sapirtada araniyor emzik veriyorum istemiyor tutamadigi icin damakli verdim bir de damaksiz deneyecegim

Benimkinde öle memede uyuyo ne zaman alıştı bilmiyorum başka türlü uyumuyor yavrum

Bugün sabah 6 da uyandık tam 12 saat oldu cocuk yeni uyudu oda uyanmazsa napcaz böyle anlamadim gitti uyku gözünden akıyo ama uyumuyo

Bizimde 14 saat oldu dün hastaneye gidince huyu değişiyor yavrumun sizinde oluyor mu öle

F Fobia S Sevimlipanduf uzayan sarılığı olan bir kaç arkadaş daha vardı fakat isimlerini unuttum.

Bugün yeni bir doktora gittik çocuk gastroentoloji doktoru. Ve bundan sonra kendisi ile devam edeceğiz.

Uzayan sarılığımız vardı. Doğumdan 4 gün sonra 11 9 gün sonra 13 olmuştu değerimiz.
Yalova’daki doktor 1,5 aylıkken geçmezse enzimlere bakarız demişti. Hem sarılık hemde kusma için yeni gittiğim doktoru aradım buldum 😀 doktora derdimizi anlattım. Sarılık ve diğer kan tahlillerine bakıldı. Sarılıkta tehlikeli olan direkt bilirubin değeriymiş. Direkt bilirubin yüksekse organlara zarar verirmiş. Total bilirubin değerindeki yükseklik önemli değilmiş. Normal geçici sarılıkmış. Bizimki normal anne sütü sarılığı çıktı. Korkulacak bişey yok dedi. Değerimiz total bilirubin 5 e düşmüş. Diğer kan tahlillerimize de bakıldı şükür bir sıkıntı yok. Bugün 47 günlük olduk 4000 gr 54 cm olmuş bebeğim kilo alımı ve boyu iyi dedi. Aynı şekilde emzirmeye devam dedi. Rota aşımızı diğer aşıklarla birlikte doktorumuz 3. Ayda yapacak. 2 aylık acılarını sağlık ocağında yaptırabilirsin dedi.

4-5 gündür kaka sayımız günde 1 e düşmüştü. Sıkıntı değil bağırsakları gelişiyor dedi. Normal sağlıklıymış. (Sadece anne sütü içiyoruz, mama ile bu yorumun farkı olabilir)

Bebeğim çok fazla kusuyordu. Büyük ihtimal reflüdür ama 3 günlük kaka resimlerini gönder ona göre değerlendirelim belki alerjide olabilir dedi.

Kızımda çok fazla gaz var bunun için günde bir bardağı geçmemek kaydı ile Rezene iç dedi bebeğine de verebilirsin dedi. Ayrıca bağırsak gelişimi ve gaz içinde günde bir kase yoğurt, bir bardak süt, bir çay bardağı kefir iç bu sayıların üstüne çıkma dedi. Bağırsak gelişimine destek oluyormuş gaz sorunu çözer dedi İçindeki prebiyotikler sayesinde. Bol bol c vitaminli sebze meyve ye dedi.

Her yeşil kaka sıkıntı değilmiş. Biz ne yersek bebeğimizde onu yermiş kaka rengi ona göre değişirmiş. Aradaki farkı doktorlar bilirmiş.

Şimdilik bu kadar 😀

F Fobia S Sevimlipanduf uzayan sarılığı olan bir kaç arkadaş daha vardı fakat isimlerini unuttum.

Bugün yeni bir doktora gittik çocuk gastroentoloji doktoru. Ve bundan sonra kendisi ile devam edeceğiz.

Uzayan sarılığımız vardı. Doğumdan 4 gün sonra 11 9 gün sonra 13 olmuştu değerimiz.
Yalova’daki doktor 1,5 aylıkken geçmezse enzimlere bakarız demişti. Hem sarılık hemde kusma için yeni gittiğim doktoru aradım buldum 😀 doktora derdimizi anlattım. Sarılık ve diğer kan tahlillerine bakıldı. Sarılıkta tehlikeli olan direkt bilirubin değeriymiş. Direkt bilirubin yüksekse organlara zarar verirmiş. Total bilirubin değerindeki yükseklik önemli değilmiş. Normal geçici sarılıkmış. Bizimki normal anne sütü sarılığı çıktı. Korkulacak bişey yok dedi. Değerimiz total bilirubin 5 e düşmüş. Diğer kan tahlillerimize de bakıldı şükür bir sıkıntı yok. Bugün 47 günlük olduk 4000 gr 54 cm olmuş bebeğim kilo alımı ve boyu iyi dedi. Aynı şekilde emzirmeye devam dedi. Rota aşımızı diğer aşıklarla birlikte doktorumuz 3. Ayda yapacak. 2 aylık acılarını sağlık ocağında yaptırabilirsin dedi.

4-5 gündür kaka sayımız günde 1 e düşmüştü. Sıkıntı değil bağırsakları gelişiyor dedi. Normal sağlıklıymış. (Sadece anne sütü içiyoruz, mama ile bu yorumun farkı olabilir)

Bebeğim çok fazla kusuyordu. Büyük ihtimal reflüdür ama 3 günlük kaka resimlerini gönder ona göre değerlendirelim belki alerjide olabilir dedi.

Kızımda çok fazla gaz var bunun için günde bir bardağı geçmemek kaydı ile Rezene iç dedi bebeğine de verebilirsin dedi. Ayrıca bağırsak gelişimi ve gaz içinde günde bir kase yoğurt, bir bardak süt, bir çay bardağı kefir iç bu sayıların üstüne çıkma dedi. Bağırsak gelişimine destek oluyormuş gaz sorunu çözer dedi İçindeki prebiyotikler sayesinde. Bol bol c vitaminli sebze meyve ye dedi.

Her yeşil kaka sıkıntı değilmiş. Biz ne yersek bebeğimizde onu yermiş kaka rengi ona göre değişirmiş. Aradaki farkı doktorlar bilirmiş.

Şimdilik bu kadar 😀
Supermis dr herseyi detayli soylemis iyi bizimde direkt bilirubin dusuk total 11di

Şimdilik bu kadar 😀
Nasil guzel bir doktormus oyle. Aklimdaki tum sorulara cevap vermis resmen :D gecmis olsun canim evet uzayan sarilik durumu var ama cok sukur zarar vermeyecek bisi Allah in izniyle :)

Kızlar selamlr nasılsınız? Kk ya neler olmuş böyle değişmiş site :) Herkes iyidir umarım çok uzun zamandır foruma bakamıyorum çünkü kızımda süt alerjisi varmış bir de kolikmiş gerçekten çok zordayım relactaz ve biogia ayrıca kimyon suyu kullandık ettik işe yaramıyor. Kendime ayıracak beş dakikam yok bu yüzden sizlerin sohbetlerini de çok özledim

Sen nerelerdesin diye düşünüyordum geçmiş olsun canım relaktaz gaz sancısı için kullandık mennun kalmadım nurse havyers kullanıyoruz daha iyi gibi

İnşallah tez zamanda düzelir kızın canım

Supermis dr herseyi detayli soylemis iyi bizimde direkt bilirubin dusuk total 11di

Geçiciymiş Kuzum o bolbol emzir 😀 hepimiz gibi

Nasil guzel bir doktormus oyle. Aklimdaki tum sorulara cevap vermis resmen :KK70: gecmis olsun canim evet uzayan sarilik durumu var ama cok sukur zarar vermeyecek bisi Allah in izniyle :)

Valla canım doktor bide benim hamileliğimi takip eden doktorumun arkadaşı çıktı. Tam 1 saat sürdü muayene çok iyi bir doktordu herseyi güzelce anlattı. Cep telefonunu verdi dilediğin zaman ara mesaj at cevap veririm dedi. İlgisi vebilgisini çok beğendim.

Back
X