F
Fobia
S
Sevimlipanduf
uzayan sarılığı olan bir kaç arkadaş daha vardı fakat isimlerini unuttum.
Bugün yeni bir doktora gittik çocuk gastroentoloji doktoru. Ve bundan sonra kendisi ile devam edeceğiz.
Uzayan sarılığımız vardı. Doğumdan 4 gün sonra 11 9 gün sonra 13 olmuştu değerimiz.
Yalova’daki doktor 1,5 aylıkken geçmezse enzimlere bakarız demişti. Hem sarılık hemde kusma için yeni gittiğim doktoru aradım buldum

doktora derdimizi anlattım. Sarılık ve diğer kan tahlillerine bakıldı. Sarılıkta tehlikeli olan direkt bilirubin değeriymiş. Direkt bilirubin yüksekse organlara zarar verirmiş. Total bilirubin değerindeki yükseklik önemli değilmiş. Normal geçici sarılıkmış. Bizimki normal anne sütü sarılığı çıktı. Korkulacak bişey yok dedi. Değerimiz total bilirubin 5 e düşmüş. Diğer kan tahlillerimize de bakıldı şükür bir sıkıntı yok. Bugün 47 günlük olduk 4000 gr 54 cm olmuş bebeğim kilo alımı ve boyu iyi dedi. Aynı şekilde emzirmeye devam dedi. Rota aşımızı diğer aşıklarla birlikte doktorumuz 3. Ayda yapacak. 2 aylık acılarını sağlık ocağında yaptırabilirsin dedi.
4-5 gündür kaka sayımız günde 1 e düşmüştü. Sıkıntı değil bağırsakları gelişiyor dedi. Normal sağlıklıymış. (Sadece anne sütü içiyoruz, mama ile bu yorumun farkı olabilir)
Bebeğim çok fazla kusuyordu. Büyük ihtimal reflüdür ama 3 günlük kaka resimlerini gönder ona göre değerlendirelim belki alerjide olabilir dedi.
Kızımda çok fazla gaz var bunun için günde bir bardağı geçmemek kaydı ile Rezene iç dedi bebeğine de verebilirsin dedi. Ayrıca bağırsak gelişimi ve gaz içinde günde bir kase yoğurt, bir bardak süt, bir çay bardağı kefir iç bu sayıların üstüne çıkma dedi. Bağırsak gelişimine destek oluyormuş gaz sorunu çözer dedi İçindeki prebiyotikler sayesinde. Bol bol c vitaminli sebze meyve ye dedi.
Her yeşil kaka sıkıntı değilmiş. Biz ne yersek bebeğimizde onu yermiş kaka rengi ona göre değişirmiş. Aradaki farkı doktorlar bilirmiş.
Şimdilik bu kadar