- 12 Temmuz 2018
- 5.030
- 5.210
- 118
Yeterki sussun herseyi yiyebilirKarşı olanlar var ama ben biraz sekerli suya daldirip verdim oyle aldi yoksa kabul etmiyordu ağızlarının tadını biliyolar
ben de cocuklarla zaman nasıl geçiyor anlamıyorum büyük oglum sütümden etkilenmedi alerjisini ek gıdada anladım bebekte de herseye süpheyle yakşır olduk umarım yoktur varsa ds cabuk atlatırCanım telefonu elime akmaya inan vaktim yok ki burayı hiç takip edemedim. Sen nasılsın? Çok teşekkür ederim geçmiş olsun dileklerin için. Bi yakınımda senin durumun vardı anne sütüne alerjisi çıktı bebeğinin. Anne sütünü bırakıp raporlu mamaya geçtiler keçi sütüydü galiba. Tabii bebeğin durumu ağır değilse anne sütünü bırakmamalı bence. Onlar mecbur kalmıslardı sanırım kakada kan vs vardı. Migrosu söylediğin iyi oldu mutlaka bakayım çünkü ben ne yiyeceğimi şaşırdım artık çok teşekkürler
Çocukların damak tadı 2 yaşından sonra gelişir canım 6 ay öncesi su bile gereksizKarşı olanlar var ama ben biraz sekerli suya daldirip verdim oyle aldi yoksa kabul etmiyordu ağızlarının tadını biliyolar
Aynen ya hamur gibi yogrulmayi seviyor :)Bizimki de öyle uyumayı seviyor yada göğsümde rezil şekilde uyumayi seviyor
mis gibi yatağın da uyu dimi
Sana dedim ya dun basima geldi. Kv cagirdi bizi aksam gittim evde 17kisi olduk.. 2dayisi vs cumbur cemaat. Herkes kucaga almiaya calisio arada openler koklicam diye dibine dibine girenler bi ona bi buna.. cildirmama ramak kalmistiEvet canim ya cok kalabalik bence de. Ama gelmeyin diyemiyoruz ki iste kendilerinden bilmeleri lazim 52 gunluk bebegi olan birine geliyorlar bi dusunmeleri lazim ama nerde isteinanir misin hic aklima gelmedi havalanmadigi olayi dogru diyorsun bi gorsunler uzaktan sonra yatirayim besigine hangi çocuk hasta hangisi saglam onu bile bilemem anlayamam ki yani :/ sagolasinn
Benimkide ayni kuzumBugün sabah 6 da uyandık tam 12 saat oldu cocuk yeni uyudu oda uyanmazsa napcaz böyle anlamadim gitti uyku gözünden akıyo ama uyumuyo
Cok bilgilemdirici olmus kuzum❤ masallah bebisinede ❤❤ hep boyle devam etsinF Fobia @Sevimlipanduf uzayan sarılığı olan bir kaç arkadaş daha vardı fakat isimlerini unuttum.
Bugün yeni bir doktora gittik çocuk gastroentoloji doktoru. Ve bundan sonra kendisi ile devam edeceğiz.
Uzayan sarılığımız vardı. Doğumdan 4 gün sonra 11 9 gün sonra 13 olmuştu değerimiz.
Yalova’daki doktor 1,5 aylıkken geçmezse enzimlere bakarız demişti. Hem sarılık hemde kusma için yeni gittiğim doktoru aradım buldumdoktora derdimizi anlattım. Sarılık ve diğer kan tahlillerine bakıldı. Sarılıkta tehlikeli olan direkt bilirubin değeriymiş. Direkt bilirubin yüksekse organlara zarar verirmiş. Total bilirubin değerindeki yükseklik önemli değilmiş. Normal geçici sarılıkmış. Bizimki normal anne sütü sarılığı çıktı. Korkulacak bişey yok dedi. Değerimiz total bilirubin 5 e düşmüş. Diğer kan tahlillerimize de bakıldı şükür bir sıkıntı yok. Bugün 47 günlük olduk 4000 gr 54 cm olmuş bebeğim kilo alımı ve boyu iyi dedi. Aynı şekilde emzirmeye devam dedi. Rota aşımızı diğer aşıklarla birlikte doktorumuz 3. Ayda yapacak. 2 aylık acılarını sağlık ocağında yaptırabilirsin dedi.
4-5 gündür kaka sayımız günde 1 e düşmüştü. Sıkıntı değil bağırsakları gelişiyor dedi. Normal sağlıklıymış. (Sadece anne sütü içiyoruz, mama ile bu yorumun farkı olabilir)
Bebeğim çok fazla kusuyordu. Büyük ihtimal reflüdür ama 3 günlük kaka resimlerini gönder ona göre değerlendirelim belki alerjide olabilir dedi.
Kızımda çok fazla gaz var bunun için günde bir bardağı geçmemek kaydı ile Rezene iç dedi bebeğine de verebilirsin dedi. Ayrıca bağırsak gelişimi ve gaz içinde günde bir kase yoğurt, bir bardak süt, bir çay bardağı kefir iç bu sayıların üstüne çıkma dedi. Bağırsak gelişimine destek oluyormuş gaz sorunu çözer dedi İçindeki prebiyotikler sayesinde. Bol bol c vitaminli sebze meyve ye dedi.
Her yeşil kaka sıkıntı değilmiş. Biz ne yersek bebeğimizde onu yermiş kaka rengi ona göre değişirmiş. Aradaki farkı doktorlar bilirmiş.
Şimdilik bu kadar
bence içiyordur bebeklerın cekım gücü sagma makınalarından cok daha fazlaymıs kuzum kılo alımından anlasılır ztnYani önemli olan ögun degilde miktar bizimki az icip sık iciyor bir iki saati gecirmiyo gunduzleri
1000 cc iciyormudurki
Benimkide alismiyor:)) bu saatten sonra zor diuorlarKızlar kızıma emzik alıştırmaya calışıyorum nasıl alıştırıcam ya
Benimde ayni sekildeCanım benimki de bir süredir öyle. Gündüz yeterli çiş sayısı var diye önemsemedim ben. Gece bez bağlamasam tertemiz kalkar o derece. Gündüz fazla fazla yapıyor.
Lütfen bebeğine şekerli su tattırma.Karşı olanlar var ama ben biraz sekerli suya daldirip verdim oyle aldi yoksa kabul etmiyordu ağızlarının tadını biliyolar
Bebekler duyu yetenekleri korelmis doguyorda sanki sonradan gelisiyor bizde de oyle cinsler varSelaam ❤ dun kv bizi cagirdi. Bi gun once gorumcem ve kv bizdeydi. Dun de evim kucuk diye dayisida gelcek diye onlara gittik. Ama tabi bu arada obur dayilari komsular vs de cagrilmis. Bi gittim 17kisi olduk evde. İnsankar yarisa girdi kucaga almak icin ordan oraya.. arada openler mi dersin koklicam diye dibine girenler mi..herkes bisey konusup bagiriyo zaten bebege tepesinde.. altini alirken 7kisiydik siz dusunun.. dun cildirmak uzereydim. Kalabalik korkuttu diyirum kv ye. O ne anlar hem alissin kalabligiz biz hep diyor. Cahillikle ugrasilmiyor..
Insanlar nasil bu kadar dusuncesiz oluyor anlayamiyorum ben gercekten. Hele kv nin biz kalabaligiz alissin demesi ayni benim kv. Biz ses cikaran insanlariz alissin napalim. Ufacik çocugu opme seansi zaten cildirtici. Ben yatal odasina koydum çocuğu bu sefer eltim getir kucaginda dursin niye yalniz orda. Uyuyo diyorum kucaginda uyusun o seni ister :/Sana dedim ya dun basima geldi. Kv cagirdi bizi aksam gittim evde 17kisi olduk.. 2dayisi vs cumbur cemaat. Herkes kucaga almiaya calisio arada openler koklicam diye dibine dibine girenler bi ona bi buna.. cildirmama ramak kalmisti
Cnim keşke kucakta gezdirmek ile dursaydi, ne kucakta,ne besikte, nede çarşafın içinde sallamayla duruyor.sadece araba ile oda esim araba hızını arttirirsa duruyor.dün mesala saatlerce göğsümü emmedi bende tok diye düşündüm halbuki açlıktan elleri hep agzindaudi.en son arabada sakinlesince emdi. bide içtiği sütü kesmeden dkk da kusuyor.Seninki daha fenaymis ben halime sukredim bari gezdirdinmi susuyor bizimki ama inan kucaga almak istemiyorum artik mafetti beni
Ayy allah yardimcin olsun tez vakit duzelirsiniz insallah. Bizimkide meme almiyor biberon veriyorum napalim oyle boyle buyucekler rallici olacak galiba kiz buCnim keşke kucakta gezdirmek ile dursaydi, ne kucakta,ne besikte, nede çarşafın içinde sallamayla duruyor.sadece araba ile oda esim araba hızını arttirirsa duruyor.dün mesala saatlerce göğsümü emmedi bende tok diye düşündüm halbuki açlıktan elleri hep agzindaudi.en son arabada sakinlesince emdi. bide içtiği sütü kesmeden dkk da kusuyor.
Keske emse makinayla hala sagiyorum bi manuelden elektrikliye gectik siradaki hedef ineklere takilan makinabence içiyordur bebeklerın cekım gücü sagma makınalarından cok daha fazlaymıs kuzum kılo alımından anlasılır ztn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?