- 18 Nisan 2011
- 23.519
- 33.351
- 798
Aynen hastanede bir ara 37.8 e kadar çıktı hemşire üstünü hafiflet dedi bana daBak sen usuyorum diyorsun ama gercekten cok sicak yapma evi veya cok bogma ustunu biz hastanedeyken kan almaya goturmustu hemsire citcitli ve alt pijamasiyla geldi az yukselmis isisi ondan boyle yaptim birazdan giydirin dedi ama neresi yuksekti bilmiyorum
Bizimki de öyle uyumayı seviyor yada göğsümde rezil şekilde uyumayi seviyorValla canim omzumda uyttum simdu yatircam yerine uyanik olsa olcerdim karnini, pistik bizde yapismaktan o da sicakladu bende
bugğn yenıden denedim ama almadı kv bugece bız yokken uyansa deneyecektı acaba benden mı almıyor sadece dye uyanmaynca deneyemedı ama almıyor öğürüyor gb hareketler yapıyor. bir öğünde suan en az 150dıye bılıyorum ben onun formulü vardı kıloya gore hesap edılıyrdu bızımkı suan 6kılo olmustur hergun 40gram alıyor gune vurunca. bak bi sıtedee buldum canım smdı. benm de 8 öğün beslemem gerekıyormus ama baya baya gecıyor 8i dogdugundan buyana 1.ayda 1200 2.ayda da 1200gram aldıkAmin insallah kuzular mama icmek zorunda kalmasin bolbol dolsun tassin bebekler gunde kac cc iciyordurki yada icmeli
Belki alir biberonu arada dene kuzum
Ne zaman kk ya bakayım desem mutlaka bir şey oluyor :) Hiç memnun kalmadık biz de dün nurse havyerse basladık inşallah işe yarar :) sen nasılsın miniğin nasıl oğluşların nasıl :)Sen nerelerdesin diye düşünüyordum geçmiş olsun canım relaktaz gaz sancısı için kullandık mennun kalmadım nurse havyers kullanıyoruz daha iyi gibi
İnşallah tez zamanda düzelir kızın canım
Sütlü ürünler yediğimde kakasında kocaman mukuslar oluyordı ve yüzünde kızarıklık doktora götürdüm laktoz intoleransı var dediArchpa Geçmiş olsun canım süt alerjisi olduğu nasıl anlaşıldi peki?
Canım telefonu elime akmaya inan vaktim yok ki burayı hiç takip edemedim. Sen nasılsın? Çok teşekkür ederim geçmiş olsun dileklerin için. Bi yakınımda senin durumun vardı anne sütüne alerjisi çıktı bebeğinin. Anne sütünü bırakıp raporlu mamaya geçtiler keçi sütüydü galiba. Tabii bebeğin durumu ağır değilse anne sütünü bırakmamalı bence. Onlar mecbur kalmıslardı sanırım kakada kan vs vardı. Migrosu söylediğin iyi oldu mutlaka bakayım çünkü ben ne yiyeceğimi şaşırdım artık çok teşekkürlercanım ben de seni merak etmiştim epeydir yoktun öncelikle gecmiş olsun kızındaki belirtiler nelerdi ve süt alerjisi oldugunı nasıl tespit ettiler benim büyük oğlumda var doktor küçükten de şüphelendi sürekli kusms gaz huzursuzluk yeşil dışkı sık sık hafif pişik oluyor .bir aydır diyetteyim ben ama değişiklik olmadı kontroller haftaya kendi doktorı dışınds gastroentolojiye dr gidicez,stres yapma erken teshis etmişsiniz diyetinr dikkst et inşallah çabuk gecer.Bu arada migrosta çeşitli vegan ürünler var aklınds bulunsun
Bizde yoğun mukus vardı ve yüzünden kızarcıklar. Ben süt alerjisi olduğunu tahmin edince süt ürünlerini bıraktım geçti. Doktora götürdüğümde o da süt alerjisi dedi. Kakada kan çıkmadı ama bu süt alerjisi olmadığı anlamına gelmiyormuş. Çok ağır yaşamıyordu kızım ama süt alerjisi yüzünden mukuslu kakayı çıkarmada zorlanıyordu huysuzduCanım çok geçmiş olsun
Süt alerjisi nasıl tespit edildi sizde
Benim bebis bir haftadır huy değiştirdi büyük iştahla saatlerce emen bebek artık emmiyor. Kakasinda kan noktacıklari , yeşil renk oldu. Şimdi sümüksü geliyor birde. Dr kakasinda iltihap var dedi maflor verdi ama hala aynı bende süt alerjisinden şüpheleniyor um pazartesi gidince onun için test istiycem .
Maalesef kolik böyle bişe işte. Karnı sert huysuz uyandı mı durmaz uyumak bilmez uyudu mu da kesik kesik uyur. En sonunda uykusuzluktan yorgun düşüp 3-4 saat uyur. Sürekli kucak ister pışpışlanmak kucakta sallanarak dolaşılmasını... gerçekten boyun fıtığıyım çok zorlanıyorumCok gecmis olsun kuzum nasil anladiniz peki alerji oldugunu birde kolik bebek nasil olyor bizimkisi uyuyor ama uyandimi hic durmuyor ayakta gezdirirsek susuyor diger gibi mizirdiyor kucaga almadikMi o mizirdama cigliga kadar gidiyor
Canım bu mesajımın hemen üstündeki bi kaç yorumda yazdımNasil farkettiniz canim süt alerjisi oldugunu :/
Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Kayınvalide gidiyor bi kaç günlüğüne evde bişe yapamıyorım tek başıma. Kolik olduğu için gündüzleri uyumuyor huysuz gündüz hiç düzenimiz yokAllah için bir deyin tecrübeli anneler. Düzenimiz ne zaman oturur?
Kızım gündüz de uyusun istiyorum. 40 dolunca olur yazmıştı biri. Doldu, değişiklik yok.
3 ay dolunca düzen oturur diye okudum bir yerde. Doğru mu?
Temizlik için şirket bir arkadaş göndermiş hiç beğenmedim işini. İşimi ne zaman kendim yapacam ben ya
Cnim şuan gecenin 5 ve hala benim oğlan bütün çabası ile agliyir.her gece acillerdeim inanirmisin araba bile oğlumun aglamasini kesmiyor.acildeki doktor götür görmez ağır kolik ni tane gaz damlası verdi inşa ise yarar çünkü dayanacak gücüm kalmadı.günde 1saat bile uyumuyirum. bebegim aglamaktan beni babasını ve kendini mahvetti.Archpa Geçmiş olsun canım süt alerjisi olduğu nasıl anlaşıldi peki?
Evet hastahaneye gidince huyu degisiyoBizimde 14 saat oldu dün hastaneye gidince huyu değişiyor yavrumun sizinde oluyor mu öle
açlık değilde omuzda uyumak istiyoKarnı aç olduğundan uyumuyor olabilir belki ama 12 saat de fazlaymış
Süper bi açıklama olmuş bizde uzayan sarılık yaşamıştık.yesil kaka için benim dr da aynı şeyi söyledi ama ben tatmin olmamıştım şimdi birazdaha rahatladım@Fobia @Sevimlipanduf uzayan sarılığı olan bir kaç arkadaş daha vardı fakat isimlerini unuttum.
Bugün yeni bir doktora gittik çocuk gastroentoloji doktoru. Ve bundan sonra kendisi ile devam edeceğiz.
Uzayan sarılığımız vardı. Doğumdan 4 gün sonra 11 9 gün sonra 13 olmuştu değerimiz.
Yalova’daki doktor 1,5 aylıkken geçmezse enzimlere bakarız demişti. Hem sarılık hemde kusma için yeni gittiğim doktoru aradım buldumdoktora derdimizi anlattım. Sarılık ve diğer kan tahlillerine bakıldı. Sarılıkta tehlikeli olan direkt bilirubin değeriymiş. Direkt bilirubin yüksekse organlara zarar verirmiş. Total bilirubin değerindeki yükseklik önemli değilmiş. Normal geçici sarılıkmış. Bizimki normal anne sütü sarılığı çıktı. Korkulacak bişey yok dedi. Değerimiz total bilirubin 5 e düşmüş. Diğer kan tahlillerimize de bakıldı şükür bir sıkıntı yok. Bugün 47 günlük olduk 4000 gr 54 cm olmuş bebeğim kilo alımı ve boyu iyi dedi. Aynı şekilde emzirmeye devam dedi. Rota aşımızı diğer aşıklarla birlikte doktorumuz 3. Ayda yapacak. 2 aylık acılarını sağlık ocağında yaptırabilirsin dedi.
4-5 gündür kaka sayımız günde 1 e düşmüştü. Sıkıntı değil bağırsakları gelişiyor dedi. Normal sağlıklıymış. (Sadece anne sütü içiyoruz, mama ile bu yorumun farkı olabilir)
Bebeğim çok fazla kusuyordu. Büyük ihtimal reflüdür ama 3 günlük kaka resimlerini gönder ona göre değerlendirelim belki alerjide olabilir dedi.
Kızımda çok fazla gaz var bunun için günde bir bardağı geçmemek kaydı ile Rezene iç dedi bebeğine de verebilirsin dedi. Ayrıca bağırsak gelişimi ve gaz içinde günde bir kase yoğurt, bir bardak süt, bir çay bardağı kefir iç bu sayıların üstüne çıkma dedi. Bağırsak gelişimine destek oluyormuş gaz sorunu çözer dedi İçindeki prebiyotikler sayesinde. Bol bol c vitaminli sebze meyve ye dedi.
Her yeşil kaka sıkıntı değilmiş. Biz ne yersek bebeğimizde onu yermiş kaka rengi ona göre değişirmiş. Aradaki farkı doktorlar bilirmiş.
Şimdilik bu kadar
Karşı olanlar var ama ben biraz sekerli suya daldirip verdim oyle aldi yoksa kabul etmiyordu ağızlarının tadını biliyolarKızlar kızıma emzik alıştırmaya calışıyorum nasıl alıştırıcam ya
Merhaba, ben Saraçoğlu’nun incir-havuç kürünü denedim. Çok faydasını gördüm. Tavsiye ederim. Bir arkadaş daha vardı burda onu deneyen. O da memnundu.Merhaba arkadaşlar sütünüzü artırmak için neler yaptınız acaba ıspanak yediğimde şırıl Işıl süt akıyor ama bir gün sonra etkisi geçtiğinde hiç sütüm gelmiyor Çok bunaldım çocuğuma mama vermek istemiyorum zaten oda mamayı hiç sevmiyor
Canım benimki de bir süredir öyle. Gündüz yeterli çiş sayısı var diye önemsemedim ben. Gece bez bağlamasam tertemiz kalkar o derece. Gündüz fazla fazla yapıyor.Kizlar bi sorum olcak 2gundur bebegim gece cis yapmio sabaha kadar. Gun icinde yspiyor.ama eskiden gece gunduz ne zaman acsam olurdu. Simdi niye boyle acaba
Yani önemli olan ögun degilde miktar bizimki az icip sık iciyor bir iki saati gecirmiyo gunduzleribugğn yenıden denedim ama almadı kv bugece bız yokken uyansa deneyecektı acaba benden mı almıyor sadece dye uyanmaynca deneyemedı ama almıyor öğürüyor gb hareketler yapıyor. bir öğünde suan en az 150dıye bılıyorum ben onun formulü vardı kıloya gore hesap edılıyrdu bızımkı suan 6kılo olmustur hergun 40gram alıyor gune vurunca. bak bi sıtedee buldum canım smdı. benm de 8 öğün beslemem gerekıyormus ama baya baya gecıyor 8i dogdugundan buyana 1.ayda 1200 2.ayda da 1200gram aldık
Anliyorum seni benimde kollar omuz bel koptu kanguru mu alsakki bi iste yaptirmio dun iki oda supurecem hepi topu ellikere yarida birakip kostumMaalesef kolik böyle bişe işte. Karnı sert huysuz uyandı mı durmaz uyumak bilmez uyudu mu da kesik kesik uyur. En sonunda uykusuzluktan yorgun düşüp 3-4 saat uyur. Sürekli kucak ister pışpışlanmak kucakta sallanarak dolaşılmasını... gerçekten boyun fıtığıyım çok zorlanıyorum
Hepsi ayni nerderahatsiz yer var orda uyuyo bu ara pusetede alisti iki buklum yatiyo cikardikmi ciglikcigliga geri koyuyorum hemenBizimki de öyle uyumayı seviyor yada göğsümde rezil şekilde uyumayi seviyor
mis gibi yatağın da uyu dimi
Seninki daha fenaymis ben halime sukredim bari gezdirdinmi susuyor bizimki ama inan kucaga almak istemiyorum artik mafetti beniCnim şuan gecenin 5 ve hala benim oğlan bütün çabası ile agliyir.her gece acillerdeim inanirmisin araba bile oğlumun aglamasini kesmiyor.acildeki doktor götür görmez ağır kolik ni tane gaz damlası verdi inşa ise yarar çünkü dayanacak gücüm kalmadı.günde 1saat bile uyumuyirum. bebegim aglamaktan beni babasını ve kendini mahvetti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?