2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Kac saate bir bez degistiriyorsunuz illaki degisiyordur ama asa yukari kac saatedir ben bez takibi nasil anlamiyorum cokmu agir olmasi lazim bezin dolu dolumu ?
Bende bunu sormak için girmiştim geceleri ne kadar sıklıkla değiştiriyorsunuz bebişlerin bezlerini. Ben gece uykusuna yatınca ilk uyanışında değiştiriyorum 4-5saat arası oluyor genelde . Sonraki 3 saatlikte değiştirmeyip sabah uyandığında değiştiriyorum. En fazla 6 saat kalıyor. Gece kaka yapmıyor zaten. 10-12saatte değiştirenleri duymuştum gece uykusunda. Tuvalet eğitimi için değiştirmemek faydalıymış. O kadar süre rahatsız olmaz mı ki. Tecrübeli anneler ilk çocuklarından edindikleri deneyimleri bizlerle paylaşırlarsa ne güzel olur.

Onuda denedik sık sık emzirdim ama gecmedi kilo da almayınca cok üzüldüm o kadar emzirmeye. Şimdi mama takviyesi yapıyorum kilo alsın diye Philips avent biberon aldık unutur mu beni acaba
Bence biberondan önce ve sonrada emzirmeye çalışın unutmasın benim kızım doğduğunda emmemişti sütde yoktu aventle verdik mamayı şimdi beni emmiyor hatta aventten başka biberon bile almıyor. Memeyi reddetmeye başlarsa da hemen bırakıp kaşıkla falan verin bence yada emzirme destek sistemi ile verebilirsiniz

ben ablama sordum okudugum kıtapta da gece kaka yoksa degısmemesı gerektıgı yazıyordu canım. 5,6saat tutuyorum gecelerı uykusu pek dagılmıyor alsam da uyansa da beşiğe bırakıyorum kendı uyuyor ama gerek görmuyorum bezden de eminsen sen de boyle devam et bence. daha da büyüdükce hıc degıstrmeye de gerek kalmıcakmış:)

Sağol canım. Prima yada molfiks kullanıyorum ikisinde de bez dolu bile olsa sızdırma yada pişik sorunu yaşamadım. Benimkinin uykusuda dağılmıyor da ben tam gecenin ortasında değiştirmiş oluyorum. 2. Uyanışında değiştirsem 8 saati geçmiş oluyor. 8 saatte çok mu diye emin olamıyorum.

Merhaba hanımlar bende şubat annesiyim bebegım sarılık 18 günlük 13 degerimiz. Hiç kilo almadı ve uyandıramıyorum. Tavsiyeniz var mı
Onuda denedik sık sık emzirdim ama gecmedi kilo da almayınca cok üzüldüm o kadar emzirmeye. Şimdi mama takviyesi yapıyorum kilo alsın diye Philips avent biberon aldık unutur mu beni acaba

Canım benim kızımdaanne sütü sarılığı var zararsız olandan. 4 günlükken 11-9 günlükken 13 oldu değerimiz doktor mamaya başka dedi fakat kızım mamayı kabul etmedi. 2 saatte bir emzireceksin başka yolun yok dedi. Benimkinde uyanmıyordu sarılık yüzünden hali olmuyordu sürekli uyku halindeydi. Topuğundaki sıkardım burnunu sıkardım ıslak pamukla yüzünü sikerdim uyanmazdı bir tek aktını açınca uyanıyordu. Bende hep öyle yaptım. Sütünü arattırmaya çalış. Bol bol emzir ben 2 hafta psikolojik savaş verdim. Sonrasında kabul ettim 1 aylıkken 1 kilo aldığı için doktor tahlil yapmadı 47 günlükken kontrole gittik tahlil yapıldı değerimiz 5 e düştü. Biberon içinse doktor brown tavsiye ederim anne memesi gibi. Hem seni emmeyide bırakmaz

http://www.drbrownsturkey.com/urun/genis-agiz-biberon-150-ml linkden bakabilirsin

ay bilemedim ben de şuan. Ilk uyandıgında yoksa veya cokcok degılse ıste ben de almıyorum onun üstüne ne zaman işiyor onu da bılmıyorum ama genelde artık gecelerı almamaya calısyorum gün ışıyana dek i.tecrubelıler de cevap verir görüp bakalım fazla mıymıs okadar saat de

Vallahi benn avent aldım sağdığım zamanlarda kv.m içirsin bebegıme sütünü diye. 20günlük falandı 1 aydır tutmuyor. beni değil aventi unuttu kızım:) avent daha çok anne memesine yaklastırıyorbence. ben memnun kalmadım hıc. anne memesıne yakın degıl sertt memeye oranla baya. K Karabiberim123

Kac saate bir bez degistiriyorsunuz illaki degisiyordur ama asa yukari kac saatedir ben bez takibi nasil anlamiyorum cokmu agir olmasi lazim bezin dolu dolumu ?
Günde 5-6 defa değiştiriyorum. Bazen 4 oluyor. Hayır öyle dolu dolu olmasına gerek yok bizim pek olmuyor yani öyle. Kilo alimi iyi. Her bez cisliyse sorun olmaz diye düşünüyorum. Bir de cis çok çok koyu veya pembe değilse. Yine de doktorunuza danış canım.

Mama yiyorsa su verilir sadece anne sütünde suya gerek yok
Yeterli süt aldığından emin misin tartısı nasıl
Sadece anne sütü alıyor canım. İlk iki ay iyiydi masaallah. Ama pembelik yeni oldu hiç olmamıştı daha önce. İlk zamanlar mama da veriyorduk arada. Şimdi de emzirdikten sonra deniyorum almıyor. Doyuyor diye düşünüyorum onun için ama pembe olması da doymadigi anlamına gelir diye biliyorum. Doymasa kaka nasıl olur hem mamayı alir diyorum valla bilemedim .

Canım kaka farklı çiş farklı çiş yapıyorsa doyuyordur
İki gecedir cisinde pembelik oluyor canım. Yani çiş var ama koyu renk ve üstünde pembelik vardı. Ama aynı bezde kaka da vardı. Doyuyor mu doymuyor mu bu yüzden anlam veremedim.

Kaka yoksa ben de degistirmiyorum zaten aşırı dolmuyor.

Bende gece uykudan once bagliyorum sabah ne zaman uyanirsa ya 6 yada 7 gbi uykusunu bolmuyorum kaka yok sadece cus asiri dolmuyor bezi oyle yapiyorum uykusuda dagilmiyo oda uyuyor bizde degistirdim bi ara gece zor uyudu en azindan agliyo emip geri uyuyor altini acinca uyaniyor zor uyuyor ben oyle yapiyorum bezimiz prima krem sudocrem kullaniyorum hic sikinti yasamadik cok sukur

çalışan anneler özellikle öğretmen anneler 3 haftalık veya 1 aylık ücretsiz izin alinabiliniyor mu?

Bu sabah 2. ay aşısını yaptırdım oğlumun. Ateş yapabiliyormuş sanırım. Şimdilik her zaman olduğu gibi oğlum, ne huzursuzluk ne de başka bi şey var. Olur da ateşi yükselirse diye doktor Calpol verdi
2. ay aşılarını yaptıran bi annemiz varsa deneyimini paylaşabilir mi?

Ne güzel canım seninki kilo almış. Bizimki almıyor.teşekkür edeeim

canım. bizim kendi dr.umuz aşı sonrası ateş çıkması olur genelde bu ıyı bırssy vücudun aldıgı mikropla savastıgını gösterır aksıne sevın üzülme demişti:) ve atesın az cıkmasına ızın verrmek gerekırmıs. ben yıne de 38ı beklemedım 37.6yı görunce kızıma yarım çlcek calpol verdım sonra 38.2yı görup ates düştü sadece zıbınla tuttum o aksam gece de coksarıp sarmalamadım.ertesı gun de tek kat gıydırdım. bızımkıne huysuzluk yapmadı aksıne daha cok neşelıydı o gece ateşe ragmen ama hemen verme bence şurubu. herzaman atese bıraz ızın vermek lazmmış cıddı bısey degılse tabı

Ben de mama takviye ediyorum biberonla ama meme reddi hiç olmadı önce emziriyorum doymazsa mamayı öyle veriyorum her emzirmede değil. Hangi mamayı kullanıyorsun biz bebelac Ar kusması da olmuyor fazla ar olması önemliymiş (anti reflü)

Benim gb hisseden var mı.. Eşimle doya doya bi haftasonunu gecırmeyı özledim.tek olmayı özledim her an herseyı yapabılmeyi. tabıkı kızımla hayat daha güzel manevi açıdan. yanlıs anşasılmasın. Ama yorgunum kızım sakin oldugu halde. dıyeceksnız kı kv.n de altında. Ama sagolsun çağır et dıyor fellik fellik gezıyor gelince kolum koptu babannem sen cok agırsın yoruldum demeler. ben de ne ıstek kalıyor ne bısey bak demek ıstemıyorum ztn günlerde ya da işi var hep. hergun cıkması gerekmez mi sorması.. her dk bn mı gel bak dıcem 6kıloyu gecmıstır Alya sımdılerde. Eşime anlattım destek ıste dedıler destek göremıyorum dıye. Anlamadım.bu ınsanları ben uyutup.dısarı cıkıyorum.eyvallah da uyuyan cocuga mudahale edılmıyor ztn asıl bakmak alayım annesı sen dınlen ısını.yap demektır. Inadıma haftasonu bırakıp tumgun gezmek ıstıyorum. Istşyorum da işte Alya bıberon almıyor onu bı cozsem

Aynısını düşünüyorum ben de.. Hemen vermeyi düşünmedim zaten. Şimdilik üstü başı çok kalın değil, bakalım geceye doğru ne olacak. Doktoruna kalsa aşıdan önce veya aşıdan yarım saat sonra 1 çay kaşığı Calpol ver demişti. Sağlık ocağı hemen verme, bekle, çok tehlikeli olursa verirsin dedi. Ben de vermek istemedim zaten.
Teşekkürler cevap için :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…