2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Ah canım bende 3-4 gündür ne çekiyorum tam ben yazmıştım şimdi meme reddi bu mu falan diye, benimki de emmek istemiyor memeyle kavga halinde aktif bir şekilde 3 dk meme de duramıyor atıyor kendini balık gibi kucağımda kıvrılıyor tutamıyorum bile iki elimle anca zaptediyorum
Bizimki memeyi oyle yapti icin biberonveriyorduk simdide biberonu oyle yapiyor kadiklada tukuruyo sut icimi artacagi yerde azalmadan hice gidiyor insallah duzelirler:-(

canım memur yada öğretmensen 40 günlük normal rapor hakkımız var hiç rapor almadıysan gecen egitim döneminde ,mesela 5er gün her hafta alıp onu kullanabilirsin 10 günlük de oöur da öyle de haftasonu boşa gidiyor bir de bazı ösel hastaneler parayla heyet raporu veriyormuş 30 veya 40 gün o olsa baya bi kurtarır ben erken dogum yapmasam dğn bitmişti iznim :KK43: ben de cok stresliyim ne bakıcı var ne bakacak kimse nasıl başlayım
Maalesef canım özel bir kurumda mimarım.. Heyet raporu için de sanırım dayı bir doktor gerekiyor.. Hatta başhekim falan. Benim de bakacak kimsem yok, eşimin memleketinde yaşıyoruz. Eşimin ailesi köyde besicilik yapıyor, benim kimim kimsem yok. Mecbur oturup çocuğuma bakmak zorundayım. Beni de stres sardı iyice. Annem de gelemez babam tansiyon hastası tek bırakılmaya gelmiyor. Allah yardımcımız olsun raporu zorlayacağım her ne kadar doğru bulmasam da, içime sinmese de... Olmazsa artık ücretsiz izne ayrılıp kemerleri biraz sıkacağız :(

Maalesef canım özel bir kurumda mimarım.. Heyet raporu için de sanırım dayı bir doktor gerekiyor.. Hatta başhekim falan. Benim de bakacak kimsem yok, eşimin memleketinde yaşıyoruz. Eşimin ailesi köyde besicilik yapıyor, benim kimim kimsem yok. Mecbur oturup çocuğuma bakmak zorundayım. Beni de stres sardı iyice. Annem de gelemez babam tansiyon hastası tek bırakılmaya gelmiyor. Allah yardımcımız olsun raporu zorlayacağım her ne kadar doğru bulmasam da, içime sinmese de... Olmazsa artık ücretsiz izne ayrılıp kemerleri biraz sıkacağız :KK43:
Allah yardımcın olsun canım aynen rapor ayarlayamazsam ben de baya zorlancam Rabbim bir kapı acar inşallah

Bol gazlı,ikinmali bir gecenin sabahi sonrasi gunaydiiin :) ne gaz ilaci, ne sicak su torbalari ise yaramadi ogluma neden oldu diye dusunuyorum. Bolca makarna salatasi ve sutlu cornfleks yemistim. Sut urunleri mi fazla geldi ? Yarin sunnet ve dil bagi operasyonu var onun stresi mi ona gecti? Hic bilemedim

Anne stresliyse bebek gazlı olurmuş. Erkek çocuk daha gazlı olurmuş.
Süt ürünü gaz yapabilir. Bizimde gazdan uyumadığımız geceler var. 2 gaz damlası kullanıyoruz. Birde bitki çayı içiyorum anne sütünden bebeğe geçiyor. Oda rahatlatıyor.

Bu arada hangi yöntemle sünneti yaptıracaksınız? Klasik yöntem mi klipsli mi

Anne stresliyse bebek gazlı olurmuş. Erkek çocuk daha gazlı olurmuş.
Süt ürünü gaz yapabilir. Bizimde gazdan uyumadığımız geceler var. 2 gaz damlası kullanıyoruz. Birde bitki çayı içiyorum anne sütünden bebeğe geçiyor. Oda rahatlatıyor.

Bu arada hangi yöntemle sünneti yaptıracaksınız? Klasik yöntem mi klipsli mi
Ben sadece sab simplex kullaniyorm ve kimyon cayi iciyorum canim. Ama iki uc gundur fayda etmiyor gibi. Sen hangi ilaclari ve cayi kullaniorsun. Sunnet olayini da hic bilmiyorum ki. Hic bisi demedi cerrah. Benim de bir bilgim yoktu acikcasi dikis fln dedi klasik yontem herhalde :( ben bole sonradan ustune bi koruma takiyorlardi ondan istiyotdum ama o kdr minik ki bizimkinin pipisi 2 cm belkidir normal hali takilma ihtimali yok korumanin yani nasil olcak hic bilmiyorum :(

devlet keske dogurun dediği kadar dogum yapan anneye de yardımcı olsa önden iznini kullandıysan bebek 3 aylıkken okula baslamak gerek sadece anne sütü alan bebek nasol durcak ilk oğlumda sagdım 7 aylıktı basladım mama yiyemiyordu alerjikti ama ne süt oluyor ne de sagacak hal ve zaman
Cnim bebeklerde besin alerjisi testi nasil yapılır?birde belirtileri nasil?

Cnim bebeklerde besin alerjisi testi nasil yapılır?birde belirtileri nasil?
canım kan ve deri testi yapılıyor deri testinde alerjen maddeleri deri altına özel bi iğneyle veriyır 20 dk falan bekliyosun alerjisi oldugu şey kızarıklık yapıyor ama bu bizşm bebekler için erken,kan testinde ıge bakılıuor bı çocugun alerjisi oldugunu gösteriyor ama malesef bu test de sana suna alerjisi var demez sen şüphelendiğin bişey varsa ona yönelik daha specific bi test istersin varsa düzeyi vs cıkar. bazı doktorlar da küçük bebeklerde dışkı testine bakarak buna karar veriyor. belirtilere gelince bebege çocuga göre degişir örnegin büyük oglumda ciltte kızarıklık,solunum yetersizliği,gözlerde şişme,kızarma, burun tıkanıklığı ,öksürük oluyor genel olarak yaygın belirtiler:
ciltte kızarıklık
kakada kan mukus
kusma
egzama
sürekli pişik
sindirim problemleri
solunum problemi (burun tıkanıklığı öksürük vs)
baya uzun oldu inşallah hiçbir bebede olmaz alerji olursa da tez zamanda Rabbim şifasını versin hepsine

Son düzenleme:
Ben sadece sab simplex kullaniyorm ve kimyon cayi iciyorum canim. Ama iki uc gundur fayda etmiyor gibi. Sen hangi ilaclari ve cayi kullaniorsun. Sunnet olayini da hic bilmiyorum ki. Hic bisi demedi cerrah. Benim de bir bilgim yoktu acikcasi dikis fln dedi klasik yontem herhalde :KK43: ben bole sonradan ustune bi koruma takiyorlardi ondan istiyotdum ama o kdr minik ki bizimkinin pipisi 2 cm belkidir normal hali takilma ihtimali yok korumanin yani nasil olcak hic bilmiyorum :KK43:
Doktorumuun önerisiyle sab simplex ve bakso damlayı kullanıyoruz. Acı yavşan, bodur ot diye bir bitki varmış. Bitki çayı şeklinde kullanıyorum ama doktorunuza danışın derim. Belki alerji yapar iyi gelmez bilemiyorum.

Bebeklerimiz daha küçük haliyle sünnet yerleri de küçük. Her iki yöntemle sünnet yaptıran tanıdıklarım var. Klipsli yöntemle olanda memnun normal klasik yöntemle yaptıran da. Ancak bir tanıdığımızın akrabası Klipsli yöntemle yaptırmış kendisi normal yöntemle yaptırdı. Görünüşü biraz farklıymış sanırım. Nasıl oluyorsa. Bizde bir yere sorduk klasik yöntemle genel anesteziyle yapıyormuş. Genel anestezi istemiyoruz bizde

Ya bizim oglana chico nun physio soft emziginde aldim. Su her tarafi yumusak olan. Yuzune degdiginde acitmayan fln. Agir geldi sanki tutamadi agzindan kayiveriyor emzik. Oyle hevesle de almistim ki hem temizligi kolay tek parca fln diye. Alisir mi ki acaba zorlasam yoksa dil bagi sebebiyle mi tutamiyor agir oldugu icin :/
Ben de aynı emzikten aldım benimki tuttu canım 10 günlükten beri emiyor sorun olmadı. Bizde de dil bağı var biliyorsun. Siz kestirecektiniz sanırım dimi

Saglik icagi bana gece emzir dedi gece salgilanan bir hormon varmis iyi oluyirmus iste 😂
9 ve 11de emzirdim canım. aksam 8 sabah 8arası büyüme hormonu cok salgılanıyor. sabah 7de bıde işte. en onemlı zman dılınlerıymıs buyumesı için ve o saatlerde uyuması lazımmıs uykusaatını engec 9yapmalıymıs buyuzden

9 ve 11de emzirdim canım. aksam 8 sabah 8arası büyüme hormonu cok salgılanıyor. sabah 7de bıde işte. en onemlı zman dılınlerıymıs buyumesı için ve o saatlerde uyuması lazımmıs uykusaatını engec 9yapmalıymıs buyuzden
gunduz uyutma seklin nasil canim omzunda mi uyutuyorsun veya yerine yatirip kendi mi uyuyor senin kiz uykucu masallah bir de düzen oluşurmuşsun iyi olmus
benim cadi dün canima okudu ne olduysa bir türlü sakinlestirip uyutamadim

canım kan ve deri testi yapılıyor deri testinde alerjen maddeleri deri altına özel bi iğneyle veriyır 20 dk falan bekliyosun alerjisi oldugu şey kızarıklık yapıyor ama bu bizşm bebekler için erken,kan testinde ıge bakılıuor bı çocugun alerjisi oldugunu gösteriyor ama malesef bu test de sana suna alerjisi var demez sen şüphelendiğin bişey varsa ona yönelik daha specific bi test istersin varsa düzeyi vs cıkar. bazı doktorlar da küçük bebeklerde dışkı testine bakarak buna karar veriyor. belirtilere gelince bebege çocuga göre degişir örnegin büyük oglumda ciltte kızarıklık,solunum yetersizliği,gözlerde şişme,kızarma, burun tıkanıklığı ,öksürük oluyor genel olarak yaygın belirtiler:
ciltte kızarıklık
kakada kan mukus
kusma
egzama
sürekli pişik
sindirim problemleri
solunum problemi (burun tıkanıklığı öksürük vs)
baya uzun oldu inşallah hiçbir bebede olmaz alerji olursa da tez zamanda Rabbim şifasını versin hepsine
Cnim benim oglumdada (solunum yetersizliği nedeni belli değil hızlı nefes alıp verme) sürekli popuda pisik kakada arada makus,cnim saydikarinin hepsi neredeyse bizde mevcut. daha iki gün once kana bakıldı emmemeden dolayi hiç bi doktor da söylemiyor su testi yapalım.
peki diyet nasil yapacağım? diyyeten kaç gün sonra bebektedüzelme oluyir?
çok aydınlatıcı anlatmissin çok teşekkür ederim.

Senin kalbine yatmıyor ams bebekleri bu kadar küçük bırakıp işe dönmemizi zorlayan yasalar utansın
Anneye hiçbir kolaylığı var mı yasaların
Ben de öğretmenim pazartesi iznim bitti dün dilekçe verdim ücretsiz izin için
2 aylık bebeği nereye bırakıyorum
Canım seninle aynı gün doğum yaptik benim işe başlama tarihim 14 Mart senin neden erken oldu ben 32. Haftada ayrıldım yoksa benimki mi yanlış hesaplandı

Bol gazlı,ikinmali bir gecenin sabahi sonrasi gunaydiiin :) ne gaz ilaci, ne sicak su torbalari ise yaramadi ogluma neden oldu diye dusunuyorum. Bolca makarna salatasi ve sutlu cornfleks yemistim. Sut urunleri mi fazla geldi ? Yarin sunnet ve dil bagi operasyonu var onun stresi mi ona gecti? Hic bilemedim

Canim hayırlı olsun. Oldumu sünnet paşam nasıl geçti sen nerede oturuyordun yakın vilayet ise o Dr yaptırayım bende oğlanı

Back
X