Evet canim yarin sabah sunnetle birlikte kesecekler bakalim onu daBen de aynı emzikten aldım benimki tuttu canım 10 günlükten beri emiyor sorun olmadı. Bizde de dil bağı var biliyorsun. Siz kestirecektiniz sanırım dimi
Yarin sabah yapilacak canim. Kocaelideyim ben Gebze de yaptiracagiz :/Canim hayırlı olsun. Oldumu sünnet paşam nasıl geçti sen nerede oturuyordun yakın vilayet ise o Dr yaptırayım bende oğlanı
Dediklerini sorarim canim haftaya kontrolumuz var zaten sagolsin. Sunnet icin de 3 ayi gecerse genel anestezi olur dedi bize de. Simdi lokal olacak baska da hic bisi bilmiyorum ne yazik kiDoktorumuun önerisiyle sab simplex ve bakso damlayı kullanıyoruz. Acı yavşan, bodur ot diye bir bitki varmış. Bitki çayı şeklinde kullanıyorum ama doktorunuza danışın derim. Belki alerji yapar iyi gelmez bilemiyorum.
Bebeklerimiz daha küçük haliyle sünnet yerleri de küçük. Her iki yöntemle sünnet yaptıran tanıdıklarım var. Klipsli yöntemle olanda memnun normal klasik yöntemle yaptıran da. Ancak bir tanıdığımızın akrabası Klipsli yöntemle yaptırmış kendisi normal yöntemle yaptırdı. Görünüşü biraz farklıymış sanırım. Nasıl oluyorsa. Bizde bir yere sorduk klasik yöntemle genel anesteziyle yapıyormuş. Genel anestezi istemiyoruz bizde
rica ederim canım dikkatini ceken bi gıda oldu mu şunu yediğimde daha kötü oluyor gibi,onın dışında en alerjen inek sütü,yumurta ve Allah korusun gluten.esinin ve senin alerjik yapınız varsa alerji olabilir diyet için de örnegin süt alerjisi içeren herseyi yemevi bırakacaksın çiğ yada pişmiş fark etmez,paketli gıdalar,dana eti,yumuta da aynı şekilde bizim doktor 1 ayı bulur eger alerjikse vücudun bunu atması dedi ama gruplarda 15 gün içinde düzeleni de okudum en az 20 gün beklersin bakarsın canım bi degişim var mı ?Cnim benim oglumdada (solunum yetersizliği nedeni belli değil hızlı nefes alıp verme) sürekli popuda pisik kakada arada makus,cnim saydikarinin hepsi neredeyse bizde mevcut. daha iki gün once kana bakıldı emmemeden dolayi hiç bi doktor da söylemiyor su testi yapalım.
peki diyet nasil yapacağım? diyyeten kaç gün sonra bebektedüzelme oluyir?
çok aydınlatıcı anlatmissin çok teşekkür ederim.
Uzaksın bana Yozgat'ta oturuyorum ben Kayseri ve Nevşehir de bakıyorumEvet canim yarin sabah sunnetle birlikte kesecekler bakalim onu da
Yarin sabah yapilacak canim. Kocaelideyim ben Gebze de yaptiracagiz :/
32.haftada çalışamaz aldım ben deCanım seninle aynı gün doğum yaptik benim işe başlama tarihim 14 Mart senin neden erken oldu ben 32. Haftada ayrıldım yoksa benimki mi yanlış hesaplandı
ne sacma ya büyük oglumda tüm hastaneler 10.aydan sonra genel anestezi dediDediklerini sorarim canim haftaya kontrolumuz var zaten sagolsin. Sunnet icin de 3 ayi gecerse genel anestezi olur dedi bize de. Simdi lokal olacak baska da hic bisi bilmiyorum ne yazik ki
Ben yanlis mi anladim acaba...amaan o uzuntuyle hem dil hem sunnet diye hic adam akilli bilgi almamisim off yarin sabah gitcez saat 8 de , 9 da alcaklarne sacma ya büyük oglumda tüm hastaneler 10.aydan sonra genel anestezi dedi
senin iyiymiş benim 22 martta bitecekkadın dogumcum sadece 10 gün verebilirim dedi heyet ayarlamaya calışıyorum.psikiyatri sicile işlemiyorsa iyi var o bölümden alan arkadaşlar ben de alabildiğim kadar rapor yetmezse ücretsiz izin ,zaten ev ödememiz olmasa ugrasmam direkt alırdım ücretsiz izni
rapor benim kalbime yatmıyo malesef çalışmadan para kazanınca o para hayırlı bir para olmayacağını düşünüyorum, onun için ya mecburen başlıcam ya da maddiyatı halledersem ücretsiz izin alıcam üç haftalık
Doğum iznim benim de bugün bitti, yarın göreve başlamam lazım. Ya rapor alacağım ya da ücretsiz izin. 2 aylık bebeğimi bırakıp okula dönemem. Ücretsiz izin de gerek maddi gerek özlük haklarımın durması anlamında içime sinmiyor..
Devletin bu işi acilinden çözmesi lazım gerçekten.
devlet keske dogurun dediği kadar dogum yapan anneye de yardımcı olsa önden iznini kullandıysan bebek 3 aylıkken okula baslamak gerek sadece anne sütü alan bebek nasol durcak ilk oğlumda sagdım 7 aylıktı basladım mama yiyemiyordu alerjikti ama ne süt oluyor ne de sagacak hal ve zaman
Senin kalbine yatmıyor ams bebekleri bu kadar küçük bırakıp işe dönmemizi zorlayan yasalar utansın
Anneye hiçbir kolaylığı var mı yasaların
Ben de öğretmenim pazartesi iznim bitti dün dilekçe verdim ücretsiz izin için
2 aylık bebeği nereye bırakıyorum
@tazecikanneeXeroderma_pig rapor benim de icime sinmiyor kimi zaman dusununce ama 3 aylik bebegi birakip ise nasil gidilecek. Gidilse orada akil bebekteyken nasil verimli calisilacak. Buyuyunce aklin kalmayacak mi denilebilir ama en azindan bi ek gidaya gecis yapilmis olsa biraktigimiz kisi oyalar. O zamam ucretsiz izin hakki vermis devlet kullaaan denolebilir ama simdiden kiyafetleri küçük gelmeye basladi mesela gidip 3-6 aylik kiyafet alisverisi yapipacak bastan uca.Maddiyat gerekiyor. Keske devlet su isi duzeltse ya
18 martta işe başlamam gerekiyor. El kadar bebeği bırakıp nasıl işe başlayacağızRapor vs gibi birşeyler alıp uzatılabiliyor mu? Ne kadarlık rapor verilir ki? Sorular sorular çok mutsuzum Bir takım maddi sebeplerden ötürü de çalışmam gerekiyor keşke devlet şu doğum iznini çocuk en azından ek gıdaya başlayana kadar verseymiş..
Benim hiç ümidim yok ancak sayı veriliyor.
Birde İlk 6 ay anne sütü diyorlar ee benim iznim bitti.
Müdür bile laf arası dediki dön okula
2 aylık bebekle nereye dönüyorum
Maalesef canım özel bir kurumda mimarım.. Heyet raporu için de sanırım dayı bir doktor gerekiyor.. Hatta başhekim falan. Benim de bakacak kimsem yok, eşimin memleketinde yaşıyoruz. Eşimin ailesi köyde besicilik yapıyor, benim kimim kimsem yok. Mecbur oturup çocuğuma bakmak zorundayım. Beni de stres sardı iyice. Annem de gelemez babam tansiyon hastası tek bırakılmaya gelmiyor. Allah yardımcımız olsun raporu zorlayacağım her ne kadar doğru bulmasam da, içime sinmese de... Olmazsa artık ücretsiz izne ayrılıp kemerleri biraz sıkacağız
Sevgili çalışan anneler benimde iznim 14 Mart'ta bitiyor.hepinizin endişesi ve stresi bende var çalışan kadın en fazla iki çocuk yapıyor bu kadınları bir yaşa kadar ücretli izin verseler de bizde bu gereksiz an sıkıcı rapor işlerine karışmasakAllah yardımcın olsun canım aynen rapor ayarlayamazsam ben de baya zorlancam Rabbim bir kapı acar inşallah
Canim endiselenme Allahin izniyle kolay gecip,kolay atlatacak insallahBen yanlis mi anladim acaba...amaan o uzuntuyle hem dil hem sunnet diye hic adam akilli bilgi almamisim off yarin sabah gitcez saat 8 de , 9 da alcaklar
kuzum öğlenleri uyuyor en az 2saat normalde. ama bazen epey uzuyor bazen de zor uyuyot. dün 1de uyudu 3te memeye kalktı emdı uyudu sonra 6da uyandı. bugun de sabah 10da uyandı 12de yattı 40dklk uyudu bı arkadasa geldım de kendi evınde olmadıgı ıcın 1saatcık uyudu o da 3,4 arssı anca. ama genelde 2 uzun uyku bir ,iki şekerleme yapıyor. sevıyor cidden uykuyu. uyku uykunun mayası cidden nekadar cok uyursa gündüz, aksam,gce okadar çok uyuyor. şu sıra günde 15,16 saat uyuyor. uykusunu alamayınca huysuz olabiliyor ama Genel manada cidden rahat geçiyor şükür. gündüz de cok yorgunsa bazen omzumda pışpışla dalıyor bazen emzirerek koyuyorum pışpış dıye uyuyor .gunduz uyutma seklin nasil canim omzunda mi uyutuyorsun veya yerine yatirip kendi mi uyuyor senin kiz uykucu masallah bir de düzen oluşurmuşsun iyi olmus
benim cadi dün canima okudu ne olduysa bir türlü sakinlestirip uyutamadim
Ben 19 Kasım'da aldım sen benden hafta olarak öndeymissin32.haftada çalışamaz aldım ben de
12 kasımda almıştım canım
kuzum öğlenleri uyuyor en az 2saat normalde. ama bazen epey uzuyor bazen de zor uyuyot. dün 1de uyudu 3te memeye kalktı emdı uyudu sonra 6da uyandı. bugun de sabah 10da uyandı 12de yattı 40dklk uyudu bı arkadasa geldım de kendi evınde olmadıgı ıcın 1saatcık uyudu o da 3,4 arssı anca. ama genelde 2 uzun uyku bir ,iki şekerleme yapıyor. sevıyor cidden uykuyu. uyku uykunun mayası cidden nekadar cok uyursa gündüz, aksam,gce okadar çok uyuyor. şu sıra günde 15,16 saat uyuyor. uykusunu alamayınca huysuz olabiliyor ama Genel manada cidden rahat geçiyor şükür. gündüz de cok yorgunsa bazen omzumda pışpışla dalıyor bazen emzirerek koyuyorum pışpış dıye uyuyor .
şuan diyettesin galiba? tamam Cnim bende sizin diyeti uygulayayim bakarsın ise yarar.Cnim yediklerime gelince de pek bişey fark etmedim doğrusu.rica ederim canım dikkatini ceken bi gıda oldu mu şunu yediğimde daha kötü oluyor gibi,onın dışında en alerjen inek sütü,yumurta ve Allah korusun gluten.esinin ve senin alerjik yapınız varsa alerji olabilir diyet için de örnegin süt alerjisi içeren herseyi yemevi bırakacaksın çiğ yada pişmiş fark etmez,paketli gıdalar,dana eti,yumuta da aynı şekilde bizim doktor 1 ayı bulur eger alerjikse vücudun bunu atması dedi ama gruplarda 15 gün içinde düzeleni de okudum en az 20 gün beklersin bakarsın canım bi degişim var mı ?
biraz da tembellikten canım. daha 2haftalıktı gecelerı sadece memeye kalkıodu ozmn da ama gazı vardı baslarda gece unutıyordu uyku daha agır basıodu mesela 2gun once 1gun boyuncakaka yapamadı arada aay dıye bagırındı gecelrı dunya umrunda degıl ama dedıgn gb gecıcek elbet sakinlicek kuzucugun da. 2bucuk ay olduk biz de ından daha da kendı cıkarıyor gazlarıMasallah seninkinin rahat uyumasi gazi olmadiginda da kaynaklidir buyuk ihtimal
Cunku benimki nadiren gogsumde uyuyor oyle yatiriyim diyorum 5 10 dk sonra ikinmaya kalkiyor gazi cikarmadigim icin neyse grcsin bakalim su 3 4 ay olusur duzenimz hepimizin bebeklerinin insallah
biz cok kusuyor ve arada yesil kaka yapıyor diye şüphelendik 1 ay yaptım diyet degişme olmadı doktor diyeti boz dedi bozduk dün,ama ek gıdaya gecmeden oh alerjisi yok diyemem büyük oğlumda ek gıdada anladık alerjisini sütümden hiç etkilenmemişti.şuan diyettesin galiba? tamam Cnim bende sizin diyeti uygulayayim bakarsın ise yarar.Cnim yediklerime gelince de pek bişey fark etmedim doğrusu.
Yaa seninki de erkenmis. Insallah bizimki de dedigin gibi olur. Yarin aksam hic sıkıntısı yok cok sukur yazarim insallah burayaCanim endiselenme Allahin izniyle kolay gecip,kolay atlatacak insallah
Senin endisenlemeni bebekte hisseder huysuzlanir mazallah. yarin olsun hayrolsun o kadar cabuk iyilesiyolar ki daha körpecik etleri bende oglumu 3 aylikken yaptirmistim rahat iyilesmisti
Ben de 3 kere falan kullaniyorum. Sora yenisine geciyorum. Aslinda yikandiginda sayisiz kere kullanilabilir pamukla filtre yapinca ama usengeclik bendeki de@aurora_z @Kartanesii8892Jane Austen benim hiç aklıma gelmedi onların tekrar tekrar kullanılabileceği yarından tezi yok hemen başlıycam
Canım diliyle çıkarmıyor aslında emme refleksiymiş o :) çok değil zaten zeytinyağı içeriğin çoğuGünde kaç defa veriyorsun canım bize doktor 6 kez dedi ama çok değil mi ya?
Hem zor oluyor vermek çıkarıyor diliyle geri
Şimdiden geçmiş olsun canım. Kolayca acısız ağrısız geçer gider inşallah. Dilini uyuşturacaklar mı merak ettim. Yarın operasyondan sonra yazarmısın canım. Kolaylıklar diliyorumEvet canim yarin sabah sunnetle birlikte kesecekler bakalim onu da
Yarin sabah yapilacak canim. Kocaelideyim ben Gebze de yaptiracagiz :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?