MAşallah ne güzel. Ne yapıyorsunuz da bebekleriniz bu kadar kilo alıyor. Biz 400 gr aldık sadece bu ay. Mama başla dedi doktor. Mamayı da emmiyor. Huysuz ve huzursuz değil. Hatta çoğu iki aylık bebeklere göre bakınması ve bize konuşurken karşılık vermesi erken başladı. Ne yapıcam çok şaşkınım. Bana bi akıl verin.Biz de 2.ay kontrolümüzden geldik :) Çok şükür herşey yolunda. Bu ay da 1100 gr almışız ❤❤ Gözlerinin rengi için de değişmez artık maviş kalır dedi doktorumuz :) ❤❤
Canım ekstra birşey yapmıyorum. Bebeğimi sık sık, istediği her zaman emziriyorum. Bazen saat başı bazen 3 saatte bir bebeğin isteğine göre değişiyor. Çok çok huzursuzsa eğer bazı geceler biraz mama veriyorum okadar ama onu da herzaman değil. Belki senin sütün bebeğe yaramıyordur, bizim komşunun sütü taşıyor okadar çok ki ama bebeğine yaramıyormuş, yağ oranı az olduğu için okadar süte rağmen mama veriyor. Ama 400 gr ideal olan zaten. Bana doktorum 400 gr almış olsaydı doyuyor bu çocuk dicektim dedi. 1400 gr üstü de aşırıya kaçıyormuş. Bol bol su iç, mümkün oldukça uyumaya çalış ve hurma ye :)MAşallah ne güzel. Ne yapıyorsunuz da bebekleriniz bu kadar kilo alıyor. Biz 400 gr aldık sadece bu ay. Mama başla dedi doktor. Mamayı da emmiyor. Huysuz ve huzursuz değil. Hatta çoğu iki aylık bebeklere göre bakınması ve bize konuşurken karşılık vermesi erken başladı. Ne yapıcam çok şaşkınım. Bana bi akıl verin.
Ayni sekil canim. Benim oglan da normalde uyanip bu saatlerde gezmek ister oyun ister bakinmak ister. Uyaniyor bakiniyor 2 dk sonra gene uyuyor. Kolunu kaldiracak hali yok ama atesi de yokAşıdan geldik biz de normalde çıt sesine uyanan kızım kütük gibi uyuyor. Ama ateşi yok. Diğer aşıdan gelenlerde nasıl durumlar?
Evet ❤ geldiginde musait olursan haber ver. Doktordan ciktim simdi benimkide 660 g almis normal dedi doktor sindirmeden direk kustugunu soyledim. Maflor plus i kullan dedi ben kullabmamistim. Kusmalarda kilo almayi azaltir dedi bide idrar tahlili de vericez enfeksiyon olabilir mi diye. Gazdan dolayi emmesi azalmis olabilir dedi bide enfeksiyona bakalim dedi. Uzulme kilosu gayet iyi dedi boyda uzun olunca daha zayif geliyor dedi boyumuz 60cm olmus.Yok canım maalesef değilim Yalova’da yaşıyorum 1,5 yaşındayken Yalova’ya taşınmışız 30 yıl olmuş. anne tarafım Ankara’da. Benimde ikinci memleketim sayılır. Lupus hastalığım için doktorlarım Ankara’da. Hastalığımda sıkıntı olmazsa yılda en az 2 kez gelirim kontrollerimi olup birazda gezerim bir kaç gün kalıp geri dönerim Yalova’ya. En son Kasım ayında geldim ama o kadar özledim burnumda tütüyor anlatamam. Sen ankaradaydın dimi
Ben çok yatiriyorum canım ya hatta kucakta çok kafasını arkaya atıyor diye pek kucağıma alamıyorum, süt alerjisi de olduğundan kusmasi çok oluyor sanırım ama inşallah bizede etki eder ilaçCanım biz 1,5 aydır maflor kullanıyoruz, biten şişemiz plus olanından değildi, bu kez eczaneye sordum plus olanla ne farkı var diye bebeği sordu kaç aylık dedş 2,5 aylık dedim, plus olanını vereyim o zaman daha etkilidir dedi, eve gelip içini okudum kağıdında da reflü şikayetlerini ortadan kaldırmaya yardımcı olur bağırsak duzenleyicidir diyor, ben güneş kusmasın emdikten sonra gece gündüz 1 saat yatırmıyorum bayağı azaldı kusmalarmız tabi bazen gene oluyor hafta da bir gun falan sabahtan bir başlıyor akşama kadar her emdiğinde kustuğu da oluyor ama eskisi gibi ard arda değil artık
Rota alerjiyi tetikliyormus canım alerji uzmanına sordum, şimdi alerjiden emin değiliz ama emin olana kadarda aşının süresi geçer net birşey diyemem dedi. Doktorların her biri birşey diyor ama Rotada yakalanınca yine asılı kadar da olmazsa da yatış gerekiyormuş o yüzden hiç riske atmiycam ben bebisi . Memenjiti yaptırp rotayı yaptrmycmTeşekkür ederim canım inşallah. Süt alerjisi ile rota aşınsının ne bağlantısı var acaba canım
Maşallah ya kartpostal gibi ❤@Kartanesii8892Kizlar eldiven kullaniyormusunuz birde eldivenn kullanimini kacinci ayda birakacagiz ki
Bende takmıyorum canım çok usurse penyesini eline cekistiriyorum
Kartanesii8892, post: 59231246, member: 890257"]
Hayırlı cumalar teyzelerimm❤Eki Görüntüle 2246005 dedi Alya
Maşallah canım kizina kara kara gözleri ateş ediyor oradan❤Oyun halısı ile ilk tanışma :) şaşkın kızım benim :)))
İste az emiyor az kilo aliyor ya benimki ondan kararsiz kaliyorum bende kuzum ya bide gun icinde 0 uyku bideCnim şoyle ki gece uykusu önemli, gece melatonin hormonu devreye girdiğinde beyin ve fiziki gelişimi için çok önemliymiş.bunu çok araştırdım kaç tane doktor aynı şeyi söylüyor.sarılık yoksa gece uykusu bolunmesinms.
Ben 1,5 aydır süt ve süt ürünleri yemiyordum. Süt alerjisi olabilir diye. İlk önce çok pişik olmuştu sonrada yüzünde kırmızı döküntü oldu çok fazla 15. Günü gibi. E tabi yiyecekler sınırlanınca helalden sütün kalitesi de düştü. Daha bu hafta başladım normal yemeye. Dene bakalım tekrar döküntü pişik olmazsa yiyebilirsin dedi çünkü. Şükür olmadı öyle bişey. Bakalım bu ay mama anne sütü beraber vericem içtiği kadar kaç kilo alıcak. Bi de idrar tahlili yaptırıcam belki de enfeksiyon varsa almazmış kilo.Canım ekstra birşey yapmıyorum. Bebeğimi sık sık, istediği her zaman emziriyorum. Bazen saat başı bazen 3 saatte bir bebeğin isteğine göre değişiyor. Çok çok huzursuzsa eğer bazı geceler biraz mama veriyorum okadar ama onu da herzaman değil. Belki senin sütün bebeğe yaramıyordur, bizim komşunun sütü taşıyor okadar çok ki ama bebeğine yaramıyormuş, yağ oranı az olduğu için okadar süte rağmen mama veriyor. Ama 400 gr ideal olan zaten. Bana doktorum 400 gr almış olsaydı doyuyor bu çocuk dicektim dedi. 1400 gr üstü de aşırıya kaçıyormuş. Bol bol su iç, mümkün oldukça uyumaya çalış ve hurma ye :)
Benimkide uyuyor su an :)Aşıdan geldik biz de normalde çıt sesine uyanan kızım kütük gibi uyuyor. Ama ateşi yok. Diğer aşıdan gelenlerde nasıl durumlar?
Bende su an onu bekkiorum idrar yapsin diye kuzumBen 1,5 aydır süt ve süt ürünleri yemiyordum. Süt alerjisi olabilir diye. İlk önce çok pişik olmuştu sonrada yüzünde kırmızı döküntü oldu çok fazla 15. Günü gibi. E tabi yiyecekler sınırlanınca helalden sütün kalitesi de düştü. Daha bu hafta başladım normal yemeye. Dene bakalım tekrar döküntü pişik olmazsa yiyebilirsin dedi çünkü. Şükür olmadı öyle bişey. Bakalım bu ay mama anne sütü beraber vericem içtiği kadar kaç kilo alıcak. Bi de idrar tahlili yaptırıcam belki de enfeksiyon varsa almazmış kilo.
Arkalı önlü 15 kart var canım. 0-12 ay için toplam 30 çizim var yaniDR'da ben de onu gördüm. Kaç tane var canım içinde
Rota aşısını bu aşılarla beraber yaptırdık biz canım. 3.ayda aşısı yok evet. Rota için doktorumuz 2. ve 4.aylarda demişti. Bu ay ilkini aldık sağlık ocağı aşılarla birlikte yaptı onu daCanım direk göz doktoruna gidiliyor. Ben Nisa’nda Anka’ya gideceğim Doğum sonrası kontrollerim için. Göz muayenesinide Ankara’da ki göz doktoruma götüreceğim.
Bizde aşımızı olup eve geldik kızımın canı çok yandı ilk kez böyle ağladığını gördüm
Ebe ateşi 38 olursa ve huysuzlanırsa o zaman ver ilaç dedi. Vücudun biraz savunması gerekmiş. Bol bol emzir senden geçen antikorlar savaşsın dedi. Bakalım ne olacak bugün. Bide 3 ay aşısı yok dedi doğrumu. Rota aşısını doktoru yapmazsa biz yaparız siz alın dedi. Doktoru 3 ay kontrolünde kendisi yapacakmış
Çok teşekkür ederim canım ❤
Hepsi birbitinden tatli ki senin mavis de oyle hepisine tu tu tu masallah❤❤
Arkalı önlü 15 kart var canım. 0-12 ay için toplam 30 çizim var yani
masallah Günes e ya saçlar süperOyun halısı ile ilk tanışma :) şaşkın kızım benim :)))
:) yok kuzum bu senin elinde olan birşey değil dengeli düzenli beslen ayda 600 g alsın yeter bu grubun en zayıf doğan bebisi benimkiydi ilk 10 gün 2285 gr oldu sonra yb 11 gün kaldı 2500 oldu yani ilk 1 ay Bu kiloyla kapadı suan 6500g sadece emziriyorum Ne kadar isterse okadar emziriyorum ki ben bütün süt ürünlerini bıraktım sabah ceviz haşlanmış yumurta tahin pekmez roka ve dereotu yiyorum sonrada ogün evde ne yemek pişirdiysem o ama bir arkadaşım omega 3 haplarının sütun kalitesini artırdığını söyledi istersen bir dene bu arada minigim saçlarına bayildimmmmKızlar sütün yağlı olması diyorsunuz ya özel bişiy mi var yani cidden soruyorum yemeklere özel olarak fazla mı yağ koyuyorsunuz Ya da ben bi ara kabız olmuştum sabahları saf zeytinyağına ekmek banıp yemeye çalışıyordum oyle bişiyler mi yapıyorsunuz nasıl sut yağlı oluyor ben sağıyorum su gibi üzerine biraz yağ birikiyor dolaba koyunca altı su gibi açık renk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?