2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Biz de 2.ay kontrolümüzden geldik :) Çok şükür herşey yolunda. Bu ay da 1100 gr almışız ❤❤ Gözlerinin rengi için de değişmez artık maviş kalır dedi doktorumuz :) ❤❤
MAşallah ne güzel. Ne yapıyorsunuz da bebekleriniz bu kadar kilo alıyor. Biz 400 gr aldık sadece bu ay. Mama başla dedi doktor. Mamayı da emmiyor. Huysuz ve huzursuz değil. Hatta çoğu iki aylık bebeklere göre bakınması ve bize konuşurken karşılık vermesi erken başladı. Ne yapıcam çok şaşkınım. Bana bi akıl verin.

Canım ekstra birşey yapmıyorum. Bebeğimi sık sık, istediği her zaman emziriyorum. Bazen saat başı bazen 3 saatte bir bebeğin isteğine göre değişiyor. Çok çok huzursuzsa eğer bazı geceler biraz mama veriyorum okadar ama onu da herzaman değil. Belki senin sütün bebeğe yaramıyordur, bizim komşunun sütü taşıyor okadar çok ki ama bebeğine yaramıyormuş, yağ oranı az olduğu için okadar süte rağmen mama veriyor. Ama 400 gr ideal olan zaten. Bana doktorum 400 gr almış olsaydı doyuyor bu çocuk dicektim dedi. 1400 gr üstü de aşırıya kaçıyormuş. Bol bol su iç, mümkün oldukça uyumaya çalış ve hurma ye :)

Aşıdan geldik biz de normalde çıt sesine uyanan kızım kütük gibi uyuyor. Ama ateşi yok. Diğer aşıdan gelenlerde nasıl durumlar?
Ayni sekil canim. Benim oglan da normalde uyanip bu saatlerde gezmek ister oyun ister bakinmak ister. Uyaniyor bakiniyor 2 dk sonra gene uyuyor. Kolunu kaldiracak hali yok ama atesi de yok

Evet ❤ geldiginde musait olursan haber ver. Doktordan ciktim simdi benimkide 660 g almis normal dedi doktor sindirmeden direk kustugunu soyledim. Maflor plus i kullan dedi ben kullabmamistim. Kusmalarda kilo almayi azaltir dedi bide idrar tahlili de vericez enfeksiyon olabilir mi diye. Gazdan dolayi emmesi azalmis olabilir dedi bide enfeksiyona bakalim dedi. Uzulme kilosu gayet iyi dedi boyda uzun olunca daha zayif geliyor dedi boyumuz 60cm olmus.

Ben çok yatiriyorum canım ya hatta kucakta çok kafasını arkaya atıyor diye pek kucağıma alamıyorum, süt alerjisi de olduğundan kusmasi çok oluyor sanırım ama inşallah bizede etki eder ilaç
Teşekkür ederim canım inşallah. Süt alerjisi ile rota aşınsının ne bağlantısı var acaba canım
Rota alerjiyi tetikliyormus canım alerji uzmanına sordum, şimdi alerjiden emin değiliz ama emin olana kadarda aşının süresi geçer net birşey diyemem dedi. Doktorların her biri birşey diyor ama Rotada yakalanınca yine asılı kadar da olmazsa da yatış gerekiyormuş o yüzden hiç riske atmiycam ben bebisi . Memenjiti yaptırp rotayı yaptrmycm

Maşallah ya kartpostal gibi ❤@Kartanesii8892
Oyun halısı ile ilk tanışma :) şaşkın kızım benim :)))
Maşallah canım kizina kara kara gözleri ateş ediyor oradan❤

İste az emiyor az kilo aliyor ya benimki ondan kararsiz kaliyorum bende kuzum ya bide gun icinde 0 uyku bide

Ben 1,5 aydır süt ve süt ürünleri yemiyordum. Süt alerjisi olabilir diye. İlk önce çok pişik olmuştu sonrada yüzünde kırmızı döküntü oldu çok fazla 15. Günü gibi. E tabi yiyecekler sınırlanınca helalden sütün kalitesi de düştü. Daha bu hafta başladım normal yemeye. Dene bakalım tekrar döküntü pişik olmazsa yiyebilirsin dedi çünkü. Şükür olmadı öyle bişey. Bakalım bu ay mama anne sütü beraber vericem içtiği kadar kaç kilo alıcak. Bi de idrar tahlili yaptırıcam belki de enfeksiyon varsa almazmış kilo.

Bende su an onu bekkiorum idrar yapsin diye kuzum

Kızlar sütün yağlı olması diyorsunuz ya özel bişiy mi var yani cidden soruyorum yemeklere özel olarak fazla mı yağ koyuyorsunuz Ya da ben bi ara kabız olmuştum sabahları saf zeytinyağına ekmek banıp yemeye çalışıyordum oyle bişiyler mi yapıyorsunuz nasıl sut yağlı oluyor ben sağıyorum su gibi üzerine biraz yağ birikiyor dolaba koyunca altı su gibi açık renk

Rota aşısını bu aşılarla beraber yaptırdık biz canım. 3.ayda aşısı yok evet. Rota için doktorumuz 2. ve 4.aylarda demişti. Bu ay ilkini aldık sağlık ocağı aşılarla birlikte yaptı onu da

Bu arada benim gibi kusmasi sindirmeden sutu cikaranlar varsa doktor anne suty kivam arttirici onerdi. Ben hemen kullanmam da gidisata gore bakarim. Midesinde sutu tutup kusnasini onluyormus

Bebegine kilo aldirmayi sormustu bi arkadas. Ben benim oglan 5 dk dan fazla emmiyor bir de tazyik sorunumuz var diye ön sütü sagiyordum. Bolece yagli daha koyu kismi kaliyordu. Bir arkadasimin da bebegi 15 gunde hic kilo almayinca doktoru on sutu sag diye onermis ona da.

:) yok kuzum bu senin elinde olan birşey değil dengeli düzenli beslen ayda 600 g alsın yeter bu grubun en zayıf doğan bebisi benimkiydi ilk 10 gün 2285 gr oldu sonra yb 11 gün kaldı 2500 oldu yani ilk 1 ay Bu kiloyla kapadı suan 6500g sadece emziriyorum Ne kadar isterse okadar emziriyorum ki ben bütün süt ürünlerini bıraktım sabah ceviz haşlanmış yumurta tahin pekmez roka ve dereotu yiyorum sonrada ogün evde ne yemek pişirdiysem o ama bir arkadaşım omega 3 haplarının sütun kalitesini artırdığını söyledi istersen bir dene bu arada minigim saçlarına bayildimmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…