38+4 de doğdu canım. Aslında benim adet tarihine göre 14 Ocak’ta doğması gerekiyordu doktor ultrason takibinde 24 Ocak dedi Doğum tarihi 40 hafta için. Şimdi uygulamaya hangi tarihi yazmam gerekli. 14 Ocak tada doğdu zaten
Son adet tarihinden eminsen ve geç döllenme gibi bi durum yoksa 14 Ocak girmelisin bence. Doktorun soylediği 24 Ocak tarihi boy kiloya göreyse onu baz alma canım
Adet tarihine göre 40. Haftada doğmuş oluyor o zaman geç döllenme falan mıydı acaba 24 ocak dedi. Bende bilemedim ama 24ü yazmalısın galiba doktor ona 40 dediyse. Benimki bebek hafta olarak geri kaldığında bile sat.ı baz aldı. O yüzden emin değilim bilen arkadaşlar yardımcı olur inşallah
Son adet tarihinden eminsen ve geç döllenme gibi bi durum yoksa 14 Ocak girmelisin bence. Doktorun soylediği 24 Ocak tarihi boy kiloya göreyse onu baz alma canım
Canım Emin’im son adet tarihinden çünkü Hamile kalmak için özellikle takip ediyordum.
Aldım uygulamayı o zaman 14 Ocak olarak giriyorum. 9 Mayıs’ta adet olmam lazımdı 8 Mayıs’ta hamile olduğumu testte anladım geç döllenme değil herhalde değilmi canım
Aynı sıkıntıyı yaşadığımız için yazmak istedim. Bende serum fizyolojik damlanın çekiyordum. Hastanede hemşire hanım burun temizliğini gösterince benim yaptığımın devede kulak olduğunu anladım. Şırınga ile serumu 10 ml kadar çekip bebeğimi yan yatırıp üstte kalan burun deliğine hepsini sıktı, sıkar sıkmaz diğer delikten serum aktı. Bebeği kucağına alıp sırtına pış pış yaptı ne var ne yok çıktı burundan :) doktorunuza hemşirenize bu temizliği sorun. Bebeğim nezle olmuştu çok rahatlattı.
Hırıltısı varsa mutlaka doktora gidin. Ben eve yakın diye bir doktora götürdüm birşeyi yok dedi. Sonra kendi doktorumuza götürdüm nezle olmuş dedi. Kontrole aldık. Ancak burun tıkalı olursa daha tehlikeli ağzı açık uyuyor ve boğaza ciğerlere inebilir
Kızlar bebeğimi kucağıma aldigimda vücudu kolumu yakıyor nerdeyse çok sıcak ama yüzü soğuk. Daha öncede böyle olmuştu ölçtüğümde ateş çıkmamıştı ama vücudunun bu kadar yakması normal mi acaba ?
Aynı sıkıntıyı yaşadığımız için yazmak istedim. Bende serum fizyolojik damlanın çekiyordum. Hastanede hemşire hanım burun temizliğini gösterince benim yaptığımın devede kulak olduğunu anladım. Şırınga ile serumu 10 ml kadar çekip bebeğimi yan yatırıp üstte kalan burun deliğine hepsini sıktı, sıkar sıkmaz diğer delikten serum aktı. Bebeği kucağına alıp sırtına pış pış yaptı ne var ne yok çıktı burundan :) doktorunuza hemşirenize bu temizliği sorun. Bebeğim nezle olmuştu çok rahatlattı.
Hırıltısı varsa mutlaka doktora gidin. Ben eve yakın diye bir doktora götürdüm birşeyi yok dedi. Sonra kendi doktorumuza götürdüm nezle olmuş dedi. Kontrole aldık. Ancak burun tıkalı olursa daha tehlikeli ağzı açık uyuyor ve boğaza ciğerlere inebilir
Kızlar çok merak ediyorum ve bu konuda bir çok görüş var. Dr.lar 6aydan önce ek gıda vermeyin dıyorlar ya bazı dr.lar başlatıyorlarmış ben dr uma sormadım bunu önümüzdeki ay soracağım 3aylık bebeğe dahi verenleri duydum o çok saçma da. Genelde 4.5 aylıkken başlayanlar çok. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Olabilir belki canım benim zaten düzensizdi o yüzden tam bilgim yok ama adetten 1 gün önce öğrendiysen geç döllenme değildir. 14 ocak o zaman
Bu arada o nasıl güzel bir gülüştür öyle
Yapmadigima cok pisman oldugum bir yontem bu:/ ogluma sirf uzerini etrafi kirletiyor diye, yeme suresi uzamasin bide ac kalir endisesiyle hep kendim yedirdim bu yontemi bildigim halde. Sonuc; 22 aylik ve hala ben yediriyorum cunku oyle alisti ve kendi yemezse ac kalmayacagini ogrenmediginden yemek yemeyi koz olarak kullanip bana her turlu maymunlugu yaptiriyor :) bence de blw yapin
Kızlar size bi uzmanlık sorum var. Emzirirken lazer epilasyon yaptırabiliyor muyuz bilgisi olan var mı? Hamile kalınca yarıda kalmıştı, şimdi devam etmek istiyorum. Özellikle kolaltını merak ediyorum memeye yakın diye
evet canım şükür şuanlık alıyor kuzuma yetiyor doğru dıyorsun ara öğün olarak vermıyorlarmış alıstırmak ısteyenler sadece tattırma amaçlı sanırım alıssın dıye 6dan sonra araöğün yaprım ben de ek gıdaları
Canm cok sagol,ben de gündüzleri zorlaniyorum.
Ama gece uykularini seni takip ettikce erkene cekebildim.oglum da bugun 7 gibi uyudu arada gazdan dolayi uyandi gazini cikarip geri koyuyorum emmek istiyorsa emziriyorum uyumaya devam...
Cok sukur
Seni de bebegini de Allah nazarlardan korusun.cok opuyorum
Canım Emin’im son adet tarihinden çünkü Hamile kalmak için özellikle takip ediyordum.
Aldım uygulamayı o zaman 14 Ocak olarak giriyorum. 9 Mayıs’ta adet olmam lazımdı 8 Mayıs’ta hamile olduğumu testte anladım geç döllenme değil herhalde değilmi canım
Canım senin kızın kaçıncı haftada doğmuştu 2. Ataktan sonra başlıyormuş tutma becerisi.. oyun halısındaki oyuncakları çıkarıp eline versen tutmuyor mu ben dönenceden çıkardım