2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Bu buyuklerin ismini koyma fasli cok gecmiste kaldi saniyordum ama hala devam ediyor canim.
Isim koymakla saygi sevgi gosterme mi olur dimi. Niye boyle bi beklenti icine giriliyor ki.
Cocuklar iki isimli olunca o eski ismi kullanmak istemiyorlar hic.

Suleyman Emre
Naci Toprak
Mustafa Emir
Naciye Selin
Ummu Pinar vs duydu bu kulaklar :)
Ilk ismini kullanmak istemiyor cocuklar dogal olarak.
9 ay boyunca tasiyan,onu gozunden kendinden sakinan anneler olarak isim hakki bizim..iste o kadar
Isin sakasi anne-babanin ortak karari tabiki

kızlar ben hala bebeğin kalp atışlarını duymadım. Keseyi 5. haftamda görmüştüm pazartesi günü gittim tam 6-0 da kese büyümüş çocuk var ama yine kalp atışı duyulmadı. normal mi bu süreç tedirgin oldum ben

Kesinlikle katılıyorum koymasınlar büyüklerin ismini yA yazık çocuklara bende babaannemin adını taşıyorum keşke Ayşe Fatma tarzı bişiy olsaydı en azından kolay anlaşılırdı ama hiç bi yerde anlaşamıyoruz bi kez söylediğimde kimse anlamıyor adımı hatta öğrencilerim öğretmenler odasında çağıracaklar ismimi duzgun söyleyemedikleri için ortaya garip diyolaglar çıkıyordu

Oyle canim ya kesinlikle en cok annenin isim hakki oldugunu dusunuyorum Allahtan hayirlisi bakalim
aslında biz kadınlar öyle düşpünüyoruz tabikide ama aslında dinen durum su sekıldedir. :)
Dinen Çocuğa İsim Verme Hakkı Kimindir?

Dinen çocuğa isim verme görevi ve hakkı babaya aittir. Kur’an’ı Kerim’de (Ahzab Suresi, 5) çocukları babalarıyla anmamızı emretmektedir. Çocuğa isim vermede baba ve anne aralarında konuşurak karar vermelidirler. Doğru olanda budur. İstişare ile ve babanın yönetimiyle isim konulması tavsiye edilir. Dinen tartışılırsa babanın verdiği isim geçerlidir. Ancak her durumda karşılıklı saygı çerçevesinde ortak hareket edilerek karar verilmelidir.

bende duyulmamış olsun diye arayışta değilim. isim söylenince hemen o kişi gözümün önüne geliyor. artı eksi özelliklerini düşünmeye başlıyorum yakın çevremde tanıdığım birisinin ismini koymak istemiyorum sadece.

endişelenme canım gayet normal , ben ilk ultrosonuma 6+1 de girdim. Kesem oluşmuş ve bebekle birlikte oluşan yolk saç kesesini gördük 2 hafta sonra tekrar cagırdı ama o kadar bekleyemeyeceğim ben sanırım ilaçlarımda bitiyor hem :)

Kızlar dün hamileligin ilk ayında yapılan tahlilleri yaptırdım hepatit B yüksek cıktı hiç varmıydı bilmiyorum bile .bebeğe olumsuz etkileyecek bisey mi çok korkuyorum bisey olacak diye bi kaç tahlillimde yüksek çıkmış .s
Doktora gösteremedim daha hamilelikte hepatit B çıkan var mi

Son düzenleme:
Biz seninle ayniyiz canim gozunaydin darisi bana dua et canim saglicakla kucagina almayi nasip etsin

Bende kendimi zor tutuyorum baska bi dr gitsemmi diye dusunuyorum saliya kadar catlayacam izin aldim evde kafayi yiyecem elimde tlf butun sitelere girip normalmi diye bakiyorum gogus hasasiyetden baska bisey yok

Bende kendimi zor tutuyorum baska bi dr gitsemmi diye dusunuyorum saliya kadar catlayacam izin aldim evde kafayi yiyecem elimde tlf butun sitelere girip normalmi diye bakiyorum gogus hasasiyetden baska bisey yok
benim daha yeni başladı valla kokulara karsı mıde bulantısı ara ara son 2 gündür gögüslerimde dolgun büyüdü şişti ama öyle çok ağrı falan bişey yok, bence değiştirmene gerek yok normal olanı söylemiş doktor :) ki 6+0 da zaten karından zor bıraz vajınal daha rahat cevap alabiliyosun ama beklemişssin zaten azcık daha bekle :) benim sağlık ocagında testlerım yapıldı.Hatta kesenın etrfaında bı sıvı bırıkıntısı goruldu kanama olabılırmıs progestan la kontrol altındayım ama canımı sıkmıyorum Çünkü Rabbim ol der ve olur Dikkat et dua et sabret arkadasım tek verebilceğim kesin önerim bu olur ben bugun 6+6 yım sen kaçsın :)

Dr ben hastanede değilim dedi başka bir dr var ona görün dedi. Şimdi eşim geliyor iş yerine beni almaya hastaneye gidicez... Umarım birşey yoktur. İnşallah herşey yolundadır. Dua edin nolur.
Canim bisey olmaz insallah guzel haberlerle gel insallah

Canim benim lekelenmelerim oldu dr gittim ilac verdi bende6+6 bugun aldinmi kalp atislarini

pozitifmi çıkmış öyle ise benimde pozitif vücud buna bağışıklık kazanmış demek
ben üniversite sarılık geçirdim o dönem 6 ay süre içinde 3 doz iğne oldum o iğneler bağşıklık kazandırmış bende

Aynen canım pozitif yazıyor.ilk gebeliğimde kalbi durmustu bunda da bisey olacak diye cok panigim

Kızlar arkadaşım 4 hafta 4 günlük .hcg her gün biraz biraz artıyor.şu an 300 lerde doktor haftaya yine görmem gerek demiş.tam olarak hamile diyemem demiş.sizin fikirleriniz önemli .böyle birşey yaşayan var mı.normal mi

Hepatit B tek başına değerlendirilmez canım. Doktorun daha iyi değerlendirecektir.
Benim eşimde negatif çıkmıştı Dr. bu virüsle hiç karşılaşmamış ve bağışıklık kazanmamışsın aşısını olman gerekiyor demişti.

Canım biraz düşük ama geç döllenme olabilir. Kimyasal gebelik olsaydı çoktan 10 lara düşmüştü. Doktorunda haklı sebeplerle hayal kırıklığı yaşamanı istememiştir. Sabret 1 hafta daha. Ya da sen 2 günde 1 hastanede beta hcg testi yaptır kendin gözlemle artışı. Ben öyle yapmıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…