2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Arkadaşlar Uzamış sarılık hakkında bilginiz var m7 bebeğim 38 günlük hala sarılığımız devsm ediyor

Canım aşağı yukarı 50 gün kadar sürdü sarılığımız. Sarılık döneminde hayatımın en büyük psikolojik yıkımını yaşadım. Hala lanet ederim o günlere. Çocuğumun öleceğini bile düşündüm.uyanmıyordu bir türlü hep baygındı. Günlerce ağladım saatlerle dakikalarla yaşadım. Allah kimseye yaşatmasın. 4. Gün 11 di değer 9. Gün 13 oldu doktor düzgün beslenmezse hastaneye yatırcam dediğinde dünyam yıkıldı bana göre bebeğim emİyordu ama süt gelmiyormuş 4 günde 300 gr kaybettik doktor iki saatte bir emzireceksin dedi başka yolu yoktu. Burda arkadaşlarla çok yıprandık farklı doktorların düşüncesini aldık sonu emzirmeye çıktı hep. Sarılık 2 çeşitmiş biri anne sütü sarılığı diğeri organlara hasar verilen sarılırmış tabi bunu en son gittiğim doktor söyledi kızımın kan tahlil sonucu anne sütü sarılığı çıktı. Geneli böyleymiş zaten. Sende kan tahlili yaptır canım total bilirubin zararsız. Direkt bilirubin organlara zarar veren sarılıkmış. Ben hep beynine zarar verir diye korkmuştum şükür anne sütü sarılığı çıktı. Bu tahlil kan tahlili. Ve son doktor zararsız deyince rahatladım. Sende en az iki saatte bir emzir gece ve gündüz. Enmekten başka çaresi yok çünkü. Geçsin gitsin yavrunun sarılığı.

O günlere döndüm var ya lanet günler geçti gitti şükür

ben de onu soracaktım. Ne zaman çıkacak bu bebekler battaniyeden. Onun yerine ben sıkıldım.

Battaniyeyi uyanıkken tepiyo bacaklar da açılıyo :) güzel soru, ne zaman battaniye ihtiyacı olmayacak acaba. Ben de tecrübesizim tecrübeli arkadaşlardan cevap bekleyelim

Bizim kan tahlillerimiz 4. gün 9.gün ve 45 gün yapıldı en son değer 5 di. Yavaş yavaş normale döndü rengi. Size neden sadece idrar tahlili yapıldı

Demek hep aynı psikolojilerde olunuyormuşş ( En iyisi bi kan tahlili o zamsn inşallsh benim de sizin gibi temiz çıkar sonuçlar çok tesekkür ederim hepinize

Bizim Saglik ocagindaki hemsire bile asiya gittigimizde rengine bakarak orani soylemisti
Dr zaten anlamistir dedigin gibi
Birde vucuttaki sari bolgeye gore deger araligi varmis sıkma canini gecer benim ilk cocugumda da sarilik vardi uzayan o da ayni zamanda gecti kizimda da oldu bu da gecti 3 ay olmadik bile sık sık besle yika yikadikca da aciliyor teni rengi bence ve nerde yasiyorsun bilmiyorum ama.gunese de çıkarin diyorlar

Demek hep aynı psikolojilerde olunuyormuşş ( En iyisi bi kan tahlili o zamsn inşallsh benim de sizin gibi temiz çıkar sonuçlar çok tesekkür ederim hepinize

Son gittiğim doktora ilk gitseydim o psikolojiye girmezdim canım. Çok zor gerçekten tam bir savaş hali, nette okuyorum beyin hasarı vs insan ister istemez korkuyor ama zararsızını yazmamış kimse o yüzden korktum. Yabancı bir doktorun yazısını okumuştum, uzamış sarılığı olan bebekler sarılık geçirmeyen bebeklere göre daha zeki olurlarmış, çünkü vucüd beyini korumak için eymi bir zarla örtermiş ve o zarda bebeğin gelişimine destek verirmiş. Tabi ne kadar doğru bilmiyorum, sarılık geçiren bebekler Tanrı’nın torpilli bebekleri yazıyordu

Hadi inşallah bari çektiğimiz sıkıntıya değsin

Yıkamanında mı etkisi oluyormuş

meme reddi mi ama yatagına koyuyorum yine istiyor memeyi çözemedim ben de öyle olmasından korktum dogru düzgün emmeyince de uyumuyor ne gece ne gündüz gece bile saat bası uyanıyor
Anladım canım bizimki öyle değil ama emmek istemiyor sonra yatağına koyup ağlayıp verdiğimde ağlıyor bazende . Bir garip anlaşılmaz tavırlar işte. Facebookda emzirme akademisinde bir sor istersen onlar epey kıdem yapmışlar bu konuda
Biogia kullanınca kaka rengi düzeldi canım . Yeşil geliyordu normal renkte kıvamda geliyor artik

Sağol kuzum Bizim kız da öyle doğduğundan beri. Geçen ay da 650 aldı ama bu ay çok daha az sanki Doktor ilk ay kontrolünde mama ile destekle demişti çünkü daha az kilo almıştı. İkinci ay 650 olunca normal dedi ama bu ay evdeki tartıyla bakıyoruz 300 gr gösteriyor Daha ayının dolmasına 1 hafta var ama ne kadar alabilir ki en fazla Ben aralarda sağıp ilave olarak verdim kızıma denemek için ama içemedi fazla geldi. Yani midesi o kadar alıyor demek ki bilemedim ki. Yada babası gibi metabolizması çok hızlı çalışıyor kilo alamıyor. Çiş kaka sayısı baya iyi çünkü. Bir de çok hareketli. Doktor fazla hareket ettirmeyin kilo alsın demişti ilk ayında Ama bizim kızın eli ayağı hiç rahat durmuyor kıpır kıpır. Beşiğinde de uyku harici yatmayı sevmiyor. Hep kucakta dolaşmak istiyor. Bakalım bu ayki kontrolünde ne diyecek doktor

Battaniyeyi uyanıkken tepiyo bacaklar da açılıyo :) güzel soru, ne zaman battaniye ihtiyacı olmayacak acaba. Ben de tecrübesizim tecrübeli arkadaşlardan cevap bekleyelim

Kuzum ben dogdugundan beri uyku tulumu kullaniyorum hem uzerini acamiyor hemde yuzune gelir endisesi yok. Benim aldigim tulumlar kalindi bayagi sicak tutuyor. Bana her iki cocgumda da basindan beri tulum onerdiler battaniyeli onermiyorlar

Nette bayagi bayagi kotu seyler yaziyorlar canim. Benim arkadasim bana 2-3 ayda gecti benim cocugum megerse beyazmis sakin uzme kendini demisti de ben basite aliyorsun diye kizmistim bizim de 10 ile basladi bir hafta sonra 8 dediler bir daha taa 1.5 aylikken baktilar ben hep doktora bi daha baksak kac olmus diye sıkistirip duruyordum. Adam dususue gecti gerek yok deldirip durma çocuğu demosti. Sarilik en son bas tarafinda kaliyor canim. Doktorlar onu anliyor gercekten. Belirli seviyeleri var en fazla 5-6 ysa yuzunde ve gozunde oluyor ordan anlasiliyor gibi. Dedigim gibi benim çocuk 3 aylik. Daha bir iki haftadir her goren beyazlamis bu diyor anca gorduk tam rengini sanirim. Iki saatte bir mutlaka emzir, hatta ben gunduz istedigi her an verirdim ki cis olsun cisle atiliyor diye. Havalar isiniyor bak ben soguk diye yikayamamistim. Iki gunde bir, her gun yika mutlaka. Yikamak da ise yariyormus. Gunese cikart, ben pencerenin onune koyardim havalar soguktu iki isinir gibi olurdu hava balkona kosardim yuzu gunes gorsun diye.
Pamuk Panda nasil da insanin aklindan gidiyormus o gunler. Dedigin gibi yazdikca o gunlere o telaslarimiza o moral bozukluklarina gittim ya. Uyandiramiyorum diye aglamalarim sabah bu sari diip hemen gelip buraya yazip seninle konusmalarimiz. nasil dolduysam beynime kazidiysam o gunleri yazdikca yazasim geliyor bir de susayim artik

Canim tayzik varmi sutte agzindan cektiginde fln fiskiriyomu sut dikkat ettinmi eger oyle bi durum varsa sinirlenir almaz ilk 5 dk banyoda elle sag sonra vermeyi dene

Benim kızımda 2 gündür gündüzleri memeyi reddediyor emme pozisyonuna geçince ağlıyor yanıma yatırıp emzirdim aldı, ben yatıp meme üzerine getirdim aldı ama her emmeddr değil o da çok da ısrar etmiyorum ama aç biliyorum sağıp veriyorum alıyor inşallah geçici bir durumdur gece uyku halinde alıyor ama o zamn sıkıntımız yok

Canim tayzik varmi sutte agzindan cektiginde fln fiskiriyomu sut dikkat ettinmi eger oyle bi durum varsa sinirlenir almaz ilk 5 dk banyoda elle sag sonra vermeyi dene

Bi kaç gündür tanzikli geliyor benim makas yöntemini denedim, ben yan yattım aldı memeyi ama her zaman işe yaramadı yöntem almıyor memeyi gündüz

Günaydın kızlar, fazla donemiyorum kalabalık annemlerin burası, valla can geliyor hem bana hem kızıma iyi geldi benim kız hiç olmadığı kadar iyi belki atak haftası bitti ondan belki de farklı bir yer değişik geliyor ona şuanda guzel uyuyor guzel uyanıyor ablamlar biberon vermeme kızdılar resmen 3 kişi emziriyoruz bebeği onlar da tutuyorlar güneşi emsin ne kadar emerse memeden alsın diye emmesi bile düzeldi gibi bizden haberler böyle Hepinizi öpüyorum

Bi kaç gündür tanzikli geliyor benim makas yöntemini denedim, ben yan yattım aldı memeyi ama her zaman işe yaramadı yöntem almıyor memeyi gündüz
O zman mutlaka ilk 5 dk sag tayzik gidene kdr emzirme akademsinde de cok post okudum benimde cok beklesiginde fln almıyordu cekiyo kafayi geri atiyo devamli icmedikce dahw cok birikiyo fln elle sagdim ilk sagwrkende dedim cocuk hakli nasil emsin bezeler dolmuş hicbisey yapmasan bile akiyo yutamaz ki 5 10 dk bezeler qcilip damla damla gelene kdr devam ettim sonra emzirdim tutmustu bende devamli olmuyor tabi buvdurum gogsumde cok beklerse anca ama normal sutunde de tayzik varsa dene canim mutlaka bide bunu haber et bana da insallah bu sekilde tutar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…