Arkadaşlar Uzamış sarılık hakkında bilginiz var m7 bebeğim 38 günlük hala sarılığımız devsm ediyor
Ahh uzamis sarilikk hakkinda bilgimiz olmaz mıı...burada az dertlesmedik arkadaslarla bu cocugun gozleri hala sari diye...benimkinin gozlerinin sariligi 2. Ayi bittikten sonra bitti. Yaklasik 1.5 aylikken yine sarilik degeri vardi. Bir suru test yapildi. Testler sonucu anne sutu sariligi dendi. Sorun varsa buyur sor canim
ben de onu soracaktım. Ne zaman çıkacak bu bebekler battaniyeden. Onun yerine ben sıkıldım.
Canım aşağı yukarı 50 gün kadar sürdü sarılığımız. Sarılık döneminde hayatımın en büyük psikolojik yıkımını yaşadım. Hala lanet ederim o günlere. Çocuğumun öleceğini bile düşündüm.uyanmıyordu bir türlü hep baygındı. Günlerce ağladım saatlerle dakikalarla yaşadım. Allah kimseye yaşatmasın. 4. Gün 11 di değer 9. Gün 13 oldu doktor düzgün beslenmezse hastaneye yatırcam dediğinde dünyam yıkıldı bana göre bebeğim emİyordu ama süt gelmiyormuş 4 günde 300 gr kaybettikdoktor iki saatte bir emzireceksin dedi başka yolu yoktu. Burda arkadaşlarla çok yıprandık farklı doktorların düşüncesini aldık sonu emzirmeye çıktı hep. Sarılık 2 çeşitmiş biri anne sütü sarılığı diğeri organlara hasar verilen sarılırmış tabi bunu en son gittiğim doktor söyledi kızımın kan tahlil sonucu anne sütü sarılığı çıktı. Geneli böyleymiş zaten. Sende kan tahlili yaptır canım total bilirubin zararsız. Direkt bilirubin organlara zarar veren sarılıkmış. Ben hep beynine zarar verir diye korkmuştum şükür anne sütü sarılığı çıktı. Bu tahlil kan tahlili. Ve son doktor zararsız deyince rahatladım. Sende en az iki saatte bir emzir gece ve gündüz. Enmekten başka çaresi yok çünkü. Geçsin gitsin yavrunun sarılığı.
O günlere döndüm var yalanet günler geçti gitti şükür
Canım aşağı yukarı 50 gün kadar sürdü sarılığımız. Sarılık döneminde hayatımın en büyük psikolojik yıkımını yaşadım. Hala lanet ederim o günlere. Çocuğumun öleceğini bile düşündüm.uyanmıyordu bir türlü hep baygındı. Günlerce ağladım saatlerle dakikalarla yaşadım. Allah kimseye yaşatmasın. 4. Gün 11 di değer 9. Gün 13 oldu doktor düzgün beslenmezse hastaneye yatırcam dediğinde dünyam yıkıldı bana göre bebeğim emİyordu ama süt gelmiyormuş 4 günde 300 gr kaybettikdoktor iki saatte bir emzireceksin dedi başka yolu yoktu. Burda arkadaşlarla çok yıprandık farklı doktorların düşüncesini aldık sonu emzirmeye çıktı hep. Sarılık 2 çeşitmiş biri anne sütü sarılığı diğeri organlara hasar verilen sarılırmış tabi bunu en son gittiğim doktor söyledi kızımın kan tahlil sonucu anne sütü sarılığı çıktı. Geneli böyleymiş zaten. Sende kan tahlili yaptır canım total bilirubin zararsız. Direkt bilirubin organlara zarar veren sarılıkmış. Ben hep beynine zarar verir diye korkmuştum şükür anne sütü sarılığı çıktı. Bu tahlil kan tahlili. Ve son doktor zararsız deyince rahatladım. Sende en az iki saatte bir emzir gece ve gündüz. Enmekten başka çaresi yok çünkü. Geçsin gitsin yavrunun sarılığı.
Hahahah evet duygularını uçlarda yaşamayı seviyorSenin bebek cok sinirli gorunuyor zaten cok karisma kizmasin
Bi
Bizim 4.gün 9.9 8.gün 9.2 çıkmıştı bi daha yapmadılar. Adres değişikliğinden dolayı da bi kaç doktor değiştirdik. En son 1ay kontrolünde gittik doktor şöyle bi baktı sadece zaten yüzünde ve biraz omuz hizasına kadar var hep öyleydi. Ondan mı önemsemedi acaba
Demek hep aynı psikolojilerde olunuyormuşşCanım aşağı yukarı 50 gün kadar sürdü sarılığımız. Sarılık döneminde hayatımın en büyük psikolojik yıkımını yaşadım. Hala lanet ederim o günlere. Çocuğumun öleceğini bile düşündüm.uyanmıyordu bir türlü hep baygındı. Günlerce ağladım saatlerle dakikalarla yaşadım. Allah kimseye yaşatmasın. 4. Gün 11 di değer 9. Gün 13 oldu doktor düzgün beslenmezse hastaneye yatırcam dediğinde dünyam yıkıldı bana göre bebeğim emİyordu ama süt gelmiyormuş 4 günde 300 gr kaybettikdoktor iki saatte bir emzireceksin dedi başka yolu yoktu. Burda arkadaşlarla çok yıprandık farklı doktorların düşüncesini aldık sonu emzirmeye çıktı hep. Sarılık 2 çeşitmiş biri anne sütü sarılığı diğeri organlara hasar verilen sarılırmış tabi bunu en son gittiğim doktor söyledi kızımın kan tahlil sonucu anne sütü sarılığı çıktı. Geneli böyleymiş zaten. Sende kan tahlili yaptır canım total bilirubin zararsız. Direkt bilirubin organlara zarar veren sarılıkmış. Ben hep beynine zarar verir diye korkmuştum şükür anne sütü sarılığı çıktı. Bu tahlil kan tahlili. Ve son doktor zararsız deyince rahatladım. Sende en az iki saatte bir emzir gece ve gündüz. Enmekten başka çaresi yok çünkü. Geçsin gitsin yavrunun sarılığı.
Bizim Saglik ocagindaki hemsire bile asiya gittigimizde rengine bakarak orani soylemistiBi
Bizim 4.gün 9.9 8.gün 9.2 çıkmıştı bi daha yapmadılar. Adres değişikliğinden dolayı da bi kaç doktor değiştirdik. En son 1ay kontrolünde gittik doktor şöyle bi baktı sadece zaten yüzünde ve biraz omuz hizasına kadar var hep öyleydi. Ondan mı önemsemedi acaba
Demek hep aynı psikolojilerde olunuyormuşş( En iyisi bi kan tahlili o zamsn inşallsh benim de sizin gibi temiz çıkar sonuçlar çok tesekkür ederim hepinize
Hadi inşallahSon gittiğim doktora ilk gitseydim o psikolojiye girmezdim canım. Çok zor gerçekten tam bir savaş hali, nette okuyorum beyin hasarı vs insan ister istemez korkuyor ama zararsızını yazmamış kimse o yüzden korktum. Yabancı bir doktorun yazısını okumuştum, uzamış sarılığı olan bebekler sarılık geçirmeyen bebeklere göre daha zeki olurlarmış, çünkü vucüd beyini korumak için eymi bir zarla örtermiş ve o zarda bebeğin geçimine destek verirmiş. Tabi ne kadar doğru bilmiyorum, sarılık geçiren bebekler Tanrı’nın torpilli bebekleri yazıyordu
Hadi inşallahbari çektiğimiz sıkıntıya değsin
Yıkamanında mı etkisi oluyormuşBizim Saglik ocagindaki hemsire bile asiya gittigimizde rengine bakarak orani soylemisti
Dr zaten anlamistir dedigin gibi
Birde vucuttaki sari bolgeye gore deger araligi varmis sıkma canini gecer benim ilk cocugumda da sarilik vardi uzayan o da ayni zamanda gecti kizimda da oldu bu da gecti 3 ay olmadik bile sık sık besle yika yikadikca da aciliyor teni rengi bence ve nerde yasiyorsun bilmiyorum ama.gunese de çıkarin diyorlar
Anladım canım bizimki öyle değil ama emmek istemiyor sonra yatağına koyup ağlayıp verdiğimde ağlıyor bazende . Bir garip anlaşılmaz tavırlar işte. Facebookda emzirme akademisinde bir sor istersen onlar epey kıdem yapmışlar bu konudameme reddi mi ama yatagına koyuyorum yine istiyor memeyi çözemedim ben de öyle olmasından korktum dogru düzgün emmeyince de uyumuyor ne gece ne gündüz gece bile saat bası uyanıyor
Biogia kullanınca kaka rengi düzeldi canım . Yeşil geliyordu normal renkte kıvamda geliyor artikİnşallah güzel şeyler duyarız canım hayırlısıyla. Kakası düzensiz şuan bir gün 1 kez yapıyor bir gün 3-4 kez. Biogaia ne açıdan iyi gelmişti size?
Oğlum zaten 4 saati geçirmiyor pek. Dün gece 6 saat uyumuş şaşırdım ben de. Ama hergün o kadar uyusa da endiselenmem galiba canım. Zaten iki çocuk doğru düzgün dinlenemiyorum.. Gündüz uykusu da pek iyi de değil. Sütüm ilk oglumdaki gibi dolu dolu olmuyor. O yüzden uyuması işime gelir yani
Canım maşallah kızına. Ben senin oğlun oldu sanıyorum nedense maşallah erkek güzeli diyordum
Bizim oğlan da aynı maşallah boyu güzel uzuyor ama kilo aheste aheste. İlk ay 800 Gr aldı ikinci ay 600 gr. Sanırım mamaya başlayacağız bu ay. Sen veriyor musun mama ?
Doktor iki öğün arasında 5 damla vermemi söyledi. Gece daha mı iyi oluyor canım?
Evet canım ishal oldu. Gazdan dolayı çok ıkınıyor o da etki etmiş olabilir diye düşünüyorum. Bir de hep gürültülü yapıyor yani gazla birlikte. Dolayısıyla zorlamış olabilir.
İnşallah kuzum. Güzel haberlerle gelelim yarın inşallah.
Sağol kuzumİnşallah güzel şeyler duyarız canım hayırlısıyla. Kakası düzensiz şuan bir gün 1 kez yapıyor bir gün 3-4 kez. Biogaia ne açıdan iyi gelmişti size?
Oğlum zaten 4 saati geçirmiyor pek. Dün gece 6 saat uyumuş şaşırdım ben de. Ama hergün o kadar uyusa da endiselenmem galiba canım. Zaten iki çocuk doğru düzgün dinlenemiyorum.. Gündüz uykusu da pek iyi de değil. Sütüm ilk oglumdaki gibi dolu dolu olmuyor. O yüzden uyuması işime gelir yani
Canım maşallah kızına. Ben senin oğlun oldu sanıyorum nedense maşallah erkek güzeli diyordum
Bizim oğlan da aynı maşallah boyu güzel uzuyor ama kilo aheste aheste. İlk ay 800 Gr aldı ikinci ay 600 gr. Sanırım mamaya başlayacağız bu ay. Sen veriyor musun mama ?
Doktor iki öğün arasında 5 damla vermemi söyledi. Gece daha mı iyi oluyor canım?
Evet canım ishal oldu. Gazdan dolayı çok ıkınıyor o da etki etmiş olabilir diye düşünüyorum. Bir de hep gürültülü yapıyor yani gazla birlikte. Dolayısıyla zorlamış olabilir.
İnşallah kuzum. Güzel haberlerle gelelim yarın inşallah.
Battaniyeyi uyanıkken tepiyo bacaklar da açılıyo :) güzel soru, ne zaman battaniye ihtiyacı olmayacak acaba. Ben de tecrübesizim tecrübeli arkadaşlardan cevap bekleyelim
Nette bayagi bayagi kotu seyler yaziyorlar canim. Benim arkadasim bana 2-3 ayda gecti benim cocugum megerse beyazmis sakin uzme kendini demisti de ben basite aliyorsun diye kizmistimYeni doğan bebek fotoğrafı falan çektir3cektim hep hayalimdrydi böyle olunca hiç bişeyde hevesim kalmadı. Evet belki basit bişey sarılık ama nete girip bi sürü sey okuyup altında yatan basks hastalıklar olabileceğini okuyunca moralman çöktüm. Çocugun gercek ten rengi nedir onu bile göremedim.inşLlah dediğin gibidir sadece fiziksel bi durumdır. Her sabah çocugun rengi normale dönmüş mü diyerek uyanmaktan yoruldum çünkü
Canim tayzik varmi sutte agzindan cektiginde fln fiskiriyomu sut dikkat ettinmi eger oyle bi durum varsa sinirlenir almaz ilk 5 dk banyoda elle sag sonra vermeyi denekızlar oglum feryat figan süt istiyor sonra ancak 5 dk emiyor bırakıyor emsin diye tekrar veriyorum sinirleniyor çırpınıyor tutmuyor tutarsa da kızıyor yşbe cırpınarak emiyoe bu meme reddi mi nediir? ayrıca kucagımdan inidirince yine istiyor süt var mı benzerini yasayan
kızlar oglum feryat figan süt istiyor sonra ancak 5 dk emiyor bırakıyor emsin diye tekrar veriyorum sinirleniyor çırpınıyor tutmuyor tutarsa da kızıyor yşbe cırpınarak emiyoe bu meme reddi mi nediir? ayrıca kucagımdan inidirince yine istiyor süt var mı benzerini yasayan
Canim tayzik varmi sutte agzindan cektiginde fln fiskiriyomu sut dikkat ettinmi eger oyle bi durum varsa sinirlenir almaz ilk 5 dk banyoda elle sag sonra vermeyi dene
O zman mutlaka ilk 5 dk sag tayzik gidene kdr emzirme akademsinde de cok post okudum benimde cok beklesiginde fln almıyordu cekiyo kafayi geri atiyo devamli icmedikce dahw cok birikiyo fln elle sagdim ilk sagwrkende dedim cocuk hakli nasil emsin bezeler dolmuş hicbisey yapmasan bile akiyo yutamaz ki 5 10 dk bezeler qcilip damla damla gelene kdr devam ettim sonra emzirdim tutmustu bende devamli olmuyor tabi buvdurum gogsumde cok beklerse anca ama normal sutunde de tayzik varsa dene canim mutlaka bide bunu haber et bana da insallah bu sekilde tutarBi kaç gündür tanzikli geliyor benim makas yöntemini denedim, ben yan yattım aldı memeyi ama her zaman işe yaramadı yöntem almıyor memeyi gündüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?