Düzelir inşallah. .. benim kuzu da bir alıyor bir almıyor uykudayken emzir uykuya geçişlerde emzir ya da uyanmaya yakın emzir dedi dr umuz... döner dedi.. bakalım bekliyorum o günleri
Canım ben ilk oğlumda 5 ayı doldurup 6. Aydan 3 gün aldığında göreve başladım ondan 4.5 aylık iken tattirma ile başlamıştım Ömer Utku da evde olacağım o yüzden 5. Ayda tattirma ile başlamayı düşünüyorumKızlar çok merak ediyorum ve bu konuda bir çok görüş var. Dr.lar 6aydan önce ek gıda vermeyin dıyorlar ya bazı dr.lar başlatıyorlarmış ben dr uma sormadım bunu önümüzdeki ay soracağım 3aylık bebeğe dahi verenleri duydum o çok saçma da. Genelde 4.5 aylıkken başlayanlar çok. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Canım öncelikle çok geçmiş olsun. Ve de cok teşekkür ederim dr a sorduğun için. Rota virüsü maalesef ölümlere de sebep oluyor her bebek 1 haftada atlatamıyor ve çok ağır bir hastalık. Bu nedenle canım sıkkın.. inşallah hiç bir bebek bu virüse yakalanmaz.. Bu alerji olayı cok sıkıntı yıldım artıkbugün kğçük oğlumu götürdük alerji uzmanına deri testi yapıldı şükür alerjisi yokmuş dr kilosu iyiyse kusmaya cok takılma dedi,büyük oğlumu da gösterdik malesef hala cok ileri düzeyde ona cok canım sıkıldı5 yaşına kadar geçmezse süreç daha da uzayabilir dedi pek umutlu degil gibiydi bundan da. D defne1453 ecemine @s i d e l y a Archpa Ayrıca rota virüsü aşısını sordum alerjisi olan bebişler için malesef alerji varsa süreçini uzatabiliyor dedi haberiniz olsun ,büyük oğlana bilmeden yaptık alerjisi olanlar bence yapmasınlar aşısı olmasa bile 1 hafta hastanede kalıp atlatıyor artık çocuklar bunu ama alerji malesef hayatlarını etkiliyor bu yıl kreşe gitsin istiyordum sırf bu alerji yüzden istemiyorum millet yiyecek yavrum bakacak neyse Rabbim beterinden korusun.
Canım sevindim bebeğinde çıkmamasına . Deri testi doğru sonuç veriyor mu ki ama vermiyor demişti bizim dr, bir yaştan önce yapmıyorlar, kaç aylık oldu senin bebiş?bugün kğçük oğlumu götürdük alerji uzmanına deri testi yapıldı şükür alerjisi yokmuş dr kilosu iyiyse kusmaya cok takılma dedi,büyük oğlumu da gösterdik malesef hala cok ileri düzeyde ona cok canım sıkıldı5 yaşına kadar geçmezse süreç daha da uzayabilir dedi pek umutlu degil gibiydi bundan da. D defne1453 ecemine @s i d e l y a Archpa Ayrıca rota virüsü aşısını sordum alerjisi olan bebişler için malesef alerji varsa süreçini uzatabiliyor dedi haberiniz olsun ,büyük oğlana bilmeden yaptık alerjisi olanlar bence yapmasınlar aşısı olmasa bile 1 hafta hastanede kalıp atlatıyor artık çocuklar bunu ama alerji malesef hayatlarını etkiliyor bu yıl kreşe gitsin istiyordum sırf bu alerji yüzden istemiyorum millet yiyecek yavrum bakacak neyse Rabbim beterinden korusun.
Bize de doktorumuz 1 yaşından önce yapılan alerjş testleri yanılıtıcı sonuçlar verir demişti.Canım sevindim bebeğinde çıkmamasına . Deri testi doğru sonuç veriyor mu ki ama vermiyor demişti bizim dr, bir yaştan önce yapmıyorlar, kaç aylık oldu senin bebiş?
Büyüğü de en kısa zamanda atlatır inşallah topluma okula karışmadan.
Benim bir tanidigimin alerjisi var kızında cokk yüksek , zor oluyor . Çikolatanın tadını bilmiyor yavrucak . Zamanla geçiyormuş alerji en azından umut var .sizinde çabucak bitsin
Rota için bizde yaptirmycaz Dr yaptirmayn dedi
Hay Allah ya size alerji denmemismydi.Kızlar merhaba.
Oğlum 4-5 gündür cook hiysuzdu ve geceleri çok sık uyaniyordu. Dün gece de yarım saatte bir nerdeyse.
Meme reddi de birkaç gündür tavan yapmıştı.
Reflusu var ama maflor damla kullandığımızdan beri kusmiyordu . Birkaç gündür kusacak gibi oluyordu.
Bugün doktora gittik.
Bronşit olmuş !!!
Hem de ileri derecede. Şok oldum çünkü burun hiriltisi dışında başka belirti yoktu tabi yukarida saydıklarım dışında. Öksürük ,burun akıntısı vs.
Antibiyotik verdi malesef. Buhar verdi ayrıca reflü için bir şurup daha ekledi.
Hala saşkinim ne ara usuttuk bilemiyorum.
Ama ev çok sıcak usutur diye de yatarken çift battaniyeye sariyorum ondan mı oldu diye düşünüyorum.
Emmemesi de ondan dedi inşaallah cabuk geçer
tesekkürler canım Allah korusun kötü düşünme ben bilseydim alerjisi var ve bunun sürecini uzatacak asla yaptırmazdım sen bilirsin tabi Allaha emanetler yavrularımız.Canım öncelikle çok geçmiş olsun. Ve de cok teşekkür ederim dr a sorduğun için. Rota virüsü maalesef ölümlere de sebep oluyor her bebek 1 haftada atlatamıyor ve çok ağır bir hastalık. Bu nedenle canım sıkkın.. inşallah hiç bir bebek bu virüse yakalanmaz.. Bu alerji olayı cok sıkıntı yıldım artık
dr yaptı canım ben de yapmaz sanıyordum ama 2 dr vardı 2si de yapıyordu kan testinden daha güvenilir deri testi sanırım direkt vücuda veriyor alerjen oldugu düşünülem şeyi,bebeğim tam 3 aylık oldu demin nette de 2. aydan sonra yapılabilir diye okudum.benim oglum da bilmez çikolatanın tadını sürekli vegan ürünler araştırıyorum bi yere giderken bile onu düşünüyorum ikramlardan canı çekerse diye mutlaka yanımda ona uygun şeyler taşıyoruö zor gerçekten şu mübarek gecede dilerim evlatlarınız alerjisi uzamasın inşallah tez zamanda geçsin zor gerçektenCanım sevindim bebeğinde çıkmamasına . Deri testi doğru sonuç veriyor mu ki ama vermiyor demişti bizim dr, bir yaştan önce yapmıyorlar, kaç aylık oldu senin bebiş?
Büyüğü de en kısa zamanda atlatır inşallah topluma okula karışmadan.
Benim bir tanidigimin alerjisi var kızında cokk yüksek , zor oluyor . Çikolatanın tadını bilmiyor yavrucak . Zamanla geçiyormuş alerji en azından umut var .sizinde çabucak bitsin
Rota için bizde yaptirmycaz Dr yaptirmayn dedi
4 gun bardak kesip koyduk, 4 gunden sonra bardagi attik. Banyo da yapti. Çocugun huzursuz olup cisini yaparken aglamasi bir gün surdu sadece sora bi sıkıntı yoktu. Sunnetle birlikte dil bagi da kesildi bizde 10 dk surmemistir iceei girip cikmasi.Ne kadarda iyilesti, ne kadar surdu sunnet
canım büyük oğlum 7. ayda kanda belli oldu 8. yada 9. ayda da deride de çıktı tabi şu an daha küçükler belli de olmazBize de doktorumuz 1 yaşından önce yapılan alerjş testleri yanılıtıcı sonuçlar verir demişti.
Evet canım kreş olayı zor ama daha bilinçli daha olgun oluyor çocuklar. Rabbim dermansız dert vermesin tez vakitte atlatsın inşallah. Bilgi için de çok teşekkürler. Arkadaşım dr gerek yok dediği için yaptırmamıştı kızı 1 yaşında 1 haftadır hastanede yatıyorlar dediğin gibi. Çok istiyordum yapılsın ama neapalım alerjinin uzaması da kötü..bugün kğçük oğlumu götürdük alerji uzmanına deri testi yapıldı şükür alerjisi yokmuş dr kilosu iyiyse kusmaya cok takılma dedi,büyük oğlumu da gösterdik malesef hala cok ileri düzeyde ona cok canım sıkıldı5 yaşına kadar geçmezse süreç daha da uzayabilir dedi pek umutlu degil gibiydi bundan da. D defne1453 ecemine @s i d e l y a Archpa Ayrıca rota virüsü aşısını sordum alerjisi olan bebişler için malesef alerji varsa süreçini uzatabiliyor dedi haberiniz olsun ,büyük oğlana bilmeden yaptık alerjisi olanlar bence yapmasınlar aşısı olmasa bile 1 hafta hastanede kalıp atlatıyor artık çocuklar bunu ama alerji malesef hayatlarını etkiliyor bu yıl kreşe gitsin istiyordum sırf bu alerji yüzden istemiyorum millet yiyecek yavrum bakacak neyse Rabbim beterinden korusun.
olgun geecekten bi kez okula gçtürdüm ben defter yazarken öğrenciler bişey ikraö etmiş alerjim var yemem dedi ama şu reklamlar gösterişli abır cubur paketleri çocukları kandırıyor yoksa alışık yavrum alerjiyle yaşamayaEvet canım kreş olayı zor ama daha bilinçli daha olgun oluyor çocuklar. Rabbim dermansız dert vermesin tez vakitte atlatsın inşallah. Bilgi için de çok teşekkürler. Arkadaşım dr gerek yok dediği için yaptırmamıştı kızı 1 yaşında 1 haftadır hastanede yatıyorlar dediğin gibi. Çok istiyordum yapılsın ama neapalım alerjinin uzaması da kötü..
emzirme akademisi var Facebook’ta takip etmenizi tavsiye ederim. uzmanlar oldukça yardım ediyor. malesef biberon ve emzik meme reddini tetikleyen şeyler.biberon kullanmıyor emzik kullanıyor canım
yani dolu dolu 4aylık olup 5. ayına girince mı tatırcaksın kuzum. bızım 24nısanda 4ay bitecek 5.aya gircezCanım ben ilk oğlumda 5 ayı doldurup 6. Aydan 3 gün aldığında göreve başladım ondan 4.5 aylık iken tattirma ile başlamıştım Ömer Utku da evde olacağım o yüzden 5. Ayda tattirma ile başlamayı düşünüyorum
emzirme akademisi var Facebook’ta takip etmenizi tavsiye ederim. uzmanlar oldukça yardım ediyor. malesef biberon ve emzik meme reddini tetikleyen şeyler.
Nette bayagi bayagi kotu seyler yaziyorlar canim. Benim arkadasim bana 2-3 ayda gecti benim cocugum megerse beyazmis sakin uzme kendini demisti de ben basite aliyorsun diye kizmistimbizim de 10 ile basladi bir hafta sonra 8 dediler bir daha taa 1.5 aylikken baktilar ben hep doktora bi daha baksak kac olmus diye sıkistirip duruyordum. Adam dususue gecti gerek yok deldirip durma çocuğu demosti. Sarilik en son bas tarafinda kaliyor canim. Doktorlar onu anliyor gercekten. Belirli seviyeleri var en fazla 5-6 ysa yuzunde ve gozunde oluyor ordan anlasiliyor gibi. Dedigim gibi benim çocuk 3 aylik. Daha bir iki haftadir her goren beyazlamis bu diyor anca gorduk tam rengini sanirim. Iki saatte bir mutlaka emzir, hatta ben gunduz istedigi her an verirdim ki cis olsun cisle atiliyor diye. Havalar isiniyor bak ben soguk diye yikayamamistim. Iki gunde bir, her gun yika mutlaka. Yikamak da ise yariyormus. Gunese cikart, ben pencerenin onune koyardim havalar soguktu iki isinir gibi olurdu hava balkona kosardim yuzu gunes gorsun diye.
Pamuk Panda nasil da insanin aklindan gidiyormus o gunler. Dedigin gibi yazdikca o gunlere o telaslarimiza o moral bozukluklarina gittim ya. Uyandiramiyorum diye aglamalarim sabah bu sari diip hemen gelip buraya yazip seninle konusmalarimiz. nasil dolduysam beynime kazidiysam o gunleri yazdikca yazasim geliyor bir de susayim artik
Çalışan annelere soru sormak istiyorum. Ben özel bir kurumda çalışıyorum. Şirket maaşımı mağdur olmayayım diye aylık yatırmaya devam etti (ek kazançlar olmadan, doğrudan brüt üzerinden) Şimdi sgk’nın yaptığı ödemeyi şirkete ödemem gerekiyor. Ancak yaptıkları maaş ödemesi ile sgk’nın yatırdığı arasında fark var. Sgk yaklaşık 2500 tl daha fazla yatırdı. Şimdi ben bu tutarın hepsini şirkete ödeyeceğim galiba ama aradaki fark ne olacak? Böyle durumda olan var mı? Şirketten daha önce böyle bir ödenek almış biri yok ki sorabileceğim :-/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?