2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
sagol canım onun iyileşmesine büyümesi de katkı saglamıştır yaş ilerleyince azalıyor alerjiler.bizim ilacı yok malesef diyetten baska yapabilecek bişey de yok sadece yanlışlıkla yerse hastanelerde iğnesi var o kadar o da zaten tepkileri durdurmak amaçlı yapılıyor

Canim ayni sekilde benimde oldu oksurugu cok keskinke antibiyotik başlayabilir benim cigerlerde catallasma baslamisti oksuruk içinde bitkisel bi surup vermosti 3 gunr gecti cok sukurko mutlaka doktora git

Kızlar menenjit aşısıyla ilgili kafa karışıklığını gidermeye geldim. Herkese farklı söyleniyor diye aile hekimimize sordum güzelce anlattı. Yaptırmamız gereken 2 tip menenjit aşısı var. Biri Nimenrix ya da Menactra marka, diğeri Bexsero.

Nimenrix: 6 haftalıktan itibaren yapılıyor. 2 ay arayla 2 doz yapılıyor. 1 yaşından sonra yapılırsa tek doz.

Menactra: 11 yaşa kadar yapılabiliyor. En erken 9 aylıkken. En az 3 ay arayla 2 doz yapılıyor 2 yaşa kadar. 2 yaştan sonra yapılırsa tek doz yeterli.

Bexsero: Bu aşı Türkiye'de Kasım 2018'de onaylanmış. Başka bir tip menenjit grubu virüslerini içeriyor. 2 aylıktan itibaren yapılabiliyor. Sanırım 4 doz dedi tam hatırlayamıyorum.

Nimenrix ve Menactra aynı virüsleri içeren iki farklı marka. Bize aile hekimimiz Nimenrix'i yazdı. Çünkü Türkiye'de ilk 6 ay menenjit vakaları daha fazla oluyormuş. Bexsero ise bu ikisinden tamamen farklı virüsleri içeren bir aşı, bunu da ayrıca yaptırmamızı tavsiye etti. Bu biraz pahalı.

Bexsero yaptıran varsa bilgi verebilir mi? Kaç doz yapılacak hangi aylarda? Ben Mayısta yaptırmayı düşünüyorum, belki bu ay da yaptırabilirim

kızlar boynum tutulcak gibi. Geçen yıl tutulma yaşamıştım. Hayatımın en zor günleriydi normal bir tutulma değildi.. Başımı saçımdann tutarak kaldırmıştım eşimi aramıstım drlar basımı cevırmeye calısıyırdu ve ben cıglık atıyordum oturamıyordum bile. 15gunde zor ıyılestım busabah aynı yer basladı hafıf agrı var ceviremıyorum pek soluma. şimdi öyle olursam bebeğime bakamam emzırmeyı bile baskası yaptırtır bana tutup. o derece berbat bişeydi. Beyın cerrahına sordurdum ablama emzırırken sadece dıcloflam ve dolorex ıcebılırmişim. aranızda bu ağrıkesıcılerden kullanan oldumu emzirirken. Nette baktım dolorexte emzırmw kesınndıyor dıcloflamda da yanetkı gorulmesı yokdencek kadar azdır dıyor.çok moralim bozuk bebeğime kv bakmak zorunda kalır o durumda da. bu duruma dusmek ıstemıyorum hıc

11 martta kırkımız çıkmıştı dün kan geldi adet oldum dedim ama daha sonra hiç gelmedi ben şimdi adet miyim değil miyim anlamadım

Geçmiş olsun canım her ilaçta emzirirken kullanılır ibaresi hiç yok Dr kontrolünde kullanılabiliyor. Ben de safra ameliyatından sonra antibiyotik ve mide koruyucu ilaç kullandım hala da kullanıyorum ona göre verdi Dr. Beyin cerrahı da kullanabilir demiş

Geçmiş olsun canım. Umarım çok şiddetlenmez. Doktor kontrolünde kullanılabiliyor bazı ilaclar. Sen yine de bu ilacları pediatristinize bi sor bence

@Kartanesii8892 acaba dolaba sut mu depolasan onlari verse kv sende ilac kullabirken sagip sagdigini atarsin icirmezsin bebeğine
kuzum biberon almıyor hıc bıde memede durmadan uyumaz gece ıster cok. açken de daha cok sınırlenıyor yoksa öyle yapardım. dıcloflam ıccem kötulesrse salıya da randevu almıstım hııssetms gb

Su devletin dogum yardimini alaniniz var mi kizlar. 23 ocakta basvuru yaptik. Hala odeme asamasinda yaziyor :)
Ya kizlar bu dogum parasi benimde odeme aşamasında yaziyor bu haldeykende yatmis mi oluyor :)))
Ben ödendi yazmasini bekliyorum hala

Kızlar e devlette benimde ödeme aşamasında görünüyor 144 ü aradım yatmış oldugunu söylediler arayıp bilgi alabilirsiniz

Canım bende ağır grip geçiriyorum kızımda hapsurma ve hafif öksürük başlamıştı hemen götürdüm başlangıç aşamasında dedi Dr umuz.Burun için ayrı Bi damla verdi antiseptik özellikli temizledikten sonra onu kullanıyorum çok dikkat etmemi söyledi maskeyle dolaşıyorum bende zatürre ye çok hızlı çevirebilirmiş bağışıklıkları olmadığı için bence vakit kaybetmeden götür cnm

Kızlar doktordan geldik , Dr kakası duzeldiyse biogia işe yaramış alerji yok gibi görünüyor dedi. Kilo artışı 10! Günde yaklaşık ,200 Gr aylık 600 Gr olsa yeterlymjs.
Kusmasi çok fazla kilo artışı bu standartn altına dusmedikce ilaç yazmak istemiyorum dedi.
Bebeğe gaviskon veya süt için kıvam arttırıcı ile kusma engellenmeye calisiliyormus ama kilo artışı şuan normal diye yazmadı ilacı
Eve geldik sevindim alerji olmadığına ama bezini değiştirdim ki kanlı kaka yaptı yine en son iki hafta önce yapmıştı niye doktordan önce yapmadı ki ya , yorulduk hastahane köşelerinde , şimdi ne yapacağımi şaşırdım

Normal diyorlar ongune kadar yapmamasi ayrica bizimki dokuzgun oldu kaka yapmadi artik fitil yaptik vok az yapti kakasini demekki yok normal tabi kabiz vs yoksa onuda kaka yapinca kivamindan anlarsin yada ikinarak agliyorsa

Kızlar havalar güzelleşti, Ankara’da bugün dereceler 18’i gösteriyor. Dışarı çıkarken çocuklarınıza neler giydiriyorsunuz? Ben daha öncesinde kalın tulum giydiriyordum ama havalar ısındı terler onunla. Bir de tulumun gidilen yerde çıkarması vs zor oluyor. Bebeğime kadife alt üst giydirip içine külotlu çorap, üstüne de en son çıkarken kadife gibi bir mont (astarsız) giydirsem yeterli midir?

Kilotlu çorap giydirmeyin dediler. Kalçaları sıktığından kalça çıkığı olabilir bu dönemlerde.

canım dr.um içine külotlu corabı onermıyor tam kış olursa ancak dıyor ve vücudunda elektrıklenme yapar dıyor hakkaten de yapıyor yünlü seyler gıydırdıgımde. biz 1saatonce cıktık patikli alt gıydırdim ıçine ince pamuklu olandan.ustune de takım kıyafeti. üst içine zıbın uzunkolllu.ve montunu.. ben de astronot kullanmıyorum 1aydır monta gectıkk.burda da cokguzel hava hatta şapka takmayıp kalın sac bandı taktım kızıma o derece güzel havasaç bandını ben ördümm buarada

Eklentiler

• 20190405_154052.webp
    43,5 KB · Görüntüleme: 67
Ya cok kotu olmus o tutulma cok kotu bisey cunku
evet oncelerı hafıf olrdu hanı belkı 1,2 olmustr hayatmda ama gecen yıl olan şu boynu alın benden dıyodum. buhalde kızımla cıktık dolastık saglıkocagına gittik geldık kötüleşme yok şuan kızımı da yıkadım uyutuyorum şimdi. Allahım kuvvetını versın bebekler de hasta olmasn ama anneler de hiç olmasın kendımı degıl kızımı düşünüyorum aynı tutulma olursa dıye

Bu kangurular belde ağrı vs yapıyor mu canım? Boynundaki rahatsızlığı tetiklemesin aman dikkat. Maşallah Alya 'ya gözlere bayıldım ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…