- 12 Temmuz 2018
- 5.030
- 5.210
- 118
Amin canim kotu seyler dusunme rabbimAminÇok duygulandım şimdi öyle diyince. Televizyonlarda sürekli istismar haberleri göre göre psikolojim bozuldu kızımı nasıl koruyacağım kötü insanlardan diye. Allah yavrularımızı iyi insanlarla karşılaştırsın..
Ben demiyorum iste anlamadiniz nokta bu buda son mesajim olsun herkese gelsin kim yanlis anladiysa yada anlamak istediyse yazdigiBurada herkes fuzuli goruyordur demissin de bana sorarsan ben de fuzuli gormem. Bana ruhen iyi gelecek bir seyse neden fuzuli olsun ki. Devlet hastanesinde doktorlar var ama ozele gidiyoruz. Sadece ekmekle doyabiliriz ama ille yemek de yapiyoruz. Dersen ki lüks o da luks herkesin maddi durumuna gore degisen bir sey. Emekli maasina gore veya asgari ucrete gore luks gelebilir ama diger acidan bakarsan bir isadamina gore de elinin kiridir. Afrikadaki cocuklar acisindan baktiginda ictigimiz su bile luks gelir. Fuzulilik kavrami kisinin yasam tarzina, maddi durumuna kisiligine gore degisir. . Mesela Benim yasam tarzima gore yazin gidecegim 5 günlük tatil fuzuli degil cunku cok ihtiyacim var bu tatile ama yurt disi tatili su an icin fuzuli cunku o kdr butcem ve vaktim yok. Baskasina gore de o 5 günlük tatil fuzuli gelir ama yurt disi fuzuli gelmez cunku onceligi odur.Elestirilebilecek bir sey oldugunu dusunmuyorum o yuzden . Amacim seni de elestirmel degil yanlis anlama gorusumu belirtmek istedim:)
Merhaba kızlar.
Bugün dört aylık olduk çok şükür.
Doktor kontrolumuz vardı.
Sadece 400 gr almış oğlum.
Canım çok sıkıldı çok üzüldüm.
Bu ay meme reddi yaptı hep. Doğru düzgün emmiyor uyurken biraz alıyor.
Doktor bekleyelim biraz sabret dedi bronşit olmuştu o da etken dedi ama çok şükür iyileşti hala neden emmek istemiyor ki. Büyük oğlum da böyle olmuştu biberonla bile içmek istemiyordu. İstahsizdi yani. Onun gibi olacak diye korkuyorum.
Meme reddi olup geri dönen arkadaslar, bebeği az emen arkadaşlar ya da emse de az kilo alanlar, iştahsız olanlar psikolojiniz nasıl?
Benim iyi değil. Hep karamsar düşünüyorum. Morale ihtiyacım var
Aynı durumdayız benımde moralim sıfır gibi kızım bu ay 400 gr almş hemşire bu ay böyle olsun bol bol emzir dedi ama sanki sütüm gitti neler yiyorum neler içiyorum fırsat bulduk ada dinleniyorum ama...Bizim meme reddi pek kalmadı ara ara zorluyor 4.ay kontrolünde 600gr almıştı. Dr 500gr bile yeter dedi bize
Doğum kilomuz 2.915 buna göre kilo artışı iyi dedi mama gerekmez dedi
İlk bebeğim sadece mama ile büyüdü tabi orada kilo alımı çok farklı oluyor kıyaslanamaz
Benim cocuk hala uykuya direniyor. Direnirken aglaya aglaya inleye inleye uykuya daliyor cok uzuluyorum ya. Uykuya direnen annneler nasio cozumler buldunuz naptiniz acaba
benimde kv deler yemekteydi, eltimle bol bol netten alisveris yaptik soobede cok guzel indirimler var gece 9 sabaha kdr diye oda suan hamile taktim onusa pesime abim gorusturmicek benimle artikMerhaba hanımlar kyvdeler geldi ondan giremiyorum
Herkes iyidir inşallah
bencede kesinlikle cok karakterli tatli bi bayan kendisi@anneveoglusu Ya ben uzun zamandır yazacağım yazacağım bir türlü fırsat olmadı. Yorumlarını hep takip ediyorum hep pozitifsin hep yol göstericisin. Yaş itibariyle bir çoğumuzdan büyüksün yanılmıyorsam çok güzel ablalık yapıyorsun her birimize ♥ İyi ki sizin gibi insanlar var ♥ Burda çok güzel bir ortam oluştu gerçekten grubun diğer üyelerine de ayrıca teşekkür etmek istiyorum
cozum memeBenim cocuk hala uykuya direniyor. Direnirken aglaya aglaya inleye inleye uykuya daliyor cok uzuluyorum ya. Uykuya direnen annneler nasio cozumler buldunuz naptiniz acaba
Ben urfada yemek yemek benim icin bir ihtiyac yapamazsam oleyim dedigini gormedim? Emin olmak icin kontrolde ettim ama boyle seyler yazmamis kiBen demiyorum iste anlamadiniz nokta bu buda son mesajim olsun herkese gelsin kim yanlis anladiysa yada anlamak istediyse yazdigi
Mesaj aynen şu
Hem diyon fuzuli harcamaya kizarim yapmam hem diyon ucakla urfaya bi el sallayip gelelimşakayla başlayan mesaji ciddiye dondurup munakaşaya basladigi icin bende dedimki gercek tektir bilmeyenler varsa arastirada bilir ihtiyac ve istek baska bu bana sana ona gore degismez ihtiyac yasami devam ettirebilmek icin gerekli olan hersey sana demiyor sogan sarimsak ne istiyorsan ye suda bingercek ki hepimiz insansak din dil irk mezhep farketmeksizin herkez o dedimiz seyi yapamiyorsa ozaman bu ihtiyac degil istek Ohtiyac = butcenkadar harca degil bana ne nerde yerse yesin parasini ilgilendirmez ben şakalasmak icin yaptim oda bana gore urfada yemek yemek ihtiyac dedi icin vede bu ihtiyacimi karsilayamicaksam
Öleyim dedi icin suan cok kirildim
Durumu olmayanlar yasamasiinmi hayat illaki omu dedim tabiki bi fabrikatorun hayata bakisiyla is adaminin yada bi memurun hayata bakisi farkli ve en cok sinirlendigim
Kizdigim nokta akil hastasiymisim muamelesi yapmasi lafim
Ne sana ne ona ne baskasina ben sakayla dedigi
Lafi ciddi birsekilde one surdugu icin bunadar ortalik karisti tekrar diyorum ben kimsenin ne yedine ne ictine karismam onun hayali olan hayat benim siradan gunumdur benim hayalimde bi baskasinin norMal yasantisidir
Neguzel gorumcesin istebenimde kv deler yemekteydi, eltimle bol bol netten alisveris yaptik soobede cok guzel indirimler var gece 9 sabaha kdr diye oda suan hamile taktim onusa pesime abim gorusturmicek benimle artikher gördüğümdekiza sunu da al bunu da al diip duruyorum
bencede kesinlikle cok karakterli tatli bi bayan kendisi
cozum memepis pis yaparkeb bile uyuyor ama 1dk uyuyor 2 dk agliyor , kiyamiyorum dayanamıyorum aliyorum en son . Sabshta cok ciglik cigligs uykuda ama uyuyamiyor sicrayip duruyoaldim yanima burun buruns sabah uykusu çektik daga dogrusu o cekti bensehep onun sicramasina tamam oglum korkma diyerek izlemekle, mesai yeni bitti yarin oğlumun ultrason randevusu var boynu için umarim bisey cikmaz
Yapma ya Müsaitsem benim için Fuzuli değildir Bu kadar yeterli mi kuzum. yapabıldıgım seylerı fe yapamazsam yasamayayım yaniBen urfada yemek yemek benim icin bir ihtiyac yapamazsam oleyim dedigini gormedim? Emin olmak icin kontrolde ettim ama boyle seyler yazmamis ki
Yapma ya Müsaitsem benim için Fuzuli değildir Bu kadar yeterli mi kuzum. yapabıldıgım seylerı fe yapamazsam yasamayayım yaniİhtiyaç olan bir şeyi AksaTıp bunu yapsaydım fıuzuli olurdu
Oleyim dememis yasamayayim demis ayni kapiya cikmiyormu
Yapma ya Müsaitsem benim için Fuzuli değildir Bu kadar yeterli mi kuzum. yapabıldıgım seylerı fe yapamazsam yasamayayım yaniİhtiyaç olan bir şeyi AksaTıp bunu yapsaydım fıuzuli olurdu
Oleyim dememis yasamayayim demis ayni kapiya cikmiyormu neyse Sana birsey demedim tamam uzatmayin artik o herzamanki yaptini yapiyordur azmi yazdi ozelden hemen birsey yaptimi ellikisiye ozelden mesaj atar gerek yok boyle seylere banada atti cevap vermedimuzatmak istemiyorum son mesaj dedim bitti sana dogru geliyordur bana yanlis geldi gorusumu bildirdim kimsenin demedi birseyide dedi olarak gostermedim
Mesajlar sabit cok sukur ki
ben de vermiyorum zaten tadını sevmiyor bir de ona kusuyor bu ayki izlenimi tarih yanlış yazdı diye atladık evdeki tartıya göre kilo alımı normal ama sürekli memedeyiz kusuncs acıkıyor haliyle ben ilk kez bu tarz bişey gmrüyorum pusette yatıuor bi kusuyoe fışkırtarak ya kollar ta gögüd hatta bacaga kadar gidiyor sizin de öyle şiddetli miProspektüsünde 1 haftadan fazla kullanmayın diyor. 3 gün verdim çok az farkett kusması. Yine bol bol kusuyor. 580 gram almıştı. Sizde nasıl kilo alımı. Kusmadan farkediyomudur ki kilo bilemedim
benimki hastanedeyken dedesi yanındaydı iyi anlaşır babamla o çok etkilemedi onun derdi bebeğin bans yakın olması emerjen hırçınlık çıkarıyor ya bebege sataşıyor ya bana büyük oğlumu sütten kesince karnıma sarmıştı isim verdi onla avundu kardes süt isteyince o da karnıma sarılmak yatmak istiyor , bazen de sen git ben ons bakarum vs diyor gecen parka giderken kardesi de götürelim dedi şaşdım normalde kalsın diyor :)Bazen alıştı diyorum bazen yok hayır diyorum:)
Çok kıskanıyor
Battaniyesini ağız bezini yere atıp üzerinde zıplıyor:)
Sadece bugün ilk defa dediki biraz ona bakarsın biraz bana bakarsın :)
Bizim esas sorunumuz ayrılık kaygımız oluştu hastanede 2 gün kalmam can evinden vurdu onu bebeğin gelişini benden ayrılmayla bağdaştırdı malesef zamanla geçer umuyorum
olayy ne yıne ben görmezden gel butonunu secmıstm uzamasın dıye.Valla cok gereksiz uzadi bu konu. Maslowun ihtiyaclar piramitinin resmini cikarip koyacaksin sandim bir ankartanesi alinganlik yapti belki ama onca zamandir konusuyor yeri geliyor dertlesiyorsunuz bizde okuyoruz. Sanalda olsa hatri olmali. Burada boyle gerginlikler hos olmuyor bence alin birbirinizin gonlunu @Kartanesii8892
Ahh ayni sekil ben de dusurmustum canim o agladi ben agladim cok kotuydu. Ustune de hemen uyudu odum kopmustu. Bisi olmadi cok sukur sicriyordu uykusunda biraz ama gecmisto iki uc gune. Gecmis olsunn
Geçmiş olsun canım. Hepimizin bebişleri bu aralar ağlak mızmız. Dönemsel de olabilir ama doktora görünün istersen
Minicik yavruya yazik cok uzuldum. Ama herkes bunu birsekilde yasamis ben sordugumda. Biryeri mi incindi acaba , sakin bir aninda uzuvlarini yoklasaniz. Ben olsam doktora giderim icim rahatlasin en azindan.
kuzum vakit kaybetme ya düşme gb durumlarda allahnkorusun ben asla beklemem gıderım cokhassaslar kendım.kafamı vursam hemen gıdıyrm suphelenp gıdın acıle bakılsn herseye bıyerı ıncınmıs olablr bacagı eli kolu nebıleyım of ya bızı haberdar et
off cok komık 50kişi mii 150 olcaktı o 150. bana yazıyorlar onu kastettı sanrm. insan gb ona özelden yazdım cünku kalbnı kırmak ıstemedım onca skntısına ragmen ama anlayana P Puddingmuf işte herkes kendi sectıgını yaşar o secti o bozdu arayı sanalda da başardı malesef uzatmaua gerek.yok. kafadenklerımle konusmam yeterlı burda da
Süt gitmedi biryere panik yok öyle kolay mıAynı durumdayız benımde moralim sıfır gibi kızım bu ay 400 gr almş hemşire bu ay böyle olsun bol bol emzir dedi ama sanki sütüm gitti neler yiyorum neler içiyorum fırsat bulduk ada dinleniyorum ama...
Ya sen nasil bi karaktersizsin esimle aram kotu ve burda derdimi anlattim
Kimsem olmadi icin simdi sen bana kalkip aralari sanaldada bozdu diye laf sokamazsin sen kimsin be edebini takin ne saniyorsun sen kendini senle hemen takistik diye okadar yasadim
Olayi hakettigimimi soyluyorsun tek sorun benim yani utanmasan azbile yapmis kocan diyecen yazik be sana dillerim
Allahtan oyle duruma gelesinki aklindan ben cıkmam buda bunun ahidir dersin
Kızım da annemle kaldı çok alışkın ona ama gene de sorun oldu ben evdeyim bebek annemin yanında demiş anneannesineben de vermiyorum zaten tadını sevmiyor bir de ona kusuyor bu ayki izlenimi tarih yanlış yazdı diye atladık evdeki tartıya göre kilo alımı normal ama sürekli memedeyiz kusuncs acıkıyor haliyle ben ilk kez bu tarz bişey gmrüyorum pusette yatıuor bi kusuyoe fışkırtarak ya kollar ta gögüd hatta bacaga kadar gidiyor sizin de öyle şiddetli mi
benimki hastanedeyken dedesi yanındaydı iyi anlaşır babamla o çok etkilemedi onun derdi bebeğin bans yakın olması emerjen hırçınlık çıkarıyor ya bebege sataşıyor ya bana büyük oğlumu sütten kesince karnıma sarmıştı isim verdi onla avundu kardes süt isteyince o da karnıma sarılmak yatmak istiyor , bazen de sen git ben ons bakarum vs diyor gecen parka giderken kardesi de götürelim dedi şaşdım normalde kalsın diyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?