Heeeeghh huuugh diye sesler de çıkarıyor muKizlar ya bizim oglan bazen gece uykusuna yatarken oluyor ozellikle, kafasini hizli hizli saga sola ceviriyor o sira guluyor. Gulcem diye emzik firliyor. Kriz mi geciriyor diye dusundum ilk gordugumde cok ilginç gözler yari kapali uyudu uyucak ama kafa salliyor besigin icinde
Canım ben 2sindende öyle korkuyordum ki.. normal doğum istiyorum bir taraftan bebek çok büyümesin diyorum.. çatal fobisi var muayene sıkıntılı en son çatı muayenesinde doktorum ben sana sezaryen öneririm dedi.. içim rahatladı bu seferde ameliyat nasıl olacak korkusu başladı.. ama kendimi ona alıştırdım.. sen birden sezaryene alınınca kendini hazırlayamamışsın ondan etkilenmiş olabilirsin.. 13 saat bence doktorunda seni her konuda desteklemiş hayırlısı sağlıklısı buymuş sizin için. Aklına geldiğinde bebeğin sağlıklı olduğu için dua et düşünmemeye çalış o anları.. ben bebeğimi gördüm sonra ilk düşündüğüm şey ben bunu tekrar yapabilirim olduama bunu eşime söylemiyorum
Bunlari duymayaydim eyiydiiiValla o normal doğum için çekilen sancının yanında hiç benceeşimin elini ısırmışım ağrıdan sezeryan sabahı yürüyüş yapıyorum koridorda o Doğumhane kapısına yaklaşamamıştım hele mavi eldiven göresim yok
Su mesaja oturur aglarim, butun gun ne cektim ben biliyorum 13 saatte kac kez merdiven inip ciktim tum koridor beni konusuyor, sezolanlar niye bukdr agri cekiyosun sez olsana kendi annem bile soninda buna geldi, bi yandan kac kez edildigim aciklik muayeneleri hetseferinde cok az bi ilerleme olmasıicime sokulan garip xisimli seyler sivilar , doktorumun gosterdigi haraketler los isik sakinlesme bana masaj yapmasi vs vs inanirmisin sez masasinda onlukle birlikte bile aciklik muayenesi yapti doktorum ilerlemişse soz almicam dedi , ama kordon dolanmasi boyin ve koltuk altindan gelememiş bi turlu iste 2cm ile hast gittim bide sadece 3cm 13 saatte zorla oda doktorun mudahaleleriyle cok sukur diyorum cok sanci aci cekmedim, tatli tatlida olsa hissettim acisini 5e gelip yolu yarıladık yine sukur ki sez sonrasida korktugum gibi gecmedi, acilara dayanikli agri esigim yuksek bi kizim demekki onu anladim :) bunuda atlaticam insallah tesekkur ederom guzel cevabin icinPapatyamaviss ben cok takintili bir insanim. Eger bende sezeryan olsaydim bende ayni sizin gibi dusunecektim cok eminim. Normal dogum yaptigim icin en basta buna ssvindim. Takinti edecek birsey eksildi diye...
Benim ailemde normal dogum yapan yoktu. Hatta Akrabalarim beni arayip sakin normal yapma direk sezeryan olsun dediler. Cok arastirdim normal dogum sezeryan dogum. Tip derdlerini okudum. En az 30 tane normal dogum videosu izledim. Suda dogumu arastirdim. Kocaelinde sadece 1 suda dogum yaptiran doktor vardi 8. Ayda doktor degistirmem gerekiyordu. Doktorumu birakmak istemedim. Sirf bu yuzden devam ettim. Ve en sonunda karar kildim. Hayirlisi neyse o olsun diye. Karar vermistim. Eger dogum 6 saatten uzun surerse kesinlikle kendim sezeryana girmeyi talep edecektim. Okudugum dogum hikayelerinde bebege zarar gelen dogumlar hep 6 saatten fazla sancili olanlardi. Ben cok zor dunyaya gelmisim annem kanamali hastaneye gitmis. Olum tehlikesi gecirmis.
Tek tek dilegim vardi oda bebegi saglikla dunyaya getirmek.
Doktorunuz 13 saat sonunda sizi sezeryana almakla cok cok iyi etmis. Normal dogumun cok fazla komplikasyonu var. 5 saat gibi kisa surede dogum yapmama ragmen, dogum sonrasi hicte basit degil. Demir cubukla dklarca rahimin icinde gezdirip kanamayi kontrol ettiler , dogumdan daha cok canimi acitti. Dikis attilar. Dikis yerim hala aciyor. Hep aciyacak belliki. O hayal ettigim gibi suslenip puslenip aa ben doguma gidiyorum yaa olmadi.o doguruken esinin elini tutanlara gibta ediyorum. Cunku ben en son teyzemi sanci odasindan kovaladim :) Yani normal dogumda normal degil bence :)
Benim sezeryan izim yok ama inanilmaz kotu catlaklarim var. Hicbir zaman duzelmeyecek. Umrumda bile degil. O cocuk saglikla dunyaya geldi.
Sizin uzulmeniz gereken teksey sezeryanin nimetlerinden faydalanamamissiniz. Direk randevulu gitseydiniz saciniz basiniz yap hadi biz tatlie gidiyoruz edasiyla.
Kendinizle gurur duyabilirsiniz. O yavruya hicbir zarar gelmesin diye ameliyat acisini cektiniz. Vucudum bozulacak diye normal dogumda israr edip sonra bebege zarar veren annelerden olmak kesinlikle dogrusu degil.
Herkesin korkusu keskesi farkli iste rabbim onlara saglik , bizede akil sagligi versin insaallah :)Kuzum yeni anne olduk duygusal değişimlere ugradik ondan mı böyle can sıkıcı dusunceler acaba.
Ben de tam tersi normal doğum sonrası travma yasadim cunku . Bebeğim bir hafta kuvezde kaldı diye sanki dünya başıma yıkıldı. Hayatımda çok acı gördüm çok sıkıntılar çektim ama bu çok başka birseydi .bebeği kucagimizdan alıp bize kıyafetlerini getirdiklerinde bir daha geri dönmeyecek sandım. Hala aklıma geldikçe kötü oluyorum, başka hastahaneye goturseydim, belki hiç kuvezde durmasına bile gerek yoktu diye alternatifler buluyorum. Bu durum yuzunden bebeğimin üzerine baştan beri çok düşüyorum ufacik usutse bile aşırı derecede abartiyorum .
Benim doğum kolay olmuştu ama doğum sonrası normal dogumun, bütün dezavantajlarni yaşadım nerdeyse, hala da toparlanabilmis değilim Bebeğin kuvezde kalmasıyla bu durum da birleşince psikolojik olarak çok yiprandim
İnşallah zamanla geçer bu durumlar
Lohusalik 6 ay 1 sene surer diyolar bnde gizliden yasiyorum hala galiba gun icinde dusunmesemde gece geliveriyo iste insallah gecicek atlaticam bunuda cok sukurki saglikla yanimizdalarrPapatyamaviss canım sağlık olsun kendini üzmeye hiç değmez inan klasik olucak belki ama evladın kucağında bu bile çok büyük bi nimet senin yerinde olmak isteyen onlarca evladını kaybetmiş kadın veya evlat sahibi olmak isteyenler var.seni çok iyi anlıyorum kızımda bende normale adapte etmiştim kendimi hatta iki gün boyunca svsz svaz bağırdım afedersin inek bogurmesi gibi sesler çıkıyordu benden ama olmayınca olmuyor malesef o dönem bende çok üzülmüştüm ama yapicak bisey yok.bak maşallah ne güzel bebişin sorunsuz seni emiyor buna bile çok sevinmen gerek bk ben yaklaşık üç aydır bu çocuğun emmesiyke uğraşıyorum resmen psikolojim boz7ldu lütfen sende kendini üzme.
Allah yardımcın olsun canım Ozaman, çok zormuş ciddenBende bilemiyorum, ayni seyler bizde cogunlukla var. o yuzden birsey diyemiyeceğim ben
Üstünde tek badi ile duruyor, aşırı da sıcak deil bizim ev ama bilemiyorum belki de..Sicaktandir belki ? bizimkiler kis bebegi oldugu icin galiba
Antepdeyim
evetPamuk Panda antepteyim canım
Bebeğinizi uyuturken başının altına yastığını koyuyor musunuz? Yoksa yastıksız mı yatıyor?
canı senin düşündüklerini 3.5 yıl gecti ben hala düşünüyorum dr kolayı mı secti vs diye bana catın arada yapadabilirsin yapamyadabilirsin dedi sancı çıktı nstde e üst düzey ama ben hiç.hissetmedim açıklık tel 1 cmdi ebe geldi baktı sordum suni sancımı verilir acılma olmazsa sen dedi zaten su an en yüksek sancıyı çekiyorsun nasıl hissetmiyorsun dedim sence yapabilir miyim agrı duymuyorsun bence rahat yaparsın dedi sonra odaya gectim dr ebeye ne dediyse bem yanılmışım vs dedi sonra nstde sancı durdu dr efendi bizi korkuttu bebel strese girdi normal degil birden sancı kesilmesi kordon dola mış olabilit mekanyum yemiş olabilir vs ee tabi bebek söz konusu olunca ok dedik sezaryene oysa ben her türlü seye razıydım dehil kendim için bebeğimin daha dirayetli daha bagışıklığı güçlü olması için bu kadar istedim hala beddua edeeim eger ki beni kolayına geldiği için yaptıysa Allah o dr bildiği gibi yapsın oğlum çok alerjik bir çocuk ve sezaryen dogumlarda bu oran normale oranla 8 kat fazla tek derdim. y8ksa ha alttan kesmişler ha üstten.2. de istedim o da iri bebekti weken dogumdu tersti vs yine nasip olmadı saglıklı olsunlar tek derdim bu nasip böyleymiş sen de sıkma canını heeşey olacagına variyor ben o kadar acıya dayanıklıyken normal yapamadım nice tatlı canı oşan tanodıklar normal dogurdu nasip hayırlısı böyleymiş.üff neyse çok uzın oldu ya ben de dertliyim bu konuda çenem düştüLohusalik 6 ay 1 sene surer diyolar bnde gizliden yasiyorum hala galiba gun icinde dusunmesemde gece geliveriyo iste insallah gecicek atlaticam bunuda cok sukurki saglikla yanimizdalarr
Tabikide sakaŞaka mı buMasallh
oyun yapıyor şapşik belliki:) alyayıu yıne babası yatırdı yıne guldı oyle uygun pozısyon. aramak ıcın sag sol yapıyor ama bızımkı:)Kizlar ya bizim oglan bazen gece uykusuna yatarken oluyor ozellikle, kafasini hizli hizli saga sola ceviriyor o sira guluyor. Gulcem diye emzik firliyor. Kriz mi geciriyor diye dusundum ilk gordugumde cok ilginç gözler yari kapali uyudu uyucak ama kafa salliyor besigin icinde
Bnm gibi düşünenler varmis o yonden biraz olsun rahatladım yalniz degilmisim en azindancanı senin düşündüklerini 3.5 yıl gecti ben hala düşünüyorum dr kolayı mı secti vs diye bana catın arada yapadabilirsin yapamyadabilirsin dedi sancı çıktı nstde e üst düzey ama ben hiç.hissetmedim açıklık tel 1 cmdi ebe geldi baktı sordum suni sancımı verilir acılma olmazsa sen dedi zaten su an en yüksek sancıyı çekiyorsun nasıl hissetmiyorsun dedim sence yapabilir miyim agrı duymuyorsun bence rahat yaparsın dedi sonra odaya gectim dr ebeye ne dediyse bem yanılmışım vs dedi sonra nstde sancı durdu dr efendi bizi korkuttu bebel strese girdi normal degil birden sancı kesilmesi kordon dola mış olabilit mekanyum yemiş olabilir vs ee tabi bebek söz konusu olunca ok dedik sezaryene oysa ben her türlü seye razıydım dehil kendim için bebeğimin daha dirayetli daha bagışıklığı güçlü olması için bu kadar istedim hala beddua edeeim eger ki beni kolayına geldiği için yaptıysa Allah o dr bildiği gibi yapsın oğlum çok alerjik bir çocuk ve sezaryen dogumlarda bu oran normale oranla 8 kat fazla tek derdim. y8ksa ha alttan kesmişler ha üstten.2. de istedim o da iri bebekti weken dogumdu tersti vs yine nasip olmadı saglıklı olsunlar tek derdim bu nasip böyleymiş sen de sıkma canını heeşey olacagına variyor ben o kadar acıya dayanıklıyken normal yapamadım nice tatlı canı oşan tanodıklar normal dogurdu nasip hayırlısı böyleymiş.üff neyse çok uzın oldu ya ben de dertliyim bu konuda çenem düştü
Nurlar içinde yatsın :)Evet ben kazandım sezaryen olducnm bn normal doğuramam bende gerçekten muayene ile ilgili fobi var:)) sezaryeni bulandan Allah razı olsun çok dua ediyorum kendisine
evet ben. mothercare müslin uyku tulumunj aldım.Müslin uyku tulumu alan varmı resim marka paylaşabilir misiniz kızlar
evet ben. mothercare müslin uyku tulumunj aldım.
Gece 12den sonra 5 kere kalktı. Ağzında memeyi öyle geveliyor. Meme veemeyeyim pış pış yapayım diyorum son ses bağırıyor.3 saatlik uykuyla günaydın bemi hala aymasa da
Bnm kontrollerimi yapan doktorum çatala çıkışımdan bile normal doğuramayacağımı anladı zannedersin idam sehpasına çıkıyorumBen de istege bagli sezeryan olanlardanim.Catala cikinca bile titreyen biri olarak normal yapamayacagim kesindi. Hatta catala çıkıp normal doguma uygun muyum diye doktor baktiginda uygu degil desin diye beklerken normal yapabilirsin dedi benim gozler doldu doktor tamam tamam gerek yok normali denemeye dedimakyajimi yaptim sacimi fonledim gittim gercekten Allah bulandan razi olsun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?