- 18 Nisan 2011
- 23.519
- 33.351
- 798
Kizlar bana bi cozum bulun beni cok rahatsiz etmeye basladi bu durum gercekten cunku, hatirlayan yada hatirlamayan vardir dogum gecem 13 saat ardindan acil sez alınarak sonuclandi. Ve bende cok cok buyuk bi sokla travma birakti. Normal dogum cok istedim cok direndim vs kalp atislari 3 kez dusunce aldilar. Her gece resmen bunlari dusunuyorum acaba kapıda knca insan olmasaydıolurmuydu stresten mi olmadi doktorum mu kolaya kacti guvenmesemiydim devlete mi gitseydim.keske suyumilk gelmeseydi vs vs bissuru senaryoolsa nasil olurdu. Tum hamileligm boyuncao ani bekledim.Garip biliyorum belki ama insanin kendini biseye adapte edip hi anda kesilmesi ne bileyim.. doktorumkolaya kacsa 13 saat beklermiydi diyorum bazen , bissuru seyler geciyo aklimdan.5 ay olacak nerdeyse kabullenemedim.hala cogu gece yattigimda yafa gunduz gozlerimi kapadigmsa dakikalarca bunu dusunken buluyorum kendimi. Sez izime bakmak dokunmak bile istemiyorum. Oglum cok sukurki kucagimda yanimda onemli olan o diceksiniz ama atamiyorum kafamdan psiktri gitsem emziriyorum ilac vs verse icemem psikolog zor bilmiyorum
Senin de doğum çok zorlu geçmiş neyse ki hepsi geride kaldı Allah yavrularımızı uzun ve sağlıklı ömür versin inşallahBende normal doğurmayı çok isteyerek normal doğurdum ama nasıl doğurdum gelde bana sor. 2 ocak sezeryan günü verdi doktorum. Benim 1 ocak akşamı sancım tuttu, hastaneye gittim. Baktılar doğum başlamış. Doktor normal doğurabileceğimi söylemişti ama tüp bebek olduğu için fazla beklemek istemedi. Nöbetçi doktor, sen yarın öğlen doğurursun dedi bana. Bende güle oynaya inşallah falan diyorum. Aradan 6 saat geçti ve ben ağrıdan kıvranıyorum. Doktoru çağırdım beni sezeryan alın dayanamıyorum dedim ki sen 13 saat dayanmışsın bravo. Doktor alamam sen normal doğuracaksın epidural yapayım dedi, tamam dedim. Epiduralden sonra bir oh çektim. Sabah kendi doktorum geldi, suni sancı başlandı, 1 3 5 derken 9 cm açılmayla doğuma girdim. 10 dk da doğum yaptım. Güle oynaya kucağımda bebeğimle odaya geldim. Ama sonrası tam bir kabus. Yarım saat sonra kanamam başladı, 3 kere doğumhaneye geri gittim, defalarca epidural aldım, kanamayı durduramadılar. Kan pıhtılaştırıcı kullandığım için damarlar hassaslaşmış damar patlamış. 3 ünite kan verdiler. Hemşireler kanı kapıda bekledi düşün o kadar kan kaybetmişim. Sonra o kadar çok ödem oluştu ki zor yürüdüm günlerce. Bende acaba bu kadar çok istemesemiydim normal doğumu diye düşünüyorum.
Kızlar 2 gün önce aşı olduk, ateş olmadı gayet iyiydi, dünle bgn akşam üzeri bi ağıt başlıyor 2-3 saat ağlıyor, 4 aydır ilk kez böyle bişey görüyorum. Aşıdan mı nazardan mı huy mu değiştirdi bilemedim. Uykusu var ama uyumuyor, ağzına meme almıyor, ayağımda sallayım diyorum sırtı yere değdiği an basıyor çığlığı. Napsam bilemedim
Merhaba, ben subat 2019 annesiyim o yuzden genelde ordayim ama blw bakarken gordum iletinizi. Kizim 97 gunluk. Nimenrix ve bexsero 3er doz olarak basladik. Doktorumuz bir cizelge hazirladi. 1 yasina kadar 2 doz, 1 yasindan sonra da kontrol dozu olarak 1 doz toplam 3 doz vurulacak. Dilerseniz cizelgeyi paylasirim. Ama dun bexseroyu bulamadik hicbir depoda hala ariyorum.Çok teşekkür ederim bilgi verdiğin için peki bu durumda sadece Bexsero yu yaptırıp Nimenrix i yaptirmasak olur mu acaba yani Türkiye de B tipi yaygın olduğu halde bugüne kadar neden A,c,y,w tipine karşı etkili olan Nimenrix yapılıyordu ve tamam aşıyı yaptırdık deyip rahat ediyordu insanlar uff ne bileyim aklımda deli sorular kafama yatmayan sağlık sistemi
Merhaba, ben de merak ediyorum paylaşabilir misinizMerhaba, ben subat 2019 annesiyim o yuzden genelde ordayim ama blw bakarken gordum iletinizi. Kizim 97 gunluk. Nimenrix ve bexsero 3er doz olarak basladik. Doktorumuz bir cizelge hazirladi. 1 yasina kadar 2 doz, 1 yasindan sonra da kontrol dozu olarak 1 doz toplam 3 doz vurulacak. Dilerseniz cizelgeyi paylasirim. Ama dun bexseroyu bulamadik hicbir depoda hala ariyorum.
bızim atakta son gun yenı becerılerını sergılemeye baslado hanımefendı. suyunu kendısi içiyor ellerının arasına alıp. ağır şeylerı kaldırıyor.. elındekı esyaları atıyor nerdeyse 3metre oteye kadar. donmesı daha guclu. ayaklarını agzına sokuyor çoraplarını cıkarıyor değişik degısık heceler söyluyor kızdıgımda anlıyor ve dahası.. az sabredın bıtınce daha zevklı :)Canım yaşadığın şeyleri yaklaşık 12 gündür ben de yaşıyorum aslında ben değil tüm sayfa yaşıyor neredeyse hepimizin çocuklar yaklaşık 10 gündür hep atarlı hep ağlayan hep mızirdayann kucakta dolanan ilgi isteyen durumdalar bunun geçici olduğunu umut ediyorum
Nimenrix 2-4-12. AylarMerhaba, ben de merak ediyorum paylaşabilir misiniz
Benimki orta seker. Daha beterlerinide gördüm:))
Benim doktor tek doz 13.ay nimenrix dedi. 4,5 aylık şu an. Çok kafam karışık bu menenjit aşıları konusundaNimenrix 2-4-12. Aylar
Bexsero 3-5-13. Aylar
Amin İnşallahSenin de doğum çok zorlu geçmiş neyse ki hepsi geride kaldı Allah yavrularımızı uzun ve sağlıklı ömür versin inşallah
Haklisiniz her doktor farkli birsey soyluyor. Biz annelerin zaten kafasi karisik, yardimci olmuyor bu durum. Ben de cok arastirdim, yoruldum. Ama icim rahat artik. 1 yasina kadar asilarini oluyorlar, 1 yas sonrasi yapilan ise pekistirme dozlari. Sadece kendi doktorumuzla kalmadim. Baska bir cocuk doktoruna daha gosterdim. Yetmedi Instagramda da cok unlu 3 farkli doktordan da teyit ettim.Benim doktor tek doz 13.ay nimenrix dedi. 4,5 aylık şu an. Çok kafam karışık bu menenjit aşıları konusunda
Aynıyım. Bizimki emzikte almıyor.Benimki orta seker. Daha beterlerinide gördüm:))
Daha gun bitmedi bakalim insallah iyi gecer.
Az once 40 dk falan uyudu, deli gibi agliyor emzigi düşürmüş. verdim gorunmeden aldi 5 sn sonra aklina dank etti bunu bana kim verdi diye
Arkadasina dönüyor, kafayi kaldırıyor illa görecek:))
Emdirdim memede sizdi sonra pispis yok fayda etmedi aldim bende salona götürdüm napiyim
Evet kuzum dediğn gibi Hakkimizda hayirlisi buymus demekkicanım şunu bilmeni isterim ki ikinci sezeryan ile çocuğumu doğum yaptım. buna rağmen korkularım ve endişelerim vardı ama her şeyden önemlisi çocuğumuz sağlıkla kucağıma almaktı bunun için her şeyi ama her şeyi göze almıştım neyse buraya da yazdim doğum yaptım iki gün kendime gelemedim buraya size haber veremedim
spinal olarak başlayan doğum bir anda kanamanın durmaması ve rahminde küçülmemesi sebebiyle 5 saat sürdü 5 saat içeride kaldım hala doktorun spinal anesteziden genel anestezi geçmesini istediği anneyi hemen uyudun diye bağırışı kulaklarımdan çıkmıyor kendimi o masada 5 saat boyunca nasıl yaptığımı düşünmeden kendimi alamıyorum ya ölseydim iki çocuğum ne olacaktı eşimle olacaktı hep bunları aklıma geliyor senden farklı olarak hep bunları aklımda
Bir de bu açıdan düşün yaşananların hepsinin aslında kısmetimiz olduğunu sen de biliyorsun hakkımızda ne hayırlıysa rabbim onu önümüze çıkarıyor demek ki senin için de benim için de hayırlısı olan buymuş
Su ne zamandir veriyorsun birde neden veriyorsun kuzum merak ettim, emiyorda guzel cunkubızim atakta son gun yenı becerılerını sergılemeye baslado hanımefendı. suyunu kendısi içiyor ellerının arasına alıp. ağır şeylerı kaldırıyor.. elındekı esyaları atıyor nerdeyse 3metre oteye kadar. donmesı daha guclu. ayaklarını agzına sokuyor çoraplarını cıkarıyor değişik degısık heceler söyluyor kızdıgımda anlıyor ve dahası.. az sabredın bıtınce daha zevklı :)
Biz kullanıyoruz.Bebeğinizi uyuturken başının altına yastığını koyuyor musunuz? Yoksa yastıksız mı yatıyor?
6.ayı beklemeye gerek yok dıye dusundum canım tattırmalık da verıyorum ya pure fln arada. gerekıyor oyuzden. cok sıcaklarda rahatlıyor baya hosuna gıdıyor. bıde pamukcık sorunumz oluyordu arada bizim. onu da kesti verdıgımden berı cokda sevıyor vallahıSu ne zamandir veriyorsun birde neden veriyorsun kuzum merak ettim, emiyorda guzel cunku
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?