2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Benimde oyle o zamnla geciyor ama deri kabarik etli gibi artik olan oldu bebeklerimiz saglikli olsunlar insallah 2. Olursa ssdv denemk isterim ama

Papatyamaviss canım hiç sıkıntı yapma bende suni sancı verildi 12 saat sancı çektim Dr a kızıyordum niye sezeryana almıyor madem bu kadar çekecektim diye açılma ilerlemedi 3 cm de kaldı en son bakıldı sezeryan dedi artık uça uça gittim resmen yarım saatte her şey bitecekti ameliyat masasına oturdum belimden iğne vurulacak hala sancım vardı geçmesini bekledik odaya geçince de neden bunca saat çektim diye üzülmüştüm hatta 2.nin sezeryan olmasına bile seviniyorum. Bebeğin yanında kollarında gerisi teferruat

Herkesin hikayesi istefi baska yonden farkli ,agri esigim yüksekmis diyorum 5 cme kdr oyle cok aci duymadim 4 5 arasi artık agritnaya baslanisti rabbim coo cektirmesi diyorum en azindan , sez cok rahat gecti ertesi gece kendim kalktm ilgilendim bebgmle cok sukurki yine rahst gecti her türlüde

2.sez bni daha cok korkutuyo

2.sez bni daha cok korkutuyo
Canım ben 2sindende öyle korkuyordum ki.. normal doğum istiyorum bir taraftan bebek çok büyümesin diyorum.. çatal fobisi var muayene sıkıntılı en son çatı muayenesinde doktorum ben sana sezaryen öneririm dedi.. içim rahatladı bu seferde ameliyat nasıl olacak korkusu başladı.. ama kendimi ona alıştırdım.. sen birden sezaryene alınınca kendini hazırlayamamışsın ondan etkilenmiş olabilirsin.. 13 saat bence doktorunda seni her konuda desteklemiş hayırlısı sağlıklısı buymuş sizin için. Aklına geldiğinde bebeğin sağlıklı olduğu için dua et düşünmemeye çalış o anları.. ben bebeğimi gördüm sonra ilk düşündüğüm şey ben bunu tekrar yapabilirim oldu ama bunu eşime söylemiyorum

Papatyamaviss ben cok takintili bir insanim. Eger bende sezeryan olsaydim bende ayni sizin gibi dusunecektim cok eminim. Normal dogum yaptigim icin en basta buna ssvindim. Takinti edecek birsey eksildi diye...
Benim ailemde normal dogum yapan yoktu. Hatta Akrabalarim beni arayip sakin normal yapma direk sezeryan olsun dediler. Cok arastirdim normal dogum sezeryan dogum. Tip derdlerini okudum. En az 30 tane normal dogum videosu izledim. Suda dogumu arastirdim. Kocaelinde sadece 1 suda dogum yaptiran doktor vardi 8. Ayda doktor degistirmem gerekiyordu. Doktorumu birakmak istemedim. Sirf bu yuzden devam ettim. Ve en sonunda karar kildim. Hayirlisi neyse o olsun diye. Karar vermistim. Eger dogum 6 saatten uzun surerse kesinlikle kendim sezeryana girmeyi talep edecektim. Okudugum dogum hikayelerinde bebege zarar gelen dogumlar hep 6 saatten fazla sancili olanlardi. Ben cok zor dunyaya gelmisim annem kanamali hastaneye gitmis. Olum tehlikesi gecirmis.
Tek tek dilegim vardi oda bebegi saglikla dunyaya getirmek.
Doktorunuz 13 saat sonunda sizi sezeryana almakla cok cok iyi etmis. Normal dogumun cok fazla komplikasyonu var. 5 saat gibi kisa surede dogum yapmama ragmen, dogum sonrasi hicte basit degil. Demir cubukla dklarca rahimin icinde gezdirip kanamayi kontrol ettiler , dogumdan daha cok canimi acitti. Dikis attilar. Dikis yerim hala aciyor. Hep aciyacak belliki. O hayal ettigim gibi suslenip puslenip aa ben doguma gidiyorum yaa olmadi.o doguruken esinin elini tutanlara gibta ediyorum. Cunku ben en son teyzemi sanci odasindan kovaladim :) Yani normal dogumda normal degil bence :)
Benim sezeryan izim yok ama inanilmaz kotu catlaklarim var. Hicbir zaman duzelmeyecek. Umrumda bile degil. O cocuk saglikla dunyaya geldi.
Sizin uzulmeniz gereken teksey sezeryanin nimetlerinden faydalanamamissiniz. Direk randevulu gitseydiniz saciniz basiniz yap hadi biz tatlie gidiyoruz edasiyla.
Kendinizle gurur duyabilirsiniz. O yavruya hicbir zarar gelmesin diye ameliyat acisini cektiniz. Vucudum bozulacak diye normal dogumda israr edip sonra bebege zarar veren annelerden olmak kesinlikle dogrusu degil.

Benim sezaryen olacağı belliydi ama suyum geldi doğum başladı gecenin bir yarısı eyvah dedim ben bunu normal doğuracağım.. doğumhaneye aldılar beni ben sezaryen olacağım diye açıklık kontrolü bile yaptırmadım doktor ortada yok benim sancılar artıyor iyi cesaret etmişim diyorum ebe de korktu galiba sakın ıkınma diyip duruyordu

Sonuç sezeryan mı oldu? Hazır Doğumhaneye girmişken doğurup çıksaydın

Sonuç sezeryan mı oldu? Hazır Doğumhaneye girmişken doğurup çıksaydın
Evet ben kazandım sezaryen oldu cnm bn normal doğuramam bende gerçekten muayene ile ilgili fobi var:)) sezaryeni bulandan Allah razı olsun çok dua ediyorum kendisine

Kilo alamama ayrı bir durum. O zaman verilebilir. Hipp yulaflı var mesela mama ile hazırlanıyor muhallebi kıvamında. İlk kızımın aylar boyu akşam öğünüydü:)
Kuzum yeni anne olduk duygusal değişimlere ugradik ondan mı böyle can sıkıcı dusunceler acaba.
Ben de tam tersi normal doğum sonrası travma yasadim cunku . Bebeğim bir hafta kuvezde kaldı diye sanki dünya başıma yıkıldı. Hayatımda çok acı gördüm çok sıkıntılar çektim ama bu çok başka birseydi .bebeği kucagimizdan alıp bize kıyafetlerini getirdiklerinde bir daha geri dönmeyecek sandım. Hala aklıma geldikçe kötü oluyorum, başka hastahaneye goturseydim, belki hiç kuvezde durmasına bile gerek yoktu diye alternatifler buluyorum. Bu durum yuzunden bebeğimin üzerine baştan beri çok düşüyorum ufacik usutse bile aşırı derecede abartiyorum .
Benim doğum kolay olmuştu ama doğum sonrası normal dogumun, bütün dezavantajlarni yaşadım nerdeyse, hala da toparlanabilmis değilim Bebeğin kuvezde kalmasıyla bu durum da birleşince psikolojik olarak çok yiprandim
İnşallah zamanla geçer bu durumlar

Dogum yaptim bir kisi evime gelip yemek yapmadi. Kayinvalidem 1 e kadar yatip kahvalti bekledi utanmadan. 5 gunluk lohisayim Manti yapiyeeem kapativermeye geliveee diyordu. Mantiyida esim istedi diye yapiyordu. Annem temizliklik yapip durdu. Bebek hic uyumayan stresli bir bebekti.. Diyorum iyiki normal olmus. Ac kalirdim valla. Hatirladikca kafam atiyor.

Ay inanamıyorummmm Bebeğim beşiğinde kendi kendine uyudu Tulumunu giydirip yatağına bıraktım, dönencesinde ninni gibi müzikler var onu açıp çıkmıştım. En son parmağını emiyordu şap şup bir gittim ki uyumuş. Şu an atomu parçalamış gibi gururlu hissediyorum ne alaka bilmiyorum sevinçten beynim yandı

Yok canım kes8nlikle biberonu emmiyir zaten meme olmasa ac kalcak bu çocuk.dun bir çay kaşığı yoğurt verdim igrenmeden yedi.dedigin gibi inşa ek gıdayı iştahla yer en azından.

Cok guldum yaa . Birkeresinde hic unutmuyorum kucagimdaydi cok tuvaletim gelmisti. Bir hışımla yataga birakip tuvalete gittim. Dondugumde uyuya kalmisti. Ayni seyleri hissettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…