- 27 Kasım 2017
- 5.325
- 8.817
- 148
Konuşmanıza daldım ama Ömer ismini çok severim her yaşta kullanışlı bir isim ve çok karizmatik benceabi Mete Ömer Yusuf Ali isimlerini önerdi ama bilemdim bunlardan Ömer biraz acaba olabilirmi dedirtti

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Konuşmanıza daldım ama Ömer ismini çok severim her yaşta kullanışlı bir isim ve çok karizmatik benceabi Mete Ömer Yusuf Ali isimlerini önerdi ama bilemdim bunlardan Ömer biraz acaba olabilirmi dedirtti
Aynen yakın zaten hemen yatak odamın yanındaki oda kapıları da açık tutarım bebek telsizi falan iş görürBende sizin gibi düşünüyorum kusmalari hafifledimi hemen ayiracagim bebek odasi yanimizdaki oda bebek telsizinle emme işini hakkederiz diye düşünüyorum
valla halleden öyle güzel halledıyor ki , youtubda var bı kadın 7 aylıkken başlıyor ayırmaya hergece de emzırıyor yanı karsı odası S Sevimlipanduf inşallah bizlerde uygulayabiliriz. Ben cok cadı bısey olucam gibi geliyor bebiş dogduktan sonraBende sizin gibi düşünüyorum kusmalari hafifledimi hemen ayiracagim bebek odasi yanimizdaki oda bebek telsizinle emme işini hakkederiz diye düşünüyorum
Emin ol hepimiz o halde oluruz uykusuzluga dayanamiyorum terslemeler oluyor bakalimvalla halleden öyle güzel halledıyor ki , youtubda var bı kadın 7 aylıkken başlıyor ayırmaya hergece de emzırıyor yanı karsı odası S Sevimlipanduf inşallah bizlerde uygulayabiliriz. Ben cok cadı bısey olucam gibi geliyor bebiş dogduktan sonra
beni seven herkes sevmekten vazgeçebilir![]()
Ablamın 2 çocuğu ard arda oldu 1 yaş araları var, ama daha 30 yaşında karı koca hayatları bitti ablam çocukların odasında yatıyor eniştem yatak odasında tek yatıyor, ablam durmuyorlar Ege bana sarılmadan uyuyamıyor diyor uyutup kalkıyorum sonra yatak odasına geliyor babasının yanından kaldırıyor beni diyor, böyle olmasını istemiyorum, sanırım bende biraz kuralcı bir anne olacağımvalla halleden öyle güzel halledıyor ki , youtubda var bı kadın 7 aylıkken başlıyor ayırmaya hergece de emzırıyor yanı karsı odası S Sevimlipanduf inşallah bizlerde uygulayabiliriz. Ben cok cadı bısey olucam gibi geliyor bebiş dogduktan sonra
beni seven herkes sevmekten vazgeçebilir![]()
bizim babamız zaten kuralcı bir baba olacaj gibi duruyor , bende o yonde arkasında durmayı planlıyorum. Görümcem de aynı sekılde bırı 5 bırı 2 bucuk yasında bı ara hepsı bırden oturma odasında yatıyordu bırde kucugu ayaga alıstırmıstı abartmıyorum sabaha kadar ayagındaydı kendısı oturur vazıyette uyukluyrmus yatırınca da uyanıyormus. her istedikleri elinin altında hersey yapıla yapıla hayırdan anlamıyorlar malesefAblamın 2 çocuğu ard arda oldu 1 yaş araları var, ama daha 30 yaşında karı koca hayatları bitti ablam çocukların odasında yatıyor eniştem yatak odasında tek yatıyor, ablam durmuyorlar Ege bana sarılmadan uyuyamıyor diyor uyutup kalkıyorum sonra yatak odasına geliyor babasının yanından kaldırıyor beni diyor, böyle olmasını istemiyorum, sanırım bende biraz kuralcı bir anne olacağım
Diyelim ki sıvıyı aldırdın ve down çıktı , tedavisi var mı peki ? -Yok.Doktorun bna soyledi dusuk riski var sıvıyı aldirmassam da down sendromu riski var belki siviyi aldirmasan bile bebek kendi dusecek bunu bilemeyiz dedi ukala bir tavirla
Ay bizim de babamız yufka yürekli olur eşim hiç kıyamaz bizim öyle sıkıntımız olacak sanırım ben biraz daha kurallarla büyütmeye çalışırken eşim aman ya esnetelim diyecek hep biliyorumbizim babamız zaten kuralcı bir baba olacaj gibi duruyor , bende o yonde arkasında durmayı planlıyorum. Görümcem de aynı sekılde bırı 5 bırı 2 bucuk yasında bı ara hepsı bırden oturma odasında yatıyordu bırde kucugu ayaga alıstırmıstı abartmıyorum sabaha kadar ayagındaydı kendısı oturur vazıyette uyukluyrmus yatırınca da uyanıyormus. her istedikleri elinin altında hersey yapıla yapıla hayırdan anlamıyorlar malesef
herkes kendi cocugunu yetıstırsın yanı bana bırı ben boyle yapıcam dedıgım halde yok olmaz oyle yap boyle yap oyle olmaz denilince fıttırırım kesin kendı annem olsa bileEmin ol hepimiz o halde oluruz uykusuzluga dayanamiyorum terslemeler oluyor bakalim
Nasil yapacagiz sabrimda. Pek yoktur
Bn benegimi doguracagim ve risk cok cok dusuk cikti tahlilde
valla hanı dıyorlar ya 2 yasında mesela vuruyor cocuk o daha anlamaz , nasıl anlamaz nasıl cocuk valla oyle bır anlıyor oyle bır oynatıyor kı anne babayı elınde muhtesem bı zeka yanı , anlamaz dıyor arkanı donuyorsun gülüyor bıdaha yapıyor.ya ben tlc de 5 iz kızları olan bı program var dbussby aılesı gıpta ettım yanı 5 tane cocuga nasıl egıtım verıyolar severek operek anlatarak. ORda mesela kız kardesler birbirine vuruyor belkı 1 bucuk flndı. Gidiyor ceza kosesıne oturtturuyor anlatıyor kardesınden ozur dılettırıyor oyle oyle cocuk yaptıgının kotu oldugunu anlıyorAy bizim de babamız yufka yürekli olur eşim hiç kıyamaz bizim öyle sıkıntımız olacak sanırım ben biraz daha kurallarla büyütmeye çalışırken eşim aman ya esnetelim diyecek hep biliyorum
Dediklerine katiliyorum. Yalniz park yatak benim çok isime yaradı. Ev bizim değildi. Bebiş zaten sürekli uyanıp duruyordu. Koydum yani başıma öyle 3 yil idare ettik. Ust kismi tehlikeli olunca alt tarafini kullandim ben.Mesela süslü kıyafetler ve minik anne yanı beşikleri kullanışlı değil.
Beşikleri satarken 6 aya kadar diyorlar. Koca bir yalan:)
Direk en büyüğünden park yatak alıp sedir katında ilk aylar yatar. Sonra odalarına geçiyorlar. Park yatak da salonda oyun bahçesi oluyor.
Bizimkiler kış bebeği ilk 3 ay en uygun kıyafet sadece tulum belleri açılmıyor derli toplu oluyor.
Bizim en gerekli görüp aldığımız ama en gereksiz şey bebefon. Evler 10+1 değil her seferinde gidip bakılıyor zaten. Kendi odasına geçtiğinde tamam şimdi işe yarar dedik koyduk şifonyer üzerine ses falan gelmiyor. Bebeğin sesinin sana gelmesi için yatağın içinde ağzına yakın olmalı diğer türlü ses mes yok. Boşuna almayın.
İlk defa anne olacaklara öneriler olsun :)
Aynen bende katiliyorum. Park yatak benimde çok isime yaramıştı.Bebek odasından konu açılmış ben de araya gireyim dedim. İlk 2 sene bebek emeceği için aynı odada uyuyorsunuz kızlar o yüzden yatak odanıza park beşik almanızı tavsiye ederim. ahşap süslü beşikler en fazla 6-7 ay kullanılıyor hem boyları kısa hem de çocuk hareketlendiği için tehlike oluşturuyor. Sadece görüntüleri güzel yani kullanışlı olmadığı için tavsiye etmem. Ayrıyetten bir çocuk odası düşünüyorsanız zaten oraya genç odası takımı gibi ahşap mobilya dizmek en mantıklısı. Benim kızım 3 yaşında ve hala bizim odada park yatağında yatıyor. Şimdi 2. bebek geleceği için bir çocuk odası yapmayı düşünüyoruz. park yatağı da artık kardeşi kullanır. Bir de 200-250 liralık pratik sallanan taşınan beşikler oluyor. Onlardan var bizde. Gün içinde hangi odaya gidersem kızımı da getiriyordum o şekilde rahat oluyor. İlk 3 ay zaten fulll uyuyup uyanıp emiyorlar :))
Bebek arabası önerisi olan var mı? Fiyat aralığı farketmeksizin? Quinny’ler hakkında bilgisi olan peki? :)
herkes kendi cocugunu yetıstırsın yanı bana bırı ben boyle yapıcam dedıgım halde yok olmaz oyle yap boyle yap oyle olmaz denilince fıttırırım kesin kendı annem olsa bileşimdiden başlıyor malesef gecen denize gittim bi saat girdim girmedim herkes profosor kesıldı neden gitmiştim neden girmişim cok sakıncalıymıs vs vs evet ıhtımalde var ama doktorlar aksıne girin yuzun havuzdan kacının dıyor anlatabilene ilişki içinde neden ilişkiye giriyormusum cocuk yerınden oynarmıs yok degermıs bilmemne doktorum serbest demıs sıkıntı yok demıs bizde herhalde bılıyoruz hamıleyız hayvan gıbı şaapıcak değiliz hoş bunlar en basıtı
![]()
Ben de 1 yaşında ayırmayı düşünmüştüm fakat çocuk odası kurmadık ve eşim çocuk her ağladığında susturmamı istiyordu. ilk zamanlar kalkıp gazını çıkarsa da sonradan yapmadı. Yorgun düşüp sabah erken kalktığı için iş bende bitiyordu. Gecede olsa gündüzde olsa 2-3 saatte bir emzirdiğin için sürekli saaat kuruyorsun ve sersem gibi oluyorsun canım yaşayınca göreceksin. ilk sene çoğu anne için uykusuz ve yorgun geçiyor maalesef. Pedagoglar 2 sene güvenli bağlanma için bebeğin anne ile uyumasını doğru buluyor bu arada. Ben Adem Güneş'in yazılarını takip ediyorum genelde...Ben 2-3 sene aynı odada yatmayı düşünmüyorum bebekle en sağlıklısı 6-7 aylıkken odasının ayrılması gerektiğini düşünüyorum
tabikide oyle ama ınsan da kendıne bebegıne bıle bıle zarar verecek bırsey yapar mıYüzmek kadar güzel egzersizmi var
he diyip geçmek gerek onlarda kötülümüzü istemiyorlar ama insanı bi rahatbırakin istedini yapsin
![]()
Ben de sinirleniyorum bana hemen çocuğun olunca anlarsıncılar geliyor başıma allah büyük konuşturmasın, ben biraz da sabırsız biriyim vurarım bağırırım sinirlerime hakim olamam diye de korkmuyor değilim, Hatice Kubra Tongar’ın bağırmayan anneler kitabını sipariş ettim onu okumak istiyorum bi yorumları çok iyiydivalla hanı dıyorlar ya 2 yasında mesela vuruyor cocuk o daha anlamaz , nasıl anlamaz nasıl cocuk valla oyle bır anlıyor oyle bır oynatıyor kı anne babayı elınde muhtesem bı zeka yanı , anlamaz dıyor arkanı donuyorsun gülüyor bıdaha yapıyor.ya ben tlc de 5 iz kızları olan bı program var dbussby aılesı gıpta ettım yanı 5 tane cocuga nasıl egıtım verıyolar severek operek anlatarak. ORda mesela kız kardesler birbirine vuruyor belkı 1 bucuk flndı. Gidiyor ceza kosesıne oturtturuyor anlatıyor kardesınden ozur dılettırıyor oyle oyle cocuk yaptıgının kotu oldugunu anlıyor
Daha neleri var kuzum sirf benim istedigim adi koymadiniz bebege diye aylarca küsüp bebegi görmeyen babannelermi ararsin benim begendigim alinacak diye herşeyi gereksiz görüp almayip gelinini aglatanlarmitabikide oyle ama ınsan da kendıne bebegıne bıle bıle zarar verecek bırsey yapar mıtabıkıde dınlemelı ama bazende az anneyıu dusunsunler
![]()
En güzeli her konuda egitim şart ama imtihani veriyorsa sabrinida mutlaka verir rabbim kendinin olunca farklı oluyor kiyamiyorsunBen de sinirleniyorum bana hemen çocuğun olunca anlarsıncılar geliyor başıma allah büyük konuşturmasın, ben biraz da sabırsız biriyim vurarım bağırırım sinirlerime hakim olamam diye de korkmuyor değilim, Hatice Kubra Tongar’ın bağırmayan anneler kitabını sipariş ettim onu okumak istiyorum bi yorumları çok iyiydi
Yerinde olsam hiç bişey yaptirmam bana da genetikci düşük olma riski yüksek istersen yapalım ama aldirmayacaksan gerek yok demişti.Doktorun bna soyledi dusuk riski var sıvıyı aldirmassam da down sendromu riski var belki siviyi aldirmasan bile bebek kendi dusecek bunu bilemeyiz dedi ukala bir tavirla
Ahhh keske oyle olsa .. malesef olmuyor ışk zamanlar tamam oluyor ana hastalıkta gıdıpte baska odada uyumuyorsun ozellıkle kıs ayındaBen 2-3 sene aynı odada yatmayı düşünmüyorum bebekle en sağlıklısı 6-7 aylıkken odasının ayrılması gerektiğini düşünüyorum