İlk bebeğimde çok fazla şey almıştım çoğunu giyemedi bile kilolu bir bebekti birçok şey kısa sürede ya dar geldi ya hiç olmadı nr yazık ki gerekli olanları en çok giyeceklerini ve tabi hevesinizi de alacak kadar alın o çok güzel bir duygu ama birazını da doğum sonrasına bırakın çıktıkça alırsınız benim kendimce yaşayıp deneyimlediğim tavsiyemdir
İlk bebeğimde çok fazla şey almıştım çoğunu giyemedi bile kilolu bir bebekti birçok şey kısa sürede ya dar geldi ya hiç olmadı nr yazık ki gerekli olanları en çok giyeceklerini ve tabi hevesinizi de alacak kadar alın o çok güzel bir duygu ama birazını da doğum sonrasına bırakın çıktıkça alırsınız benim kendimce yaşayıp deneyimlediğim tavsiyemdir
Benim ilk bebeğim olacak inşallah . Deneyimli değilim ama dediğiniz gibi düşünüyorum. Az kıyafet almayı düşünüyorum. Zaten 7 si doldu mu hayırlı olsuna gelenleri kabul etmeye başlayacağım . Gelenler genelde kıyafet getirir, bir de ben alırsam ne olacak o kadar eşya, israf
12 haftalıkken gittim doktor söylemiyodu belli olmaz simdi dedi cok ısrar edince kıza benziyo ama kesin değil bidaha ki sefere söylerim dedi bayramdan sonra öğrenirim heralde. Senin belli mi
Kızlar yarın kontrol günümüz. Ben hariç herkes bebeğimin cinsiyetini merak ediyor. Bu benim zoruma gidiyor Benim için önemli olan tek şey hayırlı ve sağlıklı olması . Öğrenmeyelim diyorum. Bunu yazarken ağladım az bile. Eşim dedi biz öğrenelim kimselere demeyelim. Tutar mi sözünü
Kızlar yarın kontrol günümüz. Ben hariç herkes bebeğimin cinsiyetini merak ediyor. Bu benim zoruma gidiyor Benim için önemli olan tek şey hayırlı ve sağlıklı olması . Öğrenmeyelim diyorum. Bunu yazarken ağladım az bile. Eşim dedi biz öğrenelim kimselere demeyelim. Tutar mi sözünü
Hayırlı geceler kızlar aklıma bir soru takıldı şimdi ben hamile kalmadan önce 54.7kilo idim hamile kaldıktan sonrada 52.3 kiloyum 15+5 gün olduk ama hiç kiloda artış olmadı sizce normal mi birde ne zaman kilo almaya başladınız
Hayırlı geceler kızlar aklıma bir soru takıldı şimdi ben hamile kalmadan önce 54.7kilo idim hamile kaldıktan sonrada 52.3 kiloyum 15+5 gün olduk ama hiç kiloda artış olmadı sizce normal mi birde ne zaman kilo almaya başladınız
Ah bu hormonlar okudu canımızı.
Şaka bir yana canım kendini üzme böyle şeyler icin. İnsanların merak etmeleri gayet normal tabiki en önemlisi sağlıklı olması. Sağlık olmayınca cinsiyetin bir önemi kalmıyor burda da gördük bunun örneklerini. Ama merak illaki oluyor bizlerde merak ettik anne olarak. Senin merak etmemen anormal mi , hayır değil bana göre. Herkesin bakış açısı farklı olabiliyor.
Bir de neden söylemiyorsunuz ki? Zaten ilk Bebek cinsiyet ne olursa olsun kabul gormeme gibi bir durum olacağını sanmam. Mesela benim 2. Oğlum geliyor nasipse. Ve çevrem hep kız için dua ediyordu. Şimdi söyleyince suratlarda 'aa tüh' bakışı oluyor. Ama ben takmıyorum. Rabbim böyle uygun görmüş demek ve ben hayırlısının bu olduğunu düşünüyorum. Çok uzattım ama demek istediğim kimseyi kafana takıp şu halinle kendini strese sokma. :)
Aynıyım canım merak etme 62iydim 60 oldum 16+4 um karnım büyüdü son 1 haftadır baya almışımdır heralde diyip tartılıyorum yine ayni bu aydan sonra almaya başlarız artik
Ah bu hormonlar okudu canımızı.
Şaka bir yana canım kendini üzme böyle şeyler icin. İnsanların merak etmeleri gayet normal tabiki en önemlisi sağlıklı olması. Sağlık olmayınca cinsiyetin bir önemi kalmıyor burda da gördük bunun örneklerini. Ama merak illaki oluyor bizlerde merak ettik anne olarak. Senin merak etmemen anormal mi , hayır değil bana göre. Herkesin bakış açısı farklı olabiliyor.
Bir de neden söylemiyorsunuz ki? Zaten ilk Bebek cinsiyet ne olursa olsun kabul gormeme gibi bir durum olacağını sanmam. Mesela benim 2. Oğlum geliyor nasipse. Ve çevrem hep kız için dua ediyordu. Şimdi söyleyince suratlarda 'aa tüh' bakışı oluyor. Ama ben takmıyorum. Rabbim böyle uygun görmüş demek ve ben hayırlısının bu olduğunu düşünüyorum. Çok uzattım ama demek istediğim kimseyi kafana takıp şu halinle kendini strese sokma. :)
Teşekkür ederim canım. Kabul etmeme değil, asla. Öyle bir şey olamaz zaten, haşa!
Ben meraklı meraklı sorulardan sıkıldım. Büyük gün acaba ne olacak? Demiyorlar mı? İnsan olacak insannnnnn. Şunun oğlu olacakmış ya da kızı olacakmış demelerini istemiyorum insanların. Şunun çocuğu olacakmış desinler istiyorum .
Eşimin arkadaşı ve özellikle babası geri kafalı mesela . Erkeğe takık. Bizimkinin ne olacağını merak ediyorlarmış (ne olacağını ) adamın 3 kızı olmuş, erkek istemişler hep, kısmet . Şimdi çocukluk arkadaşı olan eşimi merak ediyor . Erkekse için için çok kıskanacak biliyorum . Nazar değmesinden korkuyorum.
Karar aldık bu bizim özelimiz söylemeyeceğiz. Gebeliğimi de söylemeyecektim tutamadım kendimi. Burada bir arkadaş yeni söyledi akrabalarına ya ne takdir ettim onu . Ben beceremedim çenemi tutmayı .
Belki fikrim değişir ama şimdilik öyle düşünüyorum .
Bu arada erkek hissediyorum, sizinle paylaşırım . İsimler bile hazır
Bende 68 ile başladım 65e düştüm şuan 18.haftaya girdim hala aynı kilodayım ama bebeğinin gelişimi gayet iyi 18 19.haftadan sonra başlıyor istem dışı kilo almalar :) bugünlerin tadını cıkar