- 15 Temmuz 2015
- 18.730
- 31.220
- 598
benim saglık ocagında takıp edlıyor duzenlı suanlık doktorum ölçmüyorBu arada kızlar hep şekerden bahsediyoruz ama ben doğuma yakın yüksek tansiyondan bebeğini kaybeden çok kişi gördüm nette.bazi doktorlar hiç takip etmemiş tansiyonu.benim doktorum takip ediyor şükür.siz de mutlaka tansiyonunuzu takip ettirin doğuma kadar ne olur ne olmaz.
Tabi ki tercih senin canim ama bak dosya olarak ekledim dikkat eden bir hamile arkadasta da hic bir soruyu olmamasina ragmen gizli seker çıkmış. Ben kendi adima riske atamam sanirim. Hepimize sagliklica kucagimiza almayi nasip etsin yavrularimizi insallaah:)Riskli bir durum gorulmediyse yapilmasi gereksiz okuduklarıma gore. Aclik sekerim hep 75 civarı cikar bnm mesela. E normalde sekeri de dengeli tüketen biriyim ( meyve ve cok nadir dondurma) simdi bnm yukleme sonucum tokluk siniri olan 140 in üzerinde cikmaz muhtemelen. Hadi diyelim biraz ustunde cikti. Zaten doktorun bana uygulayacagi tedavi diyet olacaktir en fazla. E ben ztn yediklerime dikkat ediyorum o zmn normalde çikolata baklava da tuketmem. Ne anlami var bnm icin seker yuklemesinin? Tabii herkesin durumu bir degil. Aclik sekeri şüpheli olan veya normalde tatliyi hamileliginde de tuketmeye devam edenler yaptirmak isteyebilir. Ama bunun yerine hamileligin basindan itibaren yedigine ictigine dikkat eden birinin bu teste ihtiyacı kalmaz.
Eger o test sonucu seker cikarsa uygulanan tedavi zaten diyet ki gene dedigime geliyor. Hamileligin basindan beri yedigine ictigine dikkat eden birinin o teste ihtiyaci yok. Zaten bir tek bizim ulkemizde her hamileye rutin seker yuklemesi yapiliyor. Avrupada Amerikada risk grubunda gorulen kisilere uygulanıyor hamilelik kontrollerinin rutin bi parçası olarak degil.herkesın kendı tercıhı gereklı gorulurse yapılmalı bence , bir cok takıp ettıgım doktor var seker yukleme testı ıcın yapılmadıgında basına gelenlerı palyasan cağrı gülümser, furkan kayabaşoğlu, erhan karaalp. Gizli şeker olabiliyor bazen o dediğinnz testlerde cıkamayabılıyor.Siz içmiyorsunuz yemıyorsun , allah korusun ılerde bişey olur dusuncesınden daha saglıklı bır cozum bence ki günde bazen cok fazla seker bıle tuketebılıyoruz bebeğe zararı olsa ustune basa basa kımse ıstemez, bi kazanclarıda yok bu ıslemden sezeryan vs gıbı bırsey de değil. Bebege cıkan sonuclar dogrultusunda mudahale edılebılecek her test bence yapılmalı , herkesın görüşü bir değil tabıkı
Bi de açıkçası evet özeniyoruz her şeyi için ama doğduktan 6 ay sonra bu süslü yastıklar bazanın altına girecek koyacak yer arıyacağız yani o yüzden tabiki heveslendiklerimiz olacak en az maliyetle olsun bari :)) ama süs eşyalarından kısarım ama bebişimin kıyafetlerinden aslabizde yegenıme yapmıstık cokta guzel olmustu malıyetı evet daha uygun onuda gectım kendı el emegınle yapmak da başka oluyor
Saglikli beslenen hic kimsede seker cikmaz demiyorum elbette genetik yatkinlik denen bir sey de var. Ama mesela bu kisinin aclik tokluk ve trigliserid sonuclari kontrol edilse gene ayni sonuca ulasilirdi diyorum ben illa da bebislere bizim bile icince icimizi bayan bi sivi icip ondan etkilenmelerine sebep olmak gerekmiyor. Tabii sonucta herkesin bunyesi farkli, karari da oyle.Tabi ki tercih senin canim ama bak dosya olarak ekledim dikkat eden bir hamile arkadasta da hic bir soruyu olmamasina ragmen gizli seker çıkmış. Ben kendi adima riske atamam sanirim. Hepimize sagliklica kucagimiza almayi nasip etsin yavrularimizi insallaah:)
Valla o yükleme de sekeri firlatiyor zaten, insulin tedavisi konusu da cok iyi danışılması gereken bir konu. Allah hepimizin bebislerini korusun.Benim ablam da aynı senin gibiydi canım.normalde de hamileliğinde de çok sağlıklı beslenen birisiydi.sekerinde de bir sıkıntı yoktu.yuklemeden sonra insulin vurulmak zorunda kaldı,sadece diyet yetmedi.yaptir diye demiyorum tabiiki ama kişiye göre değişiyor yani.herkesin kendi kararı tabiiki.
Saglikocagi saolsun her ay düzenli kan idrar tansiyon kilo kontrolü yapiyor yapmayanlarda varmiş burada okuyorum hatirlattigin iyi oldu bu konuyu cnmBu arada kızlar hep şekerden bahsediyoruz ama ben doğuma yakın yüksek tansiyondan bebeğini kaybeden çok kişi gördüm nette.bazi doktorlar hiç takip etmemiş tansiyonu.benim doktorum takip ediyor şükür.siz de mutlaka tansiyonunuzu takip ettirin doğuma kadar ne olur ne olmaz.
Preeklemsi cok ciddi bir konu. En az şeker kadar onemli. Hala bu devirde tansiyon kontrolu yapmayan doktor kalmamistir umarimBu arada kızlar hep şekerden bahsediyoruz ama ben doğuma yakın yüksek tansiyondan bebeğini kaybeden çok kişi gördüm nette.bazi doktorlar hiç takip etmemiş tansiyonu.benim doktorum takip ediyor şükür.siz de mutlaka tansiyonunuzu takip ettirin doğuma kadar ne olur ne olmaz.
herkesin bildiği kendine der ve geçerim arkadaşım, herkes tabıkı kendı bıldıgını savunuyor ama şöylede birşey var bunu yaparken dikkat edilmeli diye düşünüyorum.Allah korusun insanların vebalıne gırılmemelı sen guzel beslenıyorum dıkkat edıyorum dersın baskasıda a bende öyle yapıyorum o zaman bende yaptırmayım der ama bilemez. Senin savunduğun düşünce yüzünden tehlıke altında olabılecek bır arkadas bıle bılmeden etkılenıp bunu yaptırmayıp risk altına girebilir kendıde bebeğide , en azından benim savunduğum düşüncede kimseye riske atacak birşey söylemiyorum. Bir arkadasımız yazmıstı bu testı yaptırdıgı ıcın ölen zarar goren bırını duymadım ama yaptırmadıgı ıcın zarar gören bir cok arkadasımız olabılır.Eger o test sonucu seker cikarsa uygulanan tedavi zaten diyet ki gene dedigime geliyor. Hamileligin basindan beri yedigine ictigine dikkat eden birinin o teste ihtiyaci yok. Zaten bir tek bizim ulkemizde her hamileye rutin seker yuklemesi yapiliyor. Avrupada Amerikada risk grubunda gorulen kisilere uygulanıyor hamilelik kontrollerinin rutin bi parçası olarak degil.
Cok guzellerrrE bebek siparişlerim geldi o kadar tatlılar ki içinde hayal ettim minnak kızımı
Bu testi yaptirdigi icin sekeri ztn yuksek olup kontrol edilemez bicimde yukselen ve insulin vurulmak zorunda kalan insanlar bol ama. Halbuki sadece diyetine dikkat etse kendi de bebegi de tehlikeye girmeyecek halbuki. Ustteki bi mesajımda da belirttim, herkesin bunyesi farkli. Hamileliğinde de seker tuketen biri yaptirmak isteyebilir veya açlık sekeri sınırda/ sınırın ustunde seyrden birine de doktoru tavsiye edebilir. Herkes kendi durumunu kendi bilir ona gore de karar verir. Okudugunu anlayan biri de aman kimse yaptırmasin demedigimi anlayacaktir diye dusunuyorum. Ben dunyada kabul goren uygulamayi ve benim dusuncemi paylastim. Hepimizin yavruları saglikla dogsun insallah.herkesin bildiği kendine der ve geçerim arkadaşım, herkes tabıkı kendı bıldıgını savunuyor ama şöylede birşey var bunu yaparken dikkat edilmeli diye düşünüyorum.Allah korusun insanların vebalıne gırılmemelı sen guzel beslenıyorum dıkkat edıyorum dersın baskasıda a bende öyle yapıyorum o zaman bende yaptırmayım der ama bilemez. Senin savunduğun düşünce yüzünden tehlıke altında olabılecek bır arkadas bıle bılmeden etkılenıp bunu yaptırmayıp risk altına girebilir kendıde bebeğide , en azından benim savunduğum düşüncede kimseye riske atacak birşey söylemiyorum. Bir arkadasımız yazmıstı bu testı yaptırdıgı ıcın ölen zarar goren bırını duymadım ama yaptırmadıgı ıcın zarar gören bir cok arkadasımız olabılır.
kesınlıkle canım ve ben suan bunu bu kadar savunmanın cok yanlıs oldugunu dusunuyorum ,çünkü gercekten hayata mal olabılcek bir konu Allah korusun. Israrla yaptırmıcam okey tamam, ama sızde bi düşünün dıyıp savunmak bu arkadasın sözlerınden etkılenıp yaptırmayan anneler de elbette olabılır sonra sıkıntı da yasayabılır.Bu arkadas bunun vebalını ustune alabılıyor mu cok merak edıyorum. Gerçekten suan bu konu hakkında cok uzuldum sağlık konusu bambaşka ve can var ortada.Sen kendı canının sorumlulugunu alabılırsın ama başkalarınınkınede ortak olmus oluyor bu sefer benceŞeker testine şöyle ben de katılayım aradan, kesinlikle yaptıracağım yani ne gerekiyorsa gebelik boyunca nasıl 2 li test, detaylı ultrason yaptırıyorsak şeker testinin de gerekli olduğunu düşünenlerdenim, böyle örnekler vermeyi sevmem ama arkadaşım 38. Haftada bebeğini şekerden dolayı karnında kaybetti rabbim yeniden bebek nasip etti çok şükür o ayrı ama onun üzüntüsü apayrı bişiydi, Allah bebeklerimizi yavrularımızı bizlere bağışlasın
Maşallah ne avrupa meraklisi olduk ülke olarak acaba avrupadakilerde turkler ne kadar evlat düşkunu kendilerini hiçe sayarak bebek için şunu şunu yapiyorlar diyorlarmidir acabaEger o test sonucu seker cikarsa uygulanan tedavi zaten diyet ki gene dedigime geliyor. Hamileligin basindan beri yedigine ictigine dikkat eden birinin o teste ihtiyaci yok. Zaten bir tek bizim ulkemizde her hamileye rutin seker yuklemesi yapiliyor. Avrupada Amerikada risk grubunda gorulen kisilere uygulanıyor hamilelik kontrollerinin rutin bi parçası olarak degil.
Alakaya cay demleMaşallah ne avrupa meraklisi olduk ülke olarak acaba avrupadakilerde turkler ne kadar evlat düşkunu kendilerini hiçe sayarak bebek için şunu şunu yapiyorlar diyorlarmidir acaba
Dünyada diyorsunuz ve cok emın konsuyorsunuz , ülkeleri gezip hastanalerde bu konuda arastırma yapıp bır tez yazıp sağlam bir bilgi mi edindiniz de bunu bu derece emın savunuyorsunuz. kusura bakmayın ama Dünyanın farklı bölgelerınde de bu konuyu desteklyen ve zorunlu gören bir cok yerde var bir çok ülkeden yazılar paylastım ve ayrıyetten okudum da bunları söylüyorum ve türkiyede bilindik doktorlarda bu ülkeler de bunların oldugunu savunuyor. Buyrun sızde dırek kişi ağzından cıkan mesajları paylasın benım ulkem burası ve kesınlıkle burda yaptırmıyolar cok zararlı sızde yaptırmayın dıyen ınsanları en azından bizimde gözümüz görür. Biz gördüğümzle duydugumuzla konusuyoruzBu testi yaptirdigi icin sekeri ztn yuksek olup kontrol edilemez bicimde yukselen ve insulin vurulmak zorunda kalan insanlar bol ama. Halbuki sadece diyetine dikkat etse kendi de bebegi de tehlikeye girmeyecek halbuki. Ustteki bi mesajımda da belirttim, herkesin bunyesi farkli. Hamileliğinde de seker tuketen biri yaptirmak isteyebilir veya açlık sekeri sınırda/ sınırın ustunde seyrden birine de doktoru tavsiye edebilir. Herkes kendi durumunu kendi bilir ona gore de karar verir. Okudugunu anlayan biri de aman kimse yaptırmasin demedigimi anlayacaktir diye dusunuyorum. Ben dunyada kabul goren uygulamayi ve benim dusuncemi paylastim. Hepimizin yavruları saglikla dogsun insallah.
Kolay gelsin diyim ozaman belki dogumuzuda orda yapmak istersiniz avrupada içersiniz çayi çorbayiAlakaya cay demle
Yahu ne vebali? Kimse yaptırmasin demiyorum lutfen yazılanı iyi okuyun. Bir suru bilimsel makaleyle desteklenmis bir konu ve artik bir suru doktorun da supheli gormedikleri bi hastaya önermedikleri bir durumdan bahsettim sanki benim bulusummus gibi konusmayin. Biraz arastirin ve doktorlarin her dedigini sorgusuz sualsiz kabul etmeyin lutfen. Herkes ozgur yaptırıp yaptirmamakta ama ulkede kabul goren her uygulama insan sagligi icin koşulsuz dogru olacak diye bir durum yok.kesınlıkle canım ve ben suan bunu bu kadar savunmanın cok yanlıs oldugunu dusunuyorum ,çünkü gercekten hayata mal olabılcek bir konu Allah korusun. Israrla yaptırmıcam okey tamam, ama sızde bi düşünün dıyıp savunmak bu arkadasın sözlerınden etkılenıp yaptırmayan anneler de elbette olabılır sonra sıkıntı da yasayabılır.Bu arkadas bunun vebalını ustune alabılıyor mu cok merak edıyorum. Gerçekten suan bu konu hakkında cok uzuldum sağlık konusu bambaşka ve can var ortada.Sen kendı canının sorumlulugunu alabılırsın ama başkalarınınkınede ortak olmus oluyor bu sefer bence
Canimin istedigi yerde yaparim tesekkur ederim. Keske azicik düşünmeyi ve sorgulamayi da bilseniz.Kolay gelsin diyim ozaman belki dogumuzuda orda yapmak istersiniz avrupada içersiniz çayi çorbayi
Internet elinizin altinda hanfendi google akademik te bir suru turkce ve ingilizce makale var konu basligiyla aratirsaniz gorursunuz. Kadin programlarindan dinleyip ikna olmadim yani herhangi bir seye.Dünyada diyorsunuz ve cok emın konsuyorsunuz , ülkeleri gezip hastanalerde bu konuda arastırma yapıp bır tez yazıp sağlam bir bilgi mi edindiniz de bunu bu derece emın savunuyorsunuz. kusura bakmayın ama Dünyanın farklı bölgelerınde de bu konuyu desteklyen ve zorunlu gören bir cok yerde var bir çok ülkeden yazılar paylastım ve ayrıyetten okudum da bunları söylüyorum ve türkiyede bilindik doktorlarda bu ülkeler de bunların oldugunu savunuyor. Buyrun sızde dırek kişi ağzından cıkan mesajları paylasın benım ulkem burası ve kesınlıkle burda yaptırmıyolar cok zararlı sızde yaptırmayın dıyen ınsanları en azından bizimde gözümüz görür. Biz gördüğümzle duydugumuzla konusuyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?