2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
benim saglık ocagında takıp edlıyor duzenlı suanlık doktorum ölçmüyor

Tabi ki tercih senin canim ama bak dosya olarak ekledim dikkat eden bir hamile arkadasta da hic bir soruyu olmamasina ragmen gizli seker çıkmış. Ben kendi adima riske atamam sanirim. Hepimize sagliklica kucagimiza almayi nasip etsin yavrularimizi insallaah:)

Eklentiler

• Screenshot_20180818-141055_Instagram.webp
    20,8 KB · Görüntüleme: 29
Eger o test sonucu seker cikarsa uygulanan tedavi zaten diyet ki gene dedigime geliyor. Hamileligin basindan beri yedigine ictigine dikkat eden birinin o teste ihtiyaci yok. Zaten bir tek bizim ulkemizde her hamileye rutin seker yuklemesi yapiliyor. Avrupada Amerikada risk grubunda gorulen kisilere uygulanıyor hamilelik kontrollerinin rutin bi parçası olarak degil.

bizde yegenıme yapmıstık cokta guzel olmustu malıyetı evet daha uygun onuda gectım kendı el emegınle yapmak da başka oluyor
Bi de açıkçası evet özeniyoruz her şeyi için ama doğduktan 6 ay sonra bu süslü yastıklar bazanın altına girecek koyacak yer arıyacağız yani o yüzden tabiki heveslendiklerimiz olacak en az maliyetle olsun bari :)) ama süs eşyalarından kısarım ama bebişimin kıyafetlerinden asla

Saglikli beslenen hic kimsede seker cikmaz demiyorum elbette genetik yatkinlik denen bir sey de var. Ama mesela bu kisinin aclik tokluk ve trigliserid sonuclari kontrol edilse gene ayni sonuca ulasilirdi diyorum ben illa da bebislere bizim bile icince icimizi bayan bi sivi icip ondan etkilenmelerine sebep olmak gerekmiyor. Tabii sonucta herkesin bunyesi farkli, karari da oyle.

Valla o yükleme de sekeri firlatiyor zaten, insulin tedavisi konusu da cok iyi danışılması gereken bir konu. Allah hepimizin bebislerini korusun.

Saglikocagi saolsun her ay düzenli kan idrar tansiyon kilo kontrolü yapiyor yapmayanlarda varmiş burada okuyorum hatirlattigin iyi oldu bu konuyu cnm

Preeklemsi cok ciddi bir konu. En az şeker kadar onemli. Hala bu devirde tansiyon kontrolu yapmayan doktor kalmamistir umarim

herkesin bildiği kendine der ve geçerim arkadaşım, herkes tabıkı kendı bıldıgını savunuyor ama şöylede birşey var bunu yaparken dikkat edilmeli diye düşünüyorum.Allah korusun insanların vebalıne gırılmemelı sen guzel beslenıyorum dıkkat edıyorum dersın baskasıda a bende öyle yapıyorum o zaman bende yaptırmayım der ama bilemez. Senin savunduğun düşünce yüzünden tehlıke altında olabılecek bır arkadas bıle bılmeden etkılenıp bunu yaptırmayıp risk altına girebilir kendıde bebeğide , en azından benim savunduğum düşüncede kimseye riske atacak birşey söylemiyorum. Bir arkadasımız yazmıstı bu testı yaptırdıgı ıcın ölen zarar goren bırını duymadım ama yaptırmadıgı ıcın zarar gören bir cok arkadasımız olabılır.

Şeker testine şöyle ben de katılayım aradan, kesinlikle yaptıracağım yani ne gerekiyorsa gebelik boyunca nasıl 2 li test, detaylı ultrason yaptırıyorsak şeker testinin de gerekli olduğunu düşünenlerdenim, böyle örnekler vermeyi sevmem ama arkadaşım 38. Haftada bebeğini şekerden dolayı karnında kaybetti rabbim yeniden bebek nasip etti çok şükür o ayrı ama onun üzüntüsü apayrı bişiydi, Allah bebeklerimizi yavrularımızı bizlere bağışlasın

Bu testi yaptirdigi icin sekeri ztn yuksek olup kontrol edilemez bicimde yukselen ve insulin vurulmak zorunda kalan insanlar bol ama. Halbuki sadece diyetine dikkat etse kendi de bebegi de tehlikeye girmeyecek halbuki. Ustteki bi mesajımda da belirttim, herkesin bunyesi farkli. Hamileliğinde de seker tuketen biri yaptirmak isteyebilir veya açlık sekeri sınırda/ sınırın ustunde seyrden birine de doktoru tavsiye edebilir. Herkes kendi durumunu kendi bilir ona gore de karar verir. Okudugunu anlayan biri de aman kimse yaptırmasin demedigimi anlayacaktir diye dusunuyorum. Ben dunyada kabul goren uygulamayi ve benim dusuncemi paylastim. Hepimizin yavruları saglikla dogsun insallah.

kesınlıkle canım ve ben suan bunu bu kadar savunmanın cok yanlıs oldugunu dusunuyorum ,çünkü gercekten hayata mal olabılcek bir konu Allah korusun. Israrla yaptırmıcam okey tamam, ama sızde bi düşünün dıyıp savunmak bu arkadasın sözlerınden etkılenıp yaptırmayan anneler de elbette olabılır sonra sıkıntı da yasayabılır.Bu arkadas bunun vebalını ustune alabılıyor mu cok merak edıyorum. Gerçekten suan bu konu hakkında cok uzuldum sağlık konusu bambaşka ve can var ortada.Sen kendı canının sorumlulugunu alabılırsın ama başkalarınınkınede ortak olmus oluyor bu sefer bence

Maşallah ne avrupa meraklisi olduk ülke olarak acaba avrupadakilerde turkler ne kadar evlat düşkunu kendilerini hiçe sayarak bebek için şunu şunu yapiyorlar diyorlarmidir acaba

Dünyada diyorsunuz ve cok emın konsuyorsunuz , ülkeleri gezip hastanalerde bu konuda arastırma yapıp bır tez yazıp sağlam bir bilgi mi edindiniz de bunu bu derece emın savunuyorsunuz. kusura bakmayın ama Dünyanın farklı bölgelerınde de bu konuyu desteklyen ve zorunlu gören bir cok yerde var bir çok ülkeden yazılar paylastım ve ayrıyetten okudum da bunları söylüyorum ve türkiyede bilindik doktorlarda bu ülkeler de bunların oldugunu savunuyor. Buyrun sızde dırek kişi ağzından cıkan mesajları paylasın benım ulkem burası ve kesınlıkle burda yaptırmıyolar cok zararlı sızde yaptırmayın dıyen ınsanları en azından bizimde gözümüz görür. Biz gördüğümzle duydugumuzla konusuyoruz

Yahu ne vebali? Kimse yaptırmasin demiyorum lutfen yazılanı iyi okuyun. Bir suru bilimsel makaleyle desteklenmis bir konu ve artik bir suru doktorun da supheli gormedikleri bi hastaya önermedikleri bir durumdan bahsettim sanki benim bulusummus gibi konusmayin. Biraz arastirin ve doktorlarin her dedigini sorgusuz sualsiz kabul etmeyin lutfen. Herkes ozgur yaptırıp yaptirmamakta ama ulkede kabul goren her uygulama insan sagligi icin koşulsuz dogru olacak diye bir durum yok.

Internet elinizin altinda hanfendi google akademik te bir suru turkce ve ingilizce makale var konu basligiyla aratirsaniz gorursunuz. Kadin programlarindan dinleyip ikna olmadim yani herhangi bir seye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…