2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Kizlar sizlere sorum var, 1.kan ilacını acmi yoksa tokmu alıyorsunuz?

2.ağdaya gidiyor musunuz?ben daha cesaret edemedim.

3.sizce ayrintiliyi özelde tekrarlatayimmi?
Aç aliyorum ama arada aksatıyorum

Gidiyorum bir sıkıntı yok oğlumda da gitmiştim

Bence gerek yok Allah'a emanet inşallah kendiliğinden geçip gidecek

Herkeze merhaba bi sıkıntım var dün birden makat ve sağ kasigima bi ağrı girdi geçmek bilmedi akşam krem surerken kasigimda resmen bebegin kafası elime geldi solda hiç bi sıkıntı yok sanki bebek sağıma yaslanmış gibi sert boyle bi durum oluyormu kalp atışını dinledim yaramaz kıpır kıpırda ama kasığındaki acı baya canımı yakıyo perşembe randevum var beklemeden gitsem mi dr a bilemedim
evet bana da oldu birkaç gün önce .Bebek sanki iyice aşağıdaymış gibi hissediyordum ve her adım attığımda ağrı giriyordu 2 gün sürdü ve sonra kendiliğinden geçti o ağrı ama hala kafasını aşağıda hissediyorum. Ben de ultrasona girince sorucam. Maden suyu biraz olsun rahatlatıyor beni sanırım mineral eksikliğinden de o ağrı ve kramplar oluşuyor....

Arkadaşlar tetanoz aşısı olmanın bebeğe bir zararı yok değil mi? Bu sabah vuruldum ama sanki bebeğim gün boyu hiç hareket etmedi.. bi telaşlandım açıkçası :KK43:
Allah korusun takip edin bebeğinizin hareketlerini. Sanırım hamilelere aşı vuran ender ülkelerden biriymişiz . Bunun sebbi de olur da evde doğum olur ya da steril olmayan bir ortamda doğum gerçekleşirse diye yapılan bir aşı..Bazı kişilere ağır gelebiliyor hatta erken doğuma bile neden olduğunu duymuştum. Steril ortama sahip çoğu hastanelerdeki bazı doktorlar yaptırmıyor bile...

Benim de 70 çıktı doktor diyabetten falan şüphelendi. İnsülin değerim tuhaf çıktı falan. Sonra 10 saat aç gel dedi ve insüline bir daha baktı sonuç daha iyiydi. Eğer sen 10 saat aç gidip test yaptırmadıysan testi tekrarlat canım . İyi ki tekrarlamışız testi. Yine mükemmel çıkmadı şekerim. Şekeri azalt dedi sanki çok şekerli tüketiyormuşum gibi. Doktor şekeri tüket dediğinden beri canım şekerli şeyler istiyor
İnternette okudum kafam allak bullak oldu yarın kontrolüm var kendi doktoruma soracağım inşallah sıkıntı çıkmaz. Akşam yemek yiyip sabah aç karnıma vermiştim tahlili. Zaten hiç anladığım konular değil. Hamilelik öncesi çok tatlı tüketirdim hamile kaldıktan sonra canım hiç istemedi. Hiç tüketmiyorum desem yeri var bilgi için teşekkür ederim canım. Umarım sendedir sıkıntı çıkmaz. Cevabın için teşekkür ederim

Canim supelenmek icin baska hangi organlarda anomali bilir ?benim ikili testim temiz cikmisti ense kalinligida 1.3 tu yani bi taraftan icim rahat bir taraftan cok tedirgin oluyorum(((
Canım kalpte veya baska organda parlaklık ense kalınlığının fazla olması,burun oluşumunda anomali,el kol boyları vs bizim de ense 1.3tü ilk oglumda da 1.3tü normal bu ölçü Allaha emanetler inşallah sağlıkla gelirler

Kullandiginiz vitaminler hangisi
Benim megadiyn,maltofer ve monovit d3 iki hafta öncesine kadar imom kullaniyordum dr değişince megadyn verdi
Megadyn pronatal ve Regenesis Max Omega kullanıyorum. Bir gün birini öbür gün diğerini olacak şekilde dönüşümlü olarak içiyorum. Demir ilacı da ferro zinc içiyorum yatarken.

Kalsiyum takviyesi kullanan var mı aranızda?

benim şekerim var bana doktor gebelikte 60 a kadar düşebilir endişe etme dedi. normal insan için alt sınır 70 tatlım. ama yine de sen dikkat et çok aç kalmamaya çalış. gerçi insan anlamıyor şekeri düşünce bende ölçmesem bi fark hissetmiyorum düştüğünde:confused:
zaten sağlık ocağındaki doktor korkuttu. Hamilelik öncesi Şeker yoktu. Şekerde tüketmiyorum nerden çıktı bu diye düşünüyorum doktor belirtileri sordu kusma titreme vs var mı diye Yok dedim. Dediği belirtiler yok yani hiç biri mutlaka kendi doktoruna göster dahiliyeye git falan bakalım ne olacak

geçmiş olsun, kaç çıkmıştı? şekerin düşük çıkması ileri seviyedeyse tehlikeli olabiliyormuş ve bir sonraki aşama da diyabet ne yazık ki. ama sadece kanda açlık şekeri düşük çıktıysa kesin tanı koyulmuyor, endokrin ya da dahiliye polikliniği şeker yüklemesi yapıyor ve belli aralıklarla alınan kanın değerlendirilmesiyle kesinleşiyor. sadece gebelikte görülüp sonrasında kaybolduğu da oluyormuş.
60 çıkmış canım aç verdim tahlili. Yarın doktoruma göstereceğim. Bilgilendirmenizle içim bi nebze rahatladı çok teşekkür ederim

Merhaba hanımlar uzun süredir giremedim Sonbahar Şenliğine katılmak için evde harıl harıl çalışıyorum üstüne birde hasta oldum okullar açıldı derken zaman akıp geçiyor herşey yolundadır umarım bikaç yorum okudun 5. Ay taramasında kalp ve böbrek sorunu olanlar inşallah bir dahaki kontrole hiçbirşeyleri kalmaz

Bence az bile yiyorsun öğlen yemek yemiyor musun sadece meyve yazmışsın. Sabah da yumurtayı göremedim. Hergün 1 köy yumurtası yemek gerekiyor tam bir protein ve demir kaynağı ve proteinli gıdalar bebeğin kilo almasını sağlar. Et gibi:KK66:
Sabah ve öğlen çok iyi yiyip akşam da hafif 2 çeşit yemek daha iyi sağlık açısından. hamilelikte doktorlar az ve sık sık yemeyi öneriyor doktorlar . Ben de patates kızartması çok severim mesela ama artık daha çok fırında baharatlı olarak yapıyorum tavsiye ederim
Sen yine baharati azaltmaya çaliş tavsiye de etme kuzum

Back
X