2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Gecmis olsun :-)
Kuzum bizimkide gazini cikartiyorum alttan ustten kakasinida yapiyor alti temiz karbi tok hala daha mizir mizir biyeri falanmi agriyorki sizinde varmi boyle problemler hic uyanikken bakmiyor surekli mizirdaniyor o uyanikken bir bardak su icirmiyor
İste bizimde oyle kuzum. Koliklik oyleymis aksamlari basliyor daha cok bizimki. Dedigin gibi alti temiz karni tok gazini cikartioruz ama durmuyor surekli yuksek sesli sanki dovmusuz gibi hic durmadan agliyor ne kucak ne yatak hic bi yerde durmuyor dogru duzgun surekli agliyor dun bende agladim onunla baya ici gidio insanin..

Kızlar bizde reflü varmış ya. Ağız dolusu kusuyor bazen bebeğim. Bazen de ağzını kusacak gibi yapıyor. Her bebekte olur bazılarında biraz fazla olur dedi doktor.
Damla verdi maflor rahatlatır diye.
Bizim gibi olan var mı? Neler yapıyorsunuz

Kızlar bizde reflü varmış ya. Ağız dolusu kusuyor bazen bebeğim. Bazen de ağzını kusacak gibi yapıyor. Her bebekte olur bazılarında biraz fazla olur dedi doktor.
Damla verdi maflor rahatlatır diye.
Bizim gibi olan var mı? Neler yapıyorsunuz
Benimki ara ara kusuyor ama oyle agiz dolusu kadar degil. Yemege yakin gaz cikarirken veya ikinirken geliyor genelde reflu mu degil mi bilmiyorum

Canim helva bende cok süt yapiyor onu denedin mi hic tahin olsun un helvasi olsun farketmez dün annem un helvasi yapmis biraz yedim ondan.hemen farketti
Birde bugdayda süt yapiyor onu da dene istersen nasil sekil yiyorsan bizde keskek yapilir tavuklu veya etli bazilari yogurtlu terbiyeli corba gibide yapiyor onuda denemeni tavsiye ederim
Evet her gun yiyorum sabah. Ben umutsuz vakayim bence :) bunu kabullensem iyi mi olacak ne

Bende sabahları tahin pekmeze basladim aç karna 2 tatlı kaşığı fln yiyorum bol su üstüne burdan bi arkadaş da bunu dedi bende ne var ne yok deniyorum valla yaptığım cayın içine ıhlamur da atmaya basladim 3 4 yaprak birde nestle müsli aldım bi bayan içindeki bol lif den dolayı sit yaptığını yazmış herşeyi deniyoruz bizde anlicagin
Yedigim ivir zivirlari saymiyorum ben de. Galiba umutsuz vakayim. Sut yollarim mu tikali nedir. Benim yaptigimi baskasi yapsa 10 cocuk beslerdi. Hatta mastit olursun dedi bana hemsire ben de guldum :D ablam gelmisti ziyaretime, 10 gun kaldi; valla rezene vs yapmaktan yoruldu ben sana daha bisi yapmam bu ne ya dedi. Artik guluyoruz halime ailecek :)

Yedigim ivir zivirlari saymiyorum ben de. Galiba umutsuz vakayim. Sut yollarim mu tikali nedir. Benim yaptigimi baskasi yapsa 10 cocuk beslerdi. Hatta mastit olursun dedi bana hemsire ben de guldum :KK70: ablam gelmisti ziyaretime, 10 gun kaldi; valla rezene vs yapmaktan yoruldu ben sana daha bisi yapmam bu ne ya dedi. Artik guluyoruz halime ailecek :)
Canım benim yanlış anlama ama bu kadar takılma bu süt olayına yok yetmiyor falan da deme psikolojik olarak da azalır, tabiki elinden geleni yap ama olmuyorsa da olmuyordur napalım mamalarda zehir yok ya annem 7 çocuk doğurmuş 6 tanemizde süt yeterken bi ablamda asla sütü gelmemiş -o ablamdan önce 3 sonra 3 çocuk daha emerek büyümüş- 35 yıl önce bile mama ile beslemişler ablamı

Yok canım özel hiç bişiy yapmadım ama çok dua ettim allahım kolaylaştır zorlaştırma diye sabrımın tükendiği noktalar oldu çok ağladım bakamıyorum diye o yüzden hep dua ediyordum, bizimki de öyle kucakta gezdirmeyi çok seviyor, sabır sınırım artıyor gittikçe daha az sinirleniyorum, bi de ağlamalarını anlıyorum gaz sancısından mı ağlıyor şımarıklığından mı ağlıyor anlaşılıyor gazdan ağlıyorsa onu rahatlatacağını düşündüğüm ne varsa onu yapıyorum, şımarıklığından ağladığında yanında gidip biraz konuşup gülüşüyoruz hemen susuyor yanından kalkarsam ağlıyor anlıyor :)) bazen çizgi film müzikleri falan dinletiyorum yanında biri var sanıp müzik sesine susuyor :) bu arada hiç sallamadım ben bebeği hep kucağımda uyuyordu çünkü annemlerde ilk defa ablam ayağına koydu sallayayım dedş bebek açtı gozleri nolduğunu anlamadı alışkın olmayınca :)
en ıyısı yapmısaın canım ben de sallamadım ama kucakta uyutmaya da sakın alıstrma uyudugu an koy sımdı anlasılmıyor ama ona alısıyor bebek ve bunu 3,4 aylıkken anlıyormusuz.arkadaşımın bebegı 4aylık kucakta uyuyor şusıra hep. uyku egıtımıne basladı cokzorlu olur dıyor kucakta uuyumaya alıstrma dıyor. kv bazen kolunda sallıyor hayr dıyorm anne yapma sallanmasın dıye. bıde şş pat yontemı var arastır ıstersen şş derken sırtına pat pat dokunuyrm o yöntem uyutuyor. bıde mesela memedeyken anlıyorum uyucagını hemen bırakıyorum besıgine kendı dalıyor uykuya o süreyı uzatırsak beslenırken memede uyumaya alısırmıs bebek. ve uzun uzun pışpışlarsak da uyuması zorlasır tekrar basa donermıs olay. bir pedagogdan okudum çok ısıme yaradı bu bılgıler

Evet her gun yiyorum sabah. Ben umutsuz vakayim bence :) bunu kabullensem iyi mi olacak ne
Aslinda cok kastigin icin, gelmiyor dendiği icin mi oluyor boyle bilemedim ki canim ya sen yine mucadeleni ver yettigi kadar alsin sütünden cok sıkma kendini saglicakla büyüsün bebegin insallah

Back
X