2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Sıcak duş ve uyku süt üretimi için çok önemli cnm ben duş aldığımda ve düzenli uyuduğumda hemen doluyor sürekli sağ uyar gögüsleri Bnmde 4.gün tam anlamıyla indi

Canım benim de bugün 4. Günüm, öğleden sonra sütüm daha fazlaydı ama hala tam inmedi. 2 gündür sıcak duş alıyorum her gün alacağım emzirmeden önce özellikle. Evet uyku da sütü arttırıyormuş, düzenli uyku kısmını çözmem lazım, hem az hem düzensiz uyuyorum.
Cevabın için çok teşekkür ederim ♥️ sağlıkla büyüsün evladın..

Ucgun boyunca surekli siyah kaka yapti canim oyle bikere yapip gerisi gelmedi olmadi uc gunden sonra rengi sariya dondu
Gaz sorununa gelirsekte naparsan yap kahretsinki olmuyor ev bizim sıcak tek odada degil evin butun odalari dogal gaz derecesi 60ta sicacik ev ben copbile dokmeye gitmiyorum sogukta gormuyorum Reseneler ictim kimyonlar yemek sectim gaz olmasin diye ama nafile bi formulu bulamadim :-)
Sen yediklerine dikkat edeceksin. Mesela ben test yaptım kendime. Şuan peynirin kızımda bir lokmask bile gaz yapıyor emin oldum

Canım hayırlı uğurlu olsun kavuşmuşsun bebeğine ❤ sana da geçmiş olsun. İlk günler zaten süt az geliyor, benim de çok az gelmişti. Hastaneden çıkmadan kilosu biraz fazla düştü, çocuk doktoru mama takviyesi yaparsın dedi ama çok fazla vermeye gerek kalmadı. Ben eve gidip ilk duşumu alınca iyice arttı sütüm. Asıl artış 6. günden sonra oldu benim. Biraz gevşeme, vücudun ve kafanın rahatlaması ve bol uyku bence en önemlisi. Moral de çok önemli. Kimsenin lafına bakma, bebeğime benim sütüm yeter diye düşün. Tabii ki mama karşıtı değilim, çok zorda kalırsan mama da ver. Bir aylık oldu benimki, ben bazen ara ara veriyorum hala. Bir de bol su içmek çok önemli, her emzirmeden sonra bir bardak su içiyorum. Onun dışında da ekstra içiyorum. Cocuk doktorumuz rezene iç, yeşil yapraklı sebzeler ye bol bol dedi. Başka da bir sey yapmıyorum. Bunlar yetiyor şimdilik. Ben etrafımda bana "süt yetmiyor, bu çocuk aç" diyen herkesi kibarca kovdum veya susturdum. Varsa senin de, kırmadan onları düzeltmeni tavsiye ederim

Evet canım geçtiğimiz cumartesi ben de kavuştum kızıma, çok teşekkür ederim. ♥️
1 aylık oldu ha, maşallah sen büyütmüşsün artık :)
Sezaryen olmasına rağmen süt çok az da olsa geldi hemen ama bebiş iştahlı ve 2 saatte bir doyurulmalı denildikçe ve bebiş ememedikçe çok gerildim. Bugün 4. Günümüzdü öğleden sonra bir artış oldu tabi hala tam inmedi ama buna bile çook sevindim. Duş alıyorum ama uykuyu artırıp düzene sokmam lazım.
Evet maalesef benim de etrafımda ancak uzaklaştıramayacağım "çocuk aç aç, süt gelmiyor" diyen biri var. Çevreye de söylüyor bi de. Yapabildiğim kadar uzak tutuyorum kendimden artık hatta emzirirken yanımda olmamasını istedim bugün resmen.

En büyük eksiğim uyku. Daha önce yapmamış olduğum buradaki önerileri de ekleyerek yarından itibaren itinayla uygulayacağım, sütüm artacak buna inanıyorum.

Cevabın için çok teşekkür ederim ♥️

Kızlar oğlumun sol popoda bi morluk farkettim, küçük değil ama dikkat edilince anca farkediliyor. Rengi çok koyu değil yani. Aklıma türlü türlü şeyler geliyor :KK43:( kalça çıkıklığı olsa duramazdı demi, çok da ağlıyor ama sürekli deil. Şuan annemlerdeyim ve burda çocuk doktoru bile yok :KK43: haftaya evime gidicem, doktoruma da .. ama haftaya kadar aklımda bu tilkilerle naparım bilmiyorum. Dokunuyorum orasına ağlamıyor da ama neden morarmış olabilir kii
canım o bi çeşit doğum lekesi galiba moğol lekesi diyorlardı büyük oğlumda var hala gecmedi hafif var kafana takacak bişey degil endişelenme

Kızlar oğlumun sol popoda bi morluk farkettim, küçük değil ama dikkat edilince anca farkediliyor. Rengi çok koyu değil yani. Aklıma türlü türlü şeyler geliyor :KK43:( kalça çıkıklığı olsa duramazdı demi, çok da ağlıyor ama sürekli deil. Şuan annemlerdeyim ve burda çocuk doktoru bile yok :KK43: haftaya evime gidicem, doktoruma da .. ama haftaya kadar aklımda bu tilkilerle naparım bilmiyorum. Dokunuyorum orasına ağlamıyor da ama neden morarmış olabilir kii
benim doktorum mongol lekesi gecici zararsiz bir sey demisti cnim.google dan bir bak istersen oyle bir seydir belki.

Evet canım geçtiğimiz cumartesi ben de kavuştum kızıma, çok teşekkür ederim. ♥️
1 aylık oldu ha, maşallah sen büyütmüşsün artık :)
Sezaryen olmasına rağmen süt çok az da olsa geldi hemen ama bebiş iştahlı ve 2 saatte bir doyurulmalı denildikçe ve bebiş ememedikçe çok gerildim. Bugün 4. Günümüzdü öğleden sonra bir artış oldu tabi hala tam inmedi ama buna bile çook sevindim. Duş alıyorum ama uykuyu artırıp düzene sokmam lazım.
Evet maalesef benim de etrafımda ancak uzaklaştıramayacağım "çocuk aç aç, süt gelmiyor" diyen biri var. Çevreye de söylüyor bi de. Yapabildiğim kadar uzak tutuyorum kendimden artık hatta emzirirken yanımda olmamasını istedim bugün resmen.

En büyük eksiğim uyku. Daha önce yapmamış olduğum buradaki önerileri de ekleyerek yarından itibaren itinayla uygulayacağım, sütüm artacak buna inanıyorum.

Cevabın için çok teşekkür ederim ♥️

Valla olduk 1 aylık, nasıl geçti anlamadım :)

Çok normal gerilmen, hepimiz gerildik ama sonra alıştık sütümüzün ve bebeğimizin uyumuna. Sen inandıktan sonra gerisi kolayca gelir canım. Uyku gerçekten çok işe yarıyor. Ben de hatta burda bir çoğumuz da başta senin gibiydik, ama şimdi bak nasıl alışmışım kısa sürede, rahat konuşuyorum :) senin de geçecek bu günler ❤

Canım uzayan sarılık için bir tedavi yada test İstedi mi doktor. Benim kızımda da var sarılık en son değeri 13 dü. Bugün kontrolümüz vardı doktor bir buçuk aylıkkengel yüzündeki sarı geçmezse tahlille enzimlere bakacağız dedi. Kızım şuan 23 günlük. Bide nasıl geçirdin sarılığı emzirmek ardıcı yaptığın bişey oldumu
Canım 1 aylık aşımızda bize de uzayan sarılık olmuş bol bol emzir ve her gün yıkayın bebeği demişlerdi kış ortası hergun yıkamaya korkuyor insan ama yıkadık mecburen, gerçekten rengi değişti bebeğimin biraz gözlerinin içinde sarılık var şuan sadece

Kızlar 25 ocakta kızım dünyaya geldi sezeryanla fırsat bulup yazamadım. Bugun 4.günümüz sütüm daha yeni geliyor yetiyormu nasıl anlamam lazım bazen 10-30 dk arası emiyor bazen 5 dk sürmüyor ilk gün hastanede 160 gr vermişti çıkarken aynı idi korkuyorum biraz kilo verimi devam eder diye mama takviyesi arada yapıyorum ama içim hiç rahat değil
Gözün aydın canım güle güle büyüt :nazar:

Bende hiç bişey yok canım bu sefer lohusalıktan hiç bişey anlamadım tertemiz gelen giden yok azcık gelse de zayıflasam diye bakıyorum kocaman göbeğimle kaldım =(
Benim de başlarda çok azdı. En son Lekelenme şeklinde olup bitti gibi olmuştu. Ama 27. Günde çok yoğun bir şekilde kanama başladı. 6 gündür sürüyor sanki adetin ilk günü gibi. Hiç azalmadi. Neden bitmisken böyle oldu bir fikri olan var mı?

Merhaba kızlar sezeryan sonrası kaçıncı gün duş aldınız? Eşim eczaneden su geçirmez bant aldı ama 10x25 cm vermişler sargım yok şu an ama o küçük geliyor ne yaptınız siz ?

Canım uzayan sarılık için bir tedavi yada test İstedi mi doktor. Benim kızımda da var sarılık en son değeri 13 dü. Bugün kontrolümüz vardı doktor bir buçuk aylıkkengel yüzündeki sarı geçmezse tahlille enzimlere bakacağız dedi. Kızım şuan 23 günlük. Bide nasıl geçirdin sarılığı emzirmek ardıcı yaptığın bişey oldumu
Bizim sarılık tedavi boyutunda değildi en son 14 e cıktı düşmeye başlayınca bidaha yükselmez dediler emzirmekten başka bisey yapmadım uzamasının sebebi zaten emmemesiydi ve kilo alamıyordu emme düzene girince geçti ama 3 ay çekenler varmış benim ekstra tek yaptığım inanır mısın bilmiyorum ama beşiğini güneş nerdeyse oraya taşıdım yüzünü güneşe verdim hep gözlerden en son gidiyo değer düşmeye başladıysa korkma bide ben her emzirmesin ardından 1 kaşık su verdim idrarla atiyolarmis sarılığı

İmdat artik oğlumun kaka yapma çalışması inlemesinemi yanıyım yapamadıkça hırsla göğsümü koparicasina cekistirmesinemi tam uyudu derken kocamın horlayışına oğlumun sıçramasına mi tam 3.5 saattir bu döngüdeyim

Yok ya cümlen çok hoşuma gitti :KK8:
Biraz daha gitsin kilolar öyle alırım ben. Zaten bir yere çıkmıyorum. Mevlüt için kızıma set yaptırıyorum . Kendime de bir elbise alsam kafi :dua:
Ay anne kiz kombinleri oluyor ikili instagramda falan vardi oralarada bak fikir olur kiz olunca secenek cok ben sehzade takimi alacam nasip olursa

Sen yediklerine dikkat edeceksin. Mesela ben test yaptım kendime. Şuan peynirin kızımda bir lokmask bile gaz yapıyor emin oldum
Ben neye dikkat edicem saskinim suan canm peynir sut kaymak kasar vs sut ve sutten yapilanlari yemiyorum bebegim kakasi yesil doktor sute alerji olabilir dedi ama hala daha yesil yapiyor hala anlamadim aksama kadar bol su sulu pekmez sabah sut urunleri disinda yiyorum oglen ve aksamlari ozellikle su kakadan dolayi et yiyorum ama hala duzelmedi sebebi ne bilmiyorum yediklerimi gorsen baska biri doymaz bile hala neden oldunu bulamadim aksamlari ozellikle cocuk yedi sekiz giibi çatlicak sancidan gunduz bi nebze iyi uyuyor

İmdat artik oğlumun kaka yapma çalışması inlemesinemi yanıyım yapamadıkça hırsla göğsümü koparicasina cekistirmesinemi tam uyudu derken kocamın horlayışına oğlumun sıçramasına mi tam 3.5 saattir bu döngüdeyim
Kolay gelsin canim allah sabir versin yagla karnina saat yonunde masaj yapiver zibin icine elini koyda yap cok acma usutmesin

Back
X