2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Herkeslere bizden mutlu akşamlar :anne::KK200: kızımın gözleri maviş oldu iyice eşim de yeşile dönsün istiyor eşinle benn yeşiliz diye acaba döner mii? benım annem mavı gözlü ve anneme çok benzetıyorlar eşimn kuzenlerı nevinn dıyo hatta kv trıbe giriyo:KK48: rengi harıc gözlerı de bana benzıyor cekıklıgı burnu fln
Oy maşAllah barekAllah annesi bu minnoş çok sevimli, Rabbim nazarlardan sakınsın bol bol okuyun bu şirineye :) Benim kızın gözleri de biraz koyusu ama hala maviliğini koruyor.. Çok merak ediyorum ben de değişir mi acaba diye :) Siz eşinle renkli gözlüsünüz böyle kalma ihtimali çok yüksek bizde ben ela eşim kahve bebişim maviş olursa düşük ihtimali gerçekleştirecek :) annanesi maviş benim teyzelerim de hep maviş bir ihtimal maviş kalır diye umud ediyoruz :KK49:

Ay kuzum okurken güldüm. Aynı bizimkini anlatmışsın. Memeyi almıyo sağa sola çırpınıyo kafası sinirleniyo başlıyo ağlamaya. Ben hala silikonsuz veremiyorum. Bi de senin gibi sağıp duruyorum biberona çok alıştı :KK43: ben de senin gibi deniyim ağzına damlatmamıştım. Ter içinde kalıyorum çocuğu emzircem diye
Ufaciklar ama kopek ettiler bizi peslerinde :-) agzina damlat birde emzirirken elinle tut kafasini avcunun ortasina al direk gogsune yaklastir kafayi sallarken ortaya geldinde bastir gogsune kafasini bir iki cektimi dahada birakmiyor koluna agirca yatir diger elinle tut basini koluna yatir

canım bu bebegin alerji düzeyine baglı büyük oğlumun alerjisi ileri düzeyde 3 yaşında hala gecmedi ama 7 ayda biten var 1 yasta,2 yaşta çocuga ve onun direncine baglı sadece yesil kaka 4ek başına tabi ki sebep sayılmaz büyük oğlum ileri dğzey alerjisi oldugu halde benim sütünden hiç etkilenmedi doktor bile şaşdı ben yerdim herşeyi ama o etkilenmezdi ek gıda da anladık alerjisi oldugunu alerjideki en büyük belirtiler
dışkıda mukus kan
ciltte kızarıklık
nefeste hırıltı
burun akıntısı tıkanıklığı
kabız bazen ishal
solunum problemleri
bugün bşz de dışkı testi veeicez kan varsa diyet yapıcam ayrıca doktor diyet 3-4haftadan önce sonuç vermeZ dedi aklımfa bulunsun
Aaa bizim kaka temiz cıktı canim idrardada problem yok birde idrar kulturu istedi onun sonucu persembe gunu ogrenecegiz insallah sizinkide temiz cikar ciltte kizariklik derken icerisi sicak oldugunda basin orda kirmizilik oluyor ama geciyor hemen yarim saate bugun nezmaan yaptiracaksin sonuc hemen cikti bizim banada haber et sonucu

Herkeslere bizden mutlu akşamlar :anne::KK200: kızımın gözleri maviş oldu iyice eşim de yeşile dönsün istiyor eşinle benn yeşiliz diye acaba döner mii? benım annem mavı gözlü ve anneme çok benzetıyorlar eşimn kuzenlerı nevinn dıyo hatta kv trıbe giriyo:KK48: rengi harıc gözlerı de bana benzıyor cekıklıgı burnu fln
Ha masallah kuzucuga kuzum 9aya kadar degisir goz rengi genelde mavi goz kalici olmuyor ama dedigin gibi yesile donme imkani yuksek benim gozlerde yesil iclere dogru mavilik var esim kahvegozlu bebiste oyle kahve :-)

Oyle ki artık emzirmek istemiyorum resmen çünkü nasılsa kusacak birazdan diyorum bazen kustuğu üzerini değiştirmek istemiyorum birazdan bi daha kusacak diyorum yemin ediyorum hayat enerjimi emiyor kusması, burada çok kızan olacaktır ama artık emzirmeyeceğim mama ile beslensin yoksa bende psikoloji falan kalmadı zehir yok Ya mamada napayım

Anne sütü zenginleştirici eoprotin kullan canım hemen pes etme. Bağışıklığı için çok gerekli senin sütün. Birde biogaia damla kullan bağırsak florasını oluşturmasına yardımcı oluyor. Bu durum senin sutunle değil onun sindirim sistemiyle alakalı bir durum zamanla düzene girecek emin ol

Ha masallah kuzucuga kuzum 9aya kadar degisir goz rengi genelde mavi goz kalici olmuyor ama dedigin gibi yesile donme imkani yuksek benim gozlerde yesil iclere dogru mavilik var esim kahvegozlu bebiste oyle kahve :-)
canım buyenıdogan göz rengı degıl ama kuzenımn bebegı yenıdogan lacıvertı alya ıle alakası yok gözlerı aralarnda 4gun var bızımkı bıldıgın maviş göz dru arkadasımız var o da dedı haftasonu. dönmez bu renk dıye donerse turkuaz tonu gbı yesıl olur anca dedı:KK49:

canım buyenıdogan göz rengı degıl ama kuzenımn bebegı yenıdogan lacıvertı alya ıle alakası yok gözlerı aralarnda 4gun var bızımkı bıldıgın maviş göz dru arkadasımız var o da dedı haftasonu. dönmez bu renk dıye donerse turkuaz tonu gbı yesıl olur anca dedı:KK49:

Bizimki de lacivert değil gri gibi duruyor. Babamızın gözleri yesil bananne amca mavi bizde merak ediyoruz ne olacak diye :)

Oy maşAllah barekAllah annesi bu minnoş çok sevimli, Rabbim nazarlardan sakınsın bol bol okuyun bu şirineye :) Benim kızın gözleri de biraz koyusu ama hala maviliğini koruyor.. Çok merak ediyorum ben de değişir mi acaba diye :) Siz eşinle renkli gözlüsünüz böyle kalma ihtimali çok yüksek bizde ben ela eşim kahve bebişim maviş olursa düşük ihtimali gerçekleştirecek :) annanesi maviş benim teyzelerim de hep maviş bir ihtimal maviş kalır diye umud ediyoruz :KK49:
sağol canımm aynrn olasılıklara göre aslında yuzde 75 yesıl yuzde 25mavı olmalıymıs bızım de ama anne veya baba kahveyse kahve rengı baskın kalırmıs sızde de mavı kalırsa cekınık gen oluyormus öyle bi kuzenımn cocgu masmavı kendi ve esı kahve mesela. ya saglık onemlı ama bn de mavı göz rengı pek sevmezdım.bızım de donmezse kı göz dr.u arkadasımız dönmez daha ancak turkuaz tonu yesıle döner donerse dedı bzıım esımle normal yeşil göz tonumuz benım de bazen grı yesıl oluyor ama dönsun ıstıyorum bızım gb

Kızlar bugün kontrole gittik oğlum 300 gr vermiş. Çok üzüldüm. :( Kakasını da doymadığı için yapmıyormuş. Gögüslerime baktı sütün var ama bebeğe yaramamış dedi. Sagip siringayla verebilirsin dedi ama bu kez de memeyi istemez diye korkuyorum. Kuzum emerken yoruluyor hemen uykuya dalıyor ne yapsam uyanmıyor. Göğsüm de çok kalıyor ama çoğunu uyuyarak geçiriyor. Bundan mi kaynaklandı anlamadım. 10. Günde doğum kilosunu yakalaması lazım dedi doktor.

Bizimki de lacivert değil gri gibi duruyor. Babamızın gözleri yesil bananne amca mavi bizde merak ediyoruz ne olacak diye :)
oy grı bayılırım bu ıste yenıdoganların hepsı aynı olur dıye bısey yokmus zaten benm mesela 1 aylıkken yeşilmiş gözlerim şuan oldugum gb tamamen kişiye göre demekkı❤

Canım 3450 doğdu ama hastaneden çıkarken kilosu 3120 a gerilemişti. Doktor çok düşmüş demişti o gün bu gündür sürekli emzirmeye gayret ettim başlarda memeyi kavrayamıyordu silikon uçlarla emzirdim hep 10 günlükken memeyi tutabildi bir tuttu tutuş o tutuş sonrasında bebeğin de iştahı açıldı sanki işte toplamda 3120’den 4400 olmuşuz. Aslında süt yeter canım sık sık emzir göğsün boş olsa bile sürekli ağzına ver bebek emdikçe süt artıyor bir de bol bol uyumaya çalış ben ne zaman uyuyup uyansam göğüslerim taş gibi oluyor.
Sağıp veriyorum canım çok az emiyor bırakıyor emse yetecek belki makine tam boşaltamıyor benimkinin iştahı da iyi de sanki o kadar almadı gibi kucağımızda tartıya çıkıyoruz 4400 çıkıyor bizimde ama biz 3820 doğduk sonra kaça düştük bilmiyorum 5. Gün kıyafetle 3840 tı
uyku bende de işe yarıyor gerçekten şükür uykusu düzenli.

kahve göz baskın gözmus herzaman kızz kahveden döner mymıs acaba

Benim kız kardeşimin göz rengi doğduğunda lacivertti sonra kızınızın göz rengine döndü şimdi ise yeşil ama uzun vadede döndü ilkokula başladığında bile maviydi yani..

Benim kız kardeşimin göz rengi doğduğunda lacivertti sonra kızınızın göz rengine döndü şimdi ise yeşil ama uzun vadede döndü ilkokula başladığında bile maviydi yani..
oh masallah dr.umuzun dedıgne gore de yesıle doneblr ama zamanı bellı olmaz dedı bakalım zman neyı gosterıcek

Direk memeden emdiği için ne kadar içiyordur bilemiyorum ama sütüm var gibi çünkü arada bir memeyi çıkardığında süt damlaları dökülüyor göğüsten bol su içip bişiyler yediysem sütüm bolca oluyor çok şükür, bebeğim bir öğünde hep tek memeden emer diğerine geçmez, genellikle emme süresi de 15 dk dır kendiliğinden bırakır bende zorlamam zaten kusuyor diye 15 dk az bile :KK43:
Kuzum beni yanlis anlama sakin ama bizim sipa tek gogsu emiyor dk tutuyorum bes dk durmuyor uyuyor aaa diyorum gene uykuya daldı cunku sizlerden duyuyorum onbes yirmi diyorum bu cocuk ac hemen diger gogsu sayip 30cc cikiyor emmedigi gogsumu veriyorum icmiyor demekki dakikanin da onemi yok kac gogsun oldugununda pompadan iki gogsumu ssgiyorum 60..cc geliyor doyuyor sagilmis gogsu bes dk emiyor ve doyuyor biberonlada 65 versem hop kusar o beside istahsiz dil ucuyla kuvvetli cekmeden iciyor istersen makinan var nasil olsa sagip ver bakalim kusacakmi 60 la deneye bilirsin gerci sen bebek buyuk kilosuna gore hesapla ver hala oyle kusma devam ederse radyolojiye gosterin bizde soyle kusuyor boyle kusuyor dedik daha dort gunluk yoktu bile bebek ilk kontrolde doktor kayisi kadar mideleri var fazla gelmistir onu kusuyordur dedi bizde fiskirarak kustunu hatta burnundanda geliyordu soyledik emzirme
Odasina gec icir bakim kusma sekline bakalim dedi tabi uc saat açti sipa icti kusmadi doktor yinede radyolaga gidin dedi ve usg de baktilar sukurler olsun bir soru. Cikmadi gelen gcen biberonu veriyordu cocuk doydunu bilmiyor gazdan dolayi surekli elini sokuyor agzina araniyor babamdan tut kardesime kadar kimsenin kimseden haberi yok gelen gecen tepti burnundan geliyordu nefesi falan gidiyordu suan saat usulu emziriyorum cocuk aciktini aradan birbucuk iki saat arasinda belli ediyor ozaman biberon veriyorum doyunca cok kusmuyor az kusuk geliyor onada seviniyorum demekki doydun fazlalik bukadsr diye seni cok iyi anliyorum bende biktim
Ust bas degistirmekten bazen kustu icin cogu zamanda bezi kuru kaka yapmis pisik olmasin diye aciyorum hop pipi havalaniyor cocuk beze cis yapmayi sevmiyor havalana havalana yapacak alt degistirme ortusu dayanmiyor haliyle kiyafetler degistir giydir inanirmisim 11den fazla battaniye aldik dortgune bitiyor kac kutu deyerjn bitirdik biraylik bebege :-(

S Sevimlipanduf kusmayla ilgili mesajını gördüm alıntı yapamadım.
Reflusu olabilir mi acaba,?
Oğlumda varmış doktor muayene etti reflusu var bebeğinin dedi. Her bebekte olur bazılarında ilaç gerektirir dedi. Maflor damla verdi bir ay kullanacağız.

Sezeryanla zor olur cnm 1 saat yol haklisin. Bol bol evin icinde yuru demişti bana doktor sokulsun diye. Ama doktorun kanama görse ilac yazardi merak etme demek ki iyi temizlenmis
Bu doktor bi garip aşırı ilgisiz ben en iyisi ev işi yapayım bol bol sökülsün

Maşallah canım ne güzelsin sen Alya Rabbim hayırlı ömür versin

Back
X